Ahoj, před nedávnem k nám přišla cizí kočička (asi nemá domov) a očividně je těhotná (má velké břicho a nateklé struky). Už jednou k nám takhle přišla ale po porodu zmizela a koťátka tady nechala na pospas přírodě. Některé se mi podařilo odchovat uměle ale některé bohužel umřela (byla podchlazená a hladová). Tak se chci zeptat jak poznám za jak dlouho bude rodit, teda jestli to vůbec jde když neznám datum krytí... Samozřejmě se oni snažím co nejlíp starat a mazlit se s ní aby si na nás zvykla a třeba tady d koťaty zůstala. Bohužel se nenechá vzít do rukou takže cesta na veterinu nepřipadá v úvahu a zápasit s ní moc nechci aby se nebála. Kdyby jste někdo věděli co s tím tak se ozvěte. Děkuji.
Březí plachou kočku není třeba tahat.
Lze ji nalákat na něco dobrého, třeba do přenosky.
(krabice nevydrží).
