Dobrý den, prosím všechny o radu :) Mám půlroční štěně borderky, je to docela velký nežravec. Vyzkoušeli jsme granule Brit care, klasickou štěněcí Acanu, poté na doporučení v chovatelských potřebách Royal Canin. Nic malé nechutnalo, krmili jsme jí převážně masem. Ale syrové ho nežere, takže jsme ho vařili. Myslela jsem si, že je prostě rozmlsaná a proto granule nechce, ale... u mých rodičů malá ochutnala štěněcí Fitmin a ten jí opravdu chutná. Dostává ho týden a baští a baští. Když těď vím, že se jí prostě jen musím umět trefit do chutě, tak bych jí ráda převedla na něco lepšího než Fitmin, např. Dogs lovers gold, Taste of the wild, Orijen, bezobilnou řadu Acany,... ale nechce se mi utrácet za něco, co nevím, co by jí chutnalo, protože už takhle jsem spoustu granulí, které nežrala, rozdala po známých. Tak se Vás ptám, nevíte, kde bych mohla sehnat vzorky těchto granulí? Ptala jsem se v okolních chovatelských potřebách, ale všude mi jen cpou vzorky Eukanuby, Pro Planu atd. Bohužel nemám ani známé, kteří by tímto krmili a já si od nich třeba čtvrt kila vzala. Nevíte někdo?
marky88
napsal(a):
Dobrý den, prosím všechny o radu :) Mám půlroční štěně borderky, je to docela velký nežravec. Vyzkoušeli jsme granule Brit care, klasickou štěněcí Acanu, poté na doporučení v chovatelských potřebách Royal Canin. Nic malé nechutnalo, krmili jsme jí převážně masem. Ale syrové ho nežere, takže jsme ho vařili. Myslela jsem si, že je prostě rozmlsaná a proto granule nechce, ale... u mých rodičů malá ochutnala štěněcí Fitmin a ten jí opravdu chutná. Dostává ho týden a baští a baští. Když těď vím, že se jí prostě jen musím umět trefit do chutě, tak bych jí ráda převedla na něco lepšího než Fitmin, např. Dogs lovers gold, Taste of the wild, Orijen, bezobilnou řadu Acany,... ale nechce se mi utrácet za něco, co nevím, co by jí chutnalo, protože už takhle jsem spoustu granulí, které nežrala, rozdala po známých. Tak se Vás ptám, nevíte, kde bych mohla sehnat vzorky těchto granulí? Ptala jsem se v okolních chovatelských potřebách, ale všude mi jen cpou vzorky Eukanuby, Pro Planu atd. Bohužel nemám ani známé, kteří by tímto krmili a já si od nich třeba čtvrt kila vzala. Nevíte někdo?
Máte to z ruky na nějakou výstavu? Teď bude v Budějovicích, pak v Ostravě, v Praze. Většinou se schání vzorky nejlíp tam. Nebo oslovte dovcozce krmiv.
marky88
napsal(a):
Některé e-shopy sice vzorky nabízejí, ale když přijde na lámání chleba, tak je na skladě nemají.
http://www.dogdog.cz/317-vzorky-krmiva
http://www.granule.cz/vzorky-granuli/granule-pro-psy-vzorky/
Já jsem to měla domluveno tak, že jsem napsala distributorce z vedlejší vesnice, a ona mi kilo granulí prodala, a taky jsem narazila na hodné osůbky na netu, které měly zrovinka značku, na kterou jsem měla zálusk a tu mi poslaly. U nás ale nešlo ani tak o příchutě, jako alergii.
Zkuste se poptat v okolí mezi pejskaři ...snad natrefíte i na někoho, kdo krmí něco jiného než Pedigree nebo Royal Canin, či Eukanubu a ProPlan. Nebo třeba potkáte nějaký psí obchůdek, kde rozvažují i jiné značky, než ty reklamou zprofanované.
Zdravím, jen malou poznámku - krmím granulemi Fitmin celou smečku psí (7 fen různého stáří i váhové kategorie) i kočičí k naprosté spokojenosti všech zúčastněných již třetímk rokem. A že mám plemena, která jsou mlsná i na kterých se okamžitě pozná špatné krmení. Proto mě jen udivuje, že když konečně fence něco chutná, ihned sháníte jiné. Jaký je důvod? Setkala jsem se např. s tím, že lidi tvrdili, že je Fitmin příliš levný na to, aby byl kvalitní. Jenže málokdo si uvědomí, že v granulích je (a mnohdy hlavně) započítaná i cena dopravy bůhvíodkud. To zde odpadá. Osobně má zkušenost s Fitminem jen dobrou, naši psi jsou jak sportovci, tak na výstavy, i do chovu. Takže skutečně hlavně jsem zvědavá, z jakého důvodu Fitmin zatracujete.
