Kape mu z nosu a kýchá - léčba, cena?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.12.2017 15:37
Riddle08

XXX.XXX.214.18

Dobrý den, můj kocourek má už delší dobu potíže s tečením z nosu. Bydlím částečně s rodiči, pokud necestuji, a než jsem odjížděla, teklo mu z nosu a kýchal. Přijela jsem teď asi po třech měsících a zjistila jsem, že mu z nosu sem tam kape pořád, navíc kýchá a v jednom kuse mňouká. Sní toho opravdu hodně, takže nechutenství nemá a horečku jsem nezpozorovala. Máme ho venku na dvoře.
Dočetla jsem se, že jde pravděpodobně o rýmu, ale našla jsem jen radu na odvaz z heřmánku, kterým se mu potře nos. K veterináři můžu jít nejdříve za tři dny, kdy se vrací.
Nevíte o nějaké přírodní cestě, jak mu pomoct, než ho ošetří veterinář? Nebo kolik za to přibližně dám peněz? Bojím se, aby to nebyla nějaká pálka za antibiotika, jelikož si velké výdaje zatím nemůžu dovolit.

6.12.2017 08:55
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Http://www.equichannel.cz/kocky-kotata-a-komplex-kocici-rymy
Tady píšou, že jde vesměs o virová onemocnění, pak Vám ATB nejspíš nepředepíšou, leda by se přidružila bakteriální infekce. Což u tři měsíce nemocné kočky nejde vyloučit. Taky tam píšou, že se mají odstraňovat ospalky a hnis spíš převařenou vodou než odvarem z heřmánku.
Určitě Vám napíše i někdo, kdo se s tím skutečně setkal.
Držím kocourkovi palce.

7.12.2017 10:08
Janaaa

XXX.XXX.255.138

Kupte v lékárně IMUNOGLUKAN-sirup pro děti m(dává se na imunitu i kočkám) a dávejte kočičce jednu kávovou lžičku denně.Kočičky mají tento sirup rády(není sladký)samy u mě na něj stojí frontusmajlík
Dávám jim ho preventivně na podzim a na jaře právě proti nastydnutí.Hodně mi pomohl, když měla kočička hroznou chřipku, a hnis v očích, dostávala imunoglukan, potom chlorellu 800mg jednu denně nebo menší gramáž a klidně dejte do granulí více tabletek chlorelly, moje kočky to mají jako mlsku, kupte v lékárně PANGAMIN - bez příchutě-jsou to pivovarské kvasnice s vitamíny B, moje kočky je mají v granulích a taky to mají jako pamlsek...nám to mooc pomohlo od chřipky a více, než antibiotika od veterináře...imunoglukan dávají normálně chovatelé svým kočičkám a já už 5 let a musím zaklepat, zatím jsou kočky zdravé.Teď před měsícem začala kočička kýchat, hned jsem nasadila imunoglukan a po týdnu má po kýchání...
Imunoglukan - cca 250Kč, Pangamin bez příchutě-aby to mohla zvířata - 70Kč, chlorella cca 200 Kč...
Samotnáý odvar z heřmánku nepomůže, musí se podpořit imunita.Jinak antibiotika jsou taky dobrá ale zase musíte použít probiotika, protože kočička potom může mít špatná střeva...

9.12.2017 19:34
Enter

XXX.XXX.158.148

Nám vždy vet radil vytírat očka odvarem z řepíku, je protizánětlivý. Na kýchání i dětský Mucosolvan sirup.

Přidejte reakci

Přidat smajlík