Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.7.2016 15:05
Bejina

XXX.XXX.112.69

Vlastníme tři kočky, jednu 6-letou nalezenkyni a dvě roční modré britky. Všechny jsou vykastrované a jelikož máme zabudovaná kočičí dvířka, tak všechny naše "holky" chodí ven a domů kdykoliv se jim zachce. Přes naši zahradu prochází spousta koček z okolí, ale až nyní jeden kocour začal být tak drzý, že začal přes dvířka chodit k nám domů. Zřejmě tento vstup zná z vlastního domu, takže tento vstup do domu mu není neznámý. Jakmile nás zahlédne, hned mizí, jenže párkrát stihl u nás doma občas něco označkovat. Spíše chodí v noci, víme, že o jídlo mu až tak nejde a občas napadá i naše kočky. Jeho značkování zapáchá, musela jsem už vyčistit i sedačku. Když dvířka zamčeme, naše holky jsou nešťastné, že nemají tu svou svobodu... u dvířek tak zuří, že čekám, kdy dvířka vylomí ze zdi.
Obešla jsem vesnici, ptala jsem se lidí komu patří, ale zatím se mi nepodařilo majitele vypátrat. Pár lidí se přiznalo, že tentýž kocour chodí i k nim a také ho vyhání. Jim ale stačí pohlídat, aby měli zavřené dveře, jenže my řešíme vstup přes kočičí dvířka, která chci mít stále odemčené i když jsme v práci.
Poradíte jak byste tuto situaci řešili? A i když vypátrám majitele, co vlastně s ním mám řešit... zde na vesnici bohužel kočky a kocoury nekastrují, takže toto téma je zbytečné s těmito lidmi probírat, protože oni to většina pokládají za zbytečné...

15.7.2016 19:47
rapotacka11

XXX.XXX.32.118

Na noc bych zavřela a kočky nechala doma.
Pes na zahradu, na dvůr - ke kočkám.
Mají v něm oporu, cizí kočky vyžene.
Když mi cizí kocour označkoval nové křeslo,
dceři tašku na verandě, ona ji ráno popadla
a nastoupila s ní do autobusu na Phu,
Chňapli jsme ho a odnesli k vetovi.
Na lačno nebo sytý, jsme neřešili.
Vet ho vyřezal, kastraci jsme zaplatili. Kocour byl sousedů,
zjistili to za 14 měs! Domluva nebyla možná.

15.7.2016 20:03
Bejina

XXX.XXX.112.69

Psa nechceme a zavírání na noc nepomůže, kocour přijde i ve dne, kdy jsme v práci, to bychom museli mít zavřené celý den... a to by ty naše kočky milující svobodu zřejmě "nepřežily"...
Manžel se teď vrátil z práce a přiznal se, že v noci při cestě z WC zahlídl kocoura v obýváku... kocour okamžitě prchal a manžel prý ho stihl při útěku dost nakopnout, tak uvidíme, zda se po tomto incidentu k nám znovu odváží...

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.7.2016 20:04

Cizího kocoura vyžene domácí rambo kocour

15.7.2016 20:06
rapotacka11

XXX.XXX.32.118

Ha ha ha.
Odváží se.
To jsou frajeři.

15.7.2016 20:09
Bejina

XXX.XXX.112.69

rapotacka11 napsal(a):
Ha ha ha.
Odváží se.
To jsou frajeři.

Ach jo, tak co s tím...

15.7.2016 20:26
rapotacka11

XXX.XXX.32.118

Ujišťuji Vás, že jestli se ho nějakým způsobem zbavíte,
v krátkém čase na jeho místo nastoupí jiný.
Tak to prostě je. Neubližujte mu, přijde další.
Jedině pes nebo kocour.

15.7.2016 20:30

Ještě je varianta - dvířka na čip. Kočičkám se zavede čip pod kůži (podobně jako ten k určení identity) a mechanismu dvířek pustí jen kočičky s čipem.

Neubližujte, prosím kocourovi. Tímto se ho nezbavíte a ještě mu můžete přivodit zranění. Je to necelé tři měsíce, kdy sestra přišla o kočičku, které pravděpodobně nějaký "člověk" nakopnutím protrhl močový měchýř :´(.

15.7.2016 22:46
Bejina

XXX.XXX.112.69

Ty dvířka na čip není špatná rada, zjistím si o tom více informací...

Jestli jsem dobře pochopila, tak kdybychom měli kocoura, tak by toho cizího vyhnal? Vždycky jsme měli jen kočky, tak nevím jak si kocouři chrání své teritorium...

Samozřejmě nechci kocourovi ublížit, proto se to snažím vyřešit nějak po dobrém. Manželova reakce byla taková jaká byla, s tím už nic teď nenadělám, ale kocoura jsme zahlídli, takže vím, že je v pořádku...

