Akita inu - ano nebo ne ?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.4.2013 09:26
jessika12

XXX.XXX.209.246

Dobrý den všem pejskařům, obracím se na vás s otázkou, zda si pořídit pejska rasy Akita inu. Nyní máme skoro dvouletou fenku RTW, pejska bychom si chtěli pořídit v zimě, to už budeme bydlet v baráčku. Jinak ohledně tohoto plemene mám dost načteno, chystáme se také podívat na nějakou výstavu a poklábosit s majiteli těchto krásných psů. Napište mi prosím vaše zkušenosti s tímto plemenem. Děkuji

27.4.2013 18:47
rapotacka11

XXX.XXX.73.135

Akita není pes pro každého .
Ale třeba zrovna vy jste ti praví a máte na to . . . .
Čtení o Akitě , o jejich osobitosti , skvělých vlastnostech bych jen tak přelítla očima
a zamyslela bych se dobře nad každou n e p a t r n o u , ledabylou zmínkou o nějakém negativu .
1x znám , je bílá - krásná - zlá .
Zavrčí si i na majitelku a je to fena . Já bych to nechtěla - mám ráda klid . . . .

27.4.2013 19:54
sabina

XXX.XXX.60.81

Pokud máte Rotvíka a vyhovuje vám, nemyslím si že Akita je zrovna to pravé, co se do psychiky a osobnosti vezme.
Znám tři, dvě feny a jednoho psa. Všichni do puntíku stejní. Se psy se nesnesou, jsou ostří, líní a poslouchat se jim nechce. Těžko říct, jestli to dělá výchova...já bych to nechtěla a když je venku potkáme, obloukem se vyhýbáme.
Myslim že papír snese vše, je potřeba s tím plemenem trávit čas a vidět ho fungovat, aby se člověk byl schopen rozhodnut. Třeba Vám sedne...třeba taky ne. Ale od RTW má opravdu daleko.

Toť můj názor..

27.4.2013 23:31
garmia

XXX.XXX.34.242

Je ideální opravdu kontaktovat někoho, kdo má zkušenost.

28.4.2013 15:15
jessika12

XXX.XXX.209.246

Děkuji za reakce, spíše ale dám i rady okolí a raději budeme vybírat mezi pracovnímu plemeny. Ještě jednou díky.

kacaba202

16.3.2017 10:36
kacaba202

XXX.XXX.147.161

Já mám doma akitu. (psa) Je velmi hodný, věrný, inteligentní a společenský. Je velmi hravý, potřebuje aby jsi s ním někdo hrál a došel s ním na procházku. Naopak je naše akita také i pomerně líná. Naše akita vyrůstala hned od malička s kokršpanělem a je to jeho parťák na vždy. Hrají si spolu a oba dva mají o toho druhého strach. Naopak se párkrát vídal s Huskym (asi tak jednou za dva měsíce) ne hned od začátku a moc se nemají radi. Naše akita je velmi přátelská, nechala by jse pohladit od každého. Na cvičáku poslouchala na povely i ostatní. (na cvičáku se akity ze začátku báli, protože znali velmi zlou a nepřátelskou akitu) A myslím si když proběhne ranná socializace tak s dětmi bude rozumnět. Ale jesli si chcete pořídit akitu tak musíte počítat že se o ní musíte starat, někdy zajít na cvičák, hrát si s ní.. no prostě nezanedbávat.

16.3.2017 10:46
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

kacaba202 napsal(a):
Já mám doma akitu. (psa) Je velmi hodný, věrný, inteligentní a společenský. Je velmi hravý, potřebuje aby jsi s ním někdo hrál a došel s ním na procházku. Naopak je naše akita také i pomerně líná. Naše akita vyrůstala hned od malička s kokršpanělem a je to jeho parťák na vždy. Hrají si spolu a oba dva mají o toho druhého strach. Naopak se párkrát vídal s Huskym (asi tak jednou za dva měsíce) ne hned od začátku a moc se nemají radi. Naše akita je velmi přátelská, nechala by jse pohladit od každého. Na cvičáku poslouchala na povely i ostatní. (na cvičáku se akity ze začátku báli, protože znali velmi zlou a nepřátelskou akitu) A myslím si když proběhne ranná socializace tak s dětmi bude rozumnět. Ale jesli si chcete pořídit akitu tak musíte počítat že se o ní musíte starat, někdy zajít na cvičák, hrát si s ní.. no prostě nezanedbávat.

Nenapsala jste, jak je váš pes starý, tedy jestli je už dospělý. Znala jsem se s akiťákama i jsem chodila na jejich fórum. Akita dle mého je pes nekontaktní na lidi, na psy celkem agresivní, poslouchá...no když se mu zachce, asi jako můj samojed. Sama jsem dlouho o akitě uvažovala, protože je to pro mne nádherný pes, ale nepotřebuju být neustále nervní, po kom mi kde vyjede, nebo se bát, že se někde potkáme se psem.

Přidejte reakci

Přidat smajlík