Zkušenosti s el. obojkem - "neviditelným ohradníkem"? Pište pls.

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.6.2014 00:35
klihostezka

XXX.XXX.214.235

Ahoj vespolek, jsem tu nová, tak mám možná začátečnický dotaz. Máme pejska z útulku, až ze Slovenska, přišel velmi submisivní a hodně se nás držel. (Je prý asi 10-12 měsíců starý.) Po 2 měs. mu ale otrnulo a jelikož bohužel nemáme plot (a není ani šance ho postavit), začal se nám toulat do asi 7km vzdáleného města :( Velice nebezpečné. Dva nezávislí pozorovatelé mi právě radí el."neviditelný ohradník", ale manžel to zatím nějak nevydejchal (moc peněz, práce se zakopáváním drátu po obvodu pozemku). Zajímalo by mě, zda vám tento "plot" někomu dobře funguje, a jakého byste nám případně doporučili výrobce. Ideální by bylo si napřed vyzkoušet, zda pejsek vůbec na impulsy reaguje, než vyhodit min. 1500,- za poté nefunkční šrot smajlík
Poradíte někdo prosím?
Děkuji moc! smajlík

11.6.2014 01:34
pidla

XXX.XXX.96.38

Od svých známých mám několik zprostředkovaných zkušeností s neviditelným plotem.
Jeden pes utíkal i přes impulz - prostě touha utéct za zvěří nebo za fenkou byla větší, než strach z rány. Takže "zatnul zuby" a zdrhnul. Pak se ale nedokázal vrátit, protože plot pochopitelně nepozná, jestli jde pes zevnitř ven, nebo zvenku dovnitř - dává rány tak i tak. Takže neviditelný plot problém s utíkáním ve výsledku jen zhoršil.
Další byl vyčůranější - naučil se lehnout si tam, kde to jen pípalo, počkat, až se v obojku vybijí baterky, a pak zdrhnout.

Když to shrnu: pořizovat si psa, navíc útulkáče s neznámou minulostí, na neoplocený pozemek je kolosální hovadina. Pes je pes a bez pořádného plotu zdrhat prostě bude. Pokud nehodláte pozemek oplotit, tak holt bude pes buď pod dozorem, nebo zavřený v domě. Nebo ho včas vraťte.

11.6.2014 08:47
Šarina

XXX.XXX.231.146

pidla napsal(a):
Od svých známých mám několik zprostředkovaných zkušeností s neviditelným plotem.
Jeden pes utíkal i přes impulz - prostě touha utéct za zvěří nebo za fenkou byla větší, než strach z rány. Takže "zatnul zuby" a zdrhnul. Pak se ale nedokázal vrátit, protože plot pochopitelně nepozná, jestli jde pes zevnitř ven, nebo zvenku dovnitř - dává rány tak i tak. Takže neviditelný plot problém s utíkáním ve výsledku jen zhoršil.
Další byl vyčůranější - naučil se lehnout si tam, kde to jen pípalo, počkat, až se v obojku vybijí baterky, a pak zdrhnout.

Když to shrnu: pořizovat si psa, navíc útulkáče s neznámou minulostí, na neoplocený pozemek je kolosální hovadina. Pes je pes a bez pořádného plotu zdrhat prostě bude. Pokud nehodláte pozemek oplotit, tak holt bude pes buď pod dozorem, nebo zavřený v domě. Nebo ho včas vraťte.

Souhlasím.
Sice nemáme útulkáče a naši psi se drží u domu, ale protože taky nemáme plot (a není šance ho postavit), psi jsou s námi v domě a pokud jsou venku, tak jsme tam s nimi (resp. oni s námi).

11.6.2014 09:05
lerry

XXX.XXX.80.233

rapotacka11 napsal(a):
Tak zkuste vyrobit něco takového.

http://search.seznam.cz/?q=kladkov%C3%BD+v%C3%BDb%C4%9Bh&sourceid=szn-HP

Kladka je pro psa utrpení, při každém pohybu vydává zvuk. Vám by se líbilo, aby nad vámi stále něco rachotilo???smajlík

Zadavatelce doporučuji buď mít psa doma, jak už tu někdo psal a nebo kotec s výběhem a hlavně se pejskovi dostatečně věnovat, aby zjistil, že s Vámi je mu nejlépe, tak není důvod někam odcházet.

11.6.2014 11:25
rapotacka11

XXX.XXX.32.121

Nemusí být kladka, jen oko.
Šikovný kutil si poradí a RD - jeho přiipomínky jsem četla.
Jestli si zadavatelka psa nechá, není to špatné řešení.

11.6.2014 12:11
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.42.7

lerry napsal(a):
Kladka je pro psa utrpení, při každém pohybu vydává zvuk. Vám by se líbilo, aby nad vámi stále něco rachotilo???smajlík

Zadavatelce doporučuji buď mít psa doma, jak už tu někdo psal a nebo kotec s výběhem a hlavně se pejskovi dostatečně věnovat, aby zjistil, že s Vámi je mu nejlépe, tak není důvod někam odcházet.

