Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.12.2013 15:46
miri21

XXX.XXX.8.88

Dobrý den , mám dotaz ohledně padání srsti Pražského krysaříka . Je mu něco málo přes rok a už je skoro plešatý , určitě to normální není prosím o radu . Nejhorší je to na krku , celé hrudi a nad očičkama až k uším, přikládám foto . Předem děkuji za odpověď

21.12.2013 15:47
pidla

XXX.XXX.106.11

Co říkal veterinář? Dělali jste krev, seškraby? Nebo chcete jen, abychom tu hádali z křišťálové koule? smajlík

21.12.2013 15:57
miri21

XXX.XXX.8.88

Omlouvám se, už sem psát nebudu .To je hrozný jak vy jste tady protivný ,co příspěvek tu otevřu hned samé protivní lidé .

21.12.2013 16:11
fram

XXX.XXX.70.158

miri21 napsal(a):
Omlouvám se, už sem psát nebudu .To je hrozný jak vy jste tady protivný ,co příspěvek tu otevřu hned samé protivní lidé .

Ale to je opravdu dost těžké odpálit od boku -ano ,je to tohle a tohle-dejte mu/jí tamto a bude v pohodě.Může to být od A-lergie až po ZZZZ ...Tak se nezlobte,že se někdo optá na podrobnosti!

21.12.2013 16:26
miri21

XXX.XXX.8.88

Nikdy jsem s tím neměla zkušenosti a nějak jsem si toho nevšimla, že mu to padá ,až mě na to upozornila přitela mamka, která ho tak často nevidím, že to má víc holé ,takže jsem s ním u doktora nebyla . Nevypadalo mu to najednou ,ale postupně pomalu ,takže to člověk tak nevnímá, asi jako, když máte štěně taky nevnímáte jak rychle roste, jako já ,když mu občas vypadne nějaký ten chloupek . Tak madam nemusí být hned tak nepřijemná. Zítra nebo v pondělí jdu na očkování, tak se ho rovnou zeptám .

21.12.2013 16:58
pidla

XXX.XXX.106.11

miri21 napsal(a):

Protivný? Vy si nejdřív vůbec nevšimnete, že vám takhle olysá pes (ale hlavně že má roztomiloučkou vázanku...), a pak hledáte diagnózu od úplně cizích lidí na internetu, místo abyste zdravotní problémy řešila s veterinářem - ale my jsme ti protivný? Teda nechtěla bych být váš pes... smajlík

Podle fotky se fakt diagnóza udělat nedá. Co mě napadá takhle od boku, tak nedostatek mědi nebo zinku, hormonální porucha (štítná žláza, nadledvinky...), plíseň, autoimunitní onemocnění...

21.12.2013 17:16
miri21

XXX.XXX.8.88

A to, že má kravatu škodí jeho zdraví ? Mám pocit, že né . On byl od malička málo chlupatý ,takže to trvalo dost dlouho než to dopadlo takhle . Bože můj, sem už pro radu fakt nepůjdu . Člověk nechce diagnozu ,ale poradit čím by to mohlo být, čeho si všimnout , jestli to není nějaká blbost ,že třeba lína ,nebo stravou ,nebo popřípadě na co se zeptat u doktora .A ne tu někoho urážet,že pes má kravatu . Konkrétně vy tady dřepíte odrána do večera a vylejváte si vztek na lidi, že ? Vaše komenty jsou skoro všude a už jsem měla tu čest se s váma potkat v jiné diskusní místnosti a nikdy jste zrovna milá nebyla a ani ochotná, jen každého buzerujete . Vás bych nechtěla mít doma, chudáci psy, jestli jim předáváte furt tu svojí negativní náladu tak to jsou opravdu chudinky .

