Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.161.15
Mám kočku-8 měsíců a čeká svá první koťata,byla už objednaná na kastraci,ale už byla březí,takže veterinář doporučil,aby malé donosila a kastrovat že bude potom-říkal za 14 dní po porodu,ale mě se to zdá hrozně brzy,přece kočka bude ještě kojit,neuškodí to koťatům?Mám právě obavy,aby nezačala nějak moc brzo po porodu znovu mrouskat a nebyla znova březí,od kamarádky,která má kočku vím,že se to stává a já nehodlám mít doma další koťátka..
Kočka bude rodit asi za 5 týdnů a jsem sama zvědavá,jak to zvládnem..mám ještě kocoura-1 rok,nekastrovaný,velmi dobře spolu vychází,nebude se snažit ublížit koťatům?Kočky jsou venkovní,ale s přístupem do domu,většinou jsou přes noc venku a přes den spí na gauči..
Nemám s tím vůbec zkušenost,odjakživa chovám kocoury,kočku jsem ještě nikdy neměla(Oskarka byla taky původně Oskar,nějak jsem se špatně podívala,když byla malá a pak už jsem to neřešila,ona je hrozně chlupatá,takže se to špatně poznává)..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.3
zatím jsem neslyšela o kočce, která by se do 14 dnů od porodu rozprskala, po měsíci už jo (domácnost bez kocoura, popř. oddělen). Hodně záleží na počtu koťat např. teď má naše číča koťat 7 a vypadá, že dřív jak příští rok říji nechystá, jak už jí lezou na nervy kuličky malý. Mají totiž už pořádný zuby, tak je už nechce tak moc kojit. Jinak je má ráda, to jo.
Běžně se rozprskává kočka +- 14 dní po odstavu koťat. Ale pokud máte číču v domácnosti s kocourem, tak bych jí nechala kastrovat, co nejdříve. Těch 14 po porodu by mělo být ok. Ono je něco jinýho, když kočka má kocoura u sebe a ta, která by ho musela "nahánět" jinde. Kocour by koťatům neměl ublížit - zvlášť když se dá předpokládat, že jsou to jeho potomci. Nám bohužel jednou cizí kocour asi 3 týdenního kocourka zakousl (kočičku nechal být). Domácí kocouři koťata obvykle buď ignorují nebo si s nima i hrají.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.113.77
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Mám kočku-8 měsíců a čeká svá první koťata,byla už objednaná na kastraci,ale už byla březí,takže veterinář doporučil,aby malé donosila a kastrovat že bude potom-říkal za 14 dní po porodu,ale mě se to zdá hrozně brzy,přece kočka bude ještě kojit,neuškodí to koťatům?Mám právě obavy,aby nezačala nějak moc brzo po porodu znovu mrouskat a nebyla znova březí,od kamarádky,která má kočku vím,že se to stává a já nehodlám mít doma další koťátka..
Kočka bude rodit asi za 5 týdnů a jsem sama zvědavá,jak to zvládnem..mám ještě kocoura-1 rok,nekastrovaný,velmi dobře spolu vychází,nebude se snažit ublížit koťatům?Kočky jsou venkovní,ale s přístupem do domu,většinou jsou přes noc venku a přes den spí na gauči..
Nemám s tím vůbec zkušenost,odjakživa chovám kocoury,kočku jsem ještě nikdy neměla(Oskarka byla taky původně Oskar,nějak jsem se špatně podívala,když byla malá a pak už jsem to neřešila,ona je hrozně chlupatá,takže se to špatně poznává)..
