seltie

XXX.XXX.199.7
Prosím kdy mohu dát nezimované želvy T.Hermanni /4-leté/ do stálého venkovního
výběhu s boudičkou vyplněnou slámou a s možností se zahrabat do substrátu...
- přes zimu jsem je měla doma- nyní jim již cca 3týdny nesvítí výhřev. žárovka
a jsou v pokojové teplotě - nezavřené terárium - pouze se sluníčkovou žárovkou
- jsou v plné aktivitě.
Jiřisnake

XXX.XXX.234.246
Slunickova zarovka! Hahahahahhahahhahahah.
seltie

XXX.XXX.199.7
Vím, že je tom UV zářivka - dala jsem to tam schválně pro odlehčení
a diskuze zde nezklamala - přesně jsem čekala tuto reakci - tazatel je blbec
- proč mu dát nějakou konstruktivní radu
- jinak tento dotaz berte jako vyřízený - již jsem se rady i s podrobnostmi dočkala
na jiném foru
hezký den
VK.
A co cakas po takto polozenom dotaze? Slunickova zarovka je co? UV-? kompakt? UV-? vybojka? UVx ake? UV je tak akurat na diskotekach, kontroluju sa s nim peniaze a pod. Inac vybeh je ta jedina spravna volba v sezone, takze ok.. A staly? Definuj staly? Mysius tym, ze tam chces aj zimovat zvierata? Ale ked to mas zodpovedane je to ok.
seltie

XXX.XXX.199.7
Dobrý den,
jedná se o Žárovka EXO TERRA Reptile UVB100 25W -, ale myslím, že v tom dotazu to nebylo až tak důležité, chtěla jsem jen vědět, zda želvy z pokojové teploty mohu již dát do
trvalého venkov.výběhu s ubikaci - vím, že je želvám venku lépe a plánuji ji je již tuto zimu
zimovat - už loni jsem byla na vážkách, ale tyto želvy se ke mně před třemi lety dostali
jako nevhodný dárek v žalostném stavu a myslím, že nyní jsou v super kondici
- i když prasklý krunýř si už jizvu ponese na vždy - proto jsem raději - možná zbytečně- zvolila
variantu velkého terária v bytě
Mně je jen líto, že tu rady sklouzávají k napadání než fundovaným radám, které by tu člověk
očekával...
- jinak jsem obdržela info, že po víkendu kdy by měli jít zase teploty nahoru /na víkend
hlásí velké ochlazení/ a v noci již okolo 10st. mohu dát želvy ven - což mi spíše jen potvrdilo
můj odhad
děkuji a přeji hezký den.
Mám podobný problém, situace úplně schodná s paní, želvy taky nebyly zimované, byly v teráriu. Teď už jsou 14 dní venku. Mají zateplenou boudu plnou sena, až posledních pár dnů je pěkně. Příjde mi ale, že stejně moc nevylízají, nejsou moc aktivní. Maximálně si vylezou ke vchodu boudy a vyhřívají se sluníčkem, které svítí dovnitř. Je to normální? Zlepší se to až bude déle pěkné počasí?
Neřeště prosím proč nebyly zimované, mají teprve tři roky, teď už budou zimovat a příští léto zase hned ven. Jen mám strach, aby s takovým režimem co mají nabraly dost sil na zimování...