Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.9.2016 08:46
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Ahoj, včera jsem našla u lesa malé koťátko, může ji být tak měsíc? Nevím, dneska půjdeme na veterinu. Leze, baští, pije, kaká, čůrá. První otázka jak naučit takhle malé kotě na kočkolit? Nikdy jsem kočku neměla, sama bych si.ji asi ani nepořídila, možná někdy k baráčku, ale teď žijeme v bytě dva + 1,5 roku starý Labrador. Pes je s kočkou v pohodě, chce ji často olizovat, což mu moc nedovoluju. Pokud jdu pryč, kočičku zamknu v kumbale (bohužel jiná místnost se nedá zamknout). Má tam pelecha a vše co.potrebuje, vodu jsem se jí tam bála nechat, aby se mi neutopila, takže jsem ji dala napít před, a stejně ani moc nechce. Budu ráda za jakékoliv rady, jak už jsem psala kočičku jsem nikdy neměla, teda kocourka, asi. Přiložím fotku, kdyby jste někdo poznal, jak stará asi může být, a tím pádem, co jí vše dávat k jídlu, zatím jedla na rychlo koupené kapsičky. Díky.

25.9.2016 08:59
Machyska

XXX.XXX.252.23

To je maličký bobek, takhle na dálku se věk špatně určuje, ale pokud už papá kapsičku, tak bude mít min jeden měsíc, ale mrkněte na tyto stránky a podle návodu odhadněte věk. Nejlepší je to myslím podle zoubků.

http://cs.wikihow.com/Jak-poznat-st%C3%A1%C5%99%C3%AD-kot%C4%9Bte

Jinak kotě, které baští kapsičku, tak tomu bych dala nadrobno nakrájené syrové masíčko, vřené masíčko, kvalitní kapsičky a vyšším obsahem masa, mléko by mělo kotě snášet také dobře (později z něj mívají některé kočky průjem), pokud nechcete riskovat kravské mléko, tak existují mléka kotěcí v prášku, nebo mléka v lahvičce, prodávají se i v marketech např. Kaufland, také je možné dávat trochu tvarohu, vajíčko a samozřejmě kotěcí granulky. Kotě v tomto věku jí málo, ale často, min.6x denně. Vodu by mělo mít kotě k dispozici vždy, když dáte malou misku, tak se určitě neutopí.

Vyvarujte se nekvalitních granulí, které se prodávají v marketech, hlavně Whiskas, Friskies a podobné. Všechny granule, které jsou barvené, tak jsou naprosto nevhodné.

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.9.2016 09:00

Bude o něco starší, měsíc stará koťata mají ještě jasně modré oči.

na kočkolit se kočky učit nemusí, dělají to automaticky - mají v hlavě program, že potřeba se zahrabává. dejte jí k dispozici prostor, kde může zahrabávat, a bude to. záchodek s nižším okrajem, ať se jí tam dobře chodí a na začátek písek nějaký bentonit.

ve vodě v misce se neutopí. pokud to teda není kýbl plný vody nebo kastrol podobného objemu.

a krmit můžete granule i kapsičky i konzervy, všechno pro koťata, ideál něco kvalitnějšího, ne barevné sušenky ala whiskas.

25.9.2016 09:03
rapotacka11

XXX.XXX.32.88

Drobounce nakrájené, čerstvé, syrové MASO.
Po nakrájení omýt, mokré podat - zažene i případnou žízeň.
Myslím, že spapá malinko.
1 - 2 polévkové lžíce ?
Všechny druhy masa (ne ledové z lednice).
My jsme dávali z kondens. neslazený Tatry mléka,
řiďounkou ïnstantní krupicovou kaši.
Tatru jsem naředila horkou vodou - asi míň vody než 1:1, aby to nebylo
moc vodový, krupička trochu nabobtná, tak taky ne moc
- vyzkoušet.
Našim to moc chutnalo a to po celý život.
Mimino to dostávo denně.
I když tady to lidi odsuzovali.
+ kapsičky pro koťata a drobné granulky //+ VODA// pro koťata taky zkoušet.
Ať si zvyká a baští všechno.
Pozor na psa - kradou .

25.9.2016 09:07
Machyska

XXX.XXX.252.23

Ještě ten kočičí záchodek, zatím postačí jakákoliv nízká bedýnka, lavorek, větší miska pod květináč, naplnit kočkolitem a po jídle koťátko na stelivo pokládat, můžete i trochu prstem pohrabat na stelivo.
Pokud kotě nepochopí a vyčurá se vedle, tak to počurané zasypte tím stelivem a pak do dejte do kočičího záchodku (může to být i hovínko) , pak opět dejte koťátko do záchodku a ono to rychle pochopí.

Ještě mě po opětovném přečtení příspěvku napadlo, koťátko jen lozí, ještě nechodí? to by mohlo být ještě mladší, můžete mu zředit i mléko tatru z plechovky a to mu dávat, ale nikdy nic studeného z ledničky, vždy ohřát, aby si neprochladilo bříško, z toho by mohlo mít průjem a to by byl pro kotě docela problém.

25.9.2016 09:23
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Děkuju všem za rady. Jste hodní. Koťátko chodí, běhá, ale ještě to je takové pomalé, než se někam docourá. Určitě ji koupím něco kvalitního, včera na rychlo jsem koupila nějaký šmejdy, hlavně aby se nabaštil. Dneska ráno hlídkoval u psí misky, ten má s syrovou mletou kachnu, tak to bych mohla dát, nebo raději jen třeba kuřecí prsa. V ty mletině toho je přece jen dost. Do kočkolitu jsem dala hovinko, které mi nechal přes noc v dece a občas tam s ním jdu prsten hrabu, snad na to přijde. Jinak je dost uječené, ale jakmile si ho dam na sebe tak už vrní. Tu vodu tam budu nechávat, asi to bylo pitomy si myslet, že se utopí, ale on je tak maličký.

25.9.2016 09:24
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

A ještě dotaz, můžu ji nějak omejt nebo tak, hrozně smrdí. Nedivte se fakt blbejm dotazům, nechci něco pokazit.

25.9.2016 12:11
rapotacka11

XXX.XXX.32.88

Je li to nutné... Zadeček ?
Nesmí potom prochladnout !
U veta odčervení.

25.9.2016 15:54
Machyska

XXX.XXX.252.23

Andrýsek3 napsal(a):
A ještě dotaz, můžu ji nějak omejt nebo tak, hrozně smrdí. Nedivte se fakt blbejm dotazům, nechci něco pokazit.

Můžete také kotě lehce přejet vlhkou žínkou, ale opravdu dobře vysušit v teple aby mrňous neprochladl. Je to holčička, nebo klučík?
Určitě jak radí Rapotacka11, odčervit a odblešit (vnitřní a vnější parazité). Koťátka se odčervují většinou pastou až 3x za sebou v rozmezí 14 dní.
Mrkněte také na ouška, pokud budou uvnitř "špinavá", tak to může být ušní svrab, je potřeba to hned řešit, zní to hrozně, ale léčí se to dobře.

25.9.2016 16:33
Andrýsek3

XXX.XXX.42.71

Machyska napsal(a):
Můžete také kotě lehce přejet vlhkou žínkou, ale opravdu dobře vysušit v teple aby mrňous neprochladl. Je to holčička, nebo klučík?
Určitě jak radí Rapotacka11, odčervit a odblešit (vnitřní a vnější parazité). Koťátka se odčervují většinou pastou až 3x za sebou v rozmezí 14 dní.
Mrkněte také na ouška, pokud budou uvnitř "špinavá", tak to může být ušní svrab, je potřeba to hned řešit, zní to hrozně, ale léčí se to dobře.

Děkuju, ja nevím, včera jsem si byla jiata, že kluk, dnes už si zase tak jistá nejsem, sakra. Ani to nepoznám. Zítra už mažeme k vetovi, bohužel jsem to nestihla, mají otevřeno dnes tak blbě. Jo na svrab jsem už koukala, prej je to pak horší, když to chytí pes. Ale vypadají čisté.

25.9.2016 17:17
Machyska

XXX.XXX.252.23

Andrýsek3 napsal(a):
Děkuju, ja nevím, včera jsem si byla jiata, že kluk, dnes už si zase tak jistá nejsem, sakra. Ani to nepoznám. Zítra už mažeme k vetovi, bohužel jsem to nestihla, mají otevřeno dnes tak blbě. Jo na svrab jsem už koukala, prej je to pak horší, když to chytí pes. Ale vypadají čisté.

Tak dejte vědět, až vám to řekne veterinář, nebo udělejte fotku

To, že jsou ouška čisté je dobře, to bude asi v pořádku.

25.9.2016 22:39
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Machyska napsal(a):
Tak dejte vědět, až vám to řekne veterinář, nebo udělejte fotku

To, že jsou ouška čisté je dobře, to bude asi v pořádku.

Dám vědět, teď už na to nemám nervy to fotit, je to hrozně malinký.

Jinak koťátko zlobí, má spát a místo toho lítá po posteli, přeze mě, psa a hlavu přítele. Ignoruje moje strategicky rozmístěné ručníky a deky, a už jen čekám, kdy načůrá nebo nakadí do postele. Dolů z postele nesleze, zítra ji tam budu muset udělat nějaký schůdky, jinak ji na ten písek nenaučím. kdybych ji dala na zem, tak bude řvát Pes pořád vzhůru, protože pořád kolem leze, pak mu cumlá nohu, a je dost utahanej, protože dělá celodenní chůvu. Ale zvládá to statečně. A i to, že je teď tady vetřelec, a my se kolem něj hodně motáme, tak je v pohodě. Kočka si na něj zvyklá a to, že s ní kutálí a oblizuje ji nevadí, naopak ještě vrní.

25.9.2016 22:51
rapotacka11

XXX.XXX.32.88

Moje strategicky rozmístěné ručníky a deky

- mají fungovat místo WC ?
Špatně !

25.9.2016 23:12
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

rapotacka11 napsal(a):
Moje strategicky rozmístěné ručníky a deky

- mají fungovat místo WC ?
Špatně !

Nemají, jen nechci mít načůráno v posteli, nevím jak to mám jinak udělat, spí připláclé na mě, pod sebou má deku, ručník kdyby nehoda. Dolů nesleze, dole má kočkolit. Je to mimino, ještě neskočí. Jak jinak to mám udělat? Pokud ji dám na zem bude řvát. Všichni píší, že ji mám Nechat ten kontakt.

25.9.2016 23:29
rapotacka11

XXX.XXX.32.88

Nesmíte
dopustit znečišťování mimo záchod.
Bude to pak brát jako samozřejmost.
Co potom ?
Samozřejmě že kontakt, ale předvídat, hlídat a uhlídat.

26.9.2016 07:38
Machyska

XXX.XXX.252.23

Andrýsek3 napsal(a):
Nemají, jen nechci mít načůráno v posteli, nevím jak to mám jinak udělat, spí připláclé na mě, pod sebou má deku, ručník kdyby nehoda. Dolů nesleze, dole má kočkolit. Je to mimino, ještě neskočí. Jak jinak to mám udělat? Pokud ji dám na zem bude řvát. Všichni píší, že ji mám Nechat ten kontakt.

Co přes den, už na záchodek chodí?

Co si dát matraci na zem a lehnout si tak, aby ta malá potvůrka mohla kdykoliv k záchodku , pokud tedy chcete, aby s Vámi navždy spala v posteli.

Já jsem koťátko učila na spaní mimo postel (měla to být venkovní kočka) , ale bylo to malé kotě, tak jsem chtěla aby si na nás zvyklo, ale ne tak moc, aby později ve venkovním domečku "brečelo". Po večerním mazlení putovalo do koupelny, kterou mělo vybavenou hrací dekou, spoustou hraček, záchodkem a pelíšky.
Asi se to mnoha přispěvatelům nebude líbit, ale nikdy nebyl problém, po zavření dveří si koťátko ještě chviličku hrálo a pokud jsme je šli v noci zkontrolovat, tak chrnělo jak miminko. Ráno jsme začali velkým mazlením.
Dnes spí naše "venkovní" kočička do zhasnutí světla s námi v posteli a po zhasnutí odchází k sobě do pelíšku, který je v jiné místnosti a je to moc hodný a mazlivý miláček. Ráno samozřejmě nakluše do postele na ranní mazlení

26.9.2016 07:40

"Nesmíte
dopustit znečišťování mimo záchod.
Bude to pak brát jako samozřejmost.
Co potom ?"

velmi nesouhlasím, respektive tohle je velice krásná deklarace, ale nic víc!
To zviřátko má nějaký přirozený vývoj a teď mu měla dupku ještě olizovat mamina a mělo se učit od maminy a sourozenců. Mimina taky nechodí sama na záchod. Nehody prostě budou, samozřejmě že by bylo ideální, kdyby Andrýsek, jak se kotě začně hemžit, ho dala okamžitě na kočkolit a pořád a pořád a pořád... A ono to jednou pochopí.

Andrýsek, praktická - dobrá by bylo si dát pod prostěradlo ještě nepromokavé, deku sice vypereš, ale z matrace to dostat je poměrně nereálné .
A neboj, koťata rostou velmi rychle, takže za pár dnů už seskočí i se zpátky na postel vyškrábe.
Jo, a taky - kočky jsou noční lovci, tak ta noční aktivita je taková přirozená ...moje nová kotínka má taky takové noční nápady, jakože mi jde lovit nohy nebo se zmítat na závěsech, ale většinu noci už hezky prospinká s námi v ložnici.

26.9.2016 07:51
rapotacka11

XXX.XXX.32.88

Hmn
Deklarace .

Ano, naučí je to matka.
Nikdy
jsem nezažila znečištění.
Naše koťata stopro používala WC od 4 týdnů.
Do té doby se starala matka.
Ale měli jsme i takle malinkého nalezence
a taky nic neznečistil, ale dávali jsme ho
do záchodka průběžně = často.
To je moje zkušenost.
Ale třeba máte pravdu i Vy... .

26.9.2016 08:00
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Snažím se ho tam dávat často, po jídle, přes noc, hrabu prstem, má tam zahrabaný hovínko. Nevím, tak ona to od mámy asi neokoukala. Nevím, jak to udělat, v noci dnes nic neudělala, a včera, já jsem to vůbec ani nestihla zpozorovat, hlavně byla tma a ona jak cupi a jak je prťavá, tak není vidět, jestli dělá nějaký manévry, jestli teda kočky nějaký dělají.

26.9.2016 08:15

Ještě do toho kočkolitu dostaň pach moči

" hlavně byla tma a ona jak cupi a jak je prťavá, tak není vidět, jestli dělá nějaký manévry, jestli teda kočky nějaký dělají."
no, čupne si
To bys fakt musela, jakmile kotě oko otevře, tak šup s ním na kočkolit. Jinak většinou cíleně hledá, to by mohlo jít poznat, že jen tak nebloumá (ale jsou i jedinci, kteří si s tím hlavu nelámou ).
A opravdu bych dala víc nádob s kočkolitem, může se stát, že kotěti to místo, které jsi vybrala ty, z nějakého důvodu bude vadit...nebo to bude moc daleko

I stala ses matkou...

26.9.2016 08:27
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

" hlavně byla tma a ona jak cupi a jak je prťavá, tak není vidět, jestli dělá nějaký manévry, jestli teda kočky nějaký dělají."
no, čupne si
To bys fakt musela, jakmile kotě oko otevře, tak šup s ním na kočkolit. Jinak většinou cíleně hledá, to by mohlo jít poznat, že jen tak nebloumá (ale jsou i jedinci, kteří si s tím hlavu nelámou ).
A opravdu bych dala víc nádob s kočkolitem, může se stát, že kotěti to místo, které jsi vybrala ty, z nějakého důvodu bude vadit...nebo to bude moc daleko

I stala ses matkou...

To pochopí určitě brzo. Dneska jdu do školy, tak bude asi 5 hodin na samotce, tak třeba se zadaří, když bude v klidu bez psa a taaak. Teď hodně baštila, tak něco z ní vylézt musí.
To teda jsem! A jaká.

26.9.2016 09:01
Machyska

XXX.XXX.252.23

no, čupne si

I stala ses matkou...

"I stala ses matkou..." super napsané a pravdivě.

26.9.2016 09:07
Machyska

XXX.XXX.252.23

Andrýsek3 napsal(a):
To pochopí určitě brzo. Dneska jdu do školy, tak bude asi 5 hodin na samotce, tak třeba se zadaří, když bude v klidu bez psa a taaak. Teď hodně baštila, tak něco z ní vylézt musí.
To teda jsem! A jaká.

