Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.4.2014 20:15
klubíčko

XXX.XXX.92.130

Dobrý večer. Dáváte někdo svým pejskům na spetření stravy vepřová ouška? Můžu ho dávat 2 měsíčnímu štěněti LR? A jak chutnají?

Co všechno dáváte svým pejskům za pamlsky? Děkuji :)

20.4.2014 07:33
nikiš

XXX.XXX.210.249

Dle mne by mu to neuskodilo beztak to bude ted jen zuzlat. Mozna aby maly ulomky spatne nespolkl. Moji fence ouska chutnali a delala s nim neuveritelny kraviny nez to sezrala. Jinak sem davala jako pamlsky ty usi, susene slepici paraty, nekdy jsem koupila velkou kost tak velkou aby ji nechala doma, kterou postupne ozuzlala a stejnak odtahla ven. Nejradeji stejnak kupujeme mekke pamlsky.

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.4.2014 20:02

můžete mu dávat, určitě mu neublíží ,bude jejen žužlat a vydrží mu na delší dobu , jinak dávám palmsky koupené ze zveráku a různé ty žužlací tyčinky a kostičky a taky piškoty

21.4.2014 06:12
klubíčko

XXX.XXX.92.130

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
můžete mu dávat, určitě mu neublíží ,bude jejen žužlat a vydrží mu na delší dobu , jinak dávám palmsky koupené ze zveráku a různé ty žužlací tyčinky a kostičky a taky piškoty

smajlík Vidím, že taky máte Labíka. :) Je krásný.

Tak asi to někdy koupíme... Děkuji :)

21.4.2014 11:28

díky za pochvalu. určitě mu to kupte ,je lepčí když bude žužlat kostičky a uši než nábytek ,lino apod smajlík

vera.va

21.4.2014 19:47
vera.va

XXX.XXX.118.1

Vepřová ouška, vepřové packy, chrupavky, šlachy, ...
Syrové kosti - hovězí, vepřové

Jako odměny používám sušený masíčka - kachní, kuřecí, hovězí, vepřový, rybí, "sušenky barevné kostičky", Froliky, teď jsem zkoušela i Training snack od Britu (taky se zdají být v poho a chutný), a co nám jede tedy úplně nejvíce, značka Huhubamboo Daily Soft příchuť ryba, hovězí, kachna, kuře - měkký válečky.

smajlík

22.4.2014 08:48
pidla

XXX.XXX.106.11

S těma vepřovýma ušima opatrně, dávejte je jen občas - jsou dost tučné a labíci mají sklon k přibírání. Na žvýkání je nejlepší hovězí kloubová kost od řezníka. Taky sušená šlacha, trachea nebo hovězí ucho je fajn. Ale pamatujte, že u malého štěnda je jedno ucho skoro půlka denní dávky jídla!

Na odměňování při cvičení je nejlepší uvařit a nakrájet maso, třeba hovězí srdce. Nebo tvrdý tvaroh, sýr, jablíčko... na malinké kousky, tak 5x5 mm. Piškoty nejsou moc vhodné, je to samá pšenice a cukr.

22.4.2014 08:50
pidla

XXX.XXX.106.11

Jo a pamlsky na odměny prakticky nekupuju, jsou drahé a navíc plné chemie. Koupila jsem sušičku na ovoce a suším v ní plíce, játra, srdce... vyjde to ve výsledku levněji a je to čisté maso, což je pro štěndo mnohem vhodnější než nějaké barevné dochucené frolíky.

vera.va

22.4.2014 13:22
vera.va

XXX.XXX.48.5

"Ale pamatujte, že u malého štěnda je jedno ucho skoro půlka denní dávky jídla!"

Co to je za nesmysl? Vepřové ucho štěndo většinou nesežere celý má ho na žužlání a na blbnutí, rozhodně mu ucho nenahradí plnou denní dávku krmení! Když vezmu, že ucho má nějakých 5-10g, štěně labrouše má dostávat kolem 300g (orientačně, záleží zde na více faktorech) granulí na den, tak jedno ucho v tom nehraje skoro žádnou roli...

5x5mm smajlík takový ždibec je prd a né motivace. Kousky by měli být menčí, ale né pro mravence... velikost cca půlka piškotu.

Na pamlscích oceňuji, že jsou skladné, nezozsypávají se, jsou kompaktní a dobře skladovatelné v pamlskovníčku, už bych se viděla, jak mám v pamlskovníku celej den (třeba na cvičáku) krájené vařené maso, no, to by večer vypadalo... smajlík

22.4.2014 13:33
pidla

XXX.XXX.106.11

vera.va napsal(a):
"Ale pamatujte, že u malého štěnda je jedno ucho skoro půlka denní dávky jídla!"

