Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.10.2013 19:08
noja

XXX.XXX.112.6

Dobrý den. Moje dosud klidná, přátelská fenka na dnešní procházce bezdůvodně napadla psa. Nejprve, uvázaná na vodítku, zavrčela na procházejícího psa - už to bylo zvláštní. Nic méně jsme došli na psí loučku, kde jsem ji pustil. Během chvilky jsme potkali pejska - odrostlé štěně jack russel teriera - rozběhla se, nereagovala na volání a podle toho co jsem viděl ho "nafala" něšlo o kousání, vytrhávala chlupy a válela ho. Okamžitě jsem ji odchytil a uvázal. Pánovi se omluvil, zeptal se na stav psíka - díkybohu v pořádku. Byl jsem v šoku. Nikdy jsme neměli se psy sebemenší problém. Nerozumím tomu.
Je jí 14 měsíců, křížený pitbull a je vykastrovaná.
Teď se ji neodvážím pustit. Takže vodítko, náhubek. Ale nechci to v ní zase podpořit. Máme pár psích kamarádů. Nevím jestli s něma by mohla přijít do styku, aby se stále socializovala.
¨Je to pubertou? Zůstane už toto chování nebo by se po pubertě mohlo vše vrátit do normálu.
Také bych chtěl začít navštěvovat cvičák. Psa se v žádném případě nechci vzdát, jako to dělá spousta lidí.
Budu rád za každý Váš názor. Děkuji Aleš

8.10.2013 20:45
plisak

XXX.XXX.236.4

dospívající a dospělé feny mohou mít problém s cizími štěňaty, rozhodně k nim nebudou tolerantní jako bývají samci, nejlíp je fakt ten koš a nejprve i vodítko a výchova

8.10.2013 20:55
conie

XXX.XXX.136.227

Myslím, že ve 14 měsících už jste s touto fenkou měl dávno cvičák navštěvovat a socializovat ji mezi psy. Bohužel - pitbulí povaha se často projeví právě v pubertě. Rozhodně bych už fenu bez koše mezi psy nepustila a začala intenzivně pracovat na poslušnosti. Stejně ale je pravdpodobné, že vzhledem k plemeni budete muset mít fenu zajištěnou aspoň košíkem už stále.

Přidejte reakci

Přidat smajlík