Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.1.2012 11:41
knedlyk

XXX.XXX.58.177

Zdravím, měla bych dotaz, jak naučit mého jezevčíka daunovat. Když chytne stopu, nebo běží za zvěří, je úplně na prd řvát po ní ke mně, protože má zatemníno a celkem zvládnutý povel bych si akorát tak zkazila. Napadlo mě naučit jí daunovat, ale moc nevím, jak na to. Zkouším to z povelu lehni a buď jí táhnout hlavu za pamlskem, což jí moc nejde, spíš se za tím plazí, ale hlavu přímo k zemi nedá, nebo jí tlakem hlavu dávám rukou k zemi, přičemž mi bohužel zase zvedá zadek....třetí ruku nemám. Navíc ona je prostě pošuk a když chci něco silou, myslím to tlačení hlavy (ne, aby jste si představili, že ji masakruju k zemi, pouze mírně tlačím dolů), tak se hned vzpíná a cvičení ji přestává bavit. Chápu, že to bude trvat delší dobu, mohli by jste mi prosím popsat, jak jste daunovat učili svého psa vy? Nebo jaké vidíte v mém postupu chyby. Chovatele se bohužel nezeptám a nikoho, kdo dělá lovečinu neznám. Díky.

11.1.2012 12:07
ilisek

XXX.XXX.196.16

knedlyk napsal(a):
Zdravím, měla bych dotaz, jak naučit mého jezevčíka daunovat. Když chytne stopu, nebo běží za zvěří, je úplně na prd řvát po ní ke mně, protože má zatemníno a celkem zvládnutý povel bych si akorát tak zkazila. Napadlo mě naučit jí daunovat, ale moc nevím, jak na to. Zkouším to z povelu lehni a buď jí táhnout hlavu za pamlskem, což jí moc nejde, spíš se za tím plazí, ale hlavu přímo k zemi nedá, nebo jí tlakem hlavu dávám rukou k zemi, přičemž mi bohužel zase zvedá zadek....třetí ruku nemám. Navíc ona je prostě pošuk a když chci něco silou, myslím to tlačení hlavy (ne, aby jste si představili, že ji masakruju k zemi, pouze mírně tlačím dolů), tak se hned vzpíná a cvičení ji přestává bavit. Chápu, že to bude trvat delší dobu, mohli by jste mi prosím popsat, jak jste daunovat učili svého psa vy? Nebo jaké vidíte v mém postupu chyby. Chovatele se bohužel nezeptám a nikoho, kdo dělá lovečinu neznám. Díky.

Dělala jsem mysliveckou kynologii více jak 10 let, povel nacvičujete správně, ale dokud ho pes nezvládne stoprocentně v klidu, nebude ho dělat dobře v terénu....bohužel zrovna jezevčík je dost svéhlavé plemeno:-(

11.1.2012 16:15
dagmar

XXX.XXX.130.65

knedlyk napsal(a):

Učíte jí to dobře...ale musíte asi pomalu a postupně, zpočátku bude stačit když položí hlavu na pár vteřin a strašně moc chválit.
Záleží opravdu také na psovi, jedna z mých fenek se to naučila okamžitě a i na povel lehni okamžitě daunuje sama od sebe. Druhá z fenek má precizně naučený povel lehni, ale tu hlavu na daunování jí tam musím pořád lámat :o))

11.1.2012 18:01
knedlyk

XXX.XXX.58.177

Tak děkuji za povzbuzení, budeme pokračovat dál, snad se to zlepší.

Přidejte reakci

Přidat smajlík