21.12.2013 17:28
pidla

XXX.XXX.106.11

miri21 napsal(a):
A to, že má kravatu škodí jeho zdraví ? Mám pocit, že né . On byl od malička málo chlupatý ,takže to trvalo dost dlouho než to dopadlo takhle . Bože můj, sem už pro radu fakt nepůjdu . Člověk nechce diagnozu ,ale poradit čím by to mohlo být, čeho si všimnout , jestli to není nějaká blbost ,že třeba lína ,nebo stravou ,nebo popřípadě na co se zeptat u doktora .A ne tu někoho urážet,že pes má kravatu . Konkrétně vy tady dřepíte odrána do večera a vylejváte si vztek na lidi, že ? Vaše komenty jsou skoro všude a už jsem měla tu čest se s váma potkat v jiné diskusní místnosti a nikdy jste zrovna milá nebyla a ani ochotná, jen každého buzerujete . Vás bych nechtěla mít doma, chudáci psy, jestli jim předáváte furt tu svojí negativní náladu tak to jsou opravdu chudinky .

V jiné diskuzní místnosti? To by mě fakt zajímalo, kde, když nikam jinam nechodím smajlík A i tady jsem jenom občas.

Čím jsem vás urazila? Že jsem se zeptala, co říkal veterinář? To vás uráží? smajlík Ne, kravata zdraví neškodí (a taky mám pár fotek psů v motýlkách), já jen že takhle šíleně vylysalého psa bych čekala u někoho, kdo si ho ani nevšimne a jen mu občas mrskne žrádlo a vykydá kotec, ne u někoho, kdo ho vyoblíká s kravatkou... Bez urážky, prosím. To, že nemá místama vůbec žádné chlupy, může být příznak dost vážného zdravotního problému. A pokud byl "málo chlupatý" odmalinka, tak bylo podle mě potřeba řešit to s veterinářem odmalinka. Jakmile je mezi chlupy vidět kůže, tak to téměř vždy znamená problém.

21.12.2013 19:04
lemac

XXX.XXX.195.139

my měli podobný problém s boxíkem a nám pomohl pangamin smajlík

22.12.2013 14:33
miri21

XXX.XXX.8.88

No vidíte a to já třeba nevím, že když prosvítá kůže, že to vypadá na nějaký problém. U veterináře jsme za ten rok byla několikrát a ani jednou mě neupozornil a to tam jezdím kvůli každé blbosti co se mi nezdá . Tak mě tu nenapadejte, že jsem špatná panička ,já se o něj starám hezky , je šťastný , nic mu nechybí ,jen jsem nevěděla ,že má problém , který může být vážný . Dnes jedu na veterinu , tak mu to řeknu .

22.12.2013 15:30
lída1

XXX.XXX.64.74

Tady nemá moc cenu na něco se ptát, vždycky z Vás udělají blbce , už jsem poučena.

23.12.2013 08:15
miri21

XXX.XXX.8.88

To jsem zjistila taky ,není tomu tak dávno, kdy se do mě pustila banda zatrpklých ženských ,protože jsem si koupila křížence . Myslela jsem, že když tu napíšu něco co se týká zdraví, že mi někdo poradí, ale né , dostanu vynadáno, že jsem s ním už dávno nebyla u doktora . A víte co "milé " dámy pan doktor mi řekl ,že to nic není ,že krysaříci to mají genetického původu ,že sice to má trochu víc ,ale není to nic vážného .

24.12.2013 17:53
tancoska

XXX.XXX.64.4

miri21 napsal(a):
To jsem zjistila taky ,není tomu tak dávno, kdy se do mě pustila banda zatrpklých ženských ,protože jsem si koupila křížence . Myslela jsem, že když tu napíšu něco co se týká zdraví, že mi někdo poradí, ale né , dostanu vynadáno, že jsem s ním už dávno nebyla u doktora . A víte co "milé " dámy pan doktor mi řekl ,že to nic není ,že krysaříci to mají genetického původu ,že sice to má trochu víc ,ale není to nic vážného .

Zkusila bych konzultaci jinýho veterináře.Tohle opravdu nevypadá že to nic není.Ne každej vet je odborník,to mi věřte.Znám dost zlatokopů vetů a oproti nim mám možná i více zkušeností.Takhle vypadá i alopecie,myslím.Zkuste si zjistit info.