Doporučovala bych vám co nejdřív vykastrovat kocourka a kočičku už začít zvykat na pobyt doma - pokud se chcete vyhnout časné kastraci. Navíc pokud vám chodí hodně ven, je riziko, že porodí venku a vy nebudete moci zasáhnout, kdyby byly nějaké komplikace. S tím se pojí i riziko, že by koťata mohl zakousnout cizí kocour a nebo taky kuna, to se stává běžně. Jestli kočičku chcete toho uchránit, bylo by lepší nechávat ji i přes noc doma, aby si zvykla a koťata porodila taky doma. Ale jestli to není ve vašich silách, nezbyde vám nic jiného, i když kastrace 14 dní po porodu se mi zdá opravdu moc brzy. To ještě koťata potřebujou pít každé 2 hodiny a to byste musela po dobu kastrace a probouzení kočky z narkózy přikrmovat. Teoreticky by neměla po kastraci koťata odmítnout, ale bude po narkoze zmatená, budou to její první koťata, je moc mlaďoučká a nikdo neodhadne, jak bude reagovat.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.161.15
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Doporučovala bych vám co nejdřív vykastrovat kocourka a kočičku už začít zvykat na pobyt doma - pokud se chcete vyhnout časné kastraci. Navíc pokud vám chodí hodně ven, je riziko, že porodí venku a vy nebudete moci zasáhnout, kdyby byly nějaké komplikace. S tím se pojí i riziko, že by koťata mohl zakousnout cizí kocour a nebo taky kuna, to se stává běžně. Jestli kočičku chcete toho uchránit, bylo by lepší nechávat ji i přes noc doma, aby si zvykla a koťata porodila taky doma. Ale jestli to není ve vašich silách, nezbyde vám nic jiného, i když kastrace 14 dní po porodu se mi zdá opravdu moc brzy. To ještě koťata potřebujou pít každé 2 hodiny a to byste musela po dobu kastrace a probouzení kočky z narkózy přikrmovat. Teoreticky by neměla po kastraci koťata odmítnout, ale bude po narkoze zmatená, budou to její první koťata, je moc mlaďoučká a nikdo neodhadne, jak bude reagovat.
Tak s kastrací kocoura jsem vůbec nepočítala,neznačkuje a netoulá se,kočku budeme kastrovat určitě..myslím,že koťata nejsou našeho kocoura,kočka ho v říji moc k sobě nepouštěla..koťata doufám,že porodí doma,připravím jí pelíšek,protože zatím nic takového nemá,pokud spí doma tak se mnou v posteli nebo na zemi na koberci,většinou pokaždé na jiném místě-jednu dobu spávala na odpočívadle na škrabadle,ale teď tam nechodí vůbec..Momentálně nechce být v noci doma,sedí u dveří a mňouká a pokud přece jenom doma spí,stejně mě nad ránem probudí a chce jít ven..
Ta kastrace po 14 -ti dnech,mě se to taky moc nezdá,přece jenom dostane narkozu,tak aby to neulížilo malým,ale veterinář to řekl otci,ten ji tam vezl(já jsem kvůli práci nemohla),ale až se to narodí,zavolám mu a domluvím se sním osobně..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.113.77
No, to že se kocour teď netoulá a že teď o něj kočka zájem nejevila ještě neznamená, že to tak zůstane napořád. A jestli kocour chodí na noc ven, tak nemůžete vědět, kudy chodí a bohužel kolik koťat taky nadělá - a když né dnes, tak později. A taky se bohužel jednoho dne nemusí vrátit vůbec ... nebojte se kastrace kocoura, bude se držet víc u baráku, bude víc mazlivější, nebude mít touhu se rvát, kastrace mu zkvalitní život.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.208.237
Chci se zeptat, jakou máte zkušenost s kastrací brzo po porodu?Nám někdo před rokem vhodil mladou kočku do zahrady.Ta pak porodila koťata.Nechali jsme si jí a taky jednoho kocourka.Když měl kocour 5 měsíců, šla jsem kočku objednat na kastraci, ale náš veterinář nás nevzal, že pokud má mlíko, nemůže se kastrovat.Pak kocoura odstavila, měli jsme přes zimu nějaké starosti, na kočku pozapoměli, až byla širší než delší a má další 4 koťata.Teď nechci už nic zanedbat a kočku chci nechat kastrovat hned co to půjde.Ale nevím, jestli mám kontaktovat jiného veterináře(u nás je dostupný jen ten jeden, musela bych poměrně daleko),nebo jestli mi to řekne většina(kastrovat až po kojení).
