Exkrementy jinam jako na to

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.7.2012 17:36
jarouj

XXX.XXX.52.88

kamarád má štěně retrivra a má bazen a pejsek chodí na potřebu (velkou) na kamínky okolo bazenu a kamarád si neví jak ho odnaučit aby chodil kamkoli jinam jen ne na tu plochu s oblázky nevíte někdo jak to pejska odnaučit ohraničit bazén nepřichází v úvahu

30.7.2012 18:12
kolemjdouci2

XXX.XXX.106.11

jarouj napsal(a):
kamarád má štěně retrivra a má bazen a pejsek chodí na potřebu (velkou) na kamínky okolo bazenu a kamarád si neví jak ho odnaučit aby chodil kamkoli jinam jen ne na tu plochu s oblázky nevíte někdo jak to pejska odnaučit ohraničit bazén nepřichází v úvahu

Chodit s ním ven na procházky asi pro kamaráda nepřipadá v úvahu, co?:-( Nemluvě o tom, že pokud se malé štěndo bez dozoru pohybuje kolem neohrazeného bazénu, taky ho jednoho krásného dne může najít utopeného.

30.7.2012 18:55
woey

XXX.XXX.187.28

kolemjdouci2 napsal(a):
Chodit s ním ven na procházky asi pro kamaráda nepřipadá v úvahu, co?:-( Nemluvě o tom, že pokud se malé štěndo bez dozoru pohybuje kolem neohrazeného bazénu, taky ho jednoho krásného dne může najít utopeného.

No, souhlasím - chodit více ven mimo pozemek. Můj pes se na zahradě vykadí jen v případě nejvyšší nouze, jinak si to nechává na procházku. Pak je možností být mu neustále v patách a když vykonává potřebu, přemístit ho jinam a pochválit nebo holt udělat plůtek kolem oblázků...třeba jen provizorní a až pes vyroste a naučí se vykonávat potřebu na každodenních procházkách, může se odstranit. Nebo může zkusit jedno hovínko přemístit na trávník a doufat, že si toho pes všimne a udělá to vedle...ale na to bych moc nespoléhala. A taky doufám, že bazén je nějak zabezpečený, pokud se tam štěně pohybuje samo.

Uživatel s deaktivovaným účtem

31.7.2012 08:54

Cestou je, naučit psa vyprazdňovat se na povel. Není to tak složité. Vyvést tam, kde je bobkování žádoucí, v době, kdy bobkuje - pravděpodobně ráno. Použít slovní povel ( já používám něžné udělej kádínko ! :-) ) Když to jde, tak pustit z vodítka a bobek velice velmi chválit a jásat. Naučí se spolehliě za docela krátkou dobu. Je to hodně praktické, když ráno spěchám, stačí říct, " ještě kádíno, pojedem " a během minutky je vyřízeno.

31.7.2012 10:35
blusky

XXX.XXX.57.149

kolemjdouci2 napsal(a):

Vzdy mne fascinuje jak tady v diskuzich maji lide potrebu prispivat totalne offtopic a navic kdyz nemaji vubec potuchy jaka je situace na miste .... no takovy je asi zivot.

Nase stene je "nauceno" na povel, ale ten funguje pouze pokud se mu aspon trosku chce. Nekdy se to behem prochazky "nezadari" a to ze mne kadi na pozemku mne vubec nevadi, ale rad bych ho naucil aby to delal na urcitem miste a ne nahodile. Asi to chce vytrvalost a casem si zvykne. Samozrejme ho chvalim, kdyz to udela tam kde chci, myslite ze pomuze kdyz dostane i odmenu?

Pavel

31.7.2012 11:47

Odměna pomůže vždycky a každé žádoucí chování posílí a upevní.

31.7.2012 15:29
saluki

XXX.XXX.38.103

od štěňátka jsem učila psy při venčení na dlouhé opakované monotónní pískání, které se používá u koní. Bylo to celkem nutností při bydlení na sídlišti. Samozřejmě, že systém nácviku spočíval v odnešení či odvedení štěněte na požadované místo k venčení. Ve vašem případě bych zvolila spíš zamezení přístupu ke kamínkovému podkladu u bazénu nějakým provizorním oplocením a poskytnutím stejného kamínkového podkladu v místě požadovaného "venčiště", tam pejska alespoň při ranním venčením dovézt a pochválit.

Přidejte reakci

Přidat smajlík