Mám TTW, mohu Vám poslat vzorek, střídám je s bezobilnou Acanou. My to máme jako doplněk stravy, jinak jedem v mase. A co se týče toho vaření - naše Mimi jako štěndo jedlo maso syrové a jinak jsem mu celý život musela vařit. Majda si něco vezme syrové - tedy většinu, ale některé maso jí musím uvařit. Třeba nevezme do huby syrová játra.
mail je inusankazavináčseznamtečkacz
marky88
napsal(a):
Děkuji, sice jsem až od Liberce, ale na výstavu - zatím jen to "okouknout" se chystáme, takže se tam určitě poptám. Díky :)
Jsem z Jablonce a do Liberce jezdím na cvičák a momentálně krmím Dog lovers gold, tak kdybyste chtěla, tak Vám mohu trochu odsypat a někam dovézt.
Pokud ještě napíšete, tak odpoledne po 16.hodiíně jedu do LBC, tak když tak písněte, odkud jste. Jinak pokud jen liberecký kraj, tak v rámci nějkého výletu mohu taky někdy dovézt.
Já mám doma Canidae http://www.granule.cz/granule-pro-psy/canidae-all-life-stages-formula-6-8-kg/
Jsem taky schopna 1/4 kila poslat v bublinkové obálce - jestli to jde .
inusanka
napsal(a):
Mám TTW, mohu Vám poslat vzorek, střídám je s bezobilnou Acanou. My to máme jako doplněk stravy, jinak jedem v mase. A co se týče toho vaření - naše Mimi jako štěndo jedlo maso syrové a jinak jsem mu celý život musela vařit. Majda si něco vezme syrové - tedy většinu, ale některé maso jí musím uvařit. Třeba nevezme do huby syrová játra.
mail je inusankazavináčseznamtečkacz
Nevezme?
Ani po 3 dnech vyhladoveni?
Obsedantně kompulzivní porucha vyvarovat psum, je to neprirozene.
Spousta lidi - tzw. RAW food, uz take pochopila, ze ani lidem to varactvi moc neprospiva
Vytvorit zavislost u psa lze velmi snadno.
numbin
napsal(a):
Dobrý den, máte ještě granule canidae all life stages? chci je koupit psovi, jsem presvedcena ze budou dobre, ale je vybiravy a koupit 13kg pytel je trochu risk. Byla bych vam vdecna kdybyste mi poslala maly vzorek:) napiste mi na email: numbin@seznam.cz a poslu adresu
Za jeho vybiravost muze zpravidla vyhradne panicek
Zrovna vcera jsem byl v zoo obchodu (podruhe za poslednich 6 let?) v hypermarketu a meli tam regaly plne sypanych granuli, ruzne druhy... Jsem si pomyslel neco o zhyckanych a rozmazlujicich...
Jinak kdybych uz nutne chtel vzorek cehokoliv:
- od vyrobce zjistim distributora v cr
- od distributora zjistim, zda mi proda vzorek nebo odkaze dobreho dealera... Co poskytne vzorek.
Je to problem?
Mozna nemuzu cekat, ze cena pulkila bude 1/26 z 13kg pytle, ale s tim pocitam, ne?
Vazne-je to problem v distribuci?
Ps: ja mam tendenci davat psum obcas nepravidelne maso a jine... Vzdyt prece v prirode take nemeli miliony let pravidelne davkovani, korist ulovili a snedli i s kopytama, atd... A ted to schytam :)
motyl
napsal(a):
Nevezme?
Ani po 3 dnech vyhladoveni?
Obsedantně kompulzivní porucha vyvarovat psum, je to neprirozene.
Spousta lidi - tzw. RAW food, uz take pochopila, ze ani lidem to varactvi moc neprospiva
Vytvorit zavislost u psa lze velmi snadno.
Milý/á motýlku, prostě nějaké maso uvařím, protože chci, aby to bylo pestré a nehodlám kvůli tomu, že něco nechce žrát nechávat ji vyhladovět. Jsem špatný psovod už třicet let, psi se mnou i jedí, dokonce bohužel se mnou moje hovádko i spí, což irituje mého manžela. Nikomu to nevnucuji, prostě nebudu traumatizovat sebe i psa , mě taky sem tam něco nechutná
Nejakou takovou reakci jsem od zde "zkusenych" chovatelu cekala, nevadi. Vezmu to poporade:
a) psa mam zhruba 3 mesice, nemyslim si, ze bych za jeho vybiravost mohla ja, vzhledem k tomu, ze zil celych 5 let ve spanelsku a znal max. tak plesnivy chleba.
b) samozrejme jsem psala naprosto vsude, kde tyto granule nabizeji, ovsem vzorky nemaji (jinak bych se tady samozrejme neptala... )
c) ne kazdy ma doma velkeho smaradaveho vlcaka v kotci, ktery sezere i misku s celou rukou. Muj chrt byl bohuzel zvykly ve sve domovine nezrat klidne i dva tydny. GRANULE VUBEC NEZNAL. Nemuzu tedy od nej cekat, ze mi na lusknuti sezere uplne vse, nema na to prizpusobeny zaludek. Oni jsou docela specificke plemeno vite?