Co to je za nesmysl? Vepřové ucho štěndo většinou nesežere celý má ho na žužlání a na blbnutí, rozhodně mu ucho nenahradí plnou denní dávku krmení! Když vezmu, že ucho má nějakých 5-10g, štěně labrouše má dostávat kolem 300g (orientačně, záleží zde na více faktorech) granulí na den, tak jedno ucho v tom nehraje skoro žádnou roli...

5x5mm smajlík takový ždibec je prd a né motivace. Kousky by měli být menčí, ale né pro mravence... velikost cca půlka piškotu.

Na pamlscích oceňuji, že jsou skladné, nezozsypávají se, jsou kompaktní a dobře skladovatelné v pamlskovníčku, už bych se viděla, jak mám v pamlskovníku celej den (třeba na cvičáku) krájené vařené maso, no, to by večer vypadalo... smajlík

Vepřové ucho má 5g? smajlík Kupte si lepší váhu, má mezi 50-150g, podle toho, jestli je se záušky, nebo bez. Takže to v případě toho většího ucha skutečně může být polovina denní dávky. A labradoři jsou takové pažravky, že ho opravdu jsou schopní sežrat celé. Už ve štěněčím věku.

Motivace nezáleží na velikosti pamlsků, ale na jejich počtu. Pokud tu půlku piškotu rozdělíte na tři díly a ty dáte psovi postupně, tak ho v jeho očích odměníte třikrát tolik. Cvičila jsem s labradorem i na pamlsky velikosti zrnka rýže, i to jde. Problém je jen ten, že s takhle malinkými odměnami se blbě manipuluje, ale co se týče motivace, je to prakticky jedno. Dokud pes něco cítí na jazyku, tak dostal odměnu, jeden kus - ať už je to jeden piškot, nebo jedno zrnko rýže. Hlavně menšími pamlsky se tolik nepřežere, což u labradora může být problém.

Pokud vím, že budu pamlsky nosit celý den, beru si sušené maso, to nemastí, nedrobí se a nezapaří se. Ale i to vařené maso se dá, stačí vybrat třeba srdce, které se nerozsypává. A radši vyperu mastný pamlskovník, než bych cpala psa chemií ve velkým. Cvičím se psy hodně, takže i hodně odměňuju - té chemie bych do nich nacpala strašně moc, kdybych krmila kupovanými pamlsky.

22.4.2014 18:19

dvouměsíční štěně labradora ještě celé ucho nesežere, jen ho užužlévá má ho na dlouho ,čtyřměsíční už ho schroupne ale nemyslím si že by občas nějaké ouško psovi tolik vadilo. jinak k těm pamlskům ,on jich při výcviku taky tolik nedostane ,piškoty lámu na půjky a ty koupené pamlsky to je pár kousků ,krom toho kombinuju jen s pochvalou a nedostává pamlsek za každým splněným cvikem ,takže jestli za den sežere pět piškotů a třeba pě ,šest těch malých pamlsků tak co to pro psa je. docela dobré jsou ty od brita jak tu někdo uváděl ,jsou maličké a psům hodně chutnají.

22.4.2014 18:46
pidla

XXX.XXX.106.11

dvouměsíční štěně labradora ještě celé ucho nesežere, jen ho užužlévá má ho na dlouho ,čtyřměsíční už ho schroupne ale nemyslím si že by občas nějaké ouško psovi tolik vadilo. jinak k těm pamlskům ,on jich při výcviku taky tolik nedostane ,piškoty lámu na půjky a ty koupené pamlsky to je pár kousků ,krom toho kombinuju jen s pochvalou a nedostává pamlsek za každým splněným cvikem ,takže jestli za den sežere pět piškotů a třeba pě ,šest těch malých pamlsků tak co to pro psa je. docela dobré jsou ty od brita jak tu někdo uváděl ,jsou maličké a psům hodně chutnají.

Tak to mám asi divný labradory, ti moji dokázali schroupat ucho (stejně jako třeba krůtí krk) už v těch osmi týdnech. Jinak já neříkám, že sem tam ucho něčemu vadí, jen že se musí počítat s tím, že je hodně kalorické, takže se určitě nedá dávat denně. Pokud ho pes jen ožužlává, tak samozřejmě OK.
Pět piškotů na půlky a pět pamlsků, to je patnáct odměn za den. U malého štěněte dáte za celý den jen patnáct pamlsků? To si teda neumím moc představit, jak ho něco naučíte. Patnáct pamlsků padne jako nic za minutu cvičení, takové kratičké lekce máme denně nejmíň tři čtyři, plus odměňování venku za přivolání, vyčůrání... smajlík

22.4.2014 20:16

můj labíš to ucho ve dvou měsících nesežral ,jen ožižlával pak nechal měl ho na několik dnů, ted dáváme buvolí tyčinky apod. a taky to hned nesežere ,hraje si s tím nosí je , chvílema je kouše a pak nechá. no a jak s 15 pamlsky naučím , no docela v pohodě ,labradoři jsou chápaví ,učí se rychle. někdy pamlsek dostane ,někdy ne , musí stačit pochvala , není samozřejmost že po každém cviku dávám pamlsek.