15.7.2016 22:54
rapotacka11

XXX.XXX.32.118

Váš kocour by ho vyháněl.
Každou cizí kočku, ze svého dvora.
Ale než vyroste...

15.7.2016 23:40
michalt

XXX.XXX.50.2

ZASTŘELIT?

16.7.2016 00:03
fikovnice

XXX.XXX.30.49

rapotacka11 napsal(a):
Na noc bych zavřela a kočky nechala doma.
Pes na zahradu, na dvůr - ke kočkám.
Mají v něm oporu, cizí kočky vyžene.
Když mi cizí kocour označkoval nové křeslo,
dceři tašku na verandě, ona ji ráno popadla
a nastoupila s ní do autobusu na Phu,
Chňapli jsme ho a odnesli k vetovi.
Na lačno nebo sytý, jsme neřešili.
Vet ho vyřezal, kastraci jsme zaplatili. Kocour byl sousedů,
zjistili to za 14 měs! Domluva nebyla možná.

"...zjistili to za 14 měs!"

Nevím, zda se smát nebo brečet! Ale asi bych zvolila stejné řešení...

16.7.2016 00:04
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ještě je varianta - dvířka na čip. Kočičkám se zavede čip pod kůži (podobně jako ten k určení identity) a mechanismu dvířek pustí jen kočičky s čipem.

Neubližujte, prosím kocourovi. Tímto se ho nezbavíte a ještě mu můžete přivodit zranění. Je to necelé tři měsíce, kdy sestra přišla o kočičku, které pravděpodobně nějaký "člověk" nakopnutím protrhl močový měchýř :´(.

16.7.2016 00:05
fikovnice

XXX.XXX.30.49

michalt napsal(a):
ZASTŘELIT?

Koho? Vás?

16.7.2016 00:06
fikovnice

XXX.XXX.30.49

michalt napsal(a):
ZASTŘELIT?

Jinak sice chápu rozčilení, ale tuším, že na zastavěném území střílet nesmíte. Cizí kocour nemůže za to, že je chytrý - že objevil "vlez" do cizího domu. Má být zastřelen za svůj důvtip?! Nejlepší mi přijde nápad "Blazice", navíc já o tom také slyšela. Sice do toho zadavatelka vloží nějaké finance, ale evidentně se to vyplatí!

16.7.2016 09:08
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Dvířka s čipem, to je optimální řešení.
Že "domácí" kocour vyžene cizího, to může fungovat, ale taky nemusí, záleží, jaký je ten cizák hrdina. Navíc předpokládám, že kvůli značkování, toulání apod.. byste toho "domácího" stejně nechala vykastrovat no a pak už to "vyhánění" nemusí fungovat, protože kastrát až takovou potřebu bránit teritorium nemá...
Takže investovat do dvířek na čip a budete mít klid

16.7.2016 09:20
rapotacka11

XXX.XXX.32.215

Pokud se kocour rve, kastrace to nezmění.
Své území si brání.
Teď jen, aby vetřelec nebyl větší rváč.
Vlastní zkušenost.
Sousedů kocour nám mydlil kočky, značkoval vchodové
dveře a byt. Kastrace zabránila jen tomu puchu...

16.7.2016 11:51
xchipsy

XXX.XXX.142.1

To ano, já to myslela tak, že by si tazatelka - za účelem odrazení cizího kocoura - pořídila "svého" - a předpokládám, že by si nedávala inzerát "Sháním rvavého kocoura" ale spíš si vzala něco malého nebo mladého... A když chodí kočky domů, asi by ho nenechala nekastrovaného.
Já s tímhle naštěstí problém nemám Loni se nám sem nastěhovala toulavá kočka, na půdě nechala tři koťata a pošla. Dvě jsem rozdala, jeden nám zůstal a ikdyž to není rváč a je kastrovaný, cizí kočka k nám nevleze bo teriérky spustí takový rambajz, že se plaší i koně

16.7.2016 11:58

Tak samozřejmě, že není jistota, že domácí kocour vetřelce vyžene, taky se z nich můžou stát kámoši (takového kámoše mého domácího kocoura vyhnali mí další noví domácí kocouři - kastráti.) Jinak mohu ubezpečit, že kastrací kocour na teritorialitě nic neztrácí.

Teoreticky nejinteligentnějším řešením by byla ta dvířka na čip, jenom obojek znamená pro venkovní kočku jisté nebezpečí.

