Mame 3 mesicni stene jorka, davame 2x denne granule Orijen dle davkovani od vyrobce a 1 x syrove maso a zeleninu. Jak doji granule, asi prejdeme na maso. Ale potrebuji si ujasnit par veci. 1)Krmna davka: u stenete jsem nacetla , ze by mela byt 4-6 % hmotnosti na den. Mysli se aktualni hmotnost, predpokladam. Takze stene ma ted 2200 g, 5% je 110 g/den, tzn. Budeme davat 2xd granule a vecer kolik masa? 1/3 ze 110, tedy 36 g masa( svalovina + kosti) ? Zda se mne strasne malo , to se 2x oblizne a je to v ni a pak vylizuje prazdnou misku a kouka, co by jeste snedla. Kdyz k tomu pridam zeleninu nebo vajicko, tak mnozstvi masa v davce o ten pridavek snizit? Prece jen s jednim vajickem ta davka uz slusne nabyde.
2) jak s bilkem? Nekde se doporucuje cele vejce, nekde jen zloutek, ze bilek se muze pouze vareny.
3) pridavat nejake doplnky na klouby , morske rasy atd? U doplnku mam trochu strach z predavkovani
4) exkrementy po BARFu? Zatim ma trosku mekci, nema prujem, ale nejsou to pekne tuhe bobky, je to tak v poradku?
5 ) kureci skelet, tim se mysli presne co? Ten " motylek" jak se prodavaji kureci prsa i s kosti?
6) kolik by melo stene pribirat na vaze za tyden? Da se nejak poznat prekrmovani krome vahy?
7) od kdy prejit na krmeni 2xd
Dekuji, pokud mate nejake zajimave triky a tipy, sem s nimi.
tiffany
napsal(a):
Mame 3 mesicni stene jorka, davame 2x denne granule Orijen dle davkovani od vyrobce a 1 x syrove maso a zeleninu. Jak doji granule, asi prejdeme na maso. Ale potrebuji si ujasnit par veci. 1)Krmna davka: u stenete jsem nacetla , ze by mela byt 4-6 % hmotnosti na den. Mysli se aktualni hmotnost, predpokladam. Takze stene ma ted 2200 g, 5% je 110 g/den, tzn. Budeme davat 2xd granule a vecer kolik masa? 1/3 ze 110, tedy 36 g masa( svalovina + kosti) ? Zda se mne strasne malo , to se 2x oblizne a je to v ni a pak vylizuje prazdnou misku a kouka, co by jeste snedla. Kdyz k tomu pridam zeleninu nebo vajicko, tak mnozstvi masa v davce o ten pridavek snizit? Prece jen s jednim vajickem ta davka uz slusne nabyde.
2) jak s bilkem? Nekde se doporucuje cele vejce, nekde jen zloutek, ze bilek se muze pouze vareny.
3) pridavat nejake doplnky na klouby , morske rasy atd? U doplnku mam trochu strach z predavkovani
4) exkrementy po BARFu? Zatim ma trosku mekci, nema prujem, ale nejsou to pekne tuhe bobky, je to tak v poradku?
5 ) kureci skelet, tim se mysli presne co? Ten " motylek" jak se prodavaji kureci prsa i s kosti?
6) kolik by melo stene pribirat na vaze za tyden? Da se nejak poznat prekrmovani krome vahy?
7) od kdy prejit na krmeni 2xd
Dekuji, pokud mate nejake zajimave triky a tipy, sem s nimi.
1. Dávka je strašně individuální. U malých plemen je to zpravidla procentuálně vzhledem k hmotnosti víc než u velkých. Ale i můj velký pes (v dospělosti 32 kg) měl jako štěně dávku 10% ze své hmotnosti, jinak hubnul.
2. Syrový bílek jednou za čas nevadí. Sice obsahuje avidin, ale to zase vyváží biotin, který je v žloutku. Jorkovi bych celé vajíčko nedávala, přijde mi to moc. Ideální by bylo, pokud chystáte třeba míchaná vajíčka, tak trochu rozkvedlané vaječiny štěndu oddělit (a pak teprve zbytek osolit a usmažit). Ale s vajíčky to není potřeba hrotit, já je dávám jen jednou za čas.
