Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.7.2016 18:06
geisinka

XXX.XXX.94.88

Zdravím, prosím vás, vyzná se někdo v želvách opravdu dobře? Před dvěma lety nám želvák utekl ze zahrady a dnes jsem narazila na paní, co má želváka. Paní mi ho vydala bez problémů s tím, že si mohu ověřit, zda je můj. Ale přece jen už ho nepoznám. Je to teda taky kluk, kolem 6-7 let, což by odpovídalo na našeho, i dráp mu chybí, ale podle map na bříšku si nejsem jistá a nechci ukrást cizí želvu. Prosím poraďte...1. foto miminka mé želvy,2. foto aktuální želva,3. foto mého miminka,4. foto aktuální želva...

21.7.2016 21:53
Pandinus

XXX.XXX.226.198

geisinka napsal(a):
Zdravím, prosím vás, vyzná se někdo v želvách opravdu dobře? Před dvěma lety nám želvák utekl ze zahrady a dnes jsem narazila na paní, co má želváka. Paní mi ho vydala bez problémů s tím, že si mohu ověřit, zda je můj. Ale přece jen už ho nepoznám. Je to teda taky kluk, kolem 6-7 let, což by odpovídalo na našeho, i dráp mu chybí, ale podle map na bříšku si nejsem jistá a nechci ukrást cizí želvu. Prosím poraďte...1. foto miminka mé želvy,2. foto aktuální želva,3. foto mého miminka,4. foto aktuální želva...

Kdyby ty fotky za něco stály, tak by se to určit s velkou pravděpodobností dalo. Nevěřím ani tolik, že dle skvrn, které se přeci jen mohou roztáhnout a u tak velkého zvířete (navrch hermannky) se prostě spojí do pruhů, jako podle tvaru štítků na plastronu, rýh atd. Žel Bohu nejjasnější je ta ofocená fotka z Citesu, ta adultní je rozmazaná jak prase a z boku a ze hřbetu nepoznáte nic (to by želva musela mít nějakou pro ni specifickou anomálii jako jsou paštítky nebo něco podobného).

21.7.2016 21:56
Pandinus

XXX.XXX.226.198

Jo a nepochopil jsem úvahu, je to teda taky kluk. Jestliže utekl ve věku řekněme čtyřech - pěti let, měli byste mít želvu pro potřebu identifikace přefocenou a měl to mít zaznamenaný i úřad. Pak by nebyl problém (pochopitelně pokud želva není očipovaná, ale to byste asi neřešili zda je želva vaše či není). Fotka z Citesu je fotka fakt malého mláděte, není to fotka čtyř - pěti letého kusu.

.

22.7.2016 08:51
.

XXX.XXX.30.160

Přesně tak, želvu jste měli mít už nejméně dvakrát přefocenou. Takhle pokud Vám přijde kontrola z ČIŽP tak stejně velmi snadno zpochybní, že je to tatáž želva a můžete o ni přijít.
Obávám se, že se toho dnes už moc dělat nedá. Pokud Vám ji dotyčná předala, tak si ji nechte, a doufejte, že nikdy nikde nebudete muset ukazovat její papíry. Osobně bych asi aktuální přefocování už neřešil a neupozorňoval na sebe. Ale kdo ví...

22.7.2016 09:14
geisinka

XXX.XXX.94.88

Dle chovatelů to moje želva není. A poznali to i z té rozmazané fotky. Dnes jsem želvu vrátila. Děkuji za rady.

Xdebilx2

22.7.2016 10:41
Xdebilx2

XXX.XXX.226.198

geisinka napsal(a):
Dle chovatelů to moje želva není. A poznali to i z té rozmazané fotky. Dnes jsem želvu vrátila. Děkuji za rady.

Tak to musí být sakra borci!

22.7.2016 11:41
ChameleonTonik

XXX.XXX.7.1

Foto vajíčka nemáte? to by dost pomohlo k identifikaci.

22.7.2016 11:44
Pandinus

XXX.XXX.226.198

ChameleonTonik napsal(a):
Foto vajíčka nemáte? to by dost pomohlo k identifikaci.

22.7.2016 12:23
raddei

XXX.XXX.62.22

Je to v celku jednoduché. vy máte CITES, paní želvu a vlastně máte oba bezcennou záležitost (vy cennější). Tudíž dejte paní za želvu nějaký drobák a želvu berte jako tu vaší.
Sice bude krapet problém s papírováním, ale s tím musíte počítat, když nevěnujete patřičnou pozornost legislativě.

22.7.2016 12:33
ChameleonTonik

XXX.XXX.7.1

Nebo ji dejte cites papír a díky, že se vám o ni dobře starala :).

23.7.2016 10:38
geisinka

XXX.XXX.94.11

Želvu jsem vrátila. Když není můj, nebudu krást cizí... už jsou to dva roky, co miláček zmizel, asi je na čase se poohlédnout po jiném. Děkuji.

Přidejte reakci

Přidat smajlík