Určitě to pochopí brzy, hned jak se mu poprvé podaří na záchodek, tak už ho bude hledat. Pokud se počurá na podlahu, tak to kočkolitem zasypte a vraťte ten použitý kočkolit do záchodku. Kotě svou moč ucítí a už tam bude chodit. Hovínko pokud je zahrabané nemusí cítit, muselo by být na povrchu.

Naše koťátka se učila na záchodek od tří týdnů a jak píše rapotacka11, tak od čtyř týdnů ho používala bez jediné chybičky.

Vaše koťátko to má trochu těžší, jelikož je brzy od maminky, ale naučí se to. Držím pěstičky, aby to bylo rychle.

26.9.2016 11:58
Andrýsek3

XXX.XXX.118.51

Machyska napsal(a):
Určitě to pochopí brzy, hned jak se mu poprvé podaří na záchodek, tak už ho bude hledat. Pokud se počurá na podlahu, tak to kočkolitem zasypte a vraťte ten použitý kočkolit do záchodku. Kotě svou moč ucítí a už tam bude chodit. Hovínko pokud je zahrabané nemusí cítit, muselo by být na povrchu.

Naše koťátka se učila na záchodek od tří týdnů a jak píše rapotacka11, tak od čtyř týdnů ho používala bez jediné chybičky.

Vaše koťátko to má trochu těžší, jelikož je brzy od maminky, ale naučí se to. Držím pěstičky, aby to bylo rychle.

No to doufám. Moč tam snad nějak dám, myslím, že by tam mělo něco být (předpokladám, že mimo) až přijdu, hodně jedla a pila. Ale uvidíme, když jsem ji dala naposled na "záchůdek" tak tam konečně chvíli vydržela, přišlo mi jako by se nastavovala, ale nic..předtím vždy okamžitě vylezla. Tak třeba už zjistila, že by mohlo být přijemné se tam vykadit. Teď má klid, je oddělená od psa.

26.9.2016 12:00
Machyska

XXX.XXX.252.23

Andrýsek3 napsal(a):
No to doufám. Moč tam snad nějak dám, myslím, že by tam mělo něco být (předpokladám, že mimo) až přijdu, hodně jedla a pila. Ale uvidíme, když jsem ji dala naposled na "záchůdek" tak tam konečně chvíli vydržela, přišlo mi jako by se nastavovala, ale nic..předtím vždy okamžitě vylezla. Tak třeba už zjistila, že by mohlo být přijemné se tam vykadit. Teď má klid, je oddělená od psa.

Tak dejte vědět, jak to odpoledne dopadlo , třeba překvapí.

26.9.2016 12:01
Andrýsek3

XXX.XXX.118.51

Machyska napsal(a):
Tak dejte vědět, jak to odpoledne dopadlo , třeba překvapí.

Dám. Třeba jo, a přijde mi, že hrozně málo čůrá. Ale pije už dost.

26.9.2016 12:12
Machyska

XXX.XXX.252.23

Andrýsek3 napsal(a):
Dám. Třeba jo, a přijde mi, že hrozně málo čůrá. Ale pije už dost.

Koťátka se z počátku nedokážou samy vyčůrat ani vykakat a pokud by je maminka nemasírovala jazýčkem, tak by umřela, bez toho masírování by se koťátka sama nevyprázdnila.

Pokud se Vám bude zdát, že mu to nejde, a chodí málo na to co vypije a sní, tak ho jemně po jídle masírujte na zadečku suchou žínkou, ale jemně ono se hned pokadí i vyčůrá, i když už to umí samo, tak by bylo možná dobré to zkusit a pomoct mu pokud by mělo třeba z přechodu na novou stravu trochu zácpu..., ale snad to půjde i samo, když se to jednou naučí, tak by to mělo umět. Určitě musí kakat i čurat.

26.9.2016 12:15
Machyska

XXX.XXX.252.23

Ještě odkaz na to, co dělat, když má kotě zácpu, mohlo by se hodit.

http://mujweb.cz/destepaws/odchov_kotat_umely.htm.

26.9.2016 12:46
Andrýsek3

XXX.XXX.42.71

Děkuju moc, pes mu furt olizuje zadek, pokud to.neprehani tak ho nechávám. Ale pokud tam nic nebude až přijdu, tak na to vlitnu já.

26.9.2016 13:25
rapotacka11

XXX.XXX.32.88

Nevím, zda je to možné, že by pes ?
Ale kočka je olizuje a o výkaly se tak (tím) postará...

26.9.2016 13:37
Andrýsek3

XXX.XXX.42.71

rapotacka11 napsal(a):
Nevím, zda je to možné, že by pes ?
Ale kočka je olizuje a o výkaly se tak (tím) postará...

No mě to tak taky přišlo, že ji přímo čistí, protože z ní něco malinko teklo, a pes ji to hned olizal. Ale pak jsem našla i ten bobek No.

26.9.2016 14:28
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Andrýsek3 napsal(a):
Snažím se ho tam dávat často, po jídle, přes noc, hrabu prstem, má tam zahrabaný hovínko. Nevím, tak ona to od mámy asi neokoukala. Nevím, jak to udělat, v noci dnes nic neudělala, a včera, já jsem to vůbec ani nestihla zpozorovat, hlavně byla tma a ona jak cupi a jak je prťavá, tak není vidět, jestli dělá nějaký manévry, jestli teda kočky nějaký dělají.

Jé, Andreo, koukám, že jste dala na moji radu a přešla stran koťatka k "nám" na "Kočky". Příspěvků je hodně, tak už Vám asi poradili ostatní, tak mně nezbývá než Vám popřát, ať jste s kotětem v pohodě...vlastně - necháte si ho? Co na něho labík (zlaťák? - furt se mi to plete)? Nediví se, co to máte za tvorečka? Nežárlí?

26.9.2016 14:29
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Andrýsek3 napsal(a):
Děkuju moc, pes mu furt olizuje zadek, pokud to.neprehani tak ho nechávám. Ale pokud tam nic nebude až přijdu, tak na to vlitnu já.

Aha, narovinu - jsem líná to číst celé...ale tento Váš příspěvek je teda super! Že by se Váš psí puberťák vžil do role kočičí mámy?

26.9.2016 14:32
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Machyska napsal(a):
Koťátka se z počátku nedokážou samy vyčůrat ani vykakat a pokud by je maminka nemasírovala jazýčkem, tak by umřela, bez toho masírování by se koťátka sama nevyprázdnila.

Pokud se Vám bude zdát, že mu to nejde, a chodí málo na to co vypije a sní, tak ho jemně po jídle masírujte na zadečku suchou žínkou, ale jemně ono se hned pokadí i vyčůrá, i když už to umí samo, tak by bylo možná dobré to zkusit a pomoct mu pokud by mělo třeba z přechodu na novou stravu trochu zácpu..., ale snad to půjde i samo, když se to jednou naučí, tak by to mělo umět. Určitě musí kakat i čurat.

K tomuto jen doplním, že já zase slyšela, že vhodnější je něco navlhčeného. Masírovat bříško a ten zadeček "Machyska" myslela určitě přímo okolí konečníku. No a pak taková "babská" rada - radívalo se, když se třeba kočka nechtěla ujmout péče o kotě, tak kotisku natřít bříško třeba sádlem. U Vás by to mohlo fungovat, protože labíci jsou popelničky smajlík, tak by určitě rád slízával z bříška kotěte nějakou mňamku...

26.9.2016 14:52
Andrýsek3

XXX.XXX.42.71

Dobré odpoledne fíkovnice. Tak koťátko je zatím u nás. Dnes jsem volala do depozita, kam jsem ho hned po nalezení chtěla dát, že zůstává u nás, paní byla štěstím bez sebe, koťat tam má teď požehnaně. Bude u nás tak ještě měsíc, pak by případně šlo do nového domova, a nebo zůstane nám. Labík je v pohodě, nejdříve se malého bál, neboť nemá s kočkami úplně dobré zkušenosti, ale to za půl hodiny přešlo a teď je z něj plnohodnotná kočičí mama, kotěte si zbytečně nevšímá, ze začátku ho až otravoval, olizuje mu zadek, bříško, oči. Samotné je nenechávám, občas se do toho olizování tak zabere, že s ním dělá kotrmalce a kotě je přece jen stejně velké jako jeho tlama. Takže teď jsou odděleni, nikdo není doma. Dneska jdeme na veterinu, tak už nebudu střídat mužský a ženský rod a konečně budeme vědět, já myslím, že Kocourek, ale má to vše takové malinké. Přítel si není úplně jistý o ponechání kočičky, ja bych si ji i nechala. Uvidíme. Barney nežárlí, i když jsem se toho bála, neboť je to rozmazlenec, na procházkách mu vše vynahrazuju.

27.9.2016 13:06
inusanka

XXX.XXX.98.58

No, naše Majda kotě, které kamarádka vytáhla z popelnice velmi opečovávala...

27.9.2016 17:04
sisi58

XXX.XXX.191.1

inusanka napsal(a):
No, naše Majda kotě, které kamarádka vytáhla z popelnice velmi opečovávala...

A jak kotě dopadlo?

27.9.2016 17:46
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Tak koťátko je Kocourek a konečně chodí čůrat na kočkolit, dneska jsem ho na chvíli vysadila na gauč, protože jsem potřebovala vyluxovat a on zrovna začal kakat, No stihla jsem ho dát na záchůdek. Tak doufám, že příště už to zvládne sám. Je pastou odčervený a je mu asi 5 týdnů.

27.9.2016 19:11
Machyska

XXX.XXX.252.23

Andrýsek3 napsal(a):
Tak koťátko je Kocourek a konečně chodí čůrat na kočkolit, dneska jsem ho na chvíli vysadila na gauč, protože jsem potřebovala vyluxovat a on zrovna začal kakat, No stihla jsem ho dát na záchůdek. Tak doufám, že příště už to zvládne sám. Je pastou odčervený a je mu asi 5 týdnů.

Tak to je šikula , to bude mazel . Co pejsek, pořád se stará, jako maminka. Podle fotky asi ano
Už má jméno?

27.9.2016 19:53
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Ano s pejskem v pohodě. Doufám, že i to kakani zmákne. Jméno noooo..zatím nevíme. Nejdříve Blů, kvůli modrejm očím, pak Piškotek, teď přítel navrhuje jména po fotbalistech Luis, Tiago, a už nevím co.jeste..nic mi.nejde pořádně do pusy.

27.9.2016 19:57
Machyska

XXX.XXX.252.23

Andrýsek3 napsal(a):
Ano s pejskem v pohodě. Doufám, že i to kakani zmákne. Jméno noooo..zatím nevíme. Nejdříve Blů, kvůli modrejm očím, pak Piškotek, teď přítel navrhuje jména po fotbalistech Luis, Tiago, a už nevím co.jeste..nic mi.nejde pořádně do pusy.

To přijde samo, já jsem jména vybírala vždy před příchodem kočičky a dnes mají ještě druhé šité na míru konkrétní kočičce. Používám ho s tím prvním u mazlení, abych kočičku moc nepletla
Příště počkám a jméno bude až samo přijde na jazyk...

27.9.2016 20:01
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Machyska napsal(a):
To přijde samo, já jsem jména vybírala vždy před příchodem kočičky a dnes mají ještě druhé šité na míru konkrétní kočičce. Používám ho s tím prvním u mazlení, abych kočičku moc nepletla

U psa jsem věděla hodně dlouho dopředu a sedělo parádně Ale na tohohle kočičáka to furt nejde. Ale asi bude Thiago. Bude to španělský kocour.

27.9.2016 21:13
Machyska

XXX.XXX.252.23

Andrýsek3 napsal(a):
U psa jsem věděla hodně dlouho dopředu a sedělo parádně Ale na tohohle kočičáka to furt nejde. Ale asi bude Thiago. Bude to španělský kocour.

28.9.2016 02:10
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Andrýsek3 napsal(a):

Super, nádhera!
Chtěla jsem Vám navrhnout vložit sem foto intimních partií kotěte a my bychom Vám řekli, zda je to ON nebo ONA. Ale teď už to máte jisté - od veta.
Krásně se to čte - jak labík kotě přijal...
Jinak já právě zažila (a možná to ještě bude pokračovat) snad největší honičku velkého s mým novým kotětem. Já myslela, že snad zboří celou nábytkovou stěnu, vše padalo, květináče, židle...ale já byla šťastná, přiblble jsem se usmívala, protože to je přesně to, co si přeji. Kuky je malý a potřebuje si hrát. A velký je bohužel tlustý, když mi umíral Hippie, tak už žádné honičky a nic takového nepřipadalo do úvahy. Takže velký, kdyby takto absolvoval denně takové závody, tak by snad zhubl. Byla to síla, malej dělal přemety ve vzduchu, metal kozelce, pak oba vlítli do trojramenného tunelu - to byla asi největší sranda - malý pak vylezl a zvrchu na ten tunel skákal, jenže nevěděl, ve kterém rameni je schovaný velký kocour...

28.9.2016 02:17
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Machyska napsal(a):

Tak přesně takto jsem to měla s Kukym. Teda já měla seznam asi 15 jmen dopředu a dokonce jsme s přáteli losovali jméno, protože každý preferoval nějaké jiné. Vyselektovali jsme asi čtyři, napsali je na pivní tácky a pak losovali.
No a když jsem si Kukyho převzala, tak asi za minutu mu povídám - už nevím co, ale vím, že ze mě vypadlo "Kuky". Bylo to okamžité, nějaké vnuknutí a největší síla je, že toto jméno vůbec na žádném seznamu nebylo a ani jednou nepadlo. Kamarádi se pak nestačili divit - prej že jsme hráli "hru o jméno" zbytečně.

28.9.2016 02:20
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Andrýsek3 napsal(a):

A jestli se dívám dobře, tak kocourek je bílotlapkatej...?
A jak labík starostlivě a opatrně je kolem něj jako by ovinutý . To on bude jak náš pes. To je kotěcí, kuřecí, kachní,...atd.atd.máma. Miluje malé tvorečky. Je to psí pečovatelka a přitom je to on, ne fenka.

28.9.2016 13:34
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

fikovnice napsal(a):
A jestli se dívám dobře, tak kocourek je bílotlapkatej...?
A jak labík starostlivě a opatrně je kolem něj jako by ovinutý . To on bude jak náš pes. To je kotěcí, kuřecí, kachní,...atd.atd.máma. Miluje malé tvorečky. Je to psí pečovatelka a přitom je to on, ne fenka.

Ano Kocourek má na všech čtyřech bílé ponožky, kolem krku má bílou skvrnu, která, když sedí vypadá jako šátek kolem krku a náprsenku bílou, a to nejhezčí malinkou tečku pod tím jeho mini čumáčkem.

28.9.2016 16:01
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Andrýsek3 napsal(a):
Ano Kocourek má na všech čtyřech bílé ponožky, kolem krku má bílou skvrnu, která, když sedí vypadá jako šátek kolem krku a náprsenku bílou, a to nejhezčí malinkou tečku pod tím jeho mini čumáčkem.

No tak to přesně sedí na Kukyho! Viděla jste fotky? Akorát, že má základní barvu mourovatou. Bílé tlapky a pod krkem motýlka (jak tomu říkám) - jen o něco většího než měl Hippie. A má také "znamínko". Zespoda zadní packy má také bílou tečku. To jsem ještě neviděla. Kdyby se někdy nedejbože ztratil, tak toto je poznávací znamení.
Vám Andreo přeji ze srdce moc a moc hezkých zážitků s koťátkem!

28.9.2016 16:07
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

fikovnice napsal(a):
No tak to přesně sedí na Kukyho! Viděla jste fotky? Akorát, že má základní barvu mourovatou. Bílé tlapky a pod krkem motýlka (jak tomu říkám) - jen o něco většího než měl Hippie. A má také "znamínko". Zespoda zadní packy má také bílou tečku. To jsem ještě neviděla. Kdyby se někdy nedejbože ztratil, tak toto je poznávací znamení.

Dejte sem fotky kukyho. Děkuju moc, jste hodná.

28.9.2016 17:44
Acamar

XXX.XXX.158.162

fikovnice napsal(a):

Jé, naše černobílá Kazi má taky černou tečku na jednom kolínku. Taky to máme jako poznávací znamení.

28.9.2016 18:15
sisi58

XXX.XXX.191.1

Andrýsek3 napsal(a):

Moc milá fotka. Pošlete do nějaké soutěže!
Zvířata jsou prostě fajn

28.9.2016 18:46
Machyska

XXX.XXX.252.23

Andrýsek3 napsal(a):

Ten už nikam nepůjde , ten je už domácí

28.9.2016 21:26
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Joo fotka se povedla, všichni povině pózovali. Dneska kočičák pěkně řádil, furt si semnou chce packami hrát a kouše mi prsty a pak mi najednou skočil na obličej, jeho největší skok, asi 10cm.