3. Podle mě není třeba přidávat nic. Možná u jorka, jelikož tohle plemeno trpí na zubní kámen, by nebylo od věci přidávat kelpu (řasu Ascophyllum nodosum). Ale jen tak na špičku nože.
4. Exkrementy se srovnají, až si trošku zvykne Nicméně když mají mí psi zrovna třeba hrubomleté s droby nebo vemeno, tak pak taky nemají ideální tuhobobek.
5. Kuřecí skelet se prodává pod názvem "kuřecí skelet" ;-) V supermarketu ho nemají, dostanete ho v řeznictvích a drůbežích prodejnách. Je to zbytek kuřete po odřezání prsou a stehen, prostě kostra se zbytky masa a s kůží. Ale klidně ho můžete nahradit hrudní kostí z toho "motýlka".
6. To se nedá říct, i v rámci plemene roste každé štěně jinak. Nejlepší je kontrolovat, aby štěndo nebylo ani moc oplácané, ani vyhublé.
7. My jsme přešli někdy mezi půl a tři čtvrtě rokem
Ještě bych chtěla upozornit, že těch 4-6% je při plném barfování. Podle granulí byste si to měla přepočítávat, ale já bych to nehrotila, sama krmím dělenou stravou obříka a prostě má 1/2 doporučené dávky granulí a 1/2 doporučeného masa a kostí na její váhu. Nedá se až tak moc zkazit, uvidíte sama jak pejsek bude vypadat. Ono taky fakt záleží na druhu masa a granulí, nedá se to prostě 100%. Přídavek na klouby bych nedávala pokud bude mít chrupavky, bude mu to stačit
Tiffany dnes dostala k obedu kureci kridlo v celku- 40 g, no zblajzla ho cele, sice ji to trvalo asi 20 minut, nez se s tim popasovala a rozkousala ho, ale vypadala pak moc spokojene. Davate to i s kuzi? Vadi, kdyz se stene u toho jidla musi namahat? Prece jen 20 minut neco intenzivne zvykat..... Jestli jsou to naivni dotazy, omlouvam se, ale sbiram zkusenosti v dobre snaze udelat pro ni to nejlepsi.
tiffany
napsal(a):
Tiffany dnes dostala k obedu kureci kridlo v celku- 40 g, no zblajzla ho cele, sice ji to trvalo asi 20 minut, nez se s tim popasovala a rozkousala ho, ale vypadala pak moc spokojene. Davate to i s kuzi? Vadi, kdyz se stene u toho jidla musi namahat? Prece jen 20 minut neco intenzivne zvykat..... Jestli jsou to naivni dotazy, omlouvam se, ale sbiram zkusenosti v dobre snaze udelat pro ni to nejlepsi.
Naopak, žvýkání je žádoucí. Psi potřebují intenzivně žvýkat. Mimo to, že si tím čistí zuby, tak je to i psychologická potřeba - žvýkání uklidňuje, odbourává stres...
tiffany
napsal(a):
Naopak - pes se zpracováním porce zabaví.
Docela Vám závidím. Naše fenka polkne krk celý, případně jiný větší kus a pak ho vyzvrací. Musím jí tedy krky a jiné kousky porcovat na menší, které může polykat. Ona je schopná polknout i celé křídlo .
Když jí dám větší kost, tak si ji ožužlává a rozkousává i delší dobu než uvedených 20 minut a určitě jí to neškodí. Spíše já obdivuji psí trpělivost .
Štěndo Vám určitě bude dělat radost. Je fajn, že má paničku, která mu dopřeje lepší dobrotky než slepované kuličky .
Takze si tak vesele " BARFujeme" a mile stene uz prestava chtit granule. Ma steneci Orijen rano a v poledne a večer maso. Ranni davku granuli sni- asi ma po noci hlad, k odpoledni cuchne a sni jen par granuli nebo nic. Vecer vylize masku s masem. Takze jsou tyto moznosti:
1) nechat ho na zradle 2x denne, ale neni to ve 3 mesicich brzy?
