Nero77

XXX.XXX.208.174
Mám skoro 2 roky starého dobrmana Nera, který má na bradě takové tvrdé až strupovité pupínky ze kterých mu občas teče krev.
Nevíte někdo co s tím?
Děkuji za každou reakci.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nero77
napsal(a):
Mám skoro 2 roky starého dobrmana Nera, který má na bradě takové tvrdé až strupovité pupínky ze kterých mu občas teče krev.
Nevíte někdo co s tím?
Děkuji za každou reakci.
Oholit, udělat seškrab, možná i bakteriální kultivaci, vyčistit, dát antibiotika, počkat na výsledky z laborky a potom se uvidí.
Je to dermatitida, a ty vypadají všechny stejně. Může to být cokoliv od akné až po hlubokou bakteriální infekci, podle toho obrázku.
Marley11

XXX.XXX.120.66
Dobrý den,
můj 11 měsíční labík má uplně to stejné a už 3 měsíce to veterinář od veterináře lečí. Nejdříve jako pubické akné, alergie na kuřecí maso a po 3 měsicích mu teda udělali seškrab brady a dostal atb plus desinfekční vodu. Nepomohlo mu to a pouze zhoršilo. Další návšteva, další seškrab a zjištěn vlásovec psí což je nemoc přenášena komárem africkým a tedy u nás nevyskytnuto. Dostal na to tabletu (která je i na klíštata a blechy) a za 14 dní se to má opakovat. Jdeme už přímo k dermatologovi jelikož zjištuji že veterináři jsou občas k ničemu a jen mi huntují psa lékama. Kdyby měl někdo stejný problém s tímto kožním objevem prosím o radu.
Děkuji.