Zdravím, jdu s dotazem už jsem z toho zoufalá. Pořidili jsme si kocoura (aby vyháněl cizí tulácké kocoury) a kočku. Kočka je v pohodě. Chytá myši. Potřebu vykonává venku na poli nebo na louce. Doma vůbec. Problém je s kocourem. Jeho hovna sbírám po celém dvorku. Nejvíce si oblíbil žlab od okapu a navazující betonový rygol. Namočili jsme ho do toho. Vystříkala sem to octem, savem, pepřem a furt tam prostě ten hajzlík chodí. Máme dvě malé děti a mysleli jsem si, že kočka žijící venku bude chodit prostě na pole ale ON prostě furt tvoří doma. Když jsme venku tak z ničeho nic si sedne a jako by se nic nedělo, tak se nám pod nohama vymočí. Už nevím co s tím mám dělat.
Když byly koťata malý tak chodili na jeden záchod s kočkolitem.Ten jsme potom zrušila a kocour chodil ven ke garáži na písek. Ale teď prostě dělá tohle. Jak ho to odnaučit? Co ještě máme udělat aby fakt chodil VEN. Už to trvá 2 měsíce a než vypustím ven děti, tak musím napřed uklidit po kocourovi. To jsem si měla pořídit psa
Předem děkuji za rady a tipy jak na něj
Uživatel s deaktivovaným účtem

Zkusila bych kocourovi nechat někde pod stříškou bedýnku s kočkolitem. Mohlo by to zafungovat. A potom je možné, že vám tam chodí stále cizí - dominantnější kočky než je váš kocour a ten se snaží jejich "pohyb" právě kálením přeznačkovat. Někdy totiž kočky záměrně své exkrementy nezahrabávají a tím oznamují "tady je to moje". Dobré rady jsou v pořadu Má pekelná kočka. Lze stáhnout na internetu. V jednom díle řeší něco podobného.
Tak mu vraťte zpátky záchod. Celou dobu chodí na záchod a teď mu ho vezmete? Co má asi tak dělat? Pes by chodil kadit kde? A vymáchat v tom kočku byl taky bezva nápad...ten chudák kocour vůbec neví, co po něm chcete.
Kocourovi vraťte záchod, myslím, že není problém ho dvakrát za den vyčistit a kocoura v žádném případě netrestejte...byl naučený na záchod a teď má akorát v hlavě zmatek.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Vždyť dělá potřebu VENKU!
a ano, značkuje, však na to jste si ho pořídili...