2) dat mu maso i v poledne... A za chvili prestane dlabat granule i rano!
3) jenom BARF
Chapu, ze reknete, ze varianta 3 je nejlepsi, vyhledove se ji nebranim, ale bylo by fajn, kdyby granule bastila a nebo treba aspon dojedla ten pytel granuli a hlavne za mesic musime na 12 dnu odjet( ano, musime, nejde to zrusit a pejsek s nami bohuzel nemuze), jsme domluveni s chovatelkou, ze ji pohlida, tak jsem si myslela, ze by to mela s granulemi jednodussi. Takze vlastne potrebuji jen vedet, jestli je zasadni problem, kdyz uz bude bastit jen 2x denne. Samozrejme ma granule v poledne k dispozici, ale kdyz je nechce, tak dostane az vecer. Prece kdyby mela hlad,tak se naji, ne? Dekuji
tiffany
napsal(a):
Takze si tak vesele " BARFujeme" a mile stene uz prestava chtit granule. Ma steneci Orijen rano a v poledne a večer maso. Ranni davku granuli sni- asi ma po noci hlad, k odpoledni cuchne a sni jen par granuli nebo nic. Vecer vylize masku s masem. Takze jsou tyto moznosti:
1) nechat ho na zradle 2x denne, ale neni to ve 3 mesicich brzy?
2) dat mu maso i v poledne... A za chvili prestane dlabat granule i rano!
3) jenom BARF
Chapu, ze reknete, ze varianta 3 je nejlepsi, vyhledove se ji nebranim, ale bylo by fajn, kdyby granule bastila a nebo treba aspon dojedla ten pytel granuli a hlavne za mesic musime na 12 dnu odjet( ano, musime, nejde to zrusit a pejsek s nami bohuzel nemuze), jsme domluveni s chovatelkou, ze ji pohlida, tak jsem si myslela, ze by to mela s granulemi jednodussi. Takze vlastne potrebuji jen vedet, jestli je zasadni problem, kdyz uz bude bastit jen 2x denne. Samozrejme ma granule v poledne k dispozici, ale kdyz je nechce, tak dostane az vecer. Prece kdyby mela hlad,tak se naji, ne? Dekuji
Pokud polední dávku nechce, tak bych to nehrotila a nechala bych ji jíst dvakrát denně. Každé štěně je jiné, není třeba cpát ho do tabulek ;-) Nebo zkuste maso v poledne a večer granule... prostě uvidíte. Úplně chápu, že na hlídání chcete štěndu "nabalit" granule, ono je to na takovéto akce opravdu to nejpraktičtější.
Jinak moje zkušenost se psy téměř výhradně na mase je taková, že granule jsou vzácná pochoutka, pro kterou by se přerazili Ale já mám labradory, tak je možné, že míň pažravé plemeno to bude mít zase jinak.
Včera přišlo maso od baron.cz. Překvapilo mě, že některé hovězí maso bylo místy lehce do šedozelena , a nemělo úplně příjemnou vůni. Ne že by vyloženě páchlo, tak jsem si říkala , jestli to není tím přídavkem vnitřností. Máte někdo zkušenost s masem od této firmy?
Dále na stránkách píší, že:
Nekovová miska
Maso dáváme psovi do nekovové misky (keramika, dřevo, plast) a podáváme. Elektrická vodivost kovů mění polaritu energie, což snižuje životní energii živých (syrových) potravin stejně tak jako syrového masa. Proto se při podávání masa vyvarujeme kontaktu s kovy (misky, lžičky, nože apod.)
Není to už trochu "přitažené za vlasy"?
tiffany
napsal(a):
Včera přišlo maso od baron.cz. Překvapilo mě, že některé hovězí maso bylo místy lehce do šedozelena , a nemělo úplně příjemnou vůni. Ne že by vyloženě páchlo, tak jsem si říkala , jestli to není tím přídavkem vnitřností. Máte někdo zkušenost s masem od této firmy?