22.4.2014 20:30
pidla

XXX.XXX.106.11

můj labíš to ucho ve dvou měsících nesežral ,jen ožižlával pak nechal měl ho na několik dnů, ted dáváme buvolí tyčinky apod. a taky to hned nesežere ,hraje si s tím nosí je , chvílema je kouše a pak nechá. no a jak s 15 pamlsky naučím , no docela v pohodě ,labradoři jsou chápaví ,učí se rychle. někdy pamlsek dostane ,někdy ne , musí stačit pochvala , není samozřejmost že po každém cviku dávám pamlsek.

Ale to já taky nepamlskuju zdaleka po každém cviku. Kdybych měla pamlskovat všecko, tak u malého štěnda spotřebuju maličkých pamlsků kilo denně. Protože pořád je za co odměňovat, aby se vypěstovaly správné návyky. Ale mnohdy je pamlsek potřeba, pochvala nebo hra se nehodí na všechno. Jde si sám od sebe lehnout na pelech, dostane pamlsek (pochvala nebo hra by ho v tu chvíli zbytečně zase rozdováděla, já chci odměnit, že jde odpočívat). Pustí na povel přetahovací hračku, dostane pamlsek (pochvala je za tak těžkou věc málo). Atd atd., takových situací jsou denně desítky a je škoda je neodměnit. Vždycky je lepší vyčíhat si, když štěndo zrovna dělá to, co chceme, a odměnit to, než to nechat být a později ho drbat za to, že dělá to, co nechceme smajlík

23.4.2014 06:43

Každý to dělá po svém ale třeba za lehnutí na pelech nrbo venčenil psa neodněnuji pamlsky použivam hlavně na přivolání a na učení nového ale i při tom někdy použiju hen pochvalu nebo hozenou hračku a funguje to u všech našich psů

23.4.2014 09:32
pidla

XXX.XXX.106.11

Každý to dělá po svém ale třeba za lehnutí na pelech nrbo venčenil psa neodněnuji pamlsky použivam hlavně na přivolání a na učení nového ale i při tom někdy použiju hen pochvalu nebo hozenou hračku a funguje to u všech našich psů

Já zase odměňuju hodně právě třeba to lehnutí na pelech. Čímž si postavím základ pro to, abych nemusela později řešit, co dělat, když štěně žebrá u stolu, když vylítává při zazvonění zvonku, když cvičím s druhým psem atd. atd. - prostě ho bez jakéhokoliv úsilí naučím, že v takových situacích má jít na pelech. Nedá to skoro žádnou práci, protože se už naučilo, že pelech je úžasné místo, kde vždycky padají dobroty. Nebo odměňuju to, že štěndo mi jde chviličku u nohy, samo od sebe, což je skvělý základ pro to, abych ho později naučila, že kdykoliv neví, co má dělat (třeba potkání cizího psa), má mi jít bez povelu k noze. Odměňuju to, že ignoruje jídlo nastražené na zemi, nejdřív něco míň lákavého (třeba kousek mrkve), postupně se dopracujeme třeba až k buřtu... čímž ho už ve štěněčím věku naučím, že nemá brát ze země nic, co najde, i když ho třeba zrovna nevidím (otrávené návnady jsou svinstvo). Jo, hračky, mazlení a pochvalu samozřejmě používám taky často, ale je spousta situací, kdy je mnohem výhodnější použít pamlsek - nenaruší koncentraci, dá se jím odměňovat v rychlém sledu... A malé akční štěndo stihne dělat tolik věcí, že by byla škoda nevybrat z nich ty žádoucí a neodměňovat je, aby si to zafixovalo hned od začátku.

23.4.2014 10:00
joripage

XXX.XXX.41.2

Tak můj kříženec Labrouše sežere komplet ucho už od štěněte...poprvé jsem mu to dala, v domnění, že si pohraje a nechá...no, z ucha nic nezbylo během pár vteřinsmajlík dneska v jeho 5 letech ucho zmizí v mžikusmajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík