Zdravím, potřebuji prodiskutovat následující situaci, kdy dochází buď k nějaké nemoci či někdo úmyslně mrzačí kočky, jedná se vždy tak o roční až dvouleté kočky (děje se to u mých rodičů, ale budu psát jako by to bylo u mě)
Zhruba před 5 lety se vyskytl první případ ochrnuté kočky - byla to sousedovic kočka a soused podezíral našeho psa, že ji zmrzačil. Kočka byla na zadní nohy nepohyblivá, zadní nohy byly velmi bolestivé a kočka je za sebou jen tahala. Tehdy se kočka nechala utratit a soused řekl, že nejspíš náš pes...
Zhruba po dvou letech od tohoto případu jsme našly naši kočku u garáže se stejnými příznaky - opět ochrunutá na zadní nohy a velmi bolestivé. Jely jsme s ní na veterinu, kdy na rentgenu bylo patrné kousíček odštíplé pánevní kosti, a velmi velké zhmoždění měkké tkáně s tím, že došlo k poškození nervů a veterinář doporučil uspat. Kočka neměla žádné viditelné poškození, žádné pocuchané chlupy nebo zranění. Náš pes to určitě nebyl, jelikož v tu dobu již byl již přes půl roku mrtvý. My si myslely, že ji soused nechtíc přejel autem, jelikož chvíli předtím, než jsme kočku našly, tak vyjížděl u garáže ze dvora.
Loni nám kočku zajelo auto, zůstaly po ní 2 koťátka, která jsme vypiplaly (kočička a kocourek)
Zhruba před 3 týdny se ztratila kočička, nikde jsme ji nenašly a předevčírem jsme večer na verandě našly kocourka opět ochrnutý na zadní nohy. Naprosto stejný případ jako předchozí případy, nikde žádné viditelné zranění, žádné oslintané nebo zcuchané chlupy, prostě kočka jen za sebou táhne bolavé a neovladatelné nohy. Kocourka jsme opět utratily.
žádnou další kočku již pořizovat nebudem, rodiče už to nedávají, mají kočky rádi a když vidí jak se kočka trápí, tak raději už žádnou kočku..., a teď lidi poraďte - je to nějaká nemoc nebo ty kočky někdo úmyslně mrzačí?
Kočky jsou chované v domě s tím, že chodí ven, v okolí je koček více, jestli je víc takových případů nevím, vím jen o té jedné sousedovic kočce.
díky.
Dle mého to nemoc nebude...spis mi to prijde jakoby v okoli byl nejaky clovek, co nesnasi kocky a mrzacil je.:( Tohle spis vypada na prasteni nejakou tyci, apod. pres zada kocky.
Pokud mate rentgeny, klidne bych dosla na policii s podezrenim na tyrani zvířat, at to zaprotokuluji. Asi nikoho nenajdou, ale pokud by tak ucinilo vic lidi z okoli, dali by tomu vetsi pozornost a třeba by se vedelo...
Také mi to rozhodně nepřipadá jako nemoc, ale jako čin nějakého člověka (praštění přes záda, jak píše Lavacca), který nemá rád kočky, možná mu vadí, když chodí na jeho pozemek, zahradu apod...nemáte (nebo rodiče) na nikoho podezření? Poptala bych se v okolí místa lidí, třeba někdo něco bude vědět.
Byla by to asi velká náhoda, kdyby na všechny kočičky něco takhle spadlo se stejným výsledkem.
anobbona
napsal(a):
Na nikoho podezření nemáme, právě ta myšlenka, že by někdo takhle dokázal ublížit zvířeti, se nám dost příčí, nechápu proč by to někdo dělal. Samozřejmě, že taková myšlenka nás taky napadla, ale prostě pochopit, proč by kdosi kočkám přerážel zadky...?
Muzou mu kocky chodit do jeho pestene zahradky na wc, diteti na piskoviste, atd... jiste, normalni clovek toto neudela, ale dle psu a kocek, co konci v hroznem stavu v utulku, se takovych hajzliku mezi lidmi najde asi vic., :(.
Bohužel, jsou takoví lidé. U nás v paneláku třeba otrávili sousedce zaběhnutého kocourka (prý dělal neplechu v záhonku před barákem a granule, co mu tam nechala na přilákání, prý vykrmovaly krysy).
Kdyby to byla jedna kočička, tak mohla třeba nějak nešťastně spadnout (nebo spíš něco na ní), ale tohle je fakt podezřelé.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Zlomenina pánve je také takový typický autoúraz v malé rychlosti, když je kočka odhozená kolem, třeba právě při zajíždění do vraz nebo při popojíždění ve vilových čtvrtích a podobně.

Ono mimochodem zkuste praštit kočku. Venkovní, cizí, která před vámi utíká.

A taky je otázka, jestli ty kočky všechny byly zralé na utracení. kočky s pánví na kaši se hojí až překvapivě rychle, pokud nedojde k přerušení míchy nebo močových cest nebo tak. tahají za sebou nožky týden,14 dní, tak se ubytují doma aby nemusely chodit daleko na záchod a ke žrádlu, sirup na bolest a pak na nich nic nepoznáte.
jolyha

XXX.XXX.229.101
napsal(a):
Zlomenina pánve je také takový typický autoúraz v malé rychlosti, když je kočka odhozená kolem, třeba právě při zajíždění do vraz nebo při popojíždění ve vilových čtvrtích a podobně.
Nezbývá než souhlasit, sami jsem nedopatřením spáchali jednomu "našemu" kocourovi. Tedy odrostlému kotěti, které si nás přivlastnilo. Nešlo tomu zabránit, prostě při rozjíždění auta nečekaně vyrazil a skočil přímo pod kola. Do té doby měly všechny kočeny rozum, vždy byly předem odehnány, koukalo se kde která je - tenhle byl jak kdyby se rozhodl spáchat sebevraždu. Na rentgenu taky bylo vidět zranění pánve. Naštěstí spíše jen nalomení a pohmoždění, nic extra polámaného či rozdrceného... a dostal se z toho. Ale moc se nepoučil, ostatní dávají více pozor, tohoto je nutné hlídat jakmile přijíždíme nebo jedeme pryč. A je fakt, že za posledních pár let jsem na veterinu vezla už tři kočky nalezené u silnice, se stejným typem poranění. Jedna šla zachránit a pak jsme jí našli nového majitele. Sice jsem tušila komu patří, ale jak jsem se zmínila, že jsme jí platili operaci, už to najednou ta jejich nebyla, tu oni přece mají doma... Další dvě bylo nutno utratit. Dostávám vynadáno ať za jízdy nekoukám po škarpách, že vždy najdu nějakého přejetého tvorečka, který je "naneštěstí" ještě dost živý a leze to do rodinného rozpočtu.
Jestliže auto jede pomalu, že někam zajíždí, myslím že kočka se mu stihne uhnout, toto je moc případů. Kdyby to byla frekventovaná silnice, je to zase podle mě moc přeživších ku těm, které bz byly mrtvé na místě.
Vidím to spíš na člověka. Pokud kočky nejsou extremě divoké, neučí si je na pamlsky a když získá důvěru, tak ji něčím přetáhne.
Nahlaste to na policii + popátrejte, zda se tak děje i s kočkami sousedů. Když vás bude víc a rozkřikne se, že to má policie, třeba se dotyčný lekne.
kockomil

XXX.XXX.28.249
Jestli ty kocky byly mezi sebou pribuzne, tak klidne mohlo jit o hypertrofickou kardiomyopatii.
napsal(a):
A taky je otázka, jestli ty kočky všechny byly zralé na utracení. kočky s pánví na kaši se hojí až překvapivě rychle, pokud nedojde k přerušení míchy nebo močových cest nebo tak. tahají za sebou nožky týden,14 dní, tak se ubytují doma aby nemusely chodit daleko na záchod a ke žrádlu, sirup na bolest a pak na nich nic nepoznáte.
To jsem si taky říkala, zda to u vsech bylo tak hrozne a neřešitelné...ale RTG nikdo nemame. Tak tezko soudit...
Nicmene prijde mi to nejak moc časté na to, ze by to bylo od auta...ok, stane se, taky nam za tech x let uz par kocek prejeli, ale jen jedna z nich byla trefena tak, ze to prezila..Jinak byly na miste mrtve... fuj, zaplaťpánbůh, že uz dyl nikdo...byl to vzdy hrozny pocit je u te silnice najit. :(.
Kočky byly nepříbuzné a nemohlo jít ani o vzdálenou příbuznost, pořízené byly z jiných okresů, takže krom těch posledních dvou sourozenců žádná příbuznost.
ještě se poptáme dalšího souseda, který chová na zahradě spoustu koček, přes léto se jich tam pohybuje i kolem 30 kusů, vím, že lidi trošku na něj brblaly, tak si zjistíme jestli i jemu se ztrácí kočky
Veterinář říkal, že ta nemoc to není v žádném případě, že buď auto nebo je prostě někdo něčím přetáhne.
Ono pokud je opravdu někdo mrzačí, tak se okruh zužuje tak max. na 500 metrů kolem domu, protože ani jedna kočka nebyla špinavá, či že by měla nějak třeba odřené chlupy nebo že by na ní šlo poznat, že se někde delší dobu plazila.
Jméno vesnice ve které rodiče bydlí a kde se to děje je Vrbka u Kroměříže, kdyby si to náhodou četl někdo z té vesnice a měl stejný případ.

lavacca
napsal(a):
To jsem si taky říkala, zda to u vsech bylo tak hrozne a neřešitelné...ale RTG nikdo nemame. Tak tezko soudit...
Nicmene prijde mi to nejak moc časté na to, ze by to bylo od auta...ok, stane se, taky nam za tech x let uz par kocek prejeli, ale jen jedna z nich byla trefena tak, ze to prezila..Jinak byly na miste mrtve... fuj, zaplaťpánbůh, že uz dyl nikdo...byl to vzdy hrozny pocit je u te silnice najit. :(.
To záleží na konkrétním místě. u frekventované silnice, mimo obec nebo v obci, kde ale padesát skoro nikdo nejezdí, případně jezdí ale jede ať se děje co se děje, tam jsou častější na smrt přejetá zvířata.
ale ve vilových čtvrtích, mezi domky, tam, kde se spíš popojíždí nebo se jezdí třicítkou, na parkovištích... tam, když jsou autoúrazy, tak většinou zlomené pánve. a občas nějaká přejetá kolem nebo tak. ale obecně k přelomení pánve je potřeba dost síly. to nedáte koštětem ani lopatou. prostě ne.
napsal(a):
To záleží na konkrétním místě. u frekventované silnice, mimo obec nebo v obci, kde ale padesát skoro nikdo nejezdí, případně jezdí ale jede ať se děje co se děje, tam jsou častější na smrt přejetá zvířata.
ale ve vilových čtvrtích, mezi domky, tam, kde se spíš popojíždí nebo se jezdí třicítkou, na parkovištích... tam, když jsou autoúrazy, tak většinou zlomené pánve. a občas nějaká přejetá kolem nebo tak. ale obecně k přelomení pánve je potřeba dost síly. to nedáte koštětem ani lopatou. prostě ne.
Jo? Tak ze by ty koceny v tom miste byly takove trubky, ze by tak lezly k autum? No, mozne je leccos... je fakt, ze nam jeden pes taky leze porad k autu, kdyz jedeme domu a nejak ne a ne mu za tech x let dojit, ze by mohl jako ostatni stat mimo cestu...

lavacca
napsal(a):
Jo? Tak ze by ty koceny v tom miste byly takove trubky, ze by tak lezly k autum? No, mozne je leccos... je fakt, ze nam jeden pes taky leze porad k autu, kdyz jedeme domu a nejak ne a ne mu za tech x let dojit, ze by mohl jako ostatni stat mimo cestu...
Kočky jsou trubky obecně, tečka. ono jsou hrozně chytré, ale pud sebezáchovy prostě moc nemají. já jezdím hodně a pořád nějaké kočce brzdím, někdy musím i úplně zastavit, protože milostpaní leží uprostřed silnice případně si uprostřed silnice hraje s uloveným hrabošem, běhají do silnice úplně bez rozmyslu, nebo se rozmýšlí tak dlouho, až vběhnou před auto a tam se zastaví a čumí, jestli teda vidím a brzdím. motají se pod autem když člověk chce odjet, prostě je to s nimi otázka času, kdy narazí na někoho, pro koho je to "jen kočka" případně kdo nejezdí s očima nalepeným na pangejty.
autoúraz je nejčastější příčina smrti kočky co má přístup ven.
napsal(a):
Kočky jsou trubky obecně, tečka. ono jsou hrozně chytré, ale pud sebezáchovy prostě moc nemají. já jezdím hodně a pořád nějaké kočce brzdím, někdy musím i úplně zastavit, protože milostpaní leží uprostřed silnice případně si uprostřed silnice hraje s uloveným hrabošem, běhají do silnice úplně bez rozmyslu, nebo se rozmýšlí tak dlouho, až vběhnou před auto a tam se zastaví a čumí, jestli teda vidím a brzdím. motají se pod autem když člověk chce odjet, prostě je to s nimi otázka času, kdy narazí na někoho, pro koho je to "jen kočka" případně kdo nejezdí s očima nalepeným na pangejty.
Je fakt, že cestou do Prahy je v jedne obci taky takova expertka - ta vzdy ceka az k ni auto dojede a sup na silnici. Pak se sekne, otoci a zase jde zpet. Nastesti o ni vime, tak vzdy brzdime.
Ja jsem po lonskem lednu, kdy jsem prisla o kocoura rekla, ze uz venkovni kocku nee...no, mame venkovni 4 koceny, dve uz důchodkyně, u drůbeže je obilí, tak o mysi nouze neni, takze casem stejne nejaka mysilovka bude nutna...clovek se prostě musi smirit s tim, ze obcas venkovni kocka za tu svobodu zaplati..., :(.
Sjskdkdndnkskeeke

XXX.XXX.197.87
Dobrý den, chtěl bych se zeptat ohledně meho kotete, chtěl jsem udělat svému synovi radost k narozeninám a koupit mu kotě ale od příjezdu moc nejí a nepije vůbec nechodí a když už se rozhodne nekam vyrazit je shrbené jakoby lovil.
Je to normální ? (Jsou ji 4 měsíce )
Děkuji:D 🐱

napsal(a):
Bohužel souhlas. Můj častý pitevní materiál. A ne, ani jednu jsem nepřejela.

Sjskdkdndnkskeeke
napsal(a):
Dobrý den, chtěl bych se zeptat ohledně meho kotete, chtěl jsem udělat svému synovi radost k narozeninám a koupit mu kotě ale od příjezdu moc nejí a nepije vůbec nechodí a když už se rozhodne nekam vyrazit je shrbené jakoby lovil.
Co znamená, moc nejí a vůbec nechodí?

Sjskdkdndnkskeeke
napsal(a):
..ptáte se ve dvou vláknem a když chtějí diskutující něco upřesnit už neodpovite...

napsal(a):
..ptáte se ve dvou vláknem a když chtějí diskutující něco upřesnit už neodpovite...
A není to v 99% standard? Bohužel.

napsal(a):
A není to v 99% standard? Bohužel.
..bohužel ano....
Sjskdkdndnkskeeke
napsal(a):
no myslím,že to není normální...vraťte ho
odkud jste to kotě kupoval??tam by vám měli hlavně poradit... -co vám to prodali...?..nejí,nepije,nechodí...kolik jste za něho zaplatil??a co je to za plemeno??

Bobča
napsal(a):
no myslím,že to není normální...vraťte ho
odkud jste to kotě kupoval??tam by vám měli hlavně poradit... -co vám to prodali...?..nejí,nepije,nechodí...kolik jste za něho zaplatil??a co je to za plemeno??
Myslím, že jako obvykle se odpovědí nedočkáme. Ve vedlejším vlákně na ně taky marně čekáme.

Bobča
napsal(a):
a navíc,tady to píše "Sjskdkdndnkskeeke" muž a v tom druhém žena...A žena píše o kocourovi a muž o kočce...hm?
nejsem rýpavá,ale tohle je nějaké divné...
No vidíš, to mi uniklo. Asi zase roztleskávač(ka).