Dále na stránkách píší, že:
Nekovová miska
Maso dáváme psovi do nekovové misky (keramika, dřevo, plast) a podáváme. Elektrická vodivost kovů mění polaritu energie, což snižuje životní energii živých (syrových) potravin stejně tak jako syrového masa. Proto se při podávání masa vyvarujeme kontaktu s kovy (misky, lžičky, nože apod.)
Není to už trochu "přitažené za vlasy"?
To s tou miskou mi tedy fakt přijde přitažené za vlasy.
Co se týká barfu pro jorka, tak bych kupovala maso normálně u řezníka (hovězí, vepřové, kuřecí skelety, ryby, vnitřnosti....) ne přes specializované obchody. Odtamtud jenom nějaké zajímavosti, které se v "lidských" obchodech nevyskytují.
Stejně mám pocit, že se náš pes stravuje zcela luxusně, to ani my lidi- a to doma jíme hodně zdravě- nemáme takto dokonale složený jídelníček.
Asi takto:
Manžel přijde domů a slyší z kuchyně: "Dáš si hovězí, kuřecí nebo rybu?" Odpoví: " Dal bych si k večeři tu rybu." Manželka říká: "To bylo na psa, ty máš v lednici párky nebo paštiku."
tiffany
napsal(a):
Stejně mám pocit, že se náš pes stravuje zcela luxusně, to ani my lidi- a to doma jíme hodně zdravě- nemáme takto dokonale složený jídelníček.
Asi takto:
Manžel přijde domů a slyší z kuchyně: "Dáš si hovězí, kuřecí nebo rybu?" Odpoví: " Dal bych si k večeři tu rybu." Manželka říká: "To bylo na psa, ty máš v lednici párky nebo paštiku."
Zdravim můžu se zeptat?také mám malé plemeno, akorát maltezacku.. taky krmim masem..ale nechce maso s něčím.. např zeleninou ovocem, apod..to ji dávám nějak zvlášť, treba jak jíme my..sem tam jogurt, tvaroh vejce..ale je den kdy sežere jen to maso..dosud jsem jako doplněk davala i granule..sežrala je..jsou dny kdy měla jen granule a maso jen třeba ob den..jak to děláte vy?a co pejsek prospívá?dekuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem

romcakr
napsal(a):
Zdravim můžu se zeptat?také mám malé plemeno, akorát maltezacku.. taky krmim masem..ale nechce maso s něčím.. např zeleninou ovocem, apod..to ji dávám nějak zvlášť, treba jak jíme my..sem tam jogurt, tvaroh vejce..ale je den kdy sežere jen to maso..dosud jsem jako doplněk davala i granule..sežrala je..jsou dny kdy měla jen granule a maso jen třeba ob den..jak to děláte vy?a co pejsek prospívá?dekuji.
Tak zkuste koupit i pomleté maso, do toho se to hezky schová.

Ne všechno, jen třeba 2x týdně maso s vnitřnostmi (10%) a do toho zamíchat zeleninu a ostatní doplňky.
Já osobně nekrmim psum žádne přílohy ani zeleninu, odchovala jsem tak spoustu ovčáku a ted mam malinaky, Odchovala jsem tak i spoustu vrhu štěnat.krmím pouze maso a vnitřnosti, kosti.Dávám cela kuřata, kruty a to včetně vnitřností, dávám vajíčka, občas tvaroh nebo jogurt či syrovátku, Ovoce jen to co si sami nakradou na zahradě, přílohy nedávám vubec žádné.Granule u dospělých dávám jen občas a u štěnat je dávám tak od 5-6 tydne jako jednu krmnou dávku a to jen proto aby věděli že je to jídlo.
Ahoj tak jsem tady zase.. nevím kde je chyba..ale už nevím jestli bagrování nevzdám... Nachystala jsem si balíčky do mrazáku.. některé jsem si mamixovala se zeleninou,.. vše navážeme jak má být..kde byla zelenina tak toho se moje fena ani netkla..a teď už tak fifra, ze jak ji nachystam jen maso tak sežere tak 3 malé kousky a odchází od misky..v noci zase zvracela pěnu..tak nevím jestli jsem už tak rozmazlila že už ani maso nežere..asi se vrátím ke granulím..už na to nemám nervy, přijde mi i Pohublá taková bez života..nemá ani dva roky...jako stěně měla vařenou stravu..po čase také v ní frfnala.presla jsem na granule..a sem tam jen dostala sýrové masíčko, jako takový zákusek..asi mi připadala tak nejspokojenější...

romcakr
napsal(a):
Ahoj tak jsem tady zase.. nevím kde je chyba..ale už nevím jestli bagrování nevzdám... Nachystala jsem si balíčky do mrazáku.. některé jsem si mamixovala se zeleninou,.. vše navážeme jak má být..kde byla zelenina tak toho se moje fena ani netkla..a teď už tak fifra, ze jak ji nachystam jen maso tak sežere tak 3 malé kousky a odchází od misky..v noci zase zvracela pěnu..tak nevím jestli jsem už tak rozmazlila že už ani maso nežere..asi se vrátím ke granulím..už na to nemám nervy, přijde mi i Pohublá taková bez života..nemá ani dva roky...jako stěně měla vařenou stravu..po čase také v ní frfnala.presla jsem na granule..a sem tam jen dostala sýrové masíčko, jako takový zákusek..asi mi připadala tak nejspokojenější...
A zkusila jste vařit?

Romcakr, tak jí tam tu zeleninu necpi. Můj pes by se na to taky vybodl...jestli ti jí zeleninu apod. zvlášť, tak jí to dávej zvlášť. Jestli ne, tak ne. Můj pes nemusí ani přílohy, je ochoten konzumovat maso s troškou jáhel, vloček...
Klidně se k těm granulím vrať, jenom trošku pořeš, jakými krmit.
a nevím, i co jsi psala jinde - nedostatek fosforu - asi bych začala řešit její zdravíčko, jestli tam není nějaký zásadní problém (jak psaly baby v tom jiném vlákně - nedostatek fosforu při té stravě, co jsi popisovala, je dost blbost, tam bych čekala naopak nadbytek).
No já ty granule studují...a zatím jsem nevybrala... víš jde o to, ze ani jen to maso už nechce...přijde mi, ze už v tom žaludku nic nemá, dnes zase zvracela pěnu... hrozně teď fifra...dnes jdu zase na veterinua na ten fosfor se znovu zeptam...připadám si jak tyran...přes injekční stříkačku ji cpu ty vitamíny, smes vápníku a fosforu.. už jsem z toho nervózní..jak ji nic nechutná.
napsal(a):
A zkusila jste vařit?
JoJo vařila jsem kvalitněji než pro nás... ale po nějaké době se misky ani nedotkla...vařila jsem maso, srdicka, zaludky, vlocky, burgr, zeleninu apod...nedávno jsem ji zkudila uvařit hovězí maso..a ani se toho nedotkla..je mi z toho smutno...naši mají retrívra a ten sežere vše co mu dají z obrovskou chutí..a ta naše...to je zoufale.

romcakr
napsal(a):
JoJo vařila jsem kvalitněji než pro nás... ale po nějaké době se misky ani nedotkla...vařila jsem maso, srdicka, zaludky, vlocky, burgr, zeleninu apod...nedávno jsem ji zkudila uvařit hovězí maso..a ani se toho nedotkla..je mi z toho smutno...naši mají retrívra a ten sežere vše co mu dají z obrovskou chutí..a ta naše...to je zoufale.
Tak pokud je takovýhle nežravec, tak bych ji vrátila na Granule. Žere konzervy?

Ta malá se potřebuje stabilizovat...
Teď bych moc neřešila co jí, ale to, aby vůbec jedla (i kdyby to byly třeba kočičí granule ). Může mít třeba zánět žaludku, střev...(něco takového mívá můj kocour a pak zcela přestává jíst maso a jí jenom granule, ty neprovokují tak moc k tvorbě žaludečních šťáv, např...)
Při nechutenství je dobrá pasta calopet.
Může být vynervená z toho, jak jsi ty vynervená...
A hlavně, ať vetka diagnostikuje! Tedy řádně vyšetřuje a hledá příčinu, bohužel tohle zas tak každý veterinář nedělá!
napsal(a):
Ta malá se potřebuje stabilizovat...
Teď bych moc neřešila co jí, ale to, aby vůbec jedla (i kdyby to byly třeba kočičí granule ). Může mít třeba zánět žaludku, střev...(něco takového mívá můj kocour a pak zcela přestává jíst maso a jí jenom granule, ty neprovokují tak moc k tvorbě žaludečních šťáv, např...)
Při nechutenství je dobrá pasta calopet.
Může být vynervená z toho, jak jsi ty vynervená...
A hlavně, ať vetka diagnostikuje! Tedy řádně vyšetřuje a hledá příčinu, bohužel tohle zas tak každý veterinář nedělá!
Asi máš pravdu..no dám vědět co mi dnes řeknou..
To zvracení pěny v noci nejspíš bude zvracení z hladu. Když naše malá byla ještě hodně malá a žrala 4 x denně, tak po ránu občas taky vyzvracela trochu pěny- přecejen ta noční pauza na ní byla moc dlouhá a na barfu má pes mnohem dřív vytráveno, než když žere granule.
Nicméně souhlasím s ostatníma, kteří tvrdí, že váš pejsek potřebuje spravit zažívání. To, co se jí nyní děje, není chybou barfu, ale rozhozeným trávením.
Nějak jsem nepochopila, jak přesně u vás probíhal přechod na barf (možná to tu ani nebylo), ale u psa, který byl dlouhodobě zvyklý na granule (nebo prostě na určitý druh krmení) je nutno zvykat postupně. Některý pes to zvládne jako nic, jiný může mít problémy. Jednotlivé složky (druhy masa) je třeba zkoušet postupně, teprve, když pes nemá problém, lze přidat další. Zpočátku se dává jen čistá svalovina, žádné vnitřnosti ani kosti. Pokud se pejsek na syrové maso tváří divně, zpočátku mu ho můžete krátce povařit nebo jen nechat párkrát otočit v mikrovlnce. Na zeleninu se tváří divně celkem dost psů a to i těch, kteří jsou na barf zvyklí. Později ji lze nahradit nepranými dršťkami, u vás zatím nepřichází v úvahu.
Jak tak čtu na fb ve skupině Barfování, většina problémů začínajících barfistů pramení z toho, že majitelé uspěchali přechod. Inspirováni krásnými fotkami psích večeří naservírujou psovi rovnou játra, dršťky, celé stehno s kostí, několik druhů zeleniny...
Nebo mleté komplety - je třeba si uvědomit, že pokud to není pouze mletá čistá svalovina, tak obsahují prostě celé rozemleté zvíře s vnitřnostmi i kostmi. Což pro začátek určitě ne.
Takže se klidně vraťte na granule a až se rozežere a spraví se jí zažívání, můžete nebo nemusíte znovu zkusit barf.
Vyšetřit u veta taky nemusí být od věci, já bych se ale bála, že nasadí nějakou veterinární dietu od Hills nebo tak něco...
Terven
napsal(a):
To zvracení pěny v noci nejspíš bude zvracení z hladu. Když naše malá byla ještě hodně malá a žrala 4 x denně, tak po ránu občas taky vyzvracela trochu pěny- přecejen ta noční pauza na ní byla moc dlouhá a na barfu má pes mnohem dřív vytráveno, než když žere granule.
Nicméně souhlasím s ostatníma, kteří tvrdí, že váš pejsek potřebuje spravit zažívání. To, co se jí nyní děje, není chybou barfu, ale rozhozeným trávením.
