Dobry den,
byvame v mestskej casti kde su same rodinne domceky a vsetci susedia maju kocicky.coz je samozrejme super, aspon sa nemusime bat psov a inych nastah pri skumani dvorov inych susedov (aj ked ideme vymenit cele oplotene aby sme "preliezaniu " zabranili).
Ale k jadru veci, nasich pubertakov pustame von zatial len pod dohladom (kastrovani budu uz coskoro a kedze mame aj holcicku cca 8 mesiacov tak nechceme riskovat) Posledne dni k nam na zahradu casto chodi susedov kocur ktory je nekastrovany (ano chapem co to znamena a to cim skor bezat na veterinu s holcickou lebo uz sa blizi k pohlavnej dospelosti).
A tu je ten problem celkom sa bojim ako to bude ked moji kocicaci budu chodit von, lebo po kasracii im chceme nechat volny pristu von a uz teraz mi obcas vyplakavaju pri dverach.ale neviem ako to budu brat (mame 2 kocurov) ked po ich teritorium sa bude premavat nekastrovany kocur, pripadne ci ich nebude "vyzivat ".
Mate niekto skusenosti ako obmedzit pristup kocura na nas pozemok ? nakolko sused ho kastrovat neplanuje aj ked tu pobehuje plno inych kociek
pripadne myslite ze to bude az taky problem ako si myslim ? alebo susedov kocur pochopi ze nasa zahrada neni jeho teritorium ? ci si to musia vybavit sami?
rozmyslala som o nejakych odpudzovacich sprejoch, ale neviem ako funguju v exteriery.
Vopred dakujem za kazdu radu a skusenost
Neporadím vám, ale z vlastní zkušenosti vím, že je to problém. Zatímco v zahradě a okolních polích se vždycky kočky i kocouři nějak srovnali, na dvůr k nám začal chodit kdysi sousedův kocour, ačkoli byl s naším stejně starý a jako koťata si hráli, jako dospělý ho absolutně netoleroval a mlátil ho, jak ho viděl. Ačkoli byli stejně velcí, ten náš kanička se vždycky nechal. Navíc nám kocour lezl až do sklepa, který si značkoval, kadil v něm, prostě hrůza. pokud byla naživu moje fenka, jakž takž to šlo, ačkoli ve stáří byla nemocná a ten deb... jí vyloženě chodil provokovat, ale jak jsme o ní přišli, tak jsem bu´dto musela kocoura (našeho) zavírat)což blbě nesl), nebo taky se mi stalo, že když jsem přišla domů, tak pootevřená veranda vypadala jak kůlnička na dříví- doslova, včetně servaných záclon. Skončilo to až novým štěnětem velkého plemene. Takže, situace se může vyvíjet jakoli, držím palce, ať je to u vás jiné
macomb
napsal(a):
Já bych to nechala na kočkách oni si to vyříkají sami Vaše kočky budou taky spozet i po okolních pozemcích.
Mne by nevadilo az tak to "vyrikavani " len osobne si myslim ze je rozdiel medzi kastratom a nekastratom ci uz v akejsi agresii, ale zaroven potrebuju aj vacsie teritorium.
Tie nase trdla su taky mazlici domaci, kocicky im praveze nevadia ani cudzie. Snazime sa ich plne socializovat, su zvyknuti na ludi, psov, kocicky... teda sa skor bojim co ten druhy kocur,
Prave preto neviem ci sa mam skusit zoznamit ja najprv s tym kocurom nech si navzajom zvykaju na svoje pachy aby casom vedeli ze to ani na jednej strane neni nejaky votrelec
, alebo ho snad vyhanat ? Coz by som robila nerada lebo mam rada vsetky zvieratka
RychlaRota
napsal(a):
Mne by nevadilo az tak to "vyrikavani " len osobne si myslim ze je rozdiel medzi kastratom a nekastratom ci uz v akejsi agresii, ale zaroven potrebuju aj vacsie teritorium.
Tie nase trdla su taky mazlici domaci, kocicky im praveze nevadia ani cudzie. Snazime sa ich plne socializovat, su zvyknuti na ludi, psov, kocicky... teda sa skor bojim co ten druhy kocur,
Prave preto neviem ci sa mam skusit zoznamit ja najprv s tym kocurom nech si navzajom zvykaju na svoje pachy aby casom vedeli ze to ani na jednej strane neni nejaky votrelec
, alebo ho snad vyhanat ? Coz by som robila nerada lebo mam rada vsetky zvieratka
Mám dvě kočky a jednoho kocoura, všichni jsou kastrovaní a všichni chodí i ven. Bydlíme taky na dědině v řadové zástavbě a máme jen dvůr.Koček je tady plno, většinou jsou nekastrovaný a nezaznamenala jsem nikdy žádnej problém, nikdy mě žádná kočka domu nepřišla dorvaná nebo něco takovýho. Po pravdě mě ani nic takovýho nenapadlo nikdy řešit. Občas se nám po plotě projde jiná kočka, ale že by ju naše hnaly jsem nikdy nezaznamenala
Nějak extra seznamovat je nemusíte.
Vědí o sobě.
Jinak záleží na osobnosti kocoura.
Nám řezal kočky i přitoulanýho, nekastrovanýho
kocoura, kastrát od sousedů.
Jistota je pes (ne čivava).
Cizáka zaženete vodou.
Výborná je injekční stříkačka (ne úplně malá),
tedy, když u toho budete.
Dostřelí daleka a dobře se s tím míří.
Voda na ně platí.
rapotacka11
napsal(a):
Vědí o sobě.
Cizáka zaženete vodou.
Voda na ně platí.
Takovej ten tubus jak s tím děcka blbnou na koupališti
rapotacka11
napsal(a):
Vědí o sobě.
Cizáka zaženete vodou.
Voda na ně platí.
Chceli by sme, aby k nam do smecky na dalsi rok pribudol bily svicarsky ovcak( na civavy vazne nejsom :)
A s partnerom mame vodne pistole na blbnutie na zahrade, takze sa da povedat ze sme vlastne pripraveni
Dakujem za pohlad ze aj nekastrat vie byt silne teritorialny, vazne to je asi od tej povahy a od toho co ich maminka naucila.
To snad budem rozmyslat nad tym, aby moji kluci nakoniec nerobili zlobu ked budu mat tak 6 + kg
K nám chodí dělat pořádky kastrovaný kocour od sousedů, je to darebák a nahání všechny kočky v okolí , naši dva také kastrovaní kocouři se ho bojí (otec a syn), naopak naše kočička (maminka kocourka) ta ho žene ze zahrady jako pes a strašně u toho "nadává". Už podle hlasu naší Peggy poznáme co se venku děje
Naši jsou na noc doma a ten sousedovic lump si chodí provokativně po naší zahradě a značkuje si ji. Plot ho rozhodně nezastaví , ale ke rvačce nedošlo nikdy.
Když si dcerka přivedla domů kocourka, ( měl být venkovní ) byl ještě koťátko, spával na terase, asi po týdnu ho chodil večer napadat nějaký cizí velký kocour, slyšeli jsme to až do baráku,3 dny jsme ho ubránili, na noc zavírali, číhali jsme, házeli po něm věci, stříkali vodu...našeho prcka nám bylo tak líto, že od té doby je z něj kocour domácí, ven se vůbec nedere, a pokud ano, je jen poblíž dveří, a to je už 4 měsíce doma je pořád vyplašený, ale jinak mazlík, od té doby jsem tu toho kocoura neviděla.