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.155.43
Zdravím, naši kočičku jsme kastrovali cca měsíc po porodu, bála jsem se, že příjde o mléko, ale bezproblémů kojila ještě 3,5 měsíce... http://babuna.rajce.idnes.cz/nasi_kocicaci/#09.JPG
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.2.202
Kocka je brezi asi 8tydnu, jestli ma mit kotata za 5 tydnu, je brezi 3 tydny a lze ji vykastrovat, kocku lze kastrovat v prvni polovine brezosti. Byt vami, hledam jineho veta, ktery ji vykastruje jeste jako brezi. Obycejna kotatka se totiz hodne spatne udavaji a bohuzel vetsina z nich nema hezky zivot. Lepsi pokud se vubec nenarodi, nez aby pak trpela.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.28.143
Já bych klidně kastrovala i dva týdny po porodu, Kočky tak občas rodí císařským řezem, což je těžší zákrok než kastrace a poto normálně kojí.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.161.15
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Kocka je brezi asi 8tydnu, jestli ma mit kotata za 5 tydnu, je brezi 3 tydny a lze ji vykastrovat, kocku lze kastrovat v prvni polovine brezosti. Byt vami, hledam jineho veta, ktery ji vykastruje jeste jako brezi. Obycejna kotatka se totiz hodne spatne udavaji a bohuzel vetsina z nich nema hezky zivot. Lepsi pokud se vubec nenarodi, nez aby pak trpela.
Veterinář by tu kočku vykastroval(za příplatek) a kdybych tam s tou kočkou jela já,tak na kastraci trvám,ale bohužel tam s ní byl otec,já jsem kvůli práci nemohla a ten se nechal ukecat..koťata se tedy narodí,kočka není moc velká,tak doufám,že jich nebude moc..Jednoho kocourka si necháme a na zbytek snad najdu odbyt(už mám nějaké předběžné zájemce)..
Tak teď jenom doufám,že všechno dobře dopadne a koťátka budou zdravé..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.72.181
Mně náš doktor doporučil kastraci 6 týdnů po porodu. Už se nám to blíží.Myslím, že to je rozumné, protože v případě ztráty laktace už se dají koťata dopiplat bez mateřského mléka. Ale upozorňuju, že kočka se opět mrouská.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Katka K.
napsal(a):
Kdy mám kastrovat kočku ?
měla už koťata narodily se : 11.5.2016.
Klidně hned.
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!
Zvonilka

XXX.XXX.198.106
Máme třítýdenní koťátka. Kočka je zvyklá chodit ven. Bojím se jí ven pustit. Už 2dny se kolem domu motá kocour. Můžu ji dát už teď vykastrovat. Další koťátka už nechceme.

Zvonilka
napsal(a):
Máme třítýdenní koťátka. Kočka je zvyklá chodit ven. Bojím se jí ven pustit. Už 2dny se kolem domu motá kocour. Můžu ji dát už teď vykastrovat. Další koťátka už nechceme.
Můžete. U veterináře, který udělá dírku na boku.

Sýček
napsal(a):
My kastrovali po týdnu. Řekla bych, že se nemusíte ničeho bát . Skočte do toho po hlavě
Po týdnu? To jste teda střelec!
napsal(a):
Po týdnu? To jste teda střelec!
Ač jsem pro kastrace koček i psů, že bych to brala takhle na lehkou váhu...Při kastraci mamčiny fenky Mandy a svých dvou koček Gucci(holek ) jsem byla posr...strachy, bylo mi blbě od žaludku a Gucci II. měla komplikace. Stejně jak už jsem psala kámošky kocour, kterému milý pan doktor přeseknul močovod a museli ho utratit A navezla jsem ji do toho já(ne do výběru veta, ale kastrace)

lesnížínka
napsal(a):
Ač jsem pro kastrace koček i psů, že bych to brala takhle na lehkou váhu...Při kastraci mamčiny fenky Mandy a svých dvou koček Gucci(holek ) jsem byla posr...strachy, bylo mi blbě od žaludku a Gucci II. měla komplikace. Stejně jak už jsem psala kámošky kocour, kterému milý pan doktor přeseknul močovod a museli ho utratit A navezla jsem ji do toho já(ne do výběru veta, ale kastrace)
Já jsem taky pro kastraci, koček i kocourů. Ale týden po porodu? Co když by, nedej bože, kočka uhynula?