Vase reakce mi prijde trochu jako rozmrzely ctyricatnik, ktery psa bere jen jako dobytek(podobne je tomu ve Spanelsku, ale my jsme v Cesku, ze ano?) a nejaka kacena od plotny se tady snazi loudit vzorky, protoze jeji rozezrany milostpes nechce zrat:). Vyvedu vas z omylu, jsem 22leta studentka, nemam v umyslu vam to ted davat hystericky schytat a cekala jsem pouze odpoved na mou polozenou otazku. Bez naznaku ironie a slusne. Zkuste si svuj text precist jeste jednou, mozna vam to dojde(podle stylu psani zrejme ale ne).
Snad me tedy pochopite, ze na podobne odpovedi, ktere jsou uplne mimo, vam nebudu odpovidat, toto je tema "kde sehnat vzorky granuli" takze vase "rady" tady v tuto chvili nemaji co delat. Mejte pekny den a nebudte takovy brucoun, a zajdete si radej na pivo hmm?:)
Co to je, psala uplne vsude?
Muzete byt konkretni a uvest na jakou adresu vyrobce a distributora jste psala? Eshopy vynechte, pri dnesni fluktuaci nema moc smysl.
Ad vyhladovet: je to velmi dobre i pro cloveka, verila byste slecno, ze jsou lide, co nedokazi ani na 2 dny prestat prijimat pevnou stravu? Www.pust.cz
Tam se tvrdi, ze se tak da odstranit rakovina i dalsi nemoci. A v prirode miliony let to bylo prirozene, ze neni nkolik dnu co jist... To jen posledni doba nas zmenila a jime ze zvyku, Polovina reklam je na jidlo a druha na leky!!! Neco je spatne!!!
A myslim jsem nepsal o vas, ale o panickovi, zda to byl predchozi majitel neni prece podstatne. Pokud byl pes zvykly nejist nekolik dnu (podle meho nazoru je pust vice nez prospesny), je mozne, ze mu docela skodite, ze po nem chcete, aby to ted zmenil. Takovy pes se v podstate chova prirozene. Tedy neznam specifika vaseho plemene, pokud je to preslechteny chudak, mozna vyzaduje urcite uprav, aby mohl vegetovat. Nejde od klavesnice hodnotit na dalku. A 40 mi jeste neni. Peace.
inusanka
napsal(a):
Milý/á motýlku, prostě nějaké maso uvařím, protože chci, aby to bylo pestré a nehodlám kvůli tomu, že něco nechce žrát nechávat ji vyhladovět. Jsem špatný psovod už třicet let, psi se mnou i jedí, dokonce bohužel se mnou moje hovádko i spí, což irituje mého manžela. Nikomu to nevnucuji, prostě nebudu traumatizovat sebe i psa , mě taky sem tam něco nechutná
pohorsoval jsem se nad tim, ze by bylo nutno mu varit pravidelne a vyhradne myslite ze kdyz ma hlad, bude si vybirat?
Organismus zkratka funguje tak, ze ma urcity prutok, cim drive pres nej protece, tim drive odejde, umre... I nejkvalitnejsi jidlo ho (i kdyz mene) ale opotrebovava. Tohle bylo mnohokrat experimentalne overeno nejen na krysach
Ano, i my lide casto ujizdime na chutich a pokuseni (vyplach hlavy reklamami), opravdovy hlad tady ve stredni Evrope a v CR za poslednich 50 let nikdo nepoznal ...
A jeste jedna poznamka. Drivejsi psi mozna zrali zver i s kopytama, ale preslechteni dnesni psi by asi tezko sezrali celou srnu, driv by se z toho spise poblili nebo pos.... Pokud mate pocit, ze vas dravec by to zvladl, uz ted ho lituju...:D Pokud zrovna taky nedrzi nekolika tydenni pust...
numbin
napsal(a):
Tady si nekdo mysli, ze vsude byl a vsechno zna ze? Ale ne mlady tricatniku, nevite vse a to ani zdaleka Mohl by jste nam uz teda poradit kde ty vzorky sehnat? Nebo ty granule snad mate doma a chcete mi odsypat? Mate doma vubec jidlo??????:D Naordinujte si radej pust, je to zdrave...
Jidlo doma nemam studentko. Prekvapive?
Kdo tvrdi ze vsechno vi? Ten, co nevi vubec nic
Kde sezenete vzorky jsem napsal nejmene dvakrat a vy jste neuvedla, na jakeho konkretne vyrobce a distributora jste se obratila
Taky jsem měla nežravce, vyzkoušela jsem hodně značek a Fitmin psovi chutnal. Byla to ta lepší řada, Fitmin solution. Zkuste to. Můj pes se rozežral na králičích s rýží. Pak jsme přešli na jehněčí s rýží a taky dobrý. Má pěknou srst, dobrou kondici.
Vzorky, které firmy dávají jsou většinou moc malé a moc z nich nepoznáte. Aspoň tedy náš pes klidně zblajzl vzorek a když jsem mu koupila pytel, po dvou dnech ohrnoval čenich. Nebo mu nesedli v zažívání, a to taky nepoznáte z pár deka.