Ach jo, proč se všechno se*e, když se to nehodí Dnes jsem byla s mou 9 letou fenkou na veterině, protože jsem zjistila, že má v moči krev. Veterinářka jí zjistila kameny v močovém měchýři. Prý musí příští týden na operaci. Jenže já mám každým dnem rodit. Jsem sama, tak nevím, kdo by se o fenku pak staral po operaci. Nemám nikoho, kdo by mi pomohl. Před měsícem jí operovali anální žlázky, tak jsem se o ní starala po operaci a bylo to pro mě dost psychicky i fyzicky náročné a teď se to má opakovat. Vůbec nevím co mám dělat. Neexistuje jiná možnost než operace? Třeba nějaká dieta? Jsem z toho fakt špatná
Odkud si? třeba by ti někdo v okolí pomohl? Bydlíš sama, nemáš nějakému přítele - manžela?
Jinak kameny. Psi převážně mívaj struvity. Pokud sou už šutry, tak se musí operovat.Pokud je to jen písek, tak se dá dietou rozpouštět. Počítej, že po operaci bude na přísné veterinární dietě několik měsíců, možná i na furt.
Jsou to už opravdu kameny?...pokud se jedná o písek, krásně ho rozpustí speciální granule. Hills nebo mnohem levnější Trovet - ten dávala kamarádka psíkovi a za 3 měsíce vyšly testy úplně krásně, i když zpočátku hrozili taky operací.
Mně veterinář řekl, že je vlastně potřeba zajistit kyselé prostředí v močovém měchýři, což úplně krásně udělá vitamín C (začala jsem pejsanům dávat preventivně tabletku co 2 dny) a že v podstatě písek by se v moči našel u mnoha psů, pokud by se jim udělal rozbor.
Zkuste nasadit veterinární dietu (Hills nebo Trovet), opravdu nic dalšího nepřidávat a uvidíte...třeba se to obejde bez operace.
Držíme palečky pejsanovi
a Vám přejeme to nejkrásnější miminko pod Sluncem..
nicole
napsal(a):
Děkuji. Veterinářka dělala včera rentgen a sono a prý tam jsou. Posledních pár dní se mi chudinka i počůrává doma a to s ní chodím ven často. Zítra jdeme zase na veterinu, tak se zkusím veterinářky zeptat na jinou možnost než operaci, ale asi neuspěju :(
To vše se odvíjí od velikosti,umístění a typu kamenů. Jsou kameny, které se dietou rozpustit dají a další bohužel ne. Taky u velkých kamenů je šance na rozpuštění daleko menší.
Zase jestli vás to potěší, pokud to bude "jen" odstranění kamenů z močáku, měla by být pooperační péče a rekonvalescence jednodušší, než u análních žlázek.