Vhodné krmivo pro štěňě

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.2.2013 10:48
1982

XXX.XXX.246.29

Dobrý den, potřebovala bych poradit mám 4 měsíční štěně Cane Corso x Rotvajler váží skoro 20kg kupovala jsem jí granule od Visián, ale nechce mi je moc žrát. Musím je míchat s masem jinak se jich ani nedotkne. Můžete mi, prosím, doporučit nějaké granule?? smajlík

17.2.2013 11:04
rituska214

XXX.XXX.103.188

Já krmíme BARFEM. Někdy, když zapomenu rozmrazit maso, tak jí dám granule TOTW ( Taste of the wild ). Jsou to jedny z nejlepších granulí. Také jsou dobré granule Artemis mezi levnější ACANA a Brit Care. POZOR nechci dělat reklamu je to jenom rada. smajlík

17.2.2013 11:40
kolemjdouci2

XXX.XXX.106.11

1982 napsal(a):
Dobrý den, potřebovala bych poradit mám 4 měsíční štěně Cane Corso x Rotvajler váží skoro 20kg kupovala jsem jí granule od Visián, ale nechce mi je moc žrát. Musím je míchat s masem jinak se jich ani nedotkne. Můžete mi, prosím, doporučit nějaké granule?? smajlík

Nedivím se, že to nechce žrát. Složení je dost děs, nápadně mi připomíná Pedigree... (namátkou jsem vybrala recepturu Visán HEALTHY dog PERFORMANCE, ale ostatní budou dost podobné)
maso a masné výrobky (min. 4% drůbeží), vybrané obilniny (min. 4% rýže), přípravky rostliného původu (min. 4% řepné dužiny), drůbeží tuky, kvasnice, hydrolizát z drůbežích jater, minerální látky, mateří kašička 30mg/kg

Kvalitní krmiva jsou například: Orijen, Acana (zvláště bezobilné receptury), Artemis, Canine Caviar, Taste of the Wild, Dog Lovers Gold, Canidae, Barking Heads, Now!, Earthborn Holistic Primitive Natural... Ale samozřejmě i cena je někde jinde, než na co jste byla zvyklá - přece jen téměř čisté sušené maso stojí podstatně víc, než obilný odpad. Takže jestli je tohle mimo Vaše finanční možnosti, tak napište, kolik můžete do štěníka měsíčně investovat, a vymyslíme nějaký kompromis;-)

17.2.2013 13:25
1982

XXX.XXX.246.29

Dobry den,určitě nechci šetřit na své psovi,už jenom kvůli kloubům ji chci kupovat kvalitní granule. Nepřipadne mi, že složení u Visan Imagine puppy lagre je stejné jak u Pedigree. http://www.svetzviratek.cz/index.php?route=product/product&product_id=9522 Víc jak 2000,- měsíčně investovat nemůžu.

17.2.2013 17:38
monischa

XXX.XXX.0.149

1982 napsal(a):
Dobry den,určitě nechci šetřit na své psovi,už jenom kvůli kloubům ji chci kupovat kvalitní granule. Nepřipadne mi, že složení u Visan Imagine puppy lagre je stejné jak u Pedigree. http://www.svetzviratek.cz/index.php?route=product/product&product_id=9522 Víc jak 2000,- měsíčně investovat nemůžu.

mno opět nás prodejci tahají za nos.... ono na stránkách výrobce je to trochu jinak :)

http://www.visan.es/index.php?option=com_catalogovisan&task=producto&idProducto=40&lang=en

Fresh chicken meat (>30%), corn, rice, poultry meal, chicken oil, corn gluten, yeasts, beetroot pulp, fish meal, hydrolysed chicken liver, potato protein, egg, linseed, fish oil, salt, potassium chloride, inulin (FOS), mannanooligosaccharides (MOS), citric extract, taurine, glucosamine, cassava extract, zinc methionate, carnitine, chondroitin, lutein.

Tedy - kuřecí maso tu je, 30% čerstvého, tedy po vysušení zbyde asi třetinu - 10%, což už tuto složku sesouvá z prvního místa... dále tu máme kukuřici a rýži (tedy jen plnidla a způsob jak nacpat pytel aby měl 15kg, kukuřice navíc alergen)
Dále na svetzviratek.cz drze tvrdí, že ve složení je kuřecí moučka. avšak jde o moučku drůbeží (tedy není možno identifikovat ze kterého ptáka je)..

K plusu jim je možné přičíst, že tvrdí že nepoužívají konzervanty (předpokládám tu chemii), avšak kdyby přírodně konzervovali s lepším složením, bylo by to fajn :)

Osobně doporučuji Acanu (bezobilnou řadu) - ta chutná i našemu nežravci, taky Wolfsblut jí docela jel (je na jehně a vadí jí ryba, tak vybíráme podle toho :), Canine Caviar jsme krmili dříve ale po jednom pytli se jí přežral a druhý jsem do ní už cpala násilím :)

Do výživy se rozhodně vyplatí investovat, především do jednoho roku věku psa (u větších plemen tedy déle, prostě dokud roste a vyvíjí se) - a s limitem 2.000 se myslím vejdete do velmi kvalitního krmiva - viz zmíněné Acany - cca 1300 za 13 kg (a třebas teď akce kdy pytel vyjde na 1050 - http://obchod.fun-guj.cz/?p=productsMore&iProduct=504&sName=acana-grassland-2x13-kg) , či wolfsblut (15 kg kolem 1500)

Přidejte reakci

Přidat smajlík