Samočistící kočičí toaleta

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.4.2015 15:36
kubi

XXX.XXX.110.114

Zdravím Vás všechny... Mám dotaz nemáte někdo tuto toaletu doma? Pokud ano, jak jste na ni kočky naučili chodit, naše kočky, s ní odmítají spolupracovat. Nemohou hrabat v kočkolitu, tak tam nejdou... Nemáte někdo nějakou radu?

12.4.2015 22:00
fikovnice

XXX.XXX.99.69

kubi napsal(a):
Zdravím Vás všechny... Mám dotaz nemáte někdo tuto toaletu doma? Pokud ano, jak jste na ni kočky naučili chodit, naše kočky, s ní odmítají spolupracovat. Nemohou hrabat v kočkolitu, tak tam nejdou... Nemáte někdo nějakou radu?

Dobrý večer! Nemůžete na ni dát, prosím, odkaz?

12.4.2015 22:34
kubi

XXX.XXX.110.114

Jde o toaletu sarocat.

13.4.2015 03:01
fikovnice

XXX.XXX.99.69

kubi napsal(a):
Jde o toaletu sarocat.

Děkuju, ze zajímavosti na to kouknu. Jen tím, že jsme nikdy takový záchod neměli, tak Vám neporadím. Bohužel.

13.4.2015 05:34
koňadra

XXX.XXX.128.31

Taky s tím nemám zkušenosti, koukala jsem na to, ale nějak se mě to nezdá, že by to bylo až tak moc funkční - hlavně pokud kočka nemá pevné bobky. Doufám, že se ozve někdo, kdo s tím má skutečně praktické zkušenosti, taky by mě to zajímalo. Vím, že existují kočky, které chodí na normální záchod - vyskočí si na prkýnko, tam se kupodivu udrží, a potřebu udělají přímo do záchodu. Nikdy jsem nepochopila, jak se to mohly naučit! Já tak inteligentní kočku nikdy neměla, ale záviděla jsem těm, kteří ji mají.

13.4.2015 09:23
kubi

XXX.XXX.41.2

koňadra napsal(a):
Taky s tím nemám zkušenosti, koukala jsem na to, ale nějak se mě to nezdá, že by to bylo až tak moc funkční - hlavně pokud kočka nemá pevné bobky. Doufám, že se ozve někdo, kdo s tím má skutečně praktické zkušenosti, taky by mě to zajímalo. Vím, že existují kočky, které chodí na normální záchod - vyskočí si na prkýnko, tam se kupodivu udrží, a potřebu udělají přímo do záchodu. Nikdy jsem nepochopila, jak se to mohly naučit! Já tak inteligentní kočku nikdy neměla, ale záviděla jsem těm, kteří ji mají.

Funkční to je pouze za předpokladu, že kočky mají pevné bobky... Což není u nás problém, po většinu času, ale bohužel kočičky se nechtějí smířit s tím, že není kočkolit... Když jdu já normálně na záchod, tak mi sedí za dveřmi, aby jim něco neuteklo a jakmile otevřu dveře tak se hrnou koukat na to jak se splachuje, ale když se jim snažím vysvětlit, že když budou chodit na svůj záchod, tak jim bude "splachovat" taky, tak se jim to nezdá a hledají kde by se jim dobře hrabalo a došly by si na malou...

13.4.2015 14:59
macomb

XXX.XXX.200.100

Taky si nedovedu představit jak bych tam kočky naučila a ještě za to chcou opravdu pěknou dardu smajlík

13.4.2015 20:12
lavacca

XXX.XXX.164.49

Já to viděla teď na výstavě For pets v Praze, ale nějak mě to nezaujalo. Jak už je psáno, dle mého těm kočkám prostě to stelivo bude chybět a moc to neocení... a za ty prachy to zkoušet, to fakt nee.

14.4.2015 04:39
fikovnice

XXX.XXX.99.69

koňadra napsal(a):

Někdo tady nedávno o tom psal. Jak naučit kočku na lidské WC. Dá se jí nejdříve nějaké speciální WC na sklopenou desku lidského záchodu. A pak už chodí na lidský záchod s tím, že se nějak stále zmenšuje ta plocha, na níž kočka sedí a zvětšuje se otvor do záchodu až zůstane jen normální lidský záchod a kočka jen přidřepne na prkénko. Nevím, jak lépe to popsat, dalo by se to zde najít, jak o tom někdo psal. Já tehdy reagovala tak, že si nejsem jistá, jestli bych chtěla chodit na stejný záchod se svými kocoury... .

14.4.2015 04:40
fikovnice

XXX.XXX.99.69

lavacca napsal(a):
Já to viděla teď na výstavě For pets v Praze, ale nějak mě to nezaujalo. Jak už je psáno, dle mého těm kočkám prostě to stelivo bude chybět a moc to neocení... a za ty prachy to zkoušet, to fakt nee.

Jo, no, ony pak čičiny mají snahu drápat to prkénko, ale stejně si chuděry nezahrabou jak by potřebovaly...

14.4.2015 13:35
kubi

XXX.XXX.41.2

fikovnice napsal(a):
Jo, no, ony pak čičiny mají snahu drápat to prkénko, ale stejně si chuděry nezahrabou jak by potřebovaly...

Prkénko? Jaké prkénko, vždyť ta toaleta je z plastu...

14.4.2015 13:38
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Tak pěkně po lo pa tě ?

15.4.2015 18:05
fikovnice

XXX.XXX.99.69

kubi napsal(a):
Prkénko? Jaké prkénko, vždyť ta toaleta je z plastu...

Nechápu...
Psala jsem v tom jednom mém příspěvku o tom, jak paní naučila kočku na lidské WC.
A pak jsem psala, že si myslím, že kočkám stejně bude chybět to hrabání ve stelivu a že tedy mají tendenci pak škrábat prkénko. Tím jsem měla na mysli prkénko lidského WC, které je samozřejmě nejčastěji z plastu, ale pořád se tomu snad dá říkat prkénko, ne?

15.4.2015 21:51
kubi

XXX.XXX.110.114

No to jo, ale citovala jste prispevek, kde pani reaguje na kocici zachod, ze ho videla na vystave For Pets... Proto jsem si nebyla jista jak to myslite...

15.4.2015 23:48
fikovnice

XXX.XXX.99.69

kubi napsal(a):
No to jo, ale citovala jste prispevek, kde pani reaguje na kocici zachod, ze ho videla na vystave For Pets... Proto jsem si nebyla jista jak to myslite...

Aha, tak snad už je to vysvětleno smajlík.

Lolitka158

7.8.2016 09:25
Lolitka158

XXX.XXX.168.46

Samočistící toaletu máme a to Catgenie. Je výborná.

11.8.2016 09:10
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

Lolitka158 napsal(a):
Samočistící toaletu máme a to Catgenie. Je výborná.

Aha, tak do toho by naše kočka nevlezla, ona potřebuje výhled. Jakmile dáme nahoru poklop, nejde tam. Cena je teda výborná... smajlík smajlík Asi tak 3x dražší než můj záchod. smajlík

11.8.2016 09:14
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

kubi napsal(a):
Jde o toaletu sarocat.

Zajímavé je, že neukázali žádnou kočku při vykonání potřeby a následném hrabání, což dělají snad úplně všecky kočky...
http://new.sarocat.ch/cs/#

K firemnímu doporučení "Zatočte konečně se zbytečným stresem!" musím dodat, že obyčejné kočičí WC je tedy věc, která mě v životě stresuje asi nejmíň. smajlík

11.8.2016 10:55
usaci

XXX.XXX.38.186

Sice jsme neměli tento samočistící záchod, ale umyvadlo s dvojitým dnem. Horní měl spoustu dírek, aby moč protekla. Nejdřív jsme dali do záchodku stelivo a stále ho ubírali a ubírali, až tam nebylo žádné. Kočka tam chodila stále a byli jsme všichni spokojeni.

11.8.2016 17:44
joanne.s

XXX.XXX.9.133

Nevěřím, že s automatickou samočisticí toaletou je spokojená kočka. A to je pro mě priorita.

12.8.2016 06:16
fikovnice

XXX.XXX.30.49

RomčaJelča napsal(a):
Aha, tak do toho by naše kočka nevlezla, ona potřebuje výhled. Jakmile dáme nahoru poklop, nejde tam. Cena je teda výborná... smajlík smajlík Asi tak 3x dražší než můj záchod. smajlík

12.8.2016 06:17
fikovnice

XXX.XXX.30.49

RomčaJelča napsal(a):
Zajímavé je, že neukázali žádnou kočku při vykonání potřeby a následném hrabání, což dělají snad úplně všecky kočky...
http://new.sarocat.ch/cs/#

K firemnímu doporučení "Zatočte konečně se zbytečným stresem!" musím dodat, že obyčejné kočičí WC je tedy věc, která mě v životě stresuje asi nejmíň. smajlík

15.8.2016 13:09
Janaaa

XXX.XXX.226.2

joanne.s napsal(a):
Nevěřím, že s automatickou samočisticí toaletou je spokojená kočka. A to je pro mě priorita.

No a potom ještě, když máte koček víc a musí čekat frontu, než se toaleta vyčistí, Ono to trvá nějakou dobu.Moje kočka, když jde na velkou, tak jde tak cca 5x běhen půl hodiny.Má nemocné tlusté střevo, takže asi proto.Ona to tam nemůže hodit najednou ale postupně Tak než by se jí ten záchod vyčistil, tak se mi někde pose...Ale mít peníze, tak ho určitě pořídím jako druhý záchod, když člověk potřebuje odjet na tři dny...

15.8.2016 15:27
lavacca

XXX.XXX.164.49

Janaaa napsal(a):
No a potom ještě, když máte koček víc a musí čekat frontu, než se toaleta vyčistí, Ono to trvá nějakou dobu.Moje kočka, když jde na velkou, tak jde tak cca 5x běhen půl hodiny.Má nemocné tlusté střevo, takže asi proto.Ona to tam nemůže hodit najednou ale postupně Tak než by se jí ten záchod vyčistil, tak se mi někde pose...Ale mít peníze, tak ho určitě pořídím jako druhý záchod, když člověk potřebuje odjet na tři dny...

Tak to stačí mít záchod navíc a člověk nemusí kupovat tu automatiku. ;) Já se byla školit vloni opakovaně na 3-4 dny a vše v pohodě. Kočky dostaly o 2 krytá wc a 1 nekryté více (doma je jich 6, nyní teda 7), takže celkem měli k dispozici 10 wc a nebyla žádná nehoda.

PS: Zrovna včera jsme tak polemizovali u oběda, že já se mět někam stěhovat, tak jsem sama sbalená celkem rychle, ale než bych sbalila všechny věci kočkám...

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.11.2016 20:34
Uživatel s deaktivovaným účtem

Tak my máme samočistící toaletu Catgenie. Naší kočce teda vyhovuje - tam se dá nastavit, kdy bude čištění. Může se i manuálně, pokud by kočce nevyhovovalo automatické čištění po vykonání potřeby. Jo a nemusí být krytý - máme taky odkrytý. Jo cena, to jo, ta je dost vysoká, ale za ten komfort nám to stojí.

Karolka158

29.5.2017 08:45
Karolka158

XXX.XXX.143.46

Zkuste kouknout na www.catgenie.cz. Tam je vše do detailu popsané, jak toaletka funguje. Je skvělá - my ji máme druhým rokem.

31.5.2017 09:17
Šiskova

XXX.XXX.194.155

Dobrý den, ještě jeden dotaz mě napadá. Máme bengalku a hodně si potrpí na to, aby bylo vše podle toho, jak byla zvyklá u chovatele. Nikdy si nezvykla na nic jiného než bentonit. Do ostatních druhů steliv prostě nejde a udělá potřebu jinde.
Catgenie ano, klidně bych investovala (v létě nám přibude ještě druhá kočka), ale zatím všechny pokusy o změnu ztroskotaly. Jak si zvykaly vaše kočky a jaká jsou to plemena? Děkuji za odpověď.

30.10.2017 12:30
Miška16

XXX.XXX.168.46

Tak též mám doma tenhle záchůdek z eshopu catgenie.cz. Abych řekla pravdu, tak jsem se také bála, že si nezvykne. Máme britku a ta také byla zvyklá pouze na jeden typ steliva. Na druhou stranu můžete záchůdek vrátit do čtrnácti dnů, pokud by kočičce nevyhovoval. Naší britku to nejdřív fascinovalo a pak jsme jí tam co nejčastěji posazovali a trošku jsem tam dala původ. steliva aby věděla, že je to její nový záchůdek a zvykla si dobře.

28.1.2019 10:16
chipadayl

XXX.XXX.146.26

Také máme doma catgenie , a nemůžeme si ji vynachválit, máme doma totiž 2 kočky a při obyčejném záchodku byl docela problém se zápachem :) , ale od té doby co máme tuhle toaletu, tak doma nic nesmrdí navíc toaleta je automatická, takže, když kočka jde na záchod , toaleta se po 10 min. automaticky spláchne což je velká výhoda, hlavně i pro lidi, kteří nejsou doma třeba celý den a přijdou až večer. Jinak zde jsou přímo i stránky na catgenie : https://www.catgenie.cz/co-je-catgenie/

Přidejte reakci

Přidat smajlík