Nějak jsem nepochopila, jak přesně u vás probíhal přechod na barf (možná to tu ani nebylo), ale u psa, který byl dlouhodobě zvyklý na granule (nebo prostě na určitý druh krmení) je nutno zvykat postupně. Některý pes to zvládne jako nic, jiný může mít problémy. Jednotlivé složky (druhy masa) je třeba zkoušet postupně, teprve, když pes nemá problém, lze přidat další. Zpočátku se dává jen čistá svalovina, žádné vnitřnosti ani kosti. Pokud se pejsek na syrové maso tváří divně, zpočátku mu ho můžete krátce povařit nebo jen nechat párkrát otočit v mikrovlnce. Na zeleninu se tváří divně celkem dost psů a to i těch, kteří jsou na barf zvyklí. Později ji lze nahradit nepranými dršťkami, u vás zatím nepřichází v úvahu.
Jak tak čtu na fb ve skupině Barfování, většina problémů začínajících barfistů pramení z toho, že majitelé uspěchali přechod. Inspirováni krásnými fotkami psích večeří naservírujou psovi rovnou játra, dršťky, celé stehno s kostí, několik druhů zeleniny...
Nebo mleté komplety - je třeba si uvědomit, že pokud to není pouze mletá čistá svalovina, tak obsahují prostě celé rozemleté zvíře s vnitřnostmi i kostmi. Což pro začátek určitě ne.
Takže se klidně vraťte na granule a až se rozežere a spraví se jí zažívání, můžete nebo nemusíte znovu zkusit barf.
Vyšetřit u veta taky nemusí být od věci, já bych se ale bála, že nasadí nějakou veterinární dietu od Hills nebo tak něco...
Děkuji za příspěvěk...ono to vlastně začalo tím..že jsem psa nechtěla krmit granulemi vůbec..a chtěla jsem se držet stravou co krmí moje mamka svého psa, kterému je už 14 let...granule vůbec nedávala a jen vařila...tak jsem tak také začala..štěnátko jsme si dovezli domů a já vyvařovala...ze začátku pejsek žral...ale pak se toho ani netkla..vůbec to nechtěla...a tak jsem zkusila granule..nesežrala je s velkou chutí..ale nakonec sežrala...co dál...jednoho dne jsem porcovala maso do mražáku pro nás..pes pořád skákal..a já na ni to žrát nebudeš...ale bylo to přesně naopak..sežrala mi málem i ruku...a tak jsem jí začala ráno dávat granule...a večer syrové maso...sem tam..ale to upozornuji že né z misky, ale z ruky sežrala nějaké ovoce, zeleninu, nějaký tvaroh, uvařené vejce...když jsem ji to dala s masem tak nesežrala ani to maso...nyní jsme už měli vážný problém...sežrala maso..poté vyzvracela...a ležela pod stolem a ani se nehla..pak jak jsme na ni promluvili tak zvedla hlavou a kývala s ni ze strany na stranu..a jak se zvedla tak se neudržela na nohách...okamžitě jsme s ní jeli na kliniku pohotovost...dostala infuzí(glukozu) a řekli, že to může být cokoliv..něco špatného snědla, nebo epilep.záchvat...nechala jsem ji vzít odběry krve...a výsledek..vše v pořádku jen je nedostatek fosforu..kupte vitamíny...tak jsem koupila..fosfor s vápníkem...asi jsem pro tu naši opici chtěla pořád to nejlepší?ale co ji pro ni nejlepší?co se týče toho masa tak dostavala jen vepř.a kuřecí a pouze čisté maso..žádné vnitřnosti apod...okolí včetně mamky se na mě dívá jak na blbce..že je to malé plemeno..a že ji tím syrovým masem ničím...já jsem trvala na tom, že je to přece pes..a přirozená strava je přece syrové maso...moc pochopení jsem se nedočkala...a ted nejhorší je, že ten náš hafan má problémy..a žrát nechce skoro nic...přikláním se opravdu k tomu že má něco se žaludkem, a maso zkusím nyní vysadit a jdu studovat nějaké kvalitní granule...snad se ji ten žaludek zase spraví. ..na fotce je maso.které jsem ji vždy nabalíčkovala a hodila do mražáku..jen vepř, kuřecí a ryba..čisté masíčko od řezníka...

S vetem jsi probírala tu stravu? Protože čistá svalovina = fosfor, fosfor a zase fosfor, takže kde ten nedostatek?
