Antidepresiva nebo pevná vůle?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.11.2013 09:38
lajlabmw

XXX.XXX.239.128

Jaký je váš názor na to, že když pes v autě, u veterináře nebo někde kňučí? Někteří veterináři mi radily antidepresiva, já jsem ale proti. Nemůžu přece každý den dopovat psa prášky, ne? Jak by jste takovou situaci řešili? Každý den jezdím autem cca 13km a pejsek(střední knírač) jezdí se mnou. Jezdíme k přítelovi který má 2 psy. Všichni jsou velcí kamarádi a můj pes je šťastný když s nimi může blbnout, ale cesta je s mím nesnesitelná. Poraďte, co s tím? smajlík

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.11.2013 10:27

lajlabmw napsal(a):
Jaký je váš názor na to, že když pes v autě, u veterináře nebo někde kňučí? Někteří veterináři mi radily antidepresiva, já jsem ale proti. Nemůžu přece každý den dopovat psa prášky, ne? Jak by jste takovou situaci řešili? Každý den jezdím autem cca 13km a pejsek(střední knírač) jezdí se mnou. Jezdíme k přítelovi který má 2 psy. Všichni jsou velcí kamarádi a můj pes je šťastný když s nimi může blbnout, ale cesta je s mím nesnesitelná. Poraďte, co s tím? smajlík

Na tohle není jednoduchá odpověď, protože záleží na tom, proč ten pes vlastně kňučí. Jestli si tím pouze vyžaduje pozornost, pak je na místě pevná vůle. Ale jestli opravdu trpí, je ve velkém stresu, "nemůže si pomoci", pak se problém "pevnou vůlí" může akorát zhoršit, protože ten pes nemá v ničem oporu a tak se sype pořád dál a dál. V tom případě je potřeba řešit ten problém...v autě třeba může kňučet, protože je mu blbě a bojí se toho, že mu bude blbě, léky proti nevolnosti v tom případě nejsou od věci. No a zbytek je po postupném odbourávání stresu. Antidepresiva jsou v tomhle někdy užitečná, protože někteří psi jsou tak na dně, že není od čeho začít, pes se strašně bojí a reaguje už při mizivé intenzitě podnětu. Takže se antidepresivy sníží jejich citlivost tak, aby aspoň při téhle intenzitě vnímali, a postupně se pes vystavuje silnějším podnětům po delší dobu a nakonec se antidepresiva vysadí. Máte pravdu, že dopovat psa každý den léky není řešení.

plisak1

18.11.2013 13:11
plisak1

XXX.XXX.236.4

a co když kňučí nedočkavostí, těší se?

18.11.2013 17:34
arry

XXX.XXX.8.42

plisak1 napsal(a):
a co když kňučí nedočkavostí, těší se?

Pak bych psovi ukázala pamlsek, a řekla DOST a když pes na chvíli přestane, tak ho odměnit, ale bez většího rozrušení... Takhle to trénovat, ale chce to dost trpělivosti smajlík

18.11.2013 18:05

Nevím, kde ho v autě vozíte, ale zkusila bych mu změnit místo v autě. Náš pes ježdění autem miloval, protože miloval výlety a auto s nimi měl spojené. Ale na zadní sedačce se necítil dobře. Jezdil tedy na zemi, většinou pod nohama spolujezdce, nebo za předními sedačkami.( Jo, vím, že to není nejbezpečnější místo, ale každý nemá kombika s kennelkou).

19.11.2013 13:46
conie

XXX.XXX.136.227

lajlabmw napsal(a):

Nepíšete, kde a jak zajištěného psa vozíte. Máme taky jednoho "zpěváčka". Protože jezdí často na závody a soutěže, zkoušeli jsme různé. Nakonec jezdí v uzavřené plastové přepravce, která je pásem upoutaná na zadním sedadle a je klid. Zpočátku jsme přepravku i zakrývali tenkou prodyšnou látkou,teď už to není třeba a pes si do přepravky v autě sám vyskočí a uloží se tam. Takže bych zkusila,. zda by se pes necítil lépe při jinémzpůsobu přepravy. Fena mojí známé je klidná jedině u nohou spolucestujícího vpředu, jinak vyvádí. Tomuto způsobu právě nefandím, ale fenka zase necestuje moc často a nijak daleko.

21.11.2013 07:36
lajlabmw

XXX.XXX.237.104

No je buď u spolujezdce nebo připoutaný na zadních sedačkách. Jinak děkuji za radu s přepravkou, rozhodně vyskouším ;)

Přidejte reakci

Přidat smajlík