26.12.2013 21:37
miri21

XXX.XXX.8.88

Psala jsem na forum přímo pro krysaříky a tam mi bylo řečeno, že opravdu někteří mají špatnou srst hlavně v zimě ,když se začne topit .

27.12.2013 12:48
tancoska

XXX.XXX.64.4

miri21 napsal(a):
Psala jsem na forum přímo pro krysaříky a tam mi bylo řečeno, že opravdu někteří mají špatnou srst hlavně v zimě ,když se začne topit .

A dala jste tam i fotku?Jako horší srst dobře ale mít polovičního naháče to bych zašla radši na konzultaci i k jinýmu veterináři.

28.12.2013 16:10
miri21

XXX.XXX.8.88

Ano, dala jsem tam i fotografii.

plisak1

29.12.2013 07:28
plisak1

XXX.XXX.236.4

nemám zkušenosti s krysaříky, ale vím o jednom psu, který měl také řídkou srst v plochách právě v důsledku hormonálních změn v pubertě, dostával vitamíny (hlavně B) a po odeznění puberty už problém se srstí neměl, ale jak říkám, nebyl to krysařík.

29.12.2013 16:17
mariika

XXX.XXX.153.1

pidla napsal(a):
V jiné diskuzní místnosti? To by mě fakt zajímalo, kde, když nikam jinam nechodím smajlík A i tady jsem jenom občas.

Čím jsem vás urazila? Že jsem se zeptala, co říkal veterinář? To vás uráží? smajlík Ne, kravata zdraví neškodí (a taky mám pár fotek psů v motýlkách), já jen že takhle šíleně vylysalého psa bych čekala u někoho, kdo si ho ani nevšimne a jen mu občas mrskne žrádlo a vykydá kotec, ne u někoho, kdo ho vyoblíká s kravatkou... Bez urážky, prosím. To, že nemá místama vůbec žádné chlupy, může být příznak dost vážného zdravotního problému. A pokud byl "málo chlupatý" odmalinka, tak bylo podle mě potřeba řešit to s veterinářem odmalinka. Jakmile je mezi chlupy vidět kůže, tak to téměř vždy znamená problém.

Pokud se nemejlím, tak jste se právě Vy dohadovala se zadavatelkou ve vlákně o jaké plemeno se jedná !

A musím říct, že jste se tam chovala jako kráva, ostatně se tak chováte v každém vlákně.

Dej si sprchu ty virtuální chovatelko !

31.12.2013 13:20
miri21

XXX.XXX.8.88

mariika napsal(a):
Pokud se nemejlím, tak jste se právě Vy dohadovala se zadavatelkou ve vlákně o jaké plemeno se jedná !

A musím říct, že jste se tam chovala jako kráva, ostatně se tak chováte v každém vlákně.

Dej si sprchu ty virtuální chovatelko !

Ano ,přesně tak .Tu diskusi jsem vytvořila já a ona se tam do mě pustila ,že mám doma vořecha .Účet jsem musela zrušit ,protože ta její buzerace a napadání co jsem to za člověka ,mě dost urážela ,připadala jsem si jako bych byla psí vrah a administrátor mi nevyšel vstříc aby diskusi smazal ,i když to porušovalo jima " doporučená pravidla" . Některým uživatelkám by měl být přístup sem zakázán, když sakra neumím poradit tak se tu do zadavatele nepustím, že je to tyran . Člověk se jde slušně poradit a odchází s hrozným pocitem jak moc ubližuje zvířatům .

31.12.2013 14:05
Šarina

XXX.XXX.231.146

Já tedy nevím, co vám ta pidla udělala, ale jak jsem si prošla její příspěvky, tak měla ve všem pravdu... že to může bejt spousta věcí (ptala se, co na to veterinář) a pozastavila se nad tou ilustrační fotkou (což jste vzala osobně), ale co z toho bylo špatně?... Nad tou fotkou jsem se pozastavila taky, protože když se chci na netu ptát na olysalost, tak přece vyfotím pejska tak, aby bylo co nejvíce vidět. To je takový problém udělat extra fotku, která bude mít alespoň nějakou vypovídací hodnotu? Ta kravata přes lysá prsíčka tam přece na prohlídku problému docela vadí, nebo ne?