Jj říkala jsem ji že ji krmím syrovým masem s kombinaci granulema...řekla mi na to, že s tím nemá problém, že ona sama svým psům vaří, jelikož po granulkách měli její psi alergie a špatnou srst...na výsledky jsem pak volala a jen mi oznámila, že vše v pořádku..ledviny, játra apod..jen je méně fosforu...proč mi neřekla.
romcakr
napsal(a):
Jj říkala jsem ji že ji krmím syrovým masem s kombinaci granulema...řekla mi na to, že s tím nemá problém, že ona sama svým psům vaří, jelikož po granulkách měli její psi alergie a špatnou srst...na výsledky jsem pak volala a jen mi oznámila, že vše v pořádku..ledviny, játra apod..jen je méně fosforu...proč mi neřekla.
Meně fosforu neznamená že ho ma málo v krmné dávce...ale většinou je to zpusobeno špatným trávením. je potřeba se na to zaměřit, přidávání fosforu a nebo i jakýchkoliv minerálních či vit.přípravku muže zpusobit větší škodu než užitek.
Ja velmi málo veterinářu kteří umi a ví jak nakrmit psa...

romcakr
napsal(a):
Romcakr, to že má nízké hladiny P při takové stravě, normální není, ( většinou je to naopak, vysoký P-nízký Ca), problém nebude ve stravě, ale u ní je něco špatně jinde. Ten fosfor ona neumí jako organismus využít. Proč? To je otázka a řešení veta. Stručná odpověď na ten problém je tady.http://www.deutsche-dogge.cz/question/nizka-hladina-fosforu-v-krvi/ Než po granulích, bych se asi pídila po tom, aby se našla ta příčina.
napsal(a):
Romcakr, to že má nízké hladiny P při takové stravě, normální není, ( většinou je to naopak, vysoký P-nízký Ca), problém nebude ve stravě, ale u ní je něco špatně jinde. Ten fosfor ona neumí jako organismus využít. Proč? To je otázka a řešení veta. Stručná odpověď na ten problém je tady.http://www.deutsche-dogge.cz/question/nizka-hladina-fosforu-v-krvi/ Než po granulích, bych se asi pídila po tom, aby se našla ta příčina.
Moc děkuji za velmi užitečný příspěvek...mluvila jsem dnes s veter.a ta mi řekla že hladina fosforu je
0,7což je na hranici...posečkáme a zkusíme pak udělat nový odběr..
Mira66

XXX.XXX.137.195
Ahoj,
mohu se zeptat, jak "porcujete" maso? S Barfem teprve začínám (4. den) a zatím dávám psům maso bez kosti nakrájené na malé kostky. Kdy je vhodné přejít na větší kusy masa, případně jeden kus? S kostmi plánuji začít příští/přespříští týden.
Díky.

Mira66
napsal(a):
Ahoj,
mohu se zeptat, jak "porcujete" maso? S Barfem teprve začínám (4. den) a zatím dávám psům maso bez kosti nakrájené na malé kostky. Kdy je vhodné přejít na větší kusy masa, případně jeden kus? S kostmi plánuji začít příští/přespříští týden.
Díky.
Neporcujeme, protože pes má velké zuby a umí chytit zajíce a sežrat jej celého.
Fakt, v kuse je to nejlepší. Aj nejlépe stravitelné. Protože vlk. Neměl kráječ a vařič.
Celé stehno, křídlo, hřbet, půl kuřete a tak.
Samotná svalovina není zdravá.
Mira66
napsal(a):
Ahoj,
Díky.
Porcuji sekyrou - jinak kusy s kostí nejdou. Krmím 2x denně větší kousky, ať si okusují a 1x masovou kaši, do které lze schovat doplňky.
blackserigala
napsal(a):
Já právě měla strach, aby se mi po té syrové nepos... Starší měl problém z jater i když jich měl trošku. S ledvinami zatím nemám zkušenost.
Játra sú niečo iné, z tých psy hnačkujú často, ja ich samotné ani nekŕmim. Ladviny dávam samé no nemusíte ju dať celú naraz môžete do kŕmenia pridať po častiach.