16.7.2016 12:09
rapotacka11

XXX.XXX.32.198

xchipsy napsal(a):
To ano, já to myslela tak, že by si tazatelka - za účelem odrazení cizího kocoura - pořídila "svého" - a předpokládám, že by si nedávala inzerát "Sháním rvavého kocoura" ale spíš si vzala něco malého nebo mladého... A když chodí kočky domů, asi by ho nenechala nekastrovaného.
Já s tímhle naštěstí problém nemám Loni se nám sem nastěhovala toulavá kočka, na půdě nechala tři koťata a pošla. Dvě jsem rozdala, jeden nám zůstal a ikdyž to není rváč a je kastrovaný, cizí kočka k nám nevleze bo teriérky spustí takový rambajz, že se plaší i koně

Pes.
Ten pomůže, ale ti kocouří lišáci, to zkouší i přes psa - do baráku.
Někudy vrchem, pes pod ním se může zbláznit.
Ale kočky mi nemlátil, když tam byl pes, tak na to fakt prostor neměl.

16.7.2016 16:48
lavacca

XXX.XXX.164.49

Ta dvířka na čip by byla nejideálnější - jsou např. ke koupi na zoohitu, kde jsou i ohlasy, jak to dobře funguje na takové podobné "vetřelce" - http://www.zoohit.cz/shop/kocky/site_dvirka/dvirka_flapy/s_mikrocipem/152335

Jinak kocoura bych nevyháněla, chudák bude nejspíš bez domova, pokud takhle obráží i sousedy a snaží se něco někde sníst... já bych ho spíš zkusila odchytit a vykastrovat pokud byste nechtěli investovat do těch dvířek na čip...

K nám např. cizí kočky nikdy nechodily, protože jim hnedka šla nejstarší číča vyprášit kožich, pokud se o to pokusily...ovšem letos někdy kolem března (?) myslim se u nás objevil vyhublý černý kocour a cpal se u drůbeže zbytky z kuchyně...jak zahlédl člověka, utekl... já mu pak dala pár dní ještě jídlo pod keře, ale už jsem ho neviděla... pak se tu někdy v půlce června objevil na 2 dny zase a zas zmizel...a před týdnem šla máma do domku pro ovce, který je teď prázdný a kam jsme nechali otevřeno, aby si naše venkovní kočeny mohly zdřímnout za deště i tam a hádejte, kdo se tam válel bezostyšně na seně.. Ale prý hnedka, jak uhla ze dveří, vypálil pryč... no, mám sto chutí ho odchytit, vykastrovat a nechat si ho...ale pssst..

16.7.2016 20:42
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tak samozřejmě, že není jistota, že domácí kocour vetřelce vyžene, taky se z nich můžou stát kámoši (takového kámoše mého domácího kocoura vyhnali mí další noví domácí kocouři - kastráti.) Jinak mohu ubezpečit, že kastrací kocour na teritorialitě nic neztrácí.

Teoreticky nejinteligentnějším řešením by byla ta dvířka na čip, jenom obojek znamená pro venkovní kočku jisté nebezpečí.

Já myslela, že ten čip by kočky měly pod kůží...?

16.7.2016 20:43
fikovnice

XXX.XXX.30.49

lavacca napsal(a):
Ta dvířka na čip by byla nejideálnější - jsou např. ke koupi na zoohitu, kde jsou i ohlasy, jak to dobře funguje na takové podobné "vetřelce" - http://www.zoohit.cz/shop/kocky/site_dvirka/dvirka_flapy/s_mikrocipem/152335

Jinak kocoura bych nevyháněla, chudák bude nejspíš bez domova, pokud takhle obráží i sousedy a snaží se něco někde sníst... já bych ho spíš zkusila odchytit a vykastrovat pokud byste nechtěli investovat do těch dvířek na čip...

K nám např. cizí kočky nikdy nechodily, protože jim hnedka šla nejstarší číča vyprášit kožich, pokud se o to pokusily...ovšem letos někdy kolem března (?) myslim se u nás objevil vyhublý černý kocour a cpal se u drůbeže zbytky z kuchyně...jak zahlédl člověka, utekl... já mu pak dala pár dní ještě jídlo pod keře, ale už jsem ho neviděla... pak se tu někdy v půlce června objevil na 2 dny zase a zas zmizel...a před týdnem šla máma do domku pro ovce, který je teď prázdný a kam jsme nechali otevřeno, aby si naše venkovní kočeny mohly zdřímnout za deště i tam a hádejte, kdo se tam válel bezostyšně na seně.. Ale prý hnedka, jak uhla ze dveří, vypálil pryč... no, mám sto chutí ho odchytit, vykastrovat a nechat si ho...ale pssst..

16.7.2016 21:47
xchipsy

XXX.XXX.142.1

fikovnice napsal(a):
Já myslela, že ten čip by kočky měly pod kůží...?

Myslím, že jsou dvě možnosti, buď nechat aplikovat podobně jako identifikační a nebo ho nosí kočky na obojku ve známce...

16.7.2016 22:36
lavacca

XXX.XXX.164.49

xchipsy napsal(a):
Myslím, že jsou dvě možnosti, buď nechat aplikovat podobně jako identifikační a nebo ho nosí kočky na obojku ve známce...

Jj, co jsem se koukala, tak buď lze dát na obojek či přímo pod kůži (to mi přijde rozumnější).

17.7.2016 01:50
fikovnice

XXX.XXX.30.49

lavacca napsal(a):
Jj, co jsem se koukala, tak buď lze dát na obojek či přímo pod kůži (to mi přijde rozumnější).

No právě. To mě by ty obojkové ani nenapadly. Jak už jsem zde x-krát psala, oobojkované kočky neuznávám.

17.7.2016 08:55
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Mám stejný názor. Když vidím, kudy všude kocour prolézá, měla bych strach, že se jednoho krásného dne za něco zachytí, což by zvláště někde "nad zemí" mohlo hodně blbě dopadnout

17.7.2016 09:00
fikovnice

XXX.XXX.30.49

xchipsy napsal(a):
Mám stejný názor. Když vidím, kudy všude kocour prolézá, měla bych strach, že se jednoho krásného dne za něco zachytí, což by zvláště někde "nad zemí" mohlo hodně blbě dopadnout

Přesně tak, a tisíckrát fungující bezpečnostní spona může potisícíprvé zradit...

17.7.2016 11:57
lavacca

XXX.XXX.164.49

xchipsy napsal(a):

Právě právě... kočku venku s obojkem neee...a doma jim obojky taky nedávám.

18.7.2016 02:23
fikovnice

XXX.XXX.30.49

lavacca napsal(a):
Právě právě... kočku venku s obojkem neee...a doma jim obojky taky nedávám.

Já také ne. I když se přiznám, že když jsem si přivezla staršího kocoura - jako kotě - tak mě chytl rapl mu nějaký hezký obojek koupit. No, koupila jsem (rozhodně nebyl levný), nasadila...pak pročetla pár diskuzí o riziku oběšení a obojek je navždy někde na dně šuplíku...

18.7.2016 08:33
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Taky jsem nad tím jednou uvažovala - ani tak ne z estetických důvodů, jako spíš pořídit nějaký anitblešák (páč co chvíli tahá nějakou myš). Nakonec jsem to právě z těchto důvodů zavrhla a radši kápnu Broadline a nemusím se bát.
Ani feny nemají obojky, v podstatě je dostanou jen na tu chvíli přejití od kotce k autu a od auta ke kotci

18.7.2016 08:38
fikovnice

XXX.XXX.30.49

xchipsy napsal(a):
Taky jsem nad tím jednou uvažovala - ani tak ne z estetických důvodů, jako spíš pořídit nějaký anitblešák (páč co chvíli tahá nějakou myš). Nakonec jsem to právě z těchto důvodů zavrhla a radši kápnu Broadline a nemusím se bát.
Ani feny nemají obojky, v podstatě je dostanou jen na tu chvíli přejití od kotce k autu a od auta ke kotci

No já - jak jsem psala - jsem se zachovala jak puboška, a koupila takový stříbřitý obojek. Po pár dnech šel pryč. A pak, to už jsem zde ale také psala, jsem koupila - to už mlaďochovi - jakýsi antistresový obojek. Už to budu psát asi počtvrté, ale fungovalo to tak, že jsem obojek nasadila, kocour dostal doslova amok (ale amok hrůzy!), s vytřeštěnýma očima lítal po bytě tam a zpět. Po sundání se naprosto IHNED zklidnil. Tak vždy říkávám, že v tom byla asi ta antistresovost - kocoura vystresovat a pak vyléčit sundáním koupeného...

18.7.2016 08:42
xchipsy

XXX.XXX.142.1

18.7.2016 12:25
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

lavacca napsal(a):

Lavacca:
Ale prý hnedka, jak uhla ze dveří, vypálil pryč... no, mám sto chutí ho odchytit, vykastrovat a nechat si ho...ale pssst

Zeptám se jen ze zvědavosti: proč? smajlík

18.7.2016 12:27
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

fikovnice napsal(a):
No já - jak jsem psala - jsem se zachovala jak puboška, a koupila takový stříbřitý obojek. Po pár dnech šel pryč. A pak, to už jsem zde ale také psala, jsem koupila - to už mlaďochovi - jakýsi antistresový obojek. Už to budu psát asi počtvrté, ale fungovalo to tak, že jsem obojek nasadila, kocour dostal doslova amok (ale amok hrůzy!), s vytřeštěnýma očima lítal po bytě tam a zpět. Po sundání se naprosto IHNED zklidnil. Tak vždy říkávám, že v tom byla asi ta antistresovost - kocoura vystresovat a pak vyléčit sundáním koupeného...

A to už jsem tu popisovala, jak jsme naší kočce nasadili krásný růžový protiklíšťový (či jaký) obojek. V ten moment ztuhla, byla jak malátná, nejdřív prostě zkamenělá nějakou dobu stála, pak se pomalu pohybovala směrem vzad až tak, že po břiše pozpátku sjela z pohovky na zem a tam zůstala ležet. No okamžitě jsem jí ho sundala a milý obojek jsme vyhodili. Já prostě nedokážu čekat, "až si zvíře zvykne", považuji to za trápení smajlík. I svoje. smajlík

18.7.2016 12:34
lavacca

XXX.XXX.164.49

RomčaJelča napsal(a):
Lavacca:
Ale prý hnedka, jak uhla ze dveří, vypálil pryč... no, mám sto chutí ho odchytit, vykastrovat a nechat si ho...ale pssst

Zeptám se jen ze zvědavosti: proč? smajlík

Jako proč si ho nechat? Jsme na polosamotě, sousedi kočky nemají a co jsem se ptala ve vsi, tak taky ničí není. Kdoví, zda ho sem někdo nevyhodil po Vánocích, apod. jako "nevhodný dárek".

-) na 99,9 % nemá domov a jestli mám krmit a mazlit o 1 kočku víc nebo míň už mě nezabije.

18.7.2016 14:05
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

lavacca napsal(a):
Jako proč si ho nechat? Jsme na polosamotě, sousedi kočky nemají a co jsem se ptala ve vsi, tak taky ničí není. Kdoví, zda ho sem někdo nevyhodil po Vánocích, apod. jako "nevhodný dárek".

-) na 99,9 % nemá domov a jestli mám krmit a mazlit o 1 kočku víc nebo míň už mě nezabije.

Jo tak to jo, já jsem možná nepozorně přečetla text, myslela jsem, že už ho vlastně de facto máte. Že to takhle ve vašem případě bereš, to je na jedničku!
Náš kocour se poslední dobou tak nehorázně mazlí, že už jsem z toho skoro na rozpacích. Doslova mě pronásleduje. Včera mi vypil "kus kafe". Prostě přísavka. Vždycky ode mě něco dostane, to je fakt, jedná jistě účelově, ale už to trošku přehání smajlík.
Máme na týden odjet pryč a normálně si snad poprvé životě říkám, že to nebude dobré. Psy jsme vždycky k někomu dávali a niky mi to nepřipadlo - já totiž nejsem příznivcem převážení psů až k moři atd. Ale u toho kocoura si říkám, že teda po návratu dostanu pěkně vymňoukáno. smajlík

18.7.2016 16:24
lavacca

XXX.XXX.164.49

RomčaJelča napsal(a):
Jo tak to jo, já jsem možná nepozorně přečetla text, myslela jsem, že už ho vlastně de facto máte. Že to takhle ve vašem případě bereš, to je na jedničku!
Náš kocour se poslední dobou tak nehorázně mazlí, že už jsem z toho skoro na rozpacích. Doslova mě pronásleduje. Včera mi vypil "kus kafe". Prostě přísavka. Vždycky ode mě něco dostane, to je fakt, jedná jistě účelově, ale už to trošku přehání smajlík.
Máme na týden odjet pryč a normálně si snad poprvé životě říkám, že to nebude dobré. Psy jsme vždycky k někomu dávali a niky mi to nepřipadlo - já totiž nejsem příznivcem převážení psů až k moři atd. Ale u toho kocoura si říkám, že teda po návratu dostanu pěkně vymňoukáno. smajlík

V pohodě.

Jo, proto už na delší dovolené nejezdím. Byla jsem max. na 4 dny od práce a už tak jsem trnula, zda je doma vše ok, i když mi je krmila a obstarávala mamka, se kterou bydlím...ale i tak... a kočeny po příjezdu? hurá, si tu, pomazlíme se, co máš za mňamku ? ok, dej to sem. a šup chrnět. To psi mi málem skákali na hlavu, že huráááá je už domááá.

19.7.2016 12:13
fikovnice

XXX.XXX.30.49

RomčaJelča napsal(a):

A to už jsem tu popisovala, jak jsme naší kočce nasadili krásný růžový protiklíšťový (či jaký) obojek. V ten moment ztuhla, byla jak malátná, nejdřív prostě zkamenělá nějakou dobu stála, pak se pomalu pohybovala směrem vzad až tak, že po břiše pozpátku sjela z pohovky na zem a tam zůstala ležet. No okamžitě jsem jí ho sundala a milý obojek jsme vyhodili. Já prostě nedokážu čekat, "až si zvíře zvykne", považuji to za trápení smajlík. I svoje. smajlík

Jsou to "zajímavé" reakce - obě naše zvířata byla z obojku v děsu, ale každý to dal najevo jinak...

19.7.2016 12:15
fikovnice

XXX.XXX.30.49

lavacca napsal(a):

19.7.2016 12:17
fikovnice

XXX.XXX.30.49

RomčaJelča napsal(a):

Na to kafe bacha, je pro kočky (i psy) toxické, pokud teda nepiješ nějakou meltu, ale to asi víš (?). Mně mají také tendenci ochutnávat, protože si do kafe vždy ještě přilívám smetánku - teda mladej ji rád. Tak dostane pak extra mističku jen smetany...

19.7.2016 12:18
fikovnice

XXX.XXX.30.49

OT: Také se vám velmi často seká vkládání příspěvků do diskuze? Mně zrovna teď dvakrát po sobě, onehdy jsem úplným spadením serveru přišla o hooodně dlouhý rozepsaný dopis do SZ. Štve mě to!

19.7.2016 12:20
rapotacka11

XXX.XXX.32.234

Ano, "seká" se mi to, blbne to. Myslela jsem, že jsem něco blbě zmáčkla.
Píšu třeba mejl a najednou píšu text do adresy...

Kocour mi kafe taky upil, ale hned ho zvrátil.

19.7.2016 12:24
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

fikovnice napsal(a):
Na to kafe bacha, je pro kočky (i psy) toxické, pokud teda nepiješ nějakou meltu, ale to asi víš (?). Mně mají také tendenci ochutnávat, protože si do kafe vždy ještě přilívám smetánku - teda mladej ji rád. Tak dostane pak extra mističku jen smetany...

Jo, díky, no samozřejmě nepil vyloženě kafe - ostatně míchám si kapučíno s trochou rozpustného. Ale byla tam právě ta smetana... smajlík Takže šel primárně po ní. Oběma kočkám občas šplíchnu do misek z té lahve, mají to rády.

19.7.2016 12:25
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

rapotacka11 napsal(a):
Ano, "seká" se mi to, blbne to. Myslela jsem, že jsem něco blbě zmáčkla.
Píšu třeba mejl a najednou píšu text do adresy...

Kocour mi kafe taky upil, ale hned ho zvrátil.

Hmm, kocour teda sežere skoro všecko, ale ještě jsem ho nikdy neviděla... vlastně jo, jednou - zvracet. To kočka bohužel snáší různé kombinace hůř, odhaduji, že víc hltá.

19.7.2016 12:26
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

fikovnice napsal(a):
OT: Také se vám velmi často seká vkládání příspěvků do diskuze? Mně zrovna teď dvakrát po sobě, onehdy jsem úplným spadením serveru přišla o hooodně dlouhý rozepsaný dopis do SZ. Štve mě to!

Ne, mně se to zatím nestává ani u velkého PC ani u noťasu (ale ten už má na kahánku celkově).

19.7.2016 12:43
fikovnice

XXX.XXX.30.49

RomčaJelča napsal(a):
Jo, díky, no samozřejmě nepil vyloženě kafe - ostatně míchám si kapučíno s trochou rozpustného. Ale byla tam právě ta smetana... smajlík Takže šel primárně po ní. Oběma kočkám občas šplíchnu do misek z té lahve, mají to rády.

Já jim dokonce včera koupila tu šplíchací smetanu. No "jim", má to rád mladej, ale teď u té nemoci se mu mění chutě, tak jsem zvědavá, jestli mu ještě bude chutnat.

19.7.2016 12:46
fikovnice

XXX.XXX.30.49

RomčaJelča napsal(a):
Hmm, kocour teda sežere skoro všecko, ale ještě jsem ho nikdy neviděla... vlastně jo, jednou - zvracet. To kočka bohužel snáší různé kombinace hůř, odhaduji, že víc hltá.

Také nemám zvracící typy, je to štěstí, když čtu kolik kočen zvrací - v podstatě skoro běžně. Jen velkej trpí na příšernou kinetózu! Včera mi moje známá řekla, že se doporučuje před cestou dát čtvrtku Kinedrylu. Prosím, máte s tím někdo zkušenost? Možná mě s ním zas čeká cesta na chalupu...

19.7.2016 12:47
rapotacka11

XXX.XXX.32.234

RomčaJelča napsal(a):

Byl to kocourek, který k nám přišel na vánoce.
Mysleli jsme, že mu jsou tak 4 měs, ale byl to nějaký podtržený,
zakrnělý dospělý kocour.
V pokoji mi skočil na štokrdle ke kafi se smetanou a upil.
Teprve si zvykal, nechala jsem ho napít. Myslela jsem, že je
třeba naučený z nějakého svého původního domova.
Nebyl zvyklý, jen zvědavý, hned to vyzvrátil.

19.7.2016 13:13
Kočičí svět

XXX.XXX.199.27

fikovnice napsal(a):
Také nemám zvracící typy, je to štěstí, když čtu kolik kočen zvrací - v podstatě skoro běžně. Jen velkej trpí na příšernou kinetózu! Včera mi moje známá řekla, že se doporučuje před cestou dát čtvrtku Kinedrylu. Prosím, máte s tím někdo zkušenost? Možná mě s ním zas čeká cesta na chalupu...

A malý zůstane zase doma sám?

19.7.2016 14:00
lusice

XXX.XXX.27.162

fikovnice napsal(a):

Kocourovi na cestu veterinář dal nějaké přírodní uklidňovadlo. Nevím název, vždy nám odsype z balení několik kostek. Kocour to jí dobrovolně. Má se dávat cca 2 hodiny před cestou. Kocour si většinou popláče v metru a chvilku ve vlaku, ale jinak je pak hodný. Leží. Když otevřu přepravní tašku, nemá tendenci z ní utíkat, tak ho můžu mazlit. Po vypuštění v cíli na něm nic není znát, je okamžitě opět aktivní. A to nám cesta trvá metrem, vlakem a autem celkem přes 4 hodiny.

19.7.2016 14:14
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Kočičí svět napsal(a):
A malý zůstane zase doma sám?

Velmi velmi to zvažuji. Ale nebojte, pokud by k tomu došlo, šlo by jen o půlden, to musí zvládat, když chodím do práce...

19.7.2016 14:17
fikovnice

XXX.XXX.30.49

lusice napsal(a):
Kocourovi na cestu veterinář dal nějaké přírodní uklidňovadlo. Nevím název, vždy nám odsype z balení několik kostek. Kocour to jí dobrovolně. Má se dávat cca 2 hodiny před cestou. Kocour si většinou popláče v metru a chvilku ve vlaku, ale jinak je pak hodný. Leží. Když otevřu přepravní tašku, nemá tendenci z ní utíkat, tak ho můžu mazlit. Po vypuštění v cíli na něm nic není znát, je okamžitě opět aktivní. A to nám cesta trvá metrem, vlakem a autem celkem přes 4 hodiny.

Prosím prosím prosím, zjistěte mi název toho uklidňovadla. Já v podstatě kvůli těm hrozným cestám přestala jezdit na chalupu. Ono jde o to, že to jak velký celou cestu promňouká/či spíše prořve, mně tak drásá nervy, že i když mám bez nehody naježděno přes půl mil. km, tak mě jízda s ním už začíná děsit. Mě to prostě šíleně psychicky deptá to jeho řvaní.

19.7.2016 14:34
lusice

XXX.XXX.27.162

fikovnice napsal(a):
Prosím prosím prosím, zjistěte mi název toho uklidňovadla. Já v podstatě kvůli těm hrozným cestám přestala jezdit na chalupu. Ono jde o to, že to jak velký celou cestu promňouká/či spíše prořve, mně tak drásá nervy, že i když mám bez nehody naježděno přes půl mil. km, tak mě jízda s ním už začíná děsit. Mě to prostě šíleně psychicky deptá to jeho řvaní.

Zavolám tam a zjistím. Ale až zítra.

19.7.2016 14:35
fikovnice

XXX.XXX.30.49

lusice napsal(a):
Zavolám tam a zjistím. Ale až zítra.

Moc děkuji!

19.7.2016 14:38
Kočičí svět

XXX.XXX.199.27

lusice napsal(a):

A na záchod se mu nechce? jak často takovou cestu podnikáte?

19.7.2016 19:45
joanne.s

XXX.XXX.8.179

fikovnice napsal(a):
Velmi velmi to zvažuji. Ale nebojte, pokud by k tomu došlo, šlo by jen o půlden, to musí zvládat, když chodím do práce...

Podle mě nejde ani tak o ten půlden, ale o fakt, že jednoho kocoura byste vzala a druhého nechala doma. Nedělala bych to.

19.7.2016 20:26
RomčaJelča

XXX.XXX.33.61

joanne.s napsal(a):
Podle mě nejde ani tak o ten půlden, ale o fakt, že jednoho kocoura byste vzala a druhého nechala doma. Nedělala bych to.

To je těžké.
Naše kočka je radši v bytě, takže ji na chalupu už nevezmu. Ale u kocoura, který tam ještě nebyl, odhaduji, že by si pobyt užil. Takže kočku určo nechám doma a kocour pojede (u něho spíš řeším, jestli mi tam nezdrhne, i když je kastrovaný). Ale u nás doma zůstávají mladí se psem, takže je postaráno "úplně". I když - tuhle jsem se vrátila a obě misky byly vyschlé, no prostě mládež (plus dvě seschlá kvítka na balkóně) smajlík. Ale byla to moje vina - prováděla jsem telefonickou kontrolu nedostatečně smajlík.

19.7.2016 22:29
fikovnice

XXX.XXX.30.49

joanne.s napsal(a):

Jenže mladý má kvůli riziku infekce zakázáno chodit ven...
A velký po venku touží. Teď večer po odjezdu vetky se servali (což vnímám jako pozitivum, ptž mladej musel začít nějak provokovat, což je u jeho nemoci plus), takže já si nemyslím, že mu ta nemoc vypukla tím, že byl bez přítomnosti velkého. Myslím, že to bylo ze stresu, ale toho typu, že byl sám.

19.7.2016 22:31
fikovnice

XXX.XXX.30.49

RomčaJelča napsal(a):
To je těžké.
Naše kočka je radši v bytě, takže ji na chalupu už nevezmu. Ale u kocoura, který tam ještě nebyl, odhaduji, že by si pobyt užil. Takže kočku určo nechám doma a kocour pojede (u něho spíš řeším, jestli mi tam nezdrhne, i když je kastrovaný). Ale u nás doma zůstávají mladí se psem, takže je postaráno "úplně". I když - tuhle jsem se vrátila a obě misky byly vyschlé, no prostě mládež (plus dvě seschlá kvítka na balkóně) smajlík. Ale byla to moje vina - prováděla jsem telefonickou kontrolu nedostatečně smajlík.

Tak to jsem zvědavá jaký raport pak podáš. Já myslím, že si to tam bude užívat, a jste-li na sebe vázáni a on je kastrovaný, tak Ti podle mě nezdrhne...

19.7.2016 23:26
joanne.s

XXX.XXX.8.179

fikovnice napsal(a):
Jenže mladý má kvůli riziku infekce zakázáno chodit ven...
A velký po venku touží. Teď večer po odjezdu vetky se servali (což vnímám jako pozitivum, ptž mladej musel začít nějak provokovat, což je u jeho nemoci plus), takže já si nemyslím, že mu ta nemoc vypukla tím, že byl bez přítomnosti velkého. Myslím, že to bylo ze stresu, ale toho typu, že byl sám.

Já netvrdím, že se milujou. Ale druhý kocour je součástí domácího prostředí. A jakákoliv změna doma znamená pro kocoura stres. Druhá věc - kocouři na sebe nežárlí - když jednoho mazllíte, druhému to dle vás nevadí?

Btw. jsou známy případy psů a koček, kdy jeden po druhém tesknil, ačkoliv za života vztahy mezi nimi nebyly zrovna růžové.

20.7.2016 01:39
fikovnice

XXX.XXX.30.49

joanne.s napsal(a):
Já netvrdím, že se milujou. Ale druhý kocour je součástí domácího prostředí. A jakákoliv změna doma znamená pro kocoura stres. Druhá věc - kocouři na sebe nežárlí - když jednoho mazllíte, druhému to dle vás nevadí?

Btw. jsou známy případy psů a koček, kdy jeden po druhém tesknil, ačkoliv za života vztahy mezi nimi nebyly zrovna růžové.

No oni bohužel nejsou tak úplně mazlící typy. Snažím se co to jde. Ale musí oni chtít. Teď jsem se logicky víc věnovala mladému, šeptala mu do ouška smajlík a tak podobně, a velký občas přišel, sedl si poblíž a koukal. Jestli to bylo žárlení, nevím, u velkého mě mrzí, že není mazlivý.
A jinak jak paní dr. napíchala mladému injekce a mladej se u toho trochu zlobil, tak celou dobu byl v místnosti přítomný velký, pak přišel, sedl si až k mladému a důkladně jej očichal, bylo to komický!
Ptala jsem se dr. jestli kočka pozná, že ta druhá je vážně nemocná a říkala mi, že ano. To vysvětluje jak jsem je tehdy našla ležet vedle sebe v křesle nalepené na sebe.

Kamil.

8.5.2023 03:36
Kamil.

XXX.XXX.241.105

Vlez v době kdy nejste doma a nebo když spíte změňte instalováno zastrckou pouze na vylez z domu. Kočky moc dobře zjistí kdy chodíte z práce domů a budou vás pravděpodobně čekat. V zimě se naučí zůstat doma. Mají rádi teplo. V noci když se probudíte třeba na záchod, tak koukněte zda nečekají za dveřmi. Nejlepší jsou prosklené dveře. Pak jim otevřete a mohou dovnitř. Když půjdou zase ven budou vědět, že budou závislé na vás než jim otevřete. Nebude to hned, ale uvidíte, že nakonec sami si zvolí jestli zůstat doma a nebo když půjdou ven, tak budou muset čekat na vás než jim otevřete dovnitř. Funguje to, mám to vyzkoušene. 🙂

Přidejte reakci

Přidat smajlík