Je váš pes s PP? Neni?
Pokud je, tak se ptejte chovatele, pokud není, pak příčinu hledejte v tom, že máte potomka neuchovněných rodičů... třeba nebyli uchovněni právě z podobného důvodu.
Tady vám asi nikdo neřekne nic podstatného.
Pejskovi bych přála uzdravení...

31.12.2013 14:44
pinoha

XXX.XXX.16.250

Šarina napsal(a):
Já tedy nevím, co vám ta pidla udělala, ale jak jsem si prošla její příspěvky, tak měla ve všem pravdu... že to může bejt spousta věcí (ptala se, co na to veterinář) a pozastavila se nad tou ilustrační fotkou (což jste vzala osobně), ale co z toho bylo špatně?... Nad tou fotkou jsem se pozastavila taky, protože když se chci na netu ptát na olysalost, tak přece vyfotím pejska tak, aby bylo co nejvíce vidět. To je takový problém udělat extra fotku, která bude mít alespoň nějakou vypovídací hodnotu? Ta kravata přes lysá prsíčka tam přece na prohlídku problému docela vadí, nebo ne?

Je váš pes s PP? Neni?
Pokud je, tak se ptejte chovatele, pokud není, pak příčinu hledejte v tom, že máte potomka neuchovněných rodičů... třeba nebyli uchovněni právě z podobného důvodu.
Tady vám asi nikdo neřekne nic podstatného.
Pejskovi bych přála uzdravení...

Souhlasím!
Paní miri21 totiž připadá jako nebetyčná svině každý, kdo jí nahlas netleská a nechválí ji. Každý, kdo si dovolí napsat, že štěně ze dvou kříženců je prostě voříšek, nebo dokonce, že pro radu, co s plešaým psem, by měla zajít za odborníkem a ne na poloanonymní fórum.
Lucie

plisak1

31.12.2013 15:12
plisak1

XXX.XXX.236.4

pinoha napsal(a):
Souhlasím!
Paní miri21 totiž připadá jako nebetyčná svině každý, kdo jí nahlas netleská a nechválí ji. Každý, kdo si dovolí napsat, že štěně ze dvou kříženců je prostě voříšek, nebo dokonce, že pro radu, co s plešaým psem, by měla zajít za odborníkem a ne na poloanonymní fórum.
Lucie

přečetla jsem diskuzi jen zběžně, ale nikde jsem nenašla dotaz " co si myslíte, je můj pes bez PP kříženec,je to vořech?" takže prohlásit ,netázán, o cizím psu, že je to vořech a to ať již je nebo není, je urážlivé. Rad se tady dožaduje více lidí a i takových, kde by byl veterinář platnější ale pozor . mají psa s PP, takže (zpravidla podivně) radí každý, kdo má klávesnici. Ono každý pes je v podstatě kříženec a důkazem je to, že rozbor DNA nepřinese žádné informace o plemenné příslušnosti. Myslím, že není potřeba žádného psa a skrze něj ani majitele jakkoliv urážet

31.12.2013 15:29
Šarina

XXX.XXX.231.146

plisak1 napsal(a):
přečetla jsem diskuzi jen zběžně, ale nikde jsem nenašla dotaz " co si myslíte, je můj pes bez PP kříženec,je to vořech?" takže prohlásit ,netázán, o cizím psu, že je to vořech a to ať již je nebo není, je urážlivé. Rad se tady dožaduje více lidí a i takových, kde by byl veterinář platnější ale pozor . mají psa s PP, takže (zpravidla podivně) radí každý, kdo má klávesnici. Ono každý pes je v podstatě kříženec a důkazem je to, že rozbor DNA nepřinese žádné informace o plemenné příslušnosti. Myslím, že není potřeba žádného psa a skrze něj ani majitele jakkoliv urážet