29.9.2016 06:41

Ndryseeek3: jestli můžu nechávejte se kousat. Jasně, někdy je to mžik, ale snažte se, aby lovil hračky. Mějte nějakou po ruce a vždycky, když řádí tak mu ji podstrčte. Předejdete tomu, že Vás bude lovit pořád a jak poroste, tak ho to už neodnaučíte. Ruka krmí a hladí - není kořist

29.9.2016 07:39
Andrýsek3

XXX.XXX.33.196

Ndryseeek3: jestli můžu nechávejte se kousat. Jasně, někdy je to mžik, ale snažte se, aby lovil hračky. Mějte nějakou po ruce a vždycky, když řádí tak mu ji podstrčte. Předejdete tomu, že Vás bude lovit pořád a jak poroste, tak ho to už neodnaučíte. Ruka krmí a hladí - není kořist

Určitě děkuju za radu, učím se za pochodu. Tak nějak mě to i napadlo, že bych mu to neměla dovolit, dát třeba hračku, teď je to ještě mrně, ale taky vyroste.

Jinak dneska ráno, krásný bobek do kočkolitu, takže jsem moc ráda, jak to malý vše rychle pochopil.

29.9.2016 07:51

"Předejdete tomu, že Vás bude lovit pořád a jak poroste, tak ho to už neodnaučíte"

tohle se absolutně nedá zobecnit a pokud mohu, tak u nás to NEplatí na 100% ! A to má ruka dělala myšičku (a aktuálně dělá naší kotínce) jednomu každému malému kotěti (i štěněti), které se u nás vyskytlo.
Naopak, v tomto ohledu je největší "borec" kocour, který k nám přišel už jako větší kotě, nikdy si se mnou takto nehrál, protože na hrátky tady měl parťáky (a řekla bych, že to bylo venkovní kotě)...a u toho si musím dávat sakra pozor, kdy jeho emoce přesáhnou míru (on je fanatický mazel) a sekne...
Je to zejména o povaze.

Jinak samozřejmě hračky dát, je sranda se koukat, jak naše kočička loví plyšové myšky a pyšně s nimi v tlamičce lítá tam a sem

1.10.2016 14:22
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Ahoj ahoj, tak válčíme řekla bych dobře, se psem už kočičák v pohodě, občas je nechám i úplně samotné. Ale ještě aspoň 3 týdny je budeme oddělovat, aby pes malého moc netahal, dokud nebude umět šplhat.
Ráda bych se zeptala, jak na výchovu. Nevim jak moc je to efektivní u koček.
Například jíme u konferenčního stolu, kočičák si vyleze mě na nohu a po ní na konferenční stolek, kde by se mi vrhnul do talíře, takže ho dávám pryč a říkám ne, nevím jestli to bude mít nějaký účinek. Jinak hlad nemá, jí 5x denně. A takové to splhání po mých nohách. Není to pro mě nic stěžejního, ale až vyroste nechci, aby měl nějaké blbé návyky apod. Děkuju. A kdyby vás ještě něco napadlo, čemu předcházet už teď, budu ráda.

1.10.2016 14:59
rapotacka11

XXX.XXX.32.88

Vidíte to správně.
Děláte to správně.
Hlavně důsledně a vytrvale.

1.10.2016 15:16
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Andrýsek3 napsal(a):

Plním rozkaz - a ráda!
I když už jsem fotky vkládala na jiné vlákno, ale nevadí...

1.10.2016 15:27
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

fikovnice napsal(a):
Plním rozkaz - a ráda!
I když už jsem fotky vkládala na jiné vlákno, ale nevadí...

Jeee je krásný. ponožkovej jako ten náš.

1.10.2016 15:30
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Andrýsek3 napsal(a):
Jeee je krásný. ponožkovej jako ten náš.

Ano ano, také děkuji za pochvalu!
Já jsem na ty bílé ponožky plus motýlka pod krkem nebo na hrudi vysazená!

1.10.2016 15:33
fikovnice

XXX.XXX.30.49

"Předejdete tomu, že Vás bude lovit pořád a jak poroste, tak ho to už neodnaučíte"

tohle se absolutně nedá zobecnit a pokud mohu, tak u nás to NEplatí na 100% ! A to má ruka dělala myšičku (a aktuálně dělá naší kotínce) jednomu každému malému kotěti (i štěněti), které se u nás vyskytlo.
Naopak, v tomto ohledu je největší "borec" kocour, který k nám přišel už jako větší kotě, nikdy si se mnou takto nehrál, protože na hrátky tady měl parťáky (a řekla bych, že to bylo venkovní kotě)...a u toho si musím dávat sakra pozor, kdy jeho emoce přesáhnou míru (on je fanatický mazel) a sekne...
Je to zejména o povaze.

Jinak samozřejmě hračky dát, je sranda se koukat, jak naše kočička loví plyšové myšky a pyšně s nimi v tlamičce lítá tam a sem

Mně momentálně začal Kuky plyšové myšky aportovat - opravdu jak pes, dokonce předsedne a předloží mi kořist!

1.10.2016 15:40
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

fikovnice napsal(a):
Ano ano, také děkuji za pochvalu!
Já jsem na ty bílé ponožky plus motýlka pod krkem nebo na hrudi vysazená!

Joo mají to stejné i na krku, mě to připadá jak šátek kolem krku.

1.10.2016 19:38
Machyska

XXX.XXX.252.23

Milí kočkomilové , aby mi náhodou nebylo líto, že letos nemám kotě, tak už ho mám. Před dvěma dny se k nám zatoulalo asi tří až čtyřměsíční koťátko.
Taková malá ušmudlaná, zablešená a šíleně hladová holčička .

Dnes už vypadá trochu lépe, dostala Stronghold za krček, blešky pomalu mizí a já jí musím rychle najít domov, mé čtyři kočky mi opravdu stačí

Vyfotit to malé šídlo je téměř nemožné

1.10.2016 19:42
joanne.s

XXX.XXX.1.153

Machyska: Jste úžasná, máte laskavé srdce, moc díky za koťě!

1.10.2016 20:01
Machyska

XXX.XXX.252.23

joanne.s napsal(a):
Machyska: Jste úžasná, máte laskavé srdce, moc díky za koťě!

Jo laskavá , to nebyla jen ta kapka pro kotě, ale musela jsem překápnout celou smečku i psa, abych nezablešila celý barák a to ještě krmím sedm malých ježků a jejich maminku, doufám, že už zazimují kuličky kulaté a já s touto krmící službou skončím zbaští každý den velkou konzervu na posezení . Zimu už určitě přečkají, jsou pěkně vypasení.

Kotě mi vlezlo venku až na klín, tak ho vyhoďte chudáčka. Může během dne kdykoliv odejít, ale nepřekročí práh, aby se ty dveře náhodou nezavřely ze špatné strany a je strašně mazlivé a hodné . Záchodek pochopilo okamžitě bez jediné nehody. Sousedům se tak přitoulalo taky jedno už před měsícem, podle věku jsou to sourozenci , alespoň si nezávidíme

1.10.2016 23:40
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Machyska napsal(a):
Milí kočkomilové , aby mi náhodou nebylo líto, že letos nemám kotě, tak už ho mám. Před dvěma dny se k nám zatoulalo asi tří až čtyřměsíční koťátko.
Taková malá ušmudlaná, zablešená a šíleně hladová holčička .

Dnes už vypadá trochu lépe, dostala Stronghold za krček, blešky pomalu mizí a já jí musím rychle najít domov, mé čtyři kočky mi opravdu stačí

Vyfotit to malé šídlo je téměř nemožné

No tak to je bomba - opravdu se nám zde na iFAUNĚ letos "urodilo"!
Moc "Machysko" gratuluji k nádherné mourince, bude se u Vás mít jako v kočičím ráji, o tom jsem přesvědčena!

2.10.2016 01:01
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Andrýsek3 napsal(a):
Joo mají to stejné i na krku, mě to připadá jak šátek kolem krku.

Jo jo, ale koukám to Vaše je oproti Kukymu fakt ještě hodně maličké . Kolik mu cca je? Byli jste u veta? Omlouvám se - nečetla jsem celé vlákno - možná tam jsou někde odpovědi na moje dotazy...

2.10.2016 01:03
fikovnice

XXX.XXX.30.49

fikovnice napsal(a):
Jo jo, ale koukám to Vaše je oproti Kukymu fakt ještě hodně maličké . Kolik mu cca je? Byli jste u veta? Omlouvám se - nečetla jsem celé vlákno - možná tam jsou někde odpovědi na moje dotazy...

"Bodlinka" psala 25.9., že je mu přes měsíc. Takže teď tak nějak kolem 6ti týdnů? To je ještě drobeček... Připravte se na lumpárny nejhoršího kalibru , až doroste do věku Kukyho (zrovna toho 25.9. mu byly 4 měsíce; mmch. staršího kocoura a zemřelého Hippieho jsem si brala z útulku ve věku cca 5 měsíců).

2.10.2016 07:57
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Veterinářka říkala, že asi 5 týdnů, teď už asi 6, zrovna se mu měnila barva očí, když jsem si ho přinesla minulou sobotu, byly ještě modré, teď už jsou tmavší a do zelena. Je maličký, ještě nikam ani nevyskočí, ale už po tom týdnu rychle běhá a snaží se šplhat.

2.10.2016 13:43
Acamar

XXX.XXX.158.162

Andrýsek3 napsal(a):
Ahoj ahoj, tak válčíme řekla bych dobře, se psem už kočičák v pohodě, občas je nechám i úplně samotné. Ale ještě aspoň 3 týdny je budeme oddělovat, aby pes malého moc netahal, dokud nebude umět šplhat.
Ráda bych se zeptala, jak na výchovu. Nevim jak moc je to efektivní u koček.
Například jíme u konferenčního stolu, kočičák si vyleze mě na nohu a po ní na konferenční stolek, kde by se mi vrhnul do talíře, takže ho dávám pryč a říkám ne, nevím jestli to bude mít nějaký účinek. Jinak hlad nemá, jí 5x denně. A takové to splhání po mých nohách. Není to pro mě nic stěžejního, ale až vyroste nechci, aby měl nějaké blbé návyky apod. Děkuju. A kdyby vás ještě něco napadlo, čemu předcházet už teď, budu ráda.

S tím šplháním po nohou - my když jsme si přivezli první kotě, tak taky bylo tak 6-8 týdenní a zkraje nám šplhalo po nohou, když se chtělo někam nahoru dostat. Později, když už umělo všude vyskočit, tak přestalo samo, už to nepotřebovalo

Naše současná kočka, když jsme si ji přivezli z útulku jako cca půlroční kotě, taky zprvu strkala hlavu všude, příprava jídla byla adrenalin, ale taky díky NE už to (a celkem brzy) pochopila, sedí - zaparkovaná ve dřezu - kouká a čeká, jestli se jí něco ujde.
Kočkám sice skákání na linku, stůl atd. nezakazujeme, tak to nemám zkušenost, ale na NE reagují všechny, rozumí tomu a docela to i respektují

2.10.2016 15:32
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Acamar napsal(a):
S tím šplháním po nohou - my když jsme si přivezli první kotě, tak taky bylo tak 6-8 týdenní a zkraje nám šplhalo po nohou, když se chtělo někam nahoru dostat. Později, když už umělo všude vyskočit, tak přestalo samo, už to nepotřebovalo

Naše současná kočka, když jsme si ji přivezli z útulku jako cca půlroční kotě, taky zprvu strkala hlavu všude, příprava jídla byla adrenalin, ale taky díky NE už to (a celkem brzy) pochopila, sedí - zaparkovaná ve dřezu - kouká a čeká, jestli se jí něco ujde.
Kočkám sice skákání na linku, stůl atd. nezakazujeme, tak to nemám zkušenost, ale na NE reagují všechny, rozumí tomu a docela to i respektují

Děkuji, No mě by to asi někdy moc nevadilo, kdyby lezl po stole, ale to mu nevysvětlim, že Když jim tak ne, jinak jo. Takže budeme dělat NE. A stačí, že je na gauči a v posteli, stejně tam bude lezt. Když tu nebudeme

7.10.2016 09:32
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Ahoj potřebuju radu - mám doma malého otesánka.
Když jsme ho donesli dávali jsme mu tak nějak kolik snědl. Dali jsme mu trochu kapsičky a on i nechal. Teď by sežral nejradši i mě, dostává často najíst, a bojím se jestli mu Nedávám moc, ale on by furt žral, nejdřív mi to přišlo, že je malý tak aby nestrádal, ale on žere furt a furt by žral, má nafouklé bříško, byla jsem okamžitě u veta, že je prý jen najedeny, dostává přibližně stejně jako když k nám přišel, ale to se takhle nenafouknul. Kolik b jste dávali tak 300g kotěti? Myslela jsem, že kočky jak se jim nechávají ty granulky celou dobu, se nepřežírají?

7.10.2016 09:41
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Andrýsek: Jak je starý, kolik váží? Odčervený je, kdy naposledy? je jen bytový?

kočky které zažily hlad/dříve byly toulavky/ se někdy přežírají.

7.10.2016 11:09
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

joanne.s napsal(a):
Andrýsek: Jak je starý, kolik váží? Odčervený je, kdy naposledy? je jen bytový?

kočky které zažily hlad/dříve byly toulavky/ se někdy přežírají.

Je mu asi 6 týdnů, našla jsem ho 24.9. a odčervený byl 28.9. teď v úterý pujdeme na další odčervení :) u veta jsme byli před 3mi dny a říkala, že by to neměli být škrkavky nebo tak, že by se tak rychle neobjevili. Toho 28.9. ho vážila a měl 300g, je jen bytový a měl hooodně velký hlad, když jsem ho přitáhla domů.

7.10.2016 16:00
Machyska

XXX.XXX.252.23

Andrýsek3 napsal(a):
Je mu asi 6 týdnů, našla jsem ho 24.9. a odčervený byl 28.9. teď v úterý pujdeme na další odčervení :) u veta jsme byli před 3mi dny a říkala, že by to neměli být škrkavky nebo tak, že by se tak rychle neobjevili. Toho 28.9. ho vážila a měl 300g, je jen bytový a měl hooodně velký hlad, když jsem ho přitáhla domů.

Aby mi to nebylo líto, tak mám doma taky nalezenou kočičku, je přibližně čtyřměsíční a baští tak, že nestíhám zírat. Je strašně nenažraná a zbaští vše co jí dám a to ji dávám několikrát denně kapsičku, nebo masíčko a granulky má k dispozici pořád. Odčervená je a červíky neměla, jen blešky .
Je doma něco málo přes týden a už se pěkně spravuje, byla taková hubená a teď už začíná nabírat, je to pěkně vidět.

7.10.2016 16:05

Machyska napsal(a):
Aby mi to nebylo líto, tak mám doma taky nalezenou kočičku, je přibližně čtyřměsíční a baští tak, že nestíhám zírat. Je strašně nenažraná a zbaští vše co jí dám a to ji dávám několikrát denně kapsičku, nebo masíčko a granulky má k dispozici pořád. Odčervená je a červíky neměla, jen blešky .
Je doma něco málo přes týden a už se pěkně spravuje, byla taková hubená a teď už začíná nabírat, je to pěkně vidět.

Juuu ahoooj, ty jsi naše vrstevnice, potkáme se ve školce Jak se jmenuješ? a nebylo by foto? rádi bychom si tě omrkli. Měj se v novém domově u Machysky bájo! pa Amy a James.

7.10.2016 20:41
Machyska

XXX.XXX.252.23

Juuu ahoooj, ty jsi naše vrstevnice, potkáme se ve školce Jak se jmenuješ? a nebylo by foto? rádi bychom si tě omrkli. Měj se v novém domově u Machysky bájo! pa Amy a James.

Jméno nemám, ale říkají mi Bleška .

Budu se v neděli stěhovat do nového domečku. Ty protivné kočky v tomto domově na mě pořád syčí a vrčí, ale jinak se mám dobře. Papání je dobré, bydlení taky ujde i ven se dostanu. Kožíšek mi pořád někdo hladí a škrabká, tak to jde.

Venku mi byla zima a měla jsem hlad, taky jsem se hodně bála, byla jsem zoufalá...jsem ještě miminko a měl by se o mě někdo starat...

8.10.2016 21:14
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Machyska napsal(a):

Jee, koukala jsem na jiném vlákně. krásná míca.
No já už mám strach, že nás jednou sní. Otesánek. A hlavně se stále sápe do talíře, pořád, vyšplhá, a zase by tam skočil, sundávám ho během večeře asi 150x no a je to docela na nervy, tak nevím, kdy se to naučí, že by jako nemusel skákat do talíře? Ale mě přijde tak strašně nenažranej, jestli náhodou nekrmíme ještě nějaký jeho vnitřní dvojče. Hrůza.

8.10.2016 21:35
Míra n

XXX.XXX.233.43

V pondělí kousek od mého pracoviště jsem zahlédl jedno malé koťátko, během dopoledne se zjistilo že tam jsou koťátka asi dvě.Myslím že je tam nejspíš někdo vyhodil našli si totiž úkryt pod kontejnerem hned vedle parkoviště V práci mám pro náhodu pár konzerviček tak po obědě a pak ještě když jsem šel z práce tak jsem jim tam vždy jednu dal a v úterý to samý.
Koťata se mě bála ale když jsem poodešel tak začali baštit. Ve středu jsem se je pokusil odchytit
neůspěšně. No popravdě jsem byl pak večer rád že se mi to nepovedlo bydlím v bytě a všude koberce, tak jsem měl obavu s čistotností neznámých koťat.Ve čtvrtek už jsem byl s odchytem úspěšný.
Na veterině pak dostaly injekci a na další dny prášky antibiotika, kapky do očí, pastu na odčervení mourek má jedno očko zalepené, mělo by se to prý ale vyléčit.
Doma jsem pak postavil z krabic takové 2+1 vězení a do jedné z krabic jsem dal menší krabici s kočkolitem.Noc mizerná téměř jsem se nevyspal, budík na vstávání dřív byl zbytečný ve 3h. začala koťata řvát a drápat se krabic to muselo vzbudit i sousedy. Po pohledu do krabic velké zklamání kočičky nepoužily kočkolit (cats best oko plus) v jedné krabici hotový rybníček po vyčištění to samé v druhé krabici. Na vlak do práce jsem šel na poslední chvíli nevyspán a dost otráven. Po příchodu z práce asi v 5h. v místnosti trochu nepořádek a kočičky seděli na posteli ty potvůrky mi utekli z krabic. Po hledání napáchaných škod jsem objevil pouze jedno hovínko na koberci naštěstí to byly dva pevné bobky což mě potěšilo že po stránce trávení jsou koťata snad v pořádku. Koupil jsem nové (nějaké bentonitové) stelivo a dal do záchodku a byla to výhra kočičky začaly záchodek používat hovínka mají pěkná (dáli se to o tomto produktu tak napsat) a i pěkně hovíka zahrabou, po vyčůraní ale už ne. Dnes po příchodu ze zahrady od velké kočky jsem dokonce našel hovínko i v záchodku s cats best stelivem, ale nezahrabané.
Sice jsem přečet za tři roky co mám kočku na zahradě už tisíce příspěvků na všemožné témata o kočkách, ale co jsem donesl ta koťata
tak najednou nevím vůbec nic.
Tak by mě zajímalo když mají skoro reklamní hovínka zda se z toho dá poznat pohledem zda jsou začervená? Dnes jsem se pokusil do jedné kočičky dostat pastu na odčervení stříkačkou, ale nevím kolik koho kočka snědla něco skončilo i na nábytku a koberci.
A také by mně zajímalo že když s nimi manipuluju nebo si je vezmu jen tak do rukou tak jim začnou kapat asi sliny z tlamičky. Jestli už se s tím někdo nesetkal.
Jinak koťata se mě bojí tak asi socializovaná moc nejsou,
a ani nevím pohlaví zatím jsem to teda moc nezkoumal.
Ale tu bíločernou považuju za kočičku a mourka za kocourka on
je asi závisláček na té bíločerné, než jsem je odchytil tak pořád běhal za bíločernou a doma si k ní také lehává.

8.10.2016 21:38
Machyska

XXX.XXX.252.23

Andrýsek3 napsal(a):
Jee, koukala jsem na jiném vlákně. krásná míca.
No já už mám strach, že nás jednou sní. Otesánek. A hlavně se stále sápe do talíře, pořád, vyšplhá, a zase by tam skočil, sundávám ho během večeře asi 150x no a je to docela na nervy, tak nevím, kdy se to naučí, že by jako nemusel skákat do talíře? Ale mě přijde tak strašně nenažranej, jestli náhodou nekrmíme ještě nějaký jeho vnitřní dvojče. Hrůza.

Naše Bleška se už dnes trochu stabilizovala a "nesežrala" plnou misku s kapsičkou na posezení, nechala si i na později, ale mlíčko vypije vždy až do dna, ještě, že nemám krávu, určitě by ji úplně vypila

Zítra ráno ji povezu do nového domova a doufám, že se jí tam bude líbit už se tam na ni moc těší.

Teď tady řádí, jako černá ruka, myslím, že to bude dominantní kočička, žádné ušlápnuté neviňátko , jak to vypadalo, když mi venku odevzdaně vlezla do klína...

9.10.2016 06:20

Míra n: jste skvělý člověk. Když pročítám takové příspěvky, vždycky mi vlhnou oči dojetím... smajlík Ještě nejsme "všichni" zkažení... Veterinářka před časem říkala, že kočkám tečou sliny z nadměrného stresu, ale koťata se často velmi rychle zadaptují.

9.10.2016 06:58
Machyska

XXX.XXX.252.23

Míra n: tak vidím, že si hodně z nás "našlo" letos alespoň jedno toulavé kotě . Je to přesně jak to píšete, teorie je jasná, ale až je kotě doma a vy neznáte jeho minulost, tak ze začátku jen tápete.

Po odčervení pasta působí cca 24 hodin, tak by byl červík pouze v hovínku ten den, nebo druhý den, pokud by ho kotě mělo. Pokud je to více dnů, tak už to nepoznáte - u škrtavky. Já vždy vezmu hovínko přes sáčky do rukou a zlomím je, pokud by tam byla škrtavka, ta ji určitě uvidíte, je fakt velká.
U tasemnice byla hovínka první dva dny úplně v pořádku a až třetí den tam byla i tasemnice, a ještě další dva dny, další kousky. Postup stejný.
Pokud se hovínko rozpadá na kuličky, tak tam pravděpodobně nic není, pokud je to pevný váleček, tak tak často něco je .

Já jsem našemu nalezenci dala kapičku Stronghold 330, -, ale ta není na tasemnice, ve stejné ceně je kapička Advocate a ta je i na ty tasemnice, obě jsou na vnitřní i vnější parazity, včetně svrabu.

Jinak prášky i pastu podáváme ve dvou, jeden chytí kotě (kočku) za kůži za krkem a druhý pootevře tlamičku a koutkem vsuneme prášek (co nejdál do krku) a pak musíte chvilku podržet tlamičku zavřenou a pustíte krk, aby kočka mohla polknout. Někdy ještě pomasíruji ohryzek (krček ze předu) před polknutím, jde to rychleji. Stejně je to s pastou . Kotě část pasty vždy vyslintá, ale to nevadí.

Toto jsou mé zkušenosti, tak to snad pomůže , o slinění nevím, ale myslím, že by to mohl být stres z neznámého, ale to by se mělo brzy uklidnit.

9.10.2016 11:27
Míra n

XXX.XXX.233.43

Míra n: jste skvělý člověk. Když pročítám takové příspěvky, vždycky mi vlhnou oči dojetím... smajlík Ještě nejsme "všichni" zkažení... Veterinářka před časem říkala, že kočkám tečou sliny z nadměrného stresu, ale koťata se často velmi rychle zadaptují.

No to víte jak na mně mňoukla před těmi třemi roky ta kočka na zahradě, tak jsem těm "potvůrkam" nějak propadl. V práci jsem samozřejmě ale take slyšel rady typu lopata, kýbl s vodou atd. Ale těch pochvalných bylo také několik nejvíc překvapila paní která i nabídla finanční pomoc a to si myslím že výplatu má nic moc. (samozřejmě jsem odmítl)
S tím slintáním je to asi opravdu ze stresu, když jsou v klidu tak neslintají.

9.10.2016 11:51
Míra n

XXX.XXX.233.43

Machyska napsal(a):
Míra n: tak vidím, že si hodně z nás "našlo" letos alespoň jedno toulavé kotě . Je to přesně jak to píšete, teorie je jasná, ale až je kotě doma a vy neznáte jeho minulost, tak ze začátku jen tápete.

Po odčervení pasta působí cca 24 hodin, tak by byl červík pouze v hovínku ten den, nebo druhý den, pokud by ho kotě mělo. Pokud je to více dnů, tak už to nepoznáte - u škrtavky. Já vždy vezmu hovínko přes sáčky do rukou a zlomím je, pokud by tam byla škrtavka, ta ji určitě uvidíte, je fakt velká.
U tasemnice byla hovínka první dva dny úplně v pořádku a až třetí den tam byla i tasemnice, a ještě další dva dny, další kousky. Postup stejný.
Pokud se hovínko rozpadá na kuličky, tak tam pravděpodobně nic není, pokud je to pevný váleček, tak tak často něco je .

Já jsem našemu nalezenci dala kapičku Stronghold 330, -, ale ta není na tasemnice, ve stejné ceně je kapička Advocate a ta je i na ty tasemnice, obě jsou na vnitřní i vnější parazity, včetně svrabu.

Jinak prášky i pastu podáváme ve dvou, jeden chytí kotě (kočku) za kůži za krkem a druhý pootevře tlamičku a koutkem vsuneme prášek (co nejdál do krku) a pak musíte chvilku podržet tlamičku zavřenou a pustíte krk, aby kočka mohla polknout. Někdy ještě pomasíruji ohryzek (krček ze předu) před polknutím, jde to rychleji. Stejně je to s pastou . Kotě část pasty vždy vyslintá, ale to nevadí.

Toto jsou mé zkušenosti, tak to snad pomůže , o slinění nevím, ale myslím, že by to mohl být stres z neznámého, ale to by se mělo brzy uklidnit.

Děkuji za rady, dělám to asi podobně, ale chybí mi ta dokonalost. bíločernému dávám prášek do jogurtu tam je to v pohodě, mourkovi ho ale musím dávat přímo do tlamičky tomu asi jogurt nechutná. Před chvilkou zrovna odčervovaná číča byla na velké, tak zkusím udělat průzkum.
Mám na tyto věci choulostivější žaludek, ale snad to zvládnu.
Na záchodek zatím chodí vzorně (2*krabice s cats bets a 2*nějaký bentonit)
Akorát asi bílo černá nezahrabavá. většinou potřebu vykonávají když jsou sama tak většinou nevím co je od koho.

11.10.2016 14:25
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Machyska napsal(a):
Jméno nemám, ale říkají mi Bleška .

Budu se v neděli stěhovat do nového domečku. Ty protivné kočky v tomto domově na mě pořád syčí a vrčí, ale jinak se mám dobře. Papání je dobré, bydlení taky ujde i ven se dostanu. Kožíšek mi pořád někdo hladí a škrabká, tak to jde.

Venku mi byla zima a měla jsem hlad, taky jsem se hodně bála, byla jsem zoufalá...jsem ještě miminko a měl by se o mě někdo starat...

Přenádherná! "Machysko", Vy ji budete někomu dávat?

11.10.2016 14:30
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Míra n napsal(a):
No to víte jak na mně mňoukla před těmi třemi roky ta kočka na zahradě, tak jsem těm "potvůrkam" nějak propadl. V práci jsem samozřejmě ale take slyšel rady typu lopata, kýbl s vodou atd. Ale těch pochvalných bylo také několik nejvíc překvapila paní která i nabídla finanční pomoc a to si myslím že výplatu má nic moc. (samozřejmě jsem odmítl)
S tím slintáním je to asi opravdu ze stresu, když jsou v klidu tak neslintají.

Jejda, co to čtu? Chlap - a tak úžasnej!
Jste skvělej, koťátka pěkná. Nečtu to vše úplně precizně, tak nevím, zda Vám někdo napsal tu fintu s odčervovací pastou...? Stříkačkou se sice dá, ale můžou to vyprskat ven. Proto dvě varianty - máznout pastu na packy, nebo na čumák - v rámci olizování do sebe odčervovadlo dostanou! A jinak hodně štěstí koťátkům, které vlastně už měly to štěstí, že narazila na Vás!

11.10.2016 14:32
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Míra n napsal(a):
Děkuji za rady, dělám to asi podobně, ale chybí mi ta dokonalost. bíločernému dávám prášek do jogurtu tam je to v pohodě, mourkovi ho ale musím dávat přímo do tlamičky tomu asi jogurt nechutná. Před chvilkou zrovna odčervovaná číča byla na velké, tak zkusím udělat průzkum.
Mám na tyto věci choulostivější žaludek, ale snad to zvládnu.
Na záchodek zatím chodí vzorně (2*krabice s cats bets a 2*nějaký bentonit)
Akorát asi bílo černá nezahrabavá. většinou potřebu vykonávají když jsou sama tak většinou nevím co je od koho.

Jo, ještě k tomu slinění: i takovýto dotaz se zde objevil. Odpovědi byly, že to dělá vícero koček, a spíše co si pamatuji - že je to blahem. Ale nevím - za to ruku do ohně nedám... Nicméně, pokud to dělají při mazlení...

11.10.2016 14:35
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Machyska napsal(a):

"Pokud je to více dnů, tak už to nepoznáte - u škrtavky. Já vždy vezmu hovínko přes sáčky do rukou a zlomím je, pokud by tam byla škrtavka, ta ji určitě uvidíte, je fakt velká.
U tasemnice byla hovínka první dva dny úplně v pořádku a až třetí den tam byla i tasemnice, a ještě další dva dny, další kousky."

Ááááá, co to čtu?! "Bodlinka" mi "slibovala" , že po podání odčervovadel se červi (jakýkoli) rozloží a že je vcelku ve stolici neuvidím! Ach jo, a tady čtu něco jiného... Jsem na to bohužel extrémně háklivá, štítím se toho...

11.10.2016 17:30
Machyska

XXX.XXX.252.23

fikovnice napsal(a):
Přenádherná! "Machysko", Vy ji budete někomu dávat?

Malá Bleška už je v novém domově. Noví majitelé jsou moc sympatičtí, mají malou farmičku a doma mají cca ročního kocourka, který si hned k Blešce našel cestu a už večer si spolu hráli. Jestli spí v posteli, nebo v pelíšku zatím nevím , ale jevila se jako velký mazel, tak si určitě brzo do postele cestu najde

Mám velkou radost, že našla takový pěkný domov, když vidím jak je venku, tak to stihla na poslední chvíli.

Naši na ni pořád syčeli a vrčeli, jen nejmladší už vypadal, že by ji vzal na milost a pomalu si k ní nacházel cestu, ale Peggy ji odmítala hodně. Asi by byla nešťastná, kdyby tu malá zůstala. Naše kočky snese, ale žádné velké kontakty s nimi nemusí. Myslím, že by jí nedělalo problém být jedináčkem. Naštěstí máme dost velký domek, aby měla svůj klid, když ho potřebuje a pokud nechce být sama, tak přijde za námi a ozve se . Je to takový malý generál

11.10.2016 17:38
Machyska

XXX.XXX.252.23

fikovnice napsal(a):
"Pokud je to více dnů, tak už to nepoznáte - u škrtavky. Já vždy vezmu hovínko přes sáčky do rukou a zlomím je, pokud by tam byla škrtavka, ta ji určitě uvidíte, je fakt velká.
U tasemnice byla hovínka první dva dny úplně v pořádku a až třetí den tam byla i tasemnice, a ještě další dva dny, další kousky."

Ááááá, co to čtu?! "Bodlinka" mi "slibovala" , že po podání odčervovadel se červi (jakýkoli) rozloží a že je vcelku ve stolici neuvidím! Ach jo, a tady čtu něco jiného... Jsem na to bohužel extrémně háklivá, štítím se toho...

Pokud hovínko nerozlomíš, tak neuvidíš, červík je pěkně obalený .

Jinak škrtavka vypadá jako tenký bílý drátek (ten zvonkový), ale trochu zmuchlaný . Jednou ho měl Bártík a tasemnici už dvakrát. Bohužel mu chutnají myšky a to jsou následky.

11.10.2016 19:09
Míra n

XXX.XXX.233.43

fikovnice napsal(a):
Jejda, co to čtu? Chlap - a tak úžasnej!
Jste skvělej, koťátka pěkná. Nečtu to vše úplně precizně, tak nevím, zda Vám někdo napsal tu fintu s odčervovací pastou...? Stříkačkou se sice dá, ale můžou to vyprskat ven. Proto dvě varianty - máznout pastu na packy, nebo na čumák - v rámci olizování do sebe odčervovadlo dostanou! A jinak hodně štěstí koťátkům, které vlastně už měly to štěstí, že narazila na Vás!

No se mnou v práci pracuje víc chlapu kteří mají kočky pro sebe a né z důvodu, že je chce manželka či přítelkyně. Nedávno jedna spolupracovnice povídala (snad ze srandy) no napřed je u manžela kočka a pak ona nebo jiný povídal, že už kocour konečně zase spí u něj v posteli.
O té fintě vím, ale nevím jak by to fungovalo, jak od toho měla celou tlamičku tak si to spíš
pacičkama jen rozmatlala. Včera jem s ní byl na veterině (od pondělního večera dýchala jen tlamičkou a tak nějak divně) nyní už je zas v pořádku.Tak jí vet odčervil ještě jednou, zase si část rozmatlala tak nyní je bíločernožlutá.

11.10.2016 19:38
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Machyska napsal(a):
Malá Bleška už je v novém domově. Noví majitelé jsou moc sympatičtí, mají malou farmičku a doma mají cca ročního kocourka, který si hned k Blešce našel cestu a už večer si spolu hráli. Jestli spí v posteli, nebo v pelíšku zatím nevím , ale jevila se jako velký mazel, tak si určitě brzo do postele cestu najde

Mám velkou radost, že našla takový pěkný domov, když vidím jak je venku, tak to stihla na poslední chvíli.

Naši na ni pořád syčeli a vrčeli, jen nejmladší už vypadal, že by ji vzal na milost a pomalu si k ní nacházel cestu, ale Peggy ji odmítala hodně. Asi by byla nešťastná, kdyby tu malá zůstala. Naše kočky snese, ale žádné velké kontakty s nimi nemusí. Myslím, že by jí nedělalo problém být jedináčkem. Naštěstí máme dost velký domek, aby měla svůj klid, když ho potřebuje a pokud nechce být sama, tak přijde za námi a ozve se . Je to takový malý generál

Aha, tak to jo...
No já měla také trošičičku strach po úmrtí mladšího kocoura, když jsem přivezla Kukyho. Ale velký jej přijal prakticky ihned. To Kuky se bál cca 24hod - ale není divu, když Fido váží kolem 8kg!

11.10.2016 19:39
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Machyska napsal(a):
Pokud hovínko nerozlomíš, tak neuvidíš, červík je pěkně obalený .

Jinak škrtavka vypadá jako tenký bílý drátek (ten zvonkový), ale trochu zmuchlaný . Jednou ho měl Bártík a tasemnici už dvakrát. Bohužel mu chutnají myšky a to jsou následky.

Jj, já vím, jak vypadají, ale naživo a event. ještě se hýbající je fakt nemusím...

11.10.2016 19:42
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Míra n napsal(a):
No se mnou v práci pracuje víc chlapu kteří mají kočky pro sebe a né z důvodu, že je chce manželka či přítelkyně. Nedávno jedna spolupracovnice povídala (snad ze srandy) no napřed je u manžela kočka a pak ona nebo jiný povídal, že už kocour konečně zase spí u něj v posteli.
O té fintě vím, ale nevím jak by to fungovalo, jak od toho měla celou tlamičku tak si to spíš
pacičkama jen rozmatlala. Včera jem s ní byl na veterině (od pondělního večera dýchala jen tlamičkou a tak nějak divně) nyní už je zas v pořádku.Tak jí vet odčervil ještě jednou, zase si část rozmatlala tak nyní je bíločernožlutá.

11.10.2016 19:42
Machyska

XXX.XXX.252.23

Míra n napsal(a):

Takže dva kocourci? Bude levnější kastrace . Co noci, už jsou kluci hodní?

11.10.2016 19:43
Machyska

XXX.XXX.252.23

fikovnice napsal(a):
Jj, já vím, jak vypadají, ale naživo a event. ještě se hýbající je fakt nemusím...

Ti už se nehýbali, ale byli tuzí jak drát...

11.10.2016 19:43
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Machyska napsal(a):

Jé, my psaly zároveň, "Mira" - to jsou tedy dva kluci - kocourci?

11.10.2016 19:47
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Machyska napsal(a):
Ti už se nehýbali, ale byli tuzí jak drát...

I tak... Já mám fobii z hadů a tady z těch parazitů, těžko říct, z čeho větší. Hýbající se škrkavku jsem kdysi zažila u mého někdejšího kocoura a jestli se nepletu, tak ji vyzvracel.

Btw, "Machysko", co myslíte (teď nevím jestli jsme si potykaly ) - když mám Kukyho jen doma, syrové žere jen lidské maso (tedy určené pro lidi ), a u majitelů byl 1x odčervený, mám jít ještě i do 2. odčervení. Prospívá víc než dobře , a hovínka má normálka tuhý. Tak nevím jestli jo nebo ne. Přece jen - je to chemie, a dost drsná.

11.10.2016 20:00
Machyska

XXX.XXX.252.23

fikovnice napsal(a):
I tak... Já mám fobii z hadů a tady z těch parazitů, těžko říct, z čeho větší. Hýbající se škrkavku jsem kdysi zažila u mého někdejšího kocoura a jestli se nepletu, tak ji vyzvracel.

Btw, "Machysko", co myslíte (teď nevím jestli jsme si potykaly ) - když mám Kukyho jen doma, syrové žere jen lidské maso (tedy určené pro lidi ), a u majitelů byl 1x odčervený, mám jít ještě i do 2. odčervení. Prospívá víc než dobře , a hovínka má normálka tuhý. Tak nevím jestli jo nebo ne. Přece jen - je to chemie, a dost drsná.

Určitě jsme si Jani potykaly

Nejsem odborník, ale já venkovní kočky odčervuji jednou za čtvrt roku, nikdy žádného parazita neměly, jelikož nežerou myši.

Problém je jen s Bártíkem toho odčervuji často, jednou dám prášek a po dalším měsíci kapičku Profender, ta na rozdíl od prášků účinkuje celý měsíc. Pak čekám dva až dva a půl měsíce a zase dávám prášek. Taky váhám, jestli to dělám správně, ale nikde jsem se nedočetla, že je odčervení škodlivější, než případné začervení...
Hovínka byla vždy pěkně tuhá i při začervení, z toho to nebylo poznat.

Předpokládám, že pokud tableta v organismu působí jen 24 hodin, tak se pravděpodobně rychle z organizmu odbourá. Malá koťátka se odčervují třikrát za sebou a nemají s tím problém, tak bych nejspíš odčervila. Nemusel mít v sobě ještě dospělé jedince, které pasta likviduje a do dnešního dne už je mít může.

12.10.2016 19:36
Míra n

XXX.XXX.233.43

Machyska napsal(a):

Tak dnes jsem byl na veterině tentokrát s mourkem (měl večer a v noci takové jakoby chroptivé dýchaní) nyní se zdá už lepší.Asi za ty čtyři dny co byly venku vyhozený dost prochladly.
Po příchodu domů v jednom záchodku načůráno v druhém hovínko a další hovínko na koberci (naštěstí pevné) od bíločerné, také jsem vypozoroval že nezahrabává. Mourek je hraboš před potřebou a pak alespoň trochu zahrabe. No jsou to ale ještě koťata tak snad si tu správnou techniku ještě vypilují. Také bylo potvrzeno že to jsou oba kocourci. No a co se týče kastrace,
tak myslím že je to zanedbatelná Částka s porovnáním dalších nákladů za život koček.To už jsem zjistil na té potvůrce na zahradě.
Na to že to jsou oba marodi tak dnes začaly asi na deset minut dost řádit bíločerná se pokoušela zlikvidovat krabici z které jsem udělal provizorní jídelnu. (dříve takové dvoudenní vězení, tak se asi chtěla pomstít), potom trochu řádili mezi sebou a pak ještě si b-č hrála s myškou a mourek jako menší brácha pečlivě sledoval.
Od té doby co jsem zrušil takovéto krabicové vězení tak jsou v noci hodní a leží nebo spí,
já ale moc nespím jak pořád poslouchám jak dýchají. také máme nepsanou dohodu že ve dne je postel jejich v noci má, zatím tři noci to funguje.

12.10.2016 19:41
Machyska

XXX.XXX.252.23

Míra n napsal(a):
Tak dnes jsem byl na veterině tentokrát s mourkem (měl večer a v noci takové jakoby chroptivé dýchaní) nyní se zdá už lepší.Asi za ty čtyři dny co byly venku vyhozený dost prochladly.
Po příchodu domů v jednom záchodku načůráno v druhém hovínko a další hovínko na koberci (naštěstí pevné) od bíločerné, také jsem vypozoroval že nezahrabává. Mourek je hraboš před potřebou a pak alespoň trochu zahrabe. No jsou to ale ještě koťata tak snad si tu správnou techniku ještě vypilují. Také bylo potvrzeno že to jsou oba kocourci. No a co se týče kastrace,
tak myslím že je to zanedbatelná Částka s porovnáním dalších nákladů za život koček.To už jsem zjistil na té potvůrce na zahradě.
Na to že to jsou oba marodi tak dnes začaly asi na deset minut dost řádit bíločerná se pokoušela zlikvidovat krabici z které jsem udělal provizorní jídelnu. (dříve takové dvoudenní vězení, tak se asi chtěla pomstít), potom trochu řádili mezi sebou a pak ještě si b-č hrála s myškou a mourek jako menší brácha pečlivě sledoval.
Od té doby co jsem zrušil takovéto krabicové vězení tak jsou v noci hodní a leží nebo spí,
já ale moc nespím jak pořád poslouchám jak dýchají. také máme nepsanou dohodu že ve dne je postel jejich v noci má, zatím tři noci to funguje.

Člověk k nim tak rychle přilne jsou to zlatíčka. Horší jako malé děti

Přeji kocourkům rychlé uzdravení

12.10.2016 20:52
Míra n

XXX.XXX.233.43

Machyska napsal(a):
Člověk k nim tak rychle přilne jsou to zlatíčka. Horší jako malé děti

Přeji kocourkům rychlé uzdravení

Děkujem, kocourci Vaše přání asi vyslyšeli, po chvilce odpočinku začali znovu řádit s krabicí,
ale hlavně mezi sebou, až kňučeli jak se rvali při hře.
Oni snad neví jak se má chovat nemocná kočka.

12.10.2016 23:47
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Míra n napsal(a):

13.10.2016 06:37

Míro, už jsem to chtěla napsat dřív - jelikož jsou i jenom dle fotek nemocní, žádné chemikálie (odčervení, očkování - v žádném případě, antiparazitika) bych jim teď nedávala, pokud to není nutné (i když už jsi odčervoval...lepší dát trus na rozbor).
Nemají herpes virus?

13.10.2016 19:05
Míra n

XXX.XXX.233.43

Jestli se herpes virusu říká laicky kočíčí chřipka tak to podle veta mají.
O očkování, to si taky myslím že by teď víc asi uškodilo než pomohlo a ani jsem o tom neuvažoval. Neodčervovat, tak to mně nenapadlo, že by se nemělo, ale bříška měli i podle mně trošku větší, nedokáži však posoudit jak moc.
Dnes je to týden co jsem je odchytil a zdá se mi že se to lepší ikdyž pomalu, pšíkaj už měně
a i to dýchání se mi zdá lepší.
Poprvé jsem pro ně dostal antibiotika a včera ještě pro mourka nějaké další prášky.

13.10.2016 23:51
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Míra n napsal(a):
Jestli se herpes virusu říká laicky kočíčí chřipka tak to podle veta mají.
O očkování, to si taky myslím že by teď víc asi uškodilo než pomohlo a ani jsem o tom neuvažoval. Neodčervovat, tak to mně nenapadlo, že by se nemělo, ale bříška měli i podle mně trošku větší, nedokáži však posoudit jak moc.
Dnes je to týden co jsem je odchytil a zdá se mi že se to lepší ikdyž pomalu, pšíkaj už měně
a i to dýchání se mi zdá lepší.
Poprvé jsem pro ně dostal antibiotika a včera ještě pro mourka nějaké další prášky.

Já myslím, že to může být cokoli, nejen herpes. Kocourci mají výtok z očí, také jste psal, že hůře dýchali... Nedoporučil vet ATB? Ví, že herpes je virové onemocnění, ale ten výtok z očí se mi zdá hnisavý, k tomu sípání - může tam být buď primární bakteriální infekce, anebo superinfekce - baktérie nasedly na původně virové onemocnění. Hlavně, že už jsou v teple a u Vás . Venku by asi nepřežili.
A můžu se zeptat, kde že je ta nádherná kočena, co ji máte v profilu? Asi jste to už někde psal, jenže já nestíhám vše číst.

13.10.2016 23:52
fikovnice

XXX.XXX.30.49

fikovnice napsal(a):
Já myslím, že to může být cokoli, nejen herpes. Kocourci mají výtok z očí, také jste psal, že hůře dýchali... Nedoporučil vet ATB? Ví, že herpes je virové onemocnění, ale ten výtok z očí se mi zdá hnisavý, k tomu sípání - může tam být buď primární bakteriální infekce, anebo superinfekce - baktérie nasedly na původně virové onemocnění. Hlavně, že už jsou v teple a u Vás . Venku by asi nepřežili.
A můžu se zeptat, kde že je ta nádherná kočena, co ji máte v profilu? Asi jste to už někde psal, jenže já nestíhám vše číst.

Ještě dodatek: rozjetá herpetická infekce by je přímo ohrožovala na životě, tak doufejme, že je to něco mírnějšího. Hodně zdraví kocourkům, ať se lepší den ode dne!

14.10.2016 07:43

Herpes virus je nejčastější příčinou tzv, kočičí chřipky/rýmy a u koťat je velice běžný (a většinou se s tím imunita vypořádá sama)

"Nedoporučil vet ATB? Ví, že herpes je virové onemocnění, ale ten výtok z očí se mi zdá hnisavý, k tomu sípání - může tam být buď primární bakteriální infekce, anebo superinfekce - baktérie nasedly na původně virové onemocnění"
však Míra píše, že mají atb.

14.10.2016 18:33
Míra n

XXX.XXX.233.43

fikovnice napsal(a):

Tak dnes zas na veterině tentokrát s bíločernou, od doby co jsem včera přišel domů tak do rána vůbec nic nezbaštila a jen pila, byla taková apatická a ani nereagovala na výzvy ke hře od mourka. Ráno sice začala zobat granule a zdála se mi lepší. Odpoledne už si zase hráli s mourkem, ale i tak jsem pro jistotu na veterinu zajel, dostala další injekce a domů ještě prášky.
Mourek už včera dokonce už i vrněl a b-č na něj koukala jako kdyby to vživotě neslyšela.
Večer jsem pak potmě pohladil b-č a kupodivu také začala vrnět, pro jistotu jsem si musel ještě rosvítit zda je to opravdu b-č. A dnes mi zas mourek ukázal jak si brousí drápky na škrabadle.
B-č se před chvilkou dost nabaštila, tak snad to bude lepší. Už také téměř vůbec nepšíkají a b-č už dva dny neslintala
No a ta kočička na profilu to je ta co na mně mňoukla před třemi lety na zahradě, bohužel jí nyní trochu zanedbávám což mě dost mrzí.
Atb berou plus ještě nějaké jiné prášky a také kapky do očí.

15.10.2016 18:50
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Míra n napsal(a):
Tak dnes zas na veterině tentokrát s bíločernou, od doby co jsem včera přišel domů tak do rána vůbec nic nezbaštila a jen pila, byla taková apatická a ani nereagovala na výzvy ke hře od mourka. Ráno sice začala zobat granule a zdála se mi lepší. Odpoledne už si zase hráli s mourkem, ale i tak jsem pro jistotu na veterinu zajel, dostala další injekce a domů ještě prášky.
Mourek už včera dokonce už i vrněl a b-č na něj koukala jako kdyby to vživotě neslyšela.
Večer jsem pak potmě pohladil b-č a kupodivu také začala vrnět, pro jistotu jsem si musel ještě rosvítit zda je to opravdu b-č. A dnes mi zas mourek ukázal jak si brousí drápky na škrabadle.
B-č se před chvilkou dost nabaštila, tak snad to bude lepší. Už také téměř vůbec nepšíkají a b-č už dva dny neslintala
No a ta kočička na profilu to je ta co na mně mňoukla před třemi lety na zahradě, bohužel jí nyní trochu zanedbávám což mě dost mrzí.

Děkuju moc za odpověď a přeju vám všem jen vše dobré, hlavně to zdravíčko!

30.10.2016 15:22
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Tak kdyby někoho zajímalo, tak malý pěkně roste, baští jak Otesánek. Hlavně masíčko, které i když má svoje, krade psovi z misky. Už jsem krásně podrápaná, ale už občas neskáče do talíře a jen sedí na gauči. Hezky nám to tu ten kočičí kožíšek zpestřuje.

30.10.2016 15:36

Andryseeek3: děkujeme za zprávy, hezky roste a má se dobře. To je príma smajlík

30.10.2016 16:17
Machyska

XXX.XXX.252.23

Krásný kocourek, je čím dál tím roztomilejší. Už by jste ho nedali, co?

30.10.2016 17:23
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Machyska napsal(a):
Krásný kocourek, je čím dál tím roztomilejší. Už by jste ho nedali, co?

Nenee, už po 3dnech bylo jasno.

30.10.2016 17:23

Chodící hlava ...luxusní vybarvení, fešák elegán to bude .

30.10.2016 18:15
joanne.s

XXX.XXX.12.12

Moc pěkný hlavounek:D

30.10.2016 20:47
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Špatnej úhel fotky Ale má zatím krásné veliké oči a ty uši, ale do.toho určitě doroste. Ale je to náš fešáček, ty bílé pacinky jsou super.

31.10.2016 01:55
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Andrýsek3 napsal(a):
Tak kdyby někoho zajímalo, tak malý pěkně roste, baští jak Otesánek. Hlavně masíčko, které i když má svoje, krade psovi z misky. Už jsem krásně podrápaná, ale už občas neskáče do talíře a jen sedí na gauči. Hezky nám to tu ten kočičí kožíšek zpestřuje.

Je nádherný Andri, a já jsem šťastná, že si našel zrovna Vás - dobré lidi, asi to nějak vycítil . Tak ať Vám dělá jen a jen radost!

31.10.2016 11:00
DiaLCS

XXX.XXX.191.151

Aj ja sa teším, že ste si malého nechali smajlík.

31.10.2016 20:32
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Děkujeme moc. Snažíme se, aby se tu měl co nejlépe.

1.11.2016 11:13
fikovnice

XXX.XXX.131.20

Andrýsek3 napsal(a):
Špatnej úhel fotky Ale má zatím krásné veliké oči a ty uši, ale do.toho určitě doroste. Ale je to náš fešáček, ty bílé pacinky jsou super.

Jj, můj Kukyn je také bílotlapkatej, je to fakt takové elegantní!

11.11.2016 07:50

Jenom povzdech - včera v garáži nádherné rezavé kotě, tak něco ke třem měsícům, poměrně bázlivé, zároveň extra mazel, ráno spalo v kuchyni...kruci, u nás by to bylo už č.8, to chlap nemůže rozdýchat, stejně tak kocouři...kruci kruci

11.11.2016 13:11
fikovnice

XXX.XXX.131.20

Jenom povzdech - včera v garáži nádherné rezavé kotě, tak něco ke třem měsícům, poměrně bázlivé, zároveň extra mazel, ráno spalo v kuchyni...kruci, u nás by to bylo už č.8, to chlap nemůže rozdýchat, stejně tak kocouři...kruci kruci

Já mám mlhavé tušení jak to dopadne...
Ten podmiňovací způsob ve Vašich větách je podezřelý...

30.11.2016 18:40
Machyska

XXX.XXX.252.23

Míra n napsal(a):

Co kluci, jak se jim daří? Jsou už oba zdraví?

1.12.2016 07:27

fikovnice napsal(a):

Já mám mlhavé tušení jak to dopadne...
Ten podmiňovací způsob ve Vašich větách je podezřelý...

Chlap - hlavně tomu nedávej jméno! Jak to má jméno, tak už neodejde...je to Matýsek II
Letos bude muset být stromeček extra dobře přivázaný

1.12.2016 09:03
Acamar

XXX.XXX.57.109

Chlap - hlavně tomu nedávej jméno! Jak to má jméno, tak už neodejde...je to Matýsek II

Budete mít letos krásně vyzdobený stromek - z jedné strany bude viset Matýsek II, z druhé druhé kotě (Barunka?)...

1.12.2016 12:36

Acamar napsal(a):

Budete mít letos krásně vyzdobený stromek - z jedné strany bude viset Matýsek II, z druhé druhé kotě (Barunka?)...

Jo, Barunka, ze třetí strany asi tak 150ti kilový Tomíček a špičku mu bude dělat sousedovic Leonek.
A babka Jerrynka si pod ním udělá wc ...veselé vánoce.

1.12.2016 12:52
lavacca

XXX.XXX.218.25

Gratuluju k dalšímu přírůstku.

1.12.2016 15:32
Acamar

XXX.XXX.29.135

Jo, Barunka, ze třetí strany asi tak 150ti kilový Tomíček a špičku mu bude dělat sousedovic Leonek.
A babka Jerrynka si pod ním udělá wc ...veselé vánoce.

Váš vánoční stromek si prostě Ježíšek nemá šanci splést

1.12.2016 15:58
Machyska

XXX.XXX.252.23

Matýsek II, je ten zrzeček z garáže, že? Chlap to asi rozdýchal co?

1.12.2016 20:20
Míra n

XXX.XXX.233.43

Machyska napsal(a):
Co kluci, jak se jim daří? Jsou už oba zdraví?

Tak kocourci jsou zdraví. Přibrali za těch 8 týdnů 1,2kg, ale jsou to pořád takový hubeňouři,
alespoň mě to tak připadá když to porovnám s kočkou na zahradě ta zas na zimu dost ztloustla a k tomu má ještě pořádný kožich.
Jinak k mé velké spokojenosti chodí vzorně na záchodky a výtvory zahrabávají až tak usilovně, až to někdy rozhrábnou, akorát ty hovínka mi připadají taková měkčí než měli první dny.
A také ještě nikdy ani neblinkali, což jsem sem tam očekával, že se to může stát.
Také se se už dobře socializovali, když jednoho začnu hladit tak hned přiběhne druhý a chce se také mazlit, anebo přijdou pro pohlazení do klína a pak pak po mně lezou skoro jak po škrabadle, tak já jsem samý škrábanec, ale kocourci si krásně vrní, ještě horší však je když se na mě začnou rvát.Úmyslně mě však nikdy neškrábli ani nekousli, vše jen ve hře.
Ze začátku jsem byl rozhodnutý že kocourci spát v posteli nebudou, První asi tři týdny spali na polštářku vedle postele, potom asi tak měsíc v křesle, ale hlavně chodili spát kolem desáté jako já.Boj o postel jsem asi před deseti dny prohrál a také už kocouři nechodí spát v deset ale spíš v jedenáct vlezou teprve do postele.A večer samozřejmě nejvíc řádí.
7777777777777777777777777ůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůů(Tohle psal Slinta ale co vám píše nevím)
Potom se asi tak půl hodiny olizují a další půlhodinku je přesvědčuji, že já už jsem umytý
a že mě tedy olizovat nemusí.Pokusy o mytí mi provádí i v noci když se převalím a vzbudím je.Takže kocouři jsou asi spokojený a já poškrábaný a nevyspalý.
¨¨.

2.12.2016 15:19
Machyska

XXX.XXX.252.23

Děkuji za odpověď, jsou to krásní kožíšci. Ať Vám dělají jen radost.

2.12.2016 16:03
Acamar

XXX.XXX.29.135

Míra n napsal(a):
Tak kocourci jsou zdraví. Přibrali za těch 8 týdnů 1,2kg, ale jsou to pořád takový hubeňouři,
alespoň mě to tak připadá když to porovnám s kočkou na zahradě ta zas na zimu dost ztloustla a k tomu má ještě pořádný kožich.
Jinak k mé velké spokojenosti chodí vzorně na záchodky a výtvory zahrabávají až tak usilovně, až to někdy rozhrábnou, akorát ty hovínka mi připadají taková měkčí než měli první dny.
A také ještě nikdy ani neblinkali, což jsem sem tam očekával, že se to může stát.
Také se se už dobře socializovali, když jednoho začnu hladit tak hned přiběhne druhý a chce se také mazlit, anebo přijdou pro pohlazení do klína a pak pak po mně lezou skoro jak po škrabadle, tak já jsem samý škrábanec, ale kocourci si krásně vrní, ještě horší však je když se na mě začnou rvát.Úmyslně mě však nikdy neškrábli ani nekousli, vše jen ve hře.
Ze začátku jsem byl rozhodnutý že kocourci spát v posteli nebudou, První asi tři týdny spali na polštářku vedle postele, potom asi tak měsíc v křesle, ale hlavně chodili spát kolem desáté jako já.Boj o postel jsem asi před deseti dny prohrál a také už kocouři nechodí spát v deset ale spíš v jedenáct vlezou teprve do postele.A večer samozřejmě nejvíc řádí.
7777777777777777777777777ůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůů(Tohle psal Slinta ale co vám píše nevím)
Potom se asi tak půl hodiny olizují a další půlhodinku je přesvědčuji, že já už jsem umytý
a že mě tedy olizovat nemusí.Pokusy o mytí mi provádí i v noci když se převalím a vzbudím je.Takže kocouři jsou asi spokojený a já poškrábaný a nevyspalý.
¨¨.

Mně je úplně jasné, co Slinta píše
Míra N je můůůůůůj, mňaůůůů...

Kocourci vypadají oproti prvním fotkám zdravě a opečovávaně
Gratuluji klukům k dobití postele

3.12.2016 17:20
Míra n

XXX.XXX.233.43

Machyska napsal(a):
Děkuji za odpověď, jsou to krásní kožíšci. Ať Vám dělají jen radost.

Jo radost to mi dělají, a také se mi líbí, ale ona každá obyčejná kočka je hezká.

3.12.2016 17:47
Míra n

XXX.XXX.233.43

Acamar napsal(a):
Mně je úplně jasné, co Slinta píše
Míra N je můůůůůůj, mňaůůůů...

Kocourci vypadají oproti prvním fotkám zdravě a opečovávaně
Gratuluji klukům k dobití postele

Já jsem jim ani nedal jméno a protože bíločerný první týden když jsem se ho dotýkal
strašně slintal tak už mu ta přezdívka Slinta asi zůstane. Mourek na mě zas pořád syčel tak tomu zas říkám Syčák. A kočka na zahradě ta se jmenuje Kočka anebo Čičík.
Mně by to spaní kocourku v posteli nevadilo, Ale ty jejich olizovací útoky jsou někdy dost otravné, ikdyž mi tím dávají asi najevo že jsou se mnou spokojený.To kočka na zahradě tak ta mně olízne tak jednou za rok a asi tak čtyřikrát do roka mi dá nosánka.
Zajímavé je také to, že přes den kocourci chrní na škrabadle.

3.12.2016 18:25
Acamar

XXX.XXX.29.135

Slinta a Syčák jsou dobré jména, hned si člověk pod tím něco představí... a jim je to stejně jedno.
Ano, určitě vám tím olizováním dávají najevo, že jste člen jejich rodinky. Tak se o vás starají jako o vlastního. Naše první kočka zase děsně přešlapovala (mléčný krok) a vrněla, taky to usínání bylo nadlouho. Ale co bych neudělala pro ty léčivé vibrace
Kočky mají nejvíc energie po ránu a navečer/v noci a přes den s výjimkou kontrolních vycházek k misce, ledničce atd. dokážou chrnět pořád.

3.12.2016 20:05
Bejina

XXX.XXX.112.69

Acamar napsal(a):
Naše první kočka zase děsně přešlapovala (mléčný krok) a vrněla, taky to usínání bylo nadlouho. Ale co bych neudělala pro ty léčivé vibrace

No jo, co bychom pro ně neudělali... v noci jim uhýbám, aby se pohodlně vyspali, zatímco já spím jak zkroucený paragraf a ráno se nemůžu narovnat. Když je kočkami obsazená sedačka, tak automaticky sedám na nepohodlná zbývající místa s horším výhledem na televizi, abych je nedejbože nerušila. Pokud mi některá leží na klíně, pak setrvávám v této poloze trpělivě, dokud se miláček sám nevzbudí a to i za cenu, že mi každou chvíli nejspíš praskne močák. A když některá číča spí na zemi na nejfrekventovanějším místě našeho bytu, tak celá rodinka ji opatrně a co nejtišeji překračuje... takhle se dá pokračovat donekonečna...

...uklidní mě někdo, že nejsem jediná?

3.12.2016 20:10
rapotacka11

XXX.XXX.32.133

To fakt nejste .
Roztaje a neruší i tvrdej chlap...

3.12.2016 20:10
Acamar

XXX.XXX.29.135

jen s dvěmi výjimkami - u TV se u nás dodržuje (vč.koček) stabilní zasedací pořádek, no a ten močák...tam teda já musím.

3.12.2016 21:35
Bejina

XXX.XXX.112.69

Acamar napsal(a):
jen s dvěmi výjimkami - u TV se u nás dodržuje (vč.koček) stabilní zasedací pořádek, no a ten močák...tam teda já musím.

...a byla by rada na ten zasedací pořádek?
Moje kočky mají štěstí, že můj močák má velkou výdrž... zatím...

3.12.2016 22:07
Acamar

XXX.XXX.29.135

Radu asi ne, měli jsme štěstí. Každá z koček si zatím (kupodivu) na gauči vybrala vždy místo v rohu, a to nemění. Jinak taky lehávají v bytě na nejfrekventovanější "křižovatce", jak píšete, nebo aspoň v nejužším místě.

3.12.2016 22:42
Bejina

XXX.XXX.112.69

Acamar napsal(a):
Radu asi ne, měli jsme štěstí. Každá z koček si zatím (kupodivu) na gauči vybrala vždy místo v rohu, a to nemění. Jinak taky lehávají v bytě na nejfrekventovanější "křižovatce", jak píšete, nebo aspoň v nejužším místě.

U nás se leží zásadně na tom nejužším místě, kde se nejvíc chodí. Tam se totiž zužuje vedení podlahového vytápění a nejvíc to tam hřeje, tak proto zrovna tohle místo je většinou v obležení...

A na sedačce mi nezbývá nic jiného, než zasedací pořádek asi namalovat a jmenovitě popsat, třeba budeme mít štěstí, že pochopí.

4.12.2016 13:58
Acamar

XXX.XXX.29.135

Nojo, topení, tak to je jasné...my vždy poznali zahájení topné sezony podle kočky na topení i když ta naše současná mladá teda na topení neleží, ale zase se chodí aspoň vyhřívat pod stolní lampu. A i když podlahové topení nemáme, tak stejně v nejužším místě rády leží všechny, asi ze zlomyslnosti
Možná když pohodíte po sedačce nenápadně nějaké noviny apod., tak by ten pokus mohl vyjít...známe kočky - letáky a krabice...

4.12.2016 20:10
joanne.s

XXX.XXX.42.239

Bejina napsal(a):
Acamar napsal(a):
Naše první kočka zase děsně přešlapovala (mléčný krok) a vrněla, taky to usínání bylo nadlouho. Ale co bych neudělala pro ty léčivé vibrace

No jo, co bychom pro ně neudělali... v noci jim uhýbám, aby se pohodlně vyspali, zatímco já spím jak zkroucený paragraf a ráno se nemůžu narovnat. Když je kočkami obsazená sedačka, tak automaticky sedám na nepohodlná zbývající místa s horším výhledem na televizi, abych je nedejbože nerušila. Pokud mi některá leží na klíně, pak setrvávám v této poloze trpělivě, dokud se miláček sám nevzbudí a to i za cenu, že mi každou chvíli nejspíš praskne močák. A když některá číča spí na zemi na nejfrekventovanějším místě našeho bytu, tak celá rodinka ji opatrně a co nejtišeji překračuje... takhle se dá pokračovat donekonečna...

...uklidní mě někdo, že nejsem jediná?

To tedy nejsi. Nejdřív kocour, potom paní :D
i ze záchoda odcházím až poté, co kocourek milostivě svolí, že už můžem

4.12.2016 21:32
Bejina

XXX.XXX.112.69

joanne.s napsal(a):
To tedy nejsi. Nejdřív kocour, potom paní :D
i ze záchoda odcházím až poté, co kocourek milostivě svolí, že už můžem

Uffffff... všichni jste mě uklidnili, takže koukám, že i na záchodě to máme stejné...

...a i myčka se u nás zavírá až poté, co proběhne pečlivá "trojkontrola"...

16.12.2016 11:42
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Ani už se nenechá vyfotit čertík náš. Malý Thigísek cca přes 3 měsíce.

16.12.2016 12:07

Jé, už mu k té hlavě narostlo i tělo!

16.12.2016 12:22
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Jé, už mu k té hlavě narostlo i tělo!

Sláva. Když koukám na fotky hned na úvodním příspěvku, je to Teda sakra rozdíl.

16.12.2016 13:13
Bejina

XXX.XXX.112.69

Andrýsek3 napsal(a):

Krásně vám ten klučík vyrostl ! S porovnáním s prvními fotkami, ten rozdíl je opravdu velký.

A já zrovna mám slabost na ty bílé "ponožky" u černých koček.

16.12.2016 15:02
lavacca

XXX.XXX.218.25

Andrýsek3 napsal(a):

Je úžasný! Když se člověk koukne na ty první fotky a na tyhle - nádherná proměna. Jak z ošklivého káčátka v labuť.

17.12.2016 08:36
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Míra n napsal(a):
¨¨.

Míro, to jsou nádherný kocouřiska, hlavně ten mourek, ale vlastně oba! Vyřiďte jim gratulaci za to, že si Vás přivlastnili!

17.12.2016 08:38
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Bejina napsal(a):
Krásně vám ten klučík vyrostl ! S porovnáním s prvními fotkami, ten rozdíl je opravdu velký.

A já zrovna mám slabost na ty bílé "ponožky" u černých koček.

Jj, my jsme ty "ponožkové", že? I když já v kombinaci s mourováním...

P.S. Právě mi mladej shodil květináč, tak už z těch jeho ponožek tak nadšená nejsem!

17.12.2016 08:46
Bejina

XXX.XXX.112.69

fikovnice napsal(a):
Jj, my jsme ty "ponožkové", že? I když já v kombinaci s mourováním...

P.S. Právě mi mladej shodil květináč, tak už z těch jeho ponožek tak nadšená nejsem!

Jo jo, jsem také "ponožková" líbí se mi jak s černou, tak s mourováním, ale náš kocourek má ty ponožky poněkud vyšší, takže máme spíše "nadkolenky"...

17.12.2016 12:31
Acamar

XXX.XXX.29.135

Bejina napsal(a):

Jo jo, jsem také "ponožková" líbí se mi jak s černou, tak s mourováním, ale náš kocourek má ty ponožky poněkud vyšší, takže máme spíše "nadkolenky"...

Taky se hlásím do klubů "ponožkových" u těch černých kožíšků bílé ponožky ale daleko více vyniknou. Naše první bílo-mourinka měla ponožky, ale jen na třech tlapkách. Byla vlastně pořád nedoobutá

17.12.2016 13:07

Andrýsek3 napsal(a):
Bráchové.

Myslíš ty dva černonohaté s bílýma ponožkama?

17.12.2016 13:17
Acamar

XXX.XXX.29.135

Já si toho prve vůbec nevšimla

17.12.2016 13:30
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

A Joo já si taky nevšimla. Jsme sladěný.

17.12.2016 14:19
lavacca

XXX.XXX.218.25

Acamar napsal(a):
Taky se hlásím do klubů "ponožkových" u těch černých kožíšků bílé ponožky ale daleko více vyniknou. Naše první bílo-mourinka měla ponožky, ale jen na třech tlapkách. Byla vlastně pořád nedoobutá

Taky jsem na ponožkové - a ideálně i s lysinkou a náprsenkou...ach. ♥

17.12.2016 15:08
Acamar

XXX.XXX.29.135

lavacca napsal(a):

Ano Mně kdysi učarovalo foto kocourka, který měl černý kožíšek, bílé ponožky malou bílou náprsenku (lysinku už nevím) - ale tak dokonale, že vypadal jako pán ve fraku s motýlkem, v rukavičkách, psích dečkách a náprsenkou...škoda, že jsem si to foto neuložila.

17.12.2016 17:43
Míra n

XXX.XXX.233.43

fikovnice napsal(a):
Míro, to jsou nádherný kocouřiska, hlavně ten mourek, ale vlastně oba! Vyřiďte jim gratulaci za to, že si Vás přivlastnili!

Vyřízeno. Také si si říkám že z těch usmrkanců co jsem donesl rostou hezcí kocouři.Ale oni škaredé obyčejné kočky snad ani neexistují,
Číču s ponožkama na předních, podkolenkama na zadních nohách a s bryndáčkem mám na zahradě, tam nechápu jak je může mýt tak běloučký když vidím kde všude chodí.

17.12.2016 21:42
Machyska

XXX.XXX.252.23

Andrýsek3 napsal(a):
Bráchové.

Teprve tady je pěkně vidět, jak malý strašně vyrostl, ten kontrast oproti prvním fotkám je obrovský

Krásný kocourek.

17.12.2016 21:45
Machyska

XXX.XXX.252.23

Míra n napsal(a):
Vyřízeno. Také si si říkám že z těch usmrkanců co jsem donesl rostou hezcí kocouři.Ale oni škaredé obyčejné kočky snad ani neexistují,
Číču s ponožkama na předních, podkolenkama na zadních nohách a s bryndáčkem mám na zahradě, tam nechápu jak je může mýt tak běloučký když vidím kde všude chodí.

Kluci jsou perfektní a venkovní kočička je taky taková "spravená" oproti profilové fotce a je i barevně moc pěkná

18.12.2016 03:30
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Andrýsek3 napsal(a):
Bráchové.

Barney je pašák - přijal koťátko! Žárlí aspoň trochu?

18.12.2016 03:32
fikovnice

XXX.XXX.30.49

lavacca napsal(a):

Tak to jsme stejné, i když já nemusím tu lysinku. To jsme teda fajnšmekři!

18.12.2016 03:34
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Míra n napsal(a):

Milí kočičáci, rádo se stalo. A buďte na svého pánečka hodní, on se vás ujal, má vás moc rád a vypiplal z vás krásné kocoury, a z venkovní nádhernou čičinu!

18.12.2016 11:20
Bejina

XXX.XXX.112.69

Acamar napsal(a):

"nedoobutá"...

... takže když jsem viděla černého kocourka, který měl tři ponožky a konec černého ocásku bílý, tak si vlastně dal tu čtvrtou ponožku na ocásek, je to tak?

18.12.2016 11:41
Acamar

XXX.XXX.29.135

Bejina napsal(a):
"nedoobutá"...

... takže když jsem viděla černého kocourka, který měl tři ponožky a konec černého ocásku bílý, tak si vlastně dal tu čtvrtou ponožku na ocásek, je to tak?

parádník! To musel být taky fešák

18.12.2016 18:14
Míra n

XXX.XXX.233.43

Machyska napsal(a):
Kluci jsou perfektní a venkovní kočička je taky taková "spravená" oproti profilové fotce a je i barevně moc pěkná

Spravená - asi slušně řečený výraz pro tlustá, tak to teda je. Na tu letošní zimu přibrala jako ještě nikdy předtím, ale hodně jí také přidává zimní kožíšek, taky už jí říkám že je jak koule, ale po stromech leze skoro jak veverka tak to snad není ještě tak hrozný.

18.12.2016 18:34
RychlaRota

XXX.XXX.210.190

Cierno- biele kocicky su najvacsi milacikovia, ale aj najvacsi nesikovia :D:D teda aspon u nas doma proste mojich braskov umazlenych by som za nic za svete nevymanenila a rozmyslame s priatelom aj o napisani knihy Zivot s CB kocicakmi, lebo si to zasluzia

Co sa tyka modnych doplnkov u nas doma sa nosi samozrejme naprsenka, na prednych nozickach ponozky a na zadnych podkolienky Proste aj kocicaci musia ladit

18.12.2016 18:39
Bejina

XXX.XXX.112.69

RychlaRota napsal(a):
Cierno- biele kocicky su najvacsi milacikovia, ale aj najvacsi nesikovia :D:D teda aspon u nas doma proste mojich braskov umazlenych by som za nic za svete nevymanenila a rozmyslame s priatelom aj o napisani knihy Zivot s CB kocicakmi, lebo si to zasluzia

Co sa tyka modnych doplnkov u nas doma sa nosi samozrejme naprsenka, na prednych nozickach ponozky a na zadnych podkolienky Proste aj kocicaci musia ladit

Tak to už je dle fotek halda ponožek a podkolenek... to párování vám nezávidím...

18.12.2016 18:40
Míra n

XXX.XXX.233.43

fikovnice napsal(a):
Milí kočičáci, rádo se stalo. A buďte na svého pánečka hodní, on se vás ujal, má vás moc rád a vypiplal z vás krásné kocoury, a z venkovní nádhernou čičinu!

No nevím, nevím jestli pětiměsiční kocourci můžou být hodní. I když asi jo, ale musím dodat že to jsou také pořádní raubíří, za půl dne udělají nepořádek jak já za měsíc, ze mně mají málem druhé škrabadlo a na noční olizovací útoky jsem si také nezvyk. A jinak to jsou zlatíčka a člověk je musí mít rád potvůrky jedny.

18.12.2016 20:15
Acamar

XXX.XXX.29.135

RychlaRota napsal(a):

Nádherní všichni tři ponožkáči naše bíločerná je taky větší nešika než byly mourinky.

18.12.2016 20:19
Acamar

XXX.XXX.29.135

Míra n napsal(a):
No nevím, nevím jestli pětiměsiční kocourci můžou být hodní. I když asi jo, ale musím dodat že to jsou také pořádní raubíří, za půl dne udělají nepořádek jak já za měsíc, ze mně mají málem druhé škrabadlo a na noční olizovací útoky jsem si také nezvyk. A jinak to jsou zlatíčka a člověk je musí mít rád potvůrky jedny.

Asi nemůžou, to by bylo spíše podezřelé, že s nimi není něco v pořádku Nemáte šanci zpohodlnět

19.12.2016 10:47
lavacca

XXX.XXX.218.25

Míra n napsal(a):

Číča je fakt kočka. Takhle mourovate čičiny do zlatova a bicolorní fakt hoooodně můžu.

A klukům koukají rošťárny z očí, což je ale dobře, aspoň se nenudíte. A co říkají na vánoční stromeček ?

19.12.2016 12:12
inkunka

XXX.XXX.33.177

I my jsme o víkendu nalezli u silnice 7 koťat.4 malá a 3 odrostlejší. Malá by ještě měla být u mámy a pár dní v zimě z nich udělalo chodící kostřičky. Odrostlejší jsou na tom mnohem lépe. Zatím jsem je dali do tepla s krmením a několika bedýnkami s pískem.
Chci se vás zeptat, zda je možné aspoň část umístit do útulků, protože 7 je doopravdy hodně. Myslím jen ta starší. Malá se musí dát do kupy.
Nebo raději hledat nové páníčky po inzerci, až po vánocích.
Nechat si je všechny nemůžeme, to by fakt nešlo. Pravdou je, že nedávno jsme přišli o zrzíka, kocoura, který se nám před 5 lety jako dospělý objevil přede dveřmi a už u nás zůstal. Ale 7 je až moc,1 nebo 2 to ano.

19.12.2016 12:25

Inkunka, já mám teď číslo 8...
ale jasně je to moc...
Jestli s tím nemáš problém, tak je nech u sebe a radši hledej rovnou nové domovy nebo alespoň dočasky, útulek jako takový bych viděla až jako poslední možnost
Ale máš to hezký dáreček pod stromeček...

19.12.2016 12:26
Acamar

XXX.XXX.57.109

inkunka napsal(a):
I my jsme o víkendu nalezli u silnice 7 koťat.4 malá a 3 odrostlejší. Malá by ještě měla být u mámy a pár dní v zimě z nich udělalo chodící kostřičky. Odrostlejší jsou na tom mnohem lépe. Zatím jsem je dali do tepla s krmením a několika bedýnkami s pískem.
Chci se vás zeptat, zda je možné aspoň část umístit do útulků, protože 7 je doopravdy hodně. Myslím jen ta starší. Malá se musí dát do kupy.
Nechat si je všechny nemůžeme, to by fakt nešlo. Pravdou je, že nedávno jsme přišli o zrzíka, kocoura, který se nám před 5 lety jako dospělý objevil přede dveřmi a už u nás zůstal. Ale 7 je až moc,1 nebo 2 to ano.

Sedm koťat jedním vrzem? Určitě by pro koťátka bylo lepší, kdyby neprošla zbytečně útulkem (min. větší riziko nakažení přenosnými nemocemi na místě s velkou koncentrací koček, kotě nemá takovou imunitu). Pokud je to ve vašich možnostech, lépe je udat přes inzerci. Jste hodná, že se o takové "nadělení" staráte

19.12.2016 12:30
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Inkunka, odkud jste? stačí okres.

raději bych volila některé z menších depozit v okolí, jsou -li jaké. ale teď dokud jsou koťátka - nechala bych sourozence pohromadě, vykrmit, zesílit.

Jste moc hodná, díky, že jste se postarala.

19.12.2016 12:56
inkunka

XXX.XXX.33.177

Koťátka přivezl manžel, viděl je na silnici, když se vracel se synem od vlaku. Koukal, co to je chlupatého na silnici a oni 4 chlupáči. Potom jsme se jeli pro jistotu ještě kouknout, zda tam ještě nějaká nezůstala a ona přiběhla starší 3.
On sám jako nepříliš velký kočkomil s tím, že jen kvůli mě toleruje 3 domácí kočičáky, byl zaražený tím, jak to někdo může udělat hlavně těm malým.
A jak píšete, že jsme hodní, to by přece udělal každý, kdo má srdce na správném místě.
Zatím budou u nás a snad to zvládneme, potom budeme hledat nový domov.
Z útulků mám také obavy, jak si zde čtu v příspěvcích o smutných osudech a všech přenosných nemocí, o kterých jsem zatím naštěstí nevěděla a ani netušila, že existují.

19.12.2016 18:19
Míra n

XXX.XXX.233.43

lavacca napsal(a):
Číča je fakt kočka. Takhle mourovate čičiny do zlatova a bicolorní fakt hoooodně můžu.

A klukům koukají rošťárny z očí, což je ale dobře, aspoň se nenudíte. A co říkají na vánoční stromeček ?

No a přitom je to obyčejná kočka, i když někdy říkám že je to to kočka s PP-zahradní směs.
A navíc tato číča je opravdu hodná, mazlící vítací klínovka a vlastně také můj první průvodce
do světa koček, takže ty uličníky co mám nyní doma zachránila také ona.
Kluci na stromeček neříkají nic, žádný ještě není.

19.12.2016 18:35

Matýsek je rozhodně stromečkem zaujat :.

19.12.2016 18:39
Míra n

XXX.XXX.233.43

inkunka napsal(a):
Koťátka přivezl manžel, viděl je na silnici, když se vracel se synem od vlaku. Koukal, co to je chlupatého na silnici a oni 4 chlupáči. Potom jsme se jeli pro jistotu ještě kouknout, zda tam ještě nějaká nezůstala a ona přiběhla starší 3.
On sám jako nepříliš velký kočkomil s tím, že jen kvůli mě toleruje 3 domácí kočičáky, byl zaražený tím, jak to někdo může udělat hlavně těm malým.
A jak píšete, že jsme hodní, to by přece udělal každý, kdo má srdce na správném místě.
Zatím budou u nás a snad to zvládneme, potom budeme hledat nový domov.
Z útulků mám také obavy, jak si zde čtu v příspěvcích o smutných osudech a všech přenosných nemocí, o kterých jsem zatím naštěstí nevěděla a ani netušila, že existují.

Tak to tedy taky nedokážu pochopit že je to někdo schopný udělat. Sám jsem také domů donesl asi před 10 týdny dvě vyhozená koťata. Sice mě někdy zlobí ale už bych je nedal.
Přidávám se k holkám a též píši, že jste hodná i s manželem a snažíte se o kočičky postarat.
Pacičky drží Slinta a Syčák ať to zvládnete.

19.12.2016 19:12
Machyska

XXX.XXX.252.23

Míra n napsal(a):
Spravená - asi slušně řečený výraz pro tlustá, tak to teda je. Na tu letošní zimu přibrala jako ještě nikdy předtím, ale hodně jí také přidává zimní kožíšek, taky už jí říkám že je jak koule, ale po stromech leze skoro jak veverka tak to snad není ještě tak hrozný.

Naši lumpíci jsou letos také trochu kulatější než minulé zimy, tak snad nebude moc mrznout.

Kočička je krásná kulička.

20.12.2016 17:33
Míra n

XXX.XXX.233.43

Machyska napsal(a):
Naši lumpíci jsou letos také trochu kulatější než minulé zimy, tak snad nebude moc mrznout.

Fotka je z loňské zimy, letos je to horší, ale vyfotit v té správné pozici se nenechá.
Takže tuhle zimu už ne kulička ale koule. Podle mé kočky by jsme měli očekávat tak -20°.

20.12.2016 17:39
Míra n

XXX.XXX.233.43

Matýsek je rozhodně stromečkem zaujat :.

Hezká fotka. Je vidět jak si vybírá ozdobičku aby mu ladila ke kožíšku.

20.12.2016 18:44
lavacca

XXX.XXX.218.25

Míra n napsal(a):
No a přitom je to obyčejná kočka, i když někdy říkám že je to to kočka s PP-zahradní směs.
A navíc tato číča je opravdu hodná, mazlící vítací klínovka a vlastně také můj první průvodce
do světa koček, takže ty uličníky co mám nyní doma zachránila také ona.
Kluci na stromeček neříkají nic, žádný ještě není.

Je fakt úžasná. Hnedka bych jí poňuchala na bříšku.

Áha, tak až bude, očekávám hlášení.

20.12.2016 18:47
lavacca

XXX.XXX.218.25

inkunka napsal(a):

Tak tomu říkám nadělení!

Jste úžasní, že jste se jich ujali. A pokud to půjde, raději bych jim hledala domov přes inzerci. Bohužel depozita a útulky praskají ve švech a hlavně při té koncentraci koček by mohla neočkovaná koťátka lehce chytit nějakou infekci, apod. (hlavně kotěcí rýma, atd.).

Držím moc palce, ať se maličcí rozjedí a zvládnou to.

A až budete mít čas, pochlubte se fotkou a infem, odkud jste a kontaktem. Budeme to šířit dál, to by bylo, aby se noví páníčci nenašli.

20.12.2016 20:13
Machyska

XXX.XXX.252.23

lavacca napsal(a):
Tak tomu říkám nadělení!

Jste úžasní, že jste se jich ujali. A pokud to půjde, raději bych jim hledala domov přes inzerci. Bohužel depozita a útulky praskají ve švech a hlavně při té koncentraci koček by mohla neočkovaná koťátka lehce chytit nějakou infekci, apod. (hlavně kotěcí rýma, atd.).

Držím moc palce, ať se maličcí rozjedí a zvládnou to.

A až budete mít čas, pochlubte se fotkou a infem, odkud jste a kontaktem. Budeme to šířit dál, to by bylo, aby se noví páníčci nenašli.

Naprosto souhlasím, naštěstí je v inzercích čím dál tím méně "obyčejných" koťátek, tak je velká šance na úspěch. Většinou jsou tam kočičky s PP a dospělé útulkové kočičky.

Přeji koťátkům hodně síly a hodné páníčky.

Moc děkuji i Vám, za vaši obětavost a ochotu zachránit ty malé chlupáčky.

21.12.2016 10:03
inkunka

XXX.XXX.33.177

Větší koťat budeme nabízet až po vánocích, aby neskončila jako dárek, který může brzy přestat bavit. Chtěla bych se vás zeptat, zda a jak je možné je začít trochu otužovat, myslím ty větší. Zdají se mě málo na zimu osrstěná, ale možná si to jen namlouvám. Když se kouknu na naše chlupáče, tak ti mají srst jako medvídci.
Posílám i fotky, máme je zatím v kotelně.Nejsou v žádném luxusu jako vaši kočičáci, ale je tam teplíčko.

21.12.2016 10:25
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Inkunka: jsou moc pěkní.
neměla byste pár krabic od potravin, že byste jim je tam dala? kočičáci v nich rádi líhají, hlavně v těch krabicích částečně otevřených..

21.12.2016 12:24
inkunka

XXX.XXX.33.177

joanne.s napsal(a):
Inkunka: jsou moc pěkní.
neměla byste pár krabic od potravin, že byste jim je tam dala? kočičáci v nich rádi líhají, hlavně v těch krabicích částečně otevřených..

Děkuji za radu. Mají tam jen jednu, tak jim dnes ještě jednu přidám. Použila jsem je také jako provizorní WC, dolu jsem přilepila igelit a zatím drží.
Nejraději se chodí vyhřívat na trubku od topení, hlavně želvovinová kočička. a nebo lezou všude možně po policích, kde i usínají.

21.12.2016 12:37
Acamar

XXX.XXX.29.135

inkunka napsal(a):
Větší koťat budeme nabízet až po vánocích, aby neskončila jako dárek, který může brzy přestat bavit. Chtěla bych se vás zeptat, zda a jak je možné je začít trochu otužovat, myslím ty větší. Zdají se mě málo na zimu osrstěná, ale možná si to jen namlouvám. Když se kouknu na naše chlupáče, tak ti mají srst jako medvídci.
Posílám i fotky, máme je zatím v kotelně.Nejsou v žádném luxusu jako vaši kočičáci, ale je tam teplíčko.

To jste asi udělala dobře, že počkáte s inzeráty po vánocích - z toho důvodu, co píšete. Koťatům určitě luxus chybět nebude, hlavně že jsou v teplu a suchu. Krabice opravdu mají rády snad všechny kočky a dají jim kolikrát přednost před luxusním pelíškem Můžete je třeba vyslat nějakou starou dekou apod. Hlavně ty záchodky asi musíte pro tolik koťat nějak zimprovizovat z nějakých bedýnek, plastových nádob... ale to je vám asi jasné. Lépe více, koťat je hodně, ať nepřetvoří kotelnu v chlívek...S otužováním neporadím, já mám kočky bytové, tak nevím, jak moc jsou koťata na zimu citlivá.

21.12.2016 12:41

No, trošku problém vidím v jejich izolaci v kotelně, ona ta fáze vtiskávací i socializační nemíjí ani koťata a ta mladší patrně ve vtiskávací právě jsou...aby z nich nevyrostly bázlivé plašmušky a asociálové.

22.12.2016 18:30
Míra n

XXX.XXX.233.43

lavacca napsal(a):
Je fakt úžasná. Hnedka bych jí poňuchala na bříšku.

Áha, tak až bude, očekávám hlášení.

Tak to by s Váma byla spokojená, drbání na bříšku má ráda. Při příchodu na zahradu se téměř vždy setkáme u branky a to vetšinou hned padne na záda a musím jí to bříško trošku podrbat,
a velké podrbání následuje pak až v chatce.
Loni jsem jí ještě někdy v zimě brával v sobotu na noc domů, ale stromečku o vánocích si nějak nevšímala, spíš se hezky v teple vyspala.Ale nyní co mám kocourky tak už jí domů brát nemůžu a na škrabadle které jsem jí na podzim koupil řádí kocourci.
A ty asi dnes dost dováděli, po příchodu ze zahrady domů sundaná celá záclona a půl záclony "uklizeno" v nekrytém záchodku. Tak chci věřit, že se to snad už nebude opakovat a kocouři jen prováděli předvánoční úklid.

22.12.2016 18:39

"Tak chci věřit, že se to snad už nebude opakovat a kocouři jen prováděli předvánoční úklid."
No...kocouři teprve nabírají sílu, a puberta před nimi...

22.12.2016 19:11
Míra n

XXX.XXX.233.43

"Tak chci věřit, že se to snad už nebude opakovat a kocouři jen prováděli předvánoční úklid."
No...kocouři teprve nabírají sílu, a puberta před nimi...

Ach jo tak to mě teda čekají, ještě asi horší věci, tak to snad nějak budu muset zvládnout.

22.12.2016 20:16
Machyska

XXX.XXX.252.23

Míra n napsal(a):
Ach jo tak to mě teda čekají, ještě asi horší věci, tak to snad nějak budu muset zvládnout.

To řádění brzy přejde a dostanou rozum . Také jsem před kocourkem musela záclonu uklidit na měsíc do skříně a pak už si jí ani nevšiml.

22.12.2016 20:24
Bejina

XXX.XXX.112.69

Machyska napsal(a):
To řádění brzy přejde a dostanou rozum . Také jsem před kocourkem musela záclonu uklidit na měsíc do skříně a pak už si jí ani nevšiml.

Obdobím bez záclon jsme si zřejmě prošli všichni, kdo jsme měli kočičí puberťáky...

Kupodivu náš nynější poslední "puberťák" záclony nechává absolutně bez povšimnutí.

22.12.2016 21:27
lavacca

XXX.XXX.218.25

inkunka napsal(a):

Ono určitě do teď neměla moc velkou péči, takže ani ta srst nebude ta nej. S kvalitnějším krmenim by se to mělo postupně změnit. ;) Navíc koťata mívají jemnější srst nez dospěláci, takže to úplně nejde srovnávat.

Jinak bych jim přidala jeste tak 2 bedýnky, ať zůstanou čistotná. ;)

Krabice jsou určitě fajn nápad, ideálně vystlat nějakým koziskem či vlastně jde i slama či seno, pokud mate. Klidně jim udelat z krabice domeček, kam vyříznete jen kulatou díru, at se tam muzou hezky na skládat k sobě. Hlavně ta menší se určitě ráda tulí. ;).

24.12.2016 02:34
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Bejina napsal(a):
"nedoobutá"...

24.12.2016 02:42
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Míra n napsal(a):

No jo, máte pravdu - slovo "hodný" v tomto věku kočky až tak neznají. Vždyť já to mám doma - mladýmu bude 25.7 měsíců a cloumá s ním neskutečná puberta! On je jak z toho videa, které tu kdysi dávala "Blazice" - jak kočka shodí sklinku s vodou na zem. Jenže můj mladej shazuje komplet vše - miluje shazovat propisky, květináčky, fotky, svíčky, zkrátka vše. Ovšem pozor - musí to být v mé přítomnosti. To nejdříve na mě koukne, pak tak divně zamňouká (přemýšlím, jestli se mi vysmívá nebo co mi vlastně chce sdělit) a pak následuje naprosto bryskní pohyb packou, a už je daná věc na zemi; poté se na mě můj milovaný kocour slaďounce "usměje"!
No, nejsou kočky zvířata k sežrání?

24.12.2016 02:47
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Machyska napsal(a):

No mně starší kocour ztloustl opravdu moc. Tak jsem se chtěla zeptat - nevíte někdo, zda kočky vyloženě domácí a ven nechodící mohou být také ovlivňovány ročním obdobím - ve smyslu tloustnutí na zimu?

24.12.2016 02:53
fikovnice

XXX.XXX.30.49

inkunka napsal(a):
Děkuji za radu. Mají tam jen jednu, tak jim dnes ještě jednu přidám. Použila jsem je také jako provizorní WC, dolu jsem přilepila igelit a zatím drží.
Nejraději se chodí vyhřívat na trubku od topení, hlavně želvovinová kočička. a nebo lezou všude možně po policích, kde i usínají.

Já myslím, že pro takové čičiny, které někdo naprosto bezcitně vyhodil na mráz, je kotelna přímo pětihvězdičkový hotel. Mimochodem moje příbuzná mívá své venkovní kočky také na zimu v kotelně a jeden z mých minulých kocourů lehával přímo na kotli, kde míval krabičku. Stran toho ležení, jestli můžu poradit - doporučuji např. dřevěné lísky. Kočky mají rády dřevo - lehávají rády na něčem dřevěném - ty od mé příbuzné klidně i na otýpce roští. Ale s lískami ze dřeva mám dobré zkušenosti. Na dno se může dát nějaká měkká hadra (v kotelně by neměla namoknout).

24.12.2016 02:59
fikovnice

XXX.XXX.30.49

No, trošku problém vidím v jejich izolaci v kotelně, ona ta fáze vtiskávací i socializační nemíjí ani koťata a ta mladší patrně ve vtiskávací právě jsou...aby z nich nevyrostly bázlivé plašmušky a asociálové.

Tak ještě si dovolím jeden příspěvek. Ta moje příbuzná, která má teď kočky také v kotelně, má neskutečné mazly. Mnohem větší než jsou moji dva byťáci. Ale je pravdou, že ona je jednak jejich krmičkou a druhak jejich mazličkou (těch koček v kotelně), i když se s nimi pomazlí třeba jen jednou nebo dvakrát za den. Takže doporučuji "Inkunce" - dle časových možností - mazlení, braní do rukou, nějaké ty hry, apod. I když chápu, že vymazlit 7 koček může být fakt časově náročné.

24.12.2016 09:42
lavacca

XXX.XXX.218.25

fikovnice napsal(a):
Tak ještě si dovolím jeden příspěvek. Ta moje příbuzná, která má teď kočky také v kotelně, má neskutečné mazly. Mnohem větší než jsou moji dva byťáci. Ale je pravdou, že ona je jednak jejich krmičkou a druhak jejich mazličkou (těch koček v kotelně), i když se s nimi pomazlí třeba jen jednou nebo dvakrát za den. Takže doporučuji "Inkunce" - dle časových možností - mazlení, braní do rukou, nějaké ty hry, apod. I když chápu, že vymazlit 7 koček může být fakt časově náročné.

Pokud se jim paní bude věnovat, vymazlí je. Vymazlila jsem několik nemazlivých koček - dvě byla venkovní koťata, jedno 3 a druhé cca 7 měsíční. Chce to je pomalu zvykat na ruku.

24.12.2016 14:07
Machyska

XXX.XXX.252.23

fikovnice napsal(a):
No mně starší kocour ztloustl opravdu moc. Tak jsem se chtěla zeptat - nevíte někdo, zda kočky vyloženě domácí a ven nechodící mohou být také ovlivňovány ročním obdobím - ve smyslu tloustnutí na zimu?

Myslím, že na ně příroda působí, ať jsou doma nebo venku. Ty domácí mají některé pochody trochu rozhozené např. svícením, že mají den delší než by měly venku..., ale roční období určitě vnímají.

24.12.2016 20:52

fikovnice napsal(a):

Já to taky pozoruji. Kocouři jsou oba bytoví a na podzim jsou také při chuti... "Akorát" je problém v tom, že to na jaře nevylítají... Ale posledních pár dnů už žerynkají míň a to se "zlobím" že moc nejedí...

25.12.2016 18:58
Bejina

XXX.XXX.112.69

Já to taky pozoruji. Kocouři jsou oba bytoví a na podzim jsou také při chuti... "Akorát" je problém v tom, že to na jaře nevylítají... Ale posledních pár dnů už žerynkají míň a to se "zlobím" že moc nejedí...

Trochu jste mě uklidnila, nyní mi všechny naše tři kočky v poslední době jedí také méně, tak doufám, že to není jen u nás...

26.12.2016 08:51

Bejina napsal(a):
Trochu jste mě uklidnila, nyní mi všechny naše tři kočky v poslední době jedí také méně, tak doufám, že to není jen u nás...

Včera tchyně hlásila, že ji kocour také moc nežere...

26.12.2016 09:30
Bejina

XXX.XXX.112.69

Včera tchyně hlásila, že ji kocour také moc nežere...

Díky, tak jsem ještě klidnější...

27.12.2016 13:08
lavacca

XXX.XXX.218.25

Machyska napsal(a):
Myslím, že na ně příroda působí, ať jsou doma nebo venku. Ty domácí mají některé pochody trochu rozhozené např. svícením, že mají den delší než by měly venku..., ale roční období určitě vnímají.

Ano, působí. Sice ne tolika, ale působí - většina bytových koček víc líná jaro a podzim, jako ty venku, jen ne tolika samozřejmě.

18.4.2018 08:29
Andrýsek3

XXX.XXX.3.236

Dneska jsem si na tohle vlákno vzpomenula, už to je 1,5 roku, co máme toho uličníka. Hrozně to uteklo, když si teď pročítám některé ty rady, tak jste měly samozřejmě pravdu - třeba ať si z rukou nedělá hračku, samozřejmě mě loví ještě teď.

19.4.2018 10:31
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Andrýsek3 napsal(a):
Dneska jsem si na tohle vlákno vzpomenula, už to je 1,5 roku, co máme toho uličníka. Hrozně to uteklo, když si teď pročítám některé ty rady, tak jste měly samozřejmě pravdu - třeba ať si z rukou nedělá hračku, samozřejmě mě loví ještě teď.

To není možný, že to tolik vyrostlo! Na té poslední fotce je pomalu tak velkej jak ten pes!
Ale krásnej kočičák, já mám ráda obyčejné krátkosrsté kočky s dlouhou tlamičkou. Opravdu fešák.

20.4.2018 06:58
Andrýsek3

XXX.XXX.53.196

Varaxi napsal(a):
To není možný, že to tolik vyrostlo! Na té poslední fotce je pomalu tak velkej jak ten pes!
Ale krásnej kočičák, já mám ráda obyčejné krátkosrsté kočky s dlouhou tlamičkou. Opravdu fešák.

Děkuju. Poslední fotka zkresluje, tak velký uplně není, ale rádi se mají pořád.

20.4.2018 07:19

Andrysek, taky jsem si říkala, že nějak NAROSTL
fešák

20.4.2018 10:07
rencamo

XXX.XXX.224.98

Andrýsek3 napsal(a):

Krásné fotky! Pohladí na duši.

20.4.2018 10:30
Andrýsek3

XXX.XXX.53.196

Děkuju, já si vůbec nevzpomínám, že by byl takhle hrozně maličkatý.

Přidejte reakci

Přidat smajlík