Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Czechmek

24.3.2017 15:57
Czechmek

XXX.XXX.128.144

Dobrý den, mohl bych na vás mít dotaz? vzal jsem siod známé krajtu z dost nevhodných podmínek a teď nám začal sýpat bByl v terarku kde se mu přes den svítilo, měl tam 75w žárovku, topný kámen a pod terariem ještě folii. Dali jsme mu tam. Podmínky které má mít může to být jen tím přechodem na nižší teplotu? A pak mi přijde že když ho vezmu do ruku tak se jakoby propadá, jako kdyby neměl žádné svaly. Krmila ho týdne bílou myskou. Má něco kolem roku a měří 75cm a 450gramu. Máme ho preucit na mastomysy nebo potkany? Děkuju za rady.

24.3.2017 16:19
Pandinus

XXX.XXX.161.10

Czechmek napsal(a):
Dobrý den, mohl bych na vás mít dotaz? vzal jsem siod známé krajtu z dost nevhodných podmínek a teď nám začal sýpat bByl v terarku kde se mu přes den svítilo, měl tam 75w žárovku, topný kámen a pod terariem ještě folii. Dali jsme mu tam. Podmínky které má mít může to být jen tím přechodem na nižší teplotu? A pak mi přijde že když ho vezmu do ruku tak se jakoby propadá, jako kdyby neměl žádné svaly. Krmila ho týdne bílou myskou. Má něco kolem roku a měří 75cm a 450gramu. Máme ho preucit na mastomysy nebo potkany? Děkuju za rady.

Pokud sýpe, nastydl. A to buď v původních podmínkách, při přepravě nebo už u vás. V terárku musí mít stabilně okolo 26-28C konstantně s tím, že pod žárovnou má být okolo 35-40C.
Omrkněte, jestli tam ta teplota vůbec je - hodně terárií je tak blbě řešených, že i když je tam žárovka s vysokou watáží, teplota nic moc. Na svědomí to mají větrací plochy v boku nebo přední stěně + stropě. To by i nasvědčovalo tomu, že máte 75W žárovku, topný kámen a pod terárkem folii a had sípe? To mi připadá dost divné - tedy pokud to terárko nemá metr a půl na metr. Udělejte fotku a vložte ji sem. To, že se had propadá jakoby dovnitř bych viděl spíše jako projev špatného zdravotního stavu(většinou se takhle had dlouho nepropadá a brzo zcepení). Osobně bych upaloval na veterinu, jako laik to nikterak nezaléčíte.

Czechmek

24.3.2017 16:33
Czechmek

XXX.XXX.128.144

Děkuji za zprávu. Ano teplotu hlídám mám rozmístěné teploměry, při převozu byl had převážěnv polystyrenovém boxu s s lahví s teplou vodou.

mloky

25.3.2017 14:22
mloky

XXX.XXX.212.120

A vylučuje normálně ?

Czechmek

25.3.2017 19:14
Czechmek

XXX.XXX.128.144

Zítra ho budu poprvé krmit Kamil se v neděli a hovínko bylo.

Přidejte reakci

Přidat smajlík