A co mají říkat psi, co mají na krku známky - to už by polovina psí populace musela z toho cinkání spáchat demonstrativní hromadnou sebevraždu!smajlík

13.6.2014 07:51
lerry

XXX.XXX.80.233

Inspektor Pišišvor napsal(a):
A co mají říkat psi, co mají na krku známky - to už by polovina psí populace musela z toho cinkání spáchat demonstrativní hromadnou sebevraždu!smajlík

Tak ono záleží u jakého jsou majitele, bohužel vybrat si sami nemůžou, pokud by mohli, mnoho lidí psa vůbec nemá.
Naši psi třeba na obojku žádné známky nemají. Identifikace se dá provádět i lepšími způsoby. smajlík

Jinak oko nebo kladka, v tom mi moc rozdíl nepřijde, obojí bude vydávat zvuk, když pes poběží a pokud takto bude pes dlouhodobě, tak mu fakt nezávidím.

13.6.2014 11:06
viva

XXX.XXX.153.1

klihostezka napsal(a):
Ahoj vespolek, jsem tu nová, tak mám možná začátečnický dotaz. Máme pejska z útulku, až ze Slovenska, přišel velmi submisivní a hodně se nás držel. (Je prý asi 10-12 měsíců starý.) Po 2 měs. mu ale otrnulo a jelikož bohužel nemáme plot (a není ani šance ho postavit), začal se nám toulat do asi 7km vzdáleného města :( Velice nebezpečné. Dva nezávislí pozorovatelé mi právě radí el."neviditelný ohradník", ale manžel to zatím nějak nevydejchal (moc peněz, práce se zakopáváním drátu po obvodu pozemku). Zajímalo by mě, zda vám tento "plot" někomu dobře funguje, a jakého byste nám případně doporučili výrobce. Ideální by bylo si napřed vyzkoušet, zda pejsek vůbec na impulsy reaguje, než vyhodit min. 1500,- za poté nefunkční šrot smajlík
Poradíte někdo prosím?
Děkuji moc! smajlík

Dobrý den, Ahoj....
I když nejsem zrovinka zastánce těchto výrobků a přístrojů, ale určitě nezahrnuji, toho, kdo ho prostě potřebuje.
Nic méně k tématu. Má známá byť mají oplocení a vše potřebné k tomu, aby jim staford neutíkal, přesto si vždy nějakou tu skulinku našel a stal se z něho chronický útěkář.
V tomto oboru se pohybuji, tak mě známa požádala, zda bych jí nemohla zprostředkovat tento el. plot.
Říkám, nejsem toho zastánce, ale nyní na to mám trošičku jiný pohled.
Plot jsme opatřili.
Nyní hafan neutíká a dodržuje si odstup, k těmto místům. Má už sám vše vyměřené do jaké vzdálenosti plotu se může pohybovat, takže Vám ho klidně mohu doporučit, ale na vědomí musíte brát, že cvik a postup je u každého psa jiný.
Hezký den

Neregistrovaný uživatel

13.6.2014 13:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.1

Mám stejnou zkušenost, jako pidla.
Měli jsme EO ohradník a ten pípal a pokud se pes ještě přiblížil, tak dal ránu. Náš labrador seděl u plotu - kde věděl, že rána nehrozí, obojek pípal až se vybyly baterky a pes šel na procházku.
Pak se tedy postavil kotec a pes byl v kotci - samozřejmě po dobu naší nepřítomnosti. Jakmile jsme byli na zahradě, to si nedovolil se vzdálit.

13.6.2014 13:36
viva

XXX.XXX.153.1

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Mám stejnou zkušenost, jako pidla.
Měli jsme EO ohradník a ten pípal a pokud se pes ještě přiblížil, tak dal ránu. Náš labrador seděl u plotu - kde věděl, že rána nehrozí, obojek pípal až se vybyly baterky a pes šel na procházku.
Pak se tedy postavil kotec a pes byl v kotci - samozřejmě po dobu naší nepřítomnosti. Jakmile jsme byli na zahradě, to si nedovolil se vzdálit.

Samozřejmě i tak se to dá řešit smajlík Každý pejsek je jiný a raději bych sama volila z prva ty méně bolestivé možnosti smajlík

Neregistrovaný uživatel

13.6.2014 13:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.1

viva napsal(a):
Samozřejmě i tak se to dá řešit smajlík Každý pejsek je jiný a raději bych sama volila z prva ty méně bolestivé možnosti smajlík

Zprvu nebylo možné na podmáčeném pozemku stavět kotec - proto tam nebyl ani ten plot a proto volba padl na EO hradník.
Kotec se pořídil až po rozsáhlé úpravě terénu.

Neregistrovaný uživatel

13.6.2014 13:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.1

Zprvu nebylo možné na podmáčeném pozemku stavět kotec - proto tam nebyl ani ten plot a proto volba padl na EO hradník.

* a proto volba padla na EO ohradník smajlík

13.6.2014 17:45
viva

XXX.XXX.153.1

Ano, chápu....proto hned neodsuzuji. smajlík

21.6.2014 21:14
monulec...

XXX.XXX.223.3

Kamarádka ho má její fena jí přeskakovala plot a je sním naprosto spokojena jen to zapípá a fena se klidí :) smajlík odnaučila se to smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík