Zdravím,
Vůbec si nevím rady s mým kocourkem. Je mu asi 6-7 měsíců a v neděli jsem v kočkolitu po tom co se vyčůral našla bílou pěnu. Začala jsem to pozorovat a opět jsem ho viděla čůrat až nyní a zase tam byla pěna. Prostě se vyčůrá a zůstane po něm napěněná moč ( bílá pěna v kočkolitu, která postupně vyprchá ). Jinak se chová normálně ( žere, pije a hraje si) a jastrovaný není. Nevím jestli to je normální, ještě mě jsem to neviděla. Napadl mě zánět, ale ještě jsem se s tím nesetkala, tak jestli s tím máte někdo zkušenosti, budu ráda. Předem děkuji za odpověď
terkacerna
napsal(a):
Zdravím,
Vůbec si nevím rady s mým kocourkem. Je mu asi 6-7 měsíců a v neděli jsem v kočkolitu po tom co se vyčůral našla bílou pěnu. Začala jsem to pozorovat a opět jsem ho viděla čůrat až nyní a zase tam byla pěna. Prostě se vyčůrá a zůstane po něm napěněná moč ( bílá pěna v kočkolitu, která postupně vyprchá ). Jinak se chová normálně ( žere, pije a hraje si) a jastrovaný není. Nevím jestli to je normální, ještě mě jsem to neviděla. Napadl mě zánět, ale ještě jsem se s tím nesetkala, tak jestli s tím máte někdo zkušenosti, budu ráda. Předem děkuji za odpověď
Tak to jsem ještě nezažila... zašla bych k veterináři, ten udělá potřebná vyšetření a budete vědět 100%, co se děje.
Uživatel s deaktivovaným účtem

A nemůže to být tím, jak se vyčůrá do toho kočkolitu, tak se ten bentonitový prach steliva spojí s proudící močí a tím to trochu napění? Každopádně, pokud to budete konzultovat s veterinářem, dejte vědět.
napsal(a):
A nemůže to být tím, jak se vyčůrá do toho kočkolitu, tak se ten bentonitový prach steliva spojí s proudící močí a tím to trochu napění? Každopádně, pokud to budete konzultovat s veterinářem, dejte vědět.
No, měla jsem už několik druhů bentonitových steliv a nikdy to žádné nedělalo, ale možné je všechno no...
napsal(a):
Jo jo, přidávám se k "Blazici" . Já to takto občas také pozoruji - ihned po vymočení to zapění, ale vůbec tomu nepřičítám nějaký negativní význam. Možná by zadavatel mohl vyzkoušet více druhů a značek steliv.

Já se také připojuji k Blazici...Můj kocour když se vyčůrá, tak tam má taky pěnu.A to když čůrá, tak je toho snad půl litru.Ten musí mít tak dobrý močákAle podívejte se někdy do WC když čůráte vy...taky je tam pěna..
lavacca
napsal(a):
Fakt? Tak já mám asi dobré stelivo. :D Protože velmi často mi po uklizení hrudek z wc jde kočka hnedka to vyčištěné wc počůrat, takže to mám v přímém přenosu a nikdy nic nepěnilo. :).
Já mívám často přímý přenos . Proto, že kocourům se samozřejmě jde lépe do vyčištěného Wc než do špinavého, takže čistívám až na tři etapy . Vyčistím, přijde velký, po něm opět vyčistím a přijde mladej a opět čistím . No a někdy to zapění - také je to asi i podle výšky steliva - ono i moji kocouři si nahrabují různě vysoké místo - někdy udělají potřebu na odhrabanou podlážku, jindy zas do nějaké vrstvy kočkolitu. Ale prostě občas to pěnění postřehnu. Nebála bych se, že jde o zdravotní problém.
Davelolek999

XXX.XXX.149.193
Zdravím náš kocourek má také 6-7 měsíců a úplně ten stejný problém, ještě se mu k tomu navíc ozývají zvláštní zvuky z břicha, řešili ste to nějak ? Nebo to nebylo nic závažnéhoxa časem to zmizelo děkuji :)

Davelolek999
napsal(a):
Zdravím náš kocourek má také 6-7 měsíců a úplně ten stejný problém, ještě se mu k tomu navíc ozývají zvláštní zvuky z břicha, řešili ste to nějak ? Nebo to nebylo nic závažnéhoxa časem to zmizelo děkuji :)
Zvláštní zvuky z břicha rozhodně normální nejsou. Takové věci řeším s veterinářem.