Promiňte, kdo koho zase uráží? Když si vezmete pesjka bez PP, tak máte voříška, ale co je na tom urážlivého??? To už musíme být tak politicky korektní, že se nesmí ani použít slovo : vořech, voříšek, aniž by to někoho neurazilo????
Navíc, tady se nebavíme o PP jako takovém, ale o tom, že psi bez PP jsou prostě a jednoduše potomky psů, kteří se nedostali do chovu. A to se mohlo stát z různých důvodů. Jedním z nich jsou i zdravotní problémy. Pokud máte psa s PP, tam se to může stát pochopitelně taky, ale tam se často lze studiem rodokmenu, sourozenců atd. dobrat nějaké příčiny, nějakého genetického prapůvodu. U voříška tomu tak většinou není, páč majitel nezná ani rodiče, o dalších příbuzných a předchozích generacích ani nemluvě... proto bývá každá rada o něco více drahá.

plisak1

31.12.2013 16:17
plisak1

XXX.XXX.236.4

Šarina napsal(a):
Promiňte, kdo koho zase uráží? Když si vezmete pesjka bez PP, tak máte voříška, ale co je na tom urážlivého??? To už musíme být tak politicky korektní, že se nesmí ani použít slovo : vořech, voříšek, aniž by to někoho neurazilo????
Navíc, tady se nebavíme o PP jako takovém, ale o tom, že psi bez PP jsou prostě a jednoduše potomky psů, kteří se nedostali do chovu. A to se mohlo stát z různých důvodů. Jedním z nich jsou i zdravotní problémy. Pokud máte psa s PP, tam se to může stát pochopitelně taky, ale tam se často lze studiem rodokmenu, sourozenců atd. dobrat nějaké příčiny, nějakého genetického prapůvodu. U voříška tomu tak většinou není, páč majitel nezná ani rodiče, o dalších příbuzných a předchozích generacích ani nemluvě... proto bývá každá rada o něco více drahá.

tak v první řadě já nemám psy bez PP ba ani psy sice s PP, ale kteří vypadají, jako by ho neměli už v páté generaci.Řeč je o vypadávání srsti, ne o tom, kdo a proč se nedostal do chovu a když už chcete být tak akurátní, pokud jsou v chovu rodiče těch důvodně z chovu vyřazených, jejich prarodiče a sourozenci, tak je to stejně jedno, že právě toho, u něhož se stále dál a dál přenášená vada vyskytla, z chovu vyřadili.. Potomci toho z chovu vyřazeného a potomci jeho sourozenců z chovu nevyřazených i rodičů rovněž z chovu nevyřazených jsou přenašeči určité genetické vady, takže se vlastně liší jen tím papírem, ničím jiným,. a rozhodně to nejsou voříšci, za ty snad jsou vesměs považováni mnohonásobní kříženci nakonec byla tady debata, kdy se zlobili milovníci pouze psů s PP na to, že bezpapíráky určitého plemen, že je berou na voříškiády - není to směšné?
tak jak tak, nikdo se nikoho neptal, zda je jeho pes voříšek nebo ne -pokud ani, toho příspěvku jsme si nevšimla. takže proč vlastně se pojem "voříšek" objevil v odpovědi na padání srsti?takže v každém případě tady byla snaha shodit toho, kdo nemá psa podle našeho gusta.

navíc, vypadávání srsti může mít milion příčin z nichž genetická vada je až někde vzadu. takže proč vlastně bylo třeba napsat o tom voříškovi?

31.12.2013 16:21
Šarina

XXX.XXX.231.146

Je to marné, je to marné, je to marné.... jdu se psem ven.

plisak1

31.12.2013 16:25
plisak1

XXX.XXX.236.4

Šarina napsal(a):
Je to marné, je to marné, je to marné.... jdu se psem ven.

je to lepší, zvlášť když o padání srsti nemáte informace

Přidejte reakci

Přidat smajlík