Dobrý den, mohl by mě někdo poradit?
Kocour věk 2 roky volně žijící na dvorku, miláček mých 3 a 7 let starých dětí, krotký, bez problémů.
Dnes jsem mu našel holou kůži na přední části krku. Je dost velká, cca od hlavy min. do pulky krku. Má na ní nějaké rány, ne škrábance, spíše kousance. Rány jsou hlavně ve vyšší polovině u hrdla. Je stále přítulný a chutná mu, v chování ok.
Je to nějaká choroba ?, nebo se jen porval se sokem?
Děkuji Karel.
Omlouvám se,
ano jsem na DF Kočky poprvé a kočkám nerozumím, nepočítal jsem s tím že ze soboty na nedělu od 23:19 do 00:12 se odpovědi pohrnou. S vražděním si to prosím rozmyslete, tento týden toho bylo dost. Děkuji Karel.
karelsu
napsal(a):
Dnes mě připadal malinko hladový.Karel.
Plíseň, svrab a cokoli dalšího. bez návštěvy veterináře by to byl jen odhad. Takže jediná rada - k vetovi na stěry z kůže, aby se vědělo, co to přesně je. Měl by dát kocourovi rovnou něco, aby ho to tak nesvědilo a neškrábal se dále.
Na druhou stranu něco se mi plete, že takto jednou přišel náš předpředminulý nekastrovaný kocour ze rvačky - tu ránu si sám vykousal, že tam měl také takto holou kůži, která se postupně hojila a sama postupně zarostla srstí.
Ale to samozřejmě nevylučuje u kocoura zadavatele ani variantu plísně.