Dobrý den. Potřebovala bych poradit... Mám 4,5 měsíční fenku dlouhosrsté čivavy, která se bojí ostaních pejsků. Kupovala jsem ji od chovatelky, kde byla s dalšími čivavami a anglickým buldokem, u mě je sama. Když potkáme při venčení jakéhokoli psa, stáhne ocásek mezi nohy a vrčí nebo štěká. Neberu ji do náruče (nechci z ní mít hysterku, co štěká z náruče páníčka na ostatní psy), pokud to není vysloveně nutné, a nechám, aby si ji pejsek očichal. Když psa potkáme vícekrát, nebojí se tolik, ale nekamarádí se ani s malými pejsky. Bojím se, aby vůbec měla nějaké psí kamarády a aby v budoucnu nebyly problémy při krytí. Pomůžete mi někdo? Děkuji.
hannahn
napsal(a):
Dobrý den. Potřebovala bych poradit... Mám 4,5 měsíční fenku dlouhosrsté čivavy, která se bojí ostaních pejsků. Kupovala jsem ji od chovatelky, kde byla s dalšími čivavami a anglickým buldokem, u mě je sama. Když potkáme při venčení jakéhokoli psa, stáhne ocásek mezi nohy a vrčí nebo štěká. Neberu ji do náruče (nechci z ní mít hysterku, co štěká z náruče páníčka na ostatní psy), pokud to není vysloveně nutné, a nechám, aby si ji pejsek očichal. Když psa potkáme vícekrát, nebojí se tolik, ale nekamarádí se ani s malými pejsky. Bojím se, aby vůbec měla nějaké psí kamarády a aby v budoucnu nebyly problémy při krytí. Pomůžete mi někdo? Děkuji.
Ve svém blízkém okolí si najděte někoho, kdo venčí přiměřeně velkého kamarádského psa a poproste ho o společné procházky. Psi se nejlíp seznámí při společné cestě někam. Moje fena je tak trochu asociál a neznámého psa pustí do své blízkosti jen na společné cestě. Jak budeme sedět na nádraží , dívá se zle . Ve chvíli kdy jdeme po společné cestě, klidně si za chvíli hrají, nebo se minimálně ignorijí, ale už nezaútočí. Vaše fenečka si zvykne, ale musíte ji tahat mezi psy co nejčastěji , a dejte jí čas.. nebuďte zklamaná, když si nebude hrát s každým pejskem, nějaký kámoš se určitě najde.. Jak říkáte, po vícerém potkání už se nebojí tolik, takže to vyhledávejte co nejčastěji. Vždycky majitele psa, s kterým se chcete seznámit ,poproste o chvilku času a vysvětlete mu o co Vám jde, a většina to pochopí. Tedy doufám. Většina majitelů se vašeho psa rozhodně bát nemusí , a většina se nebrání, když si psi pohrají. Bacha na ostré psy a na štěňata velkých plemen, aby toho vaše obříka
nezašláply. Jsou to malí mamutíci a vůbec nemají rozum , mohli by vám ho zavalit. Očuchat to ano - ale na volno velká šťěňata nepouštějte.Helena