Prosím o radu, či někoho kdo má stejnou zkušenost. Máme doma skoro 3. Měsiční koťátko a přímo v místě, kde dřív měla pupeční šňůru se ji začla tvořit taková kulička pod kůží, která se zvětšila. Po neděli jdeme k veterináři, jen mě to nenechává klidnou a ráda bych věděla o co se může jednat. Napdla mě i kýla, ale když jsem koťátko zvedala ze zeme, vždy jsem ho podebrala obouna rukama aby se nějak špatně nenatáhlo a neskončilo to právě tou kýlou.
Tak to vidím na kýlu. Může se jednat i o vrozený problém, ale stává se, že se rozvine s růstem kotěte. A nemusí ho ani nějak špatně zvednout.
Uvidíte, co na to veterinář. U dospělých koček se to v klidu odoperovává, u koťat někteří vetové doporučují počkat, zda se nezatáhne...ale zas už je celkem velké.. ale bez prohlídky veta, těžko soudit.
nellisss
napsal(a):
Prosím o radu, či někoho kdo má stejnou zkušenost. Máme doma skoro 3. Měsiční koťátko a přímo v místě, kde dřív měla pupeční šňůru se ji začla tvořit taková kulička pod kůží, která se zvětšila. Po neděli jdeme k veterináři, jen mě to nenechává klidnou a ráda bych věděla o co se může jednat. Napdla mě i kýla, ale když jsem koťátko zvedala ze zeme, vždy jsem ho podebrala obouna rukama aby se nějak špatně nenatáhlo a neskončilo to právě tou kýlou.
Dle mě na 99% pupeční kýla. Pokud se nezvětšuje, tak se ani neoperuje. Náš pes ji má také od úplného štěníka a neřešili jsme to - jen občas koukneme, zda náhodou neroste (jako ta kýla, ne náš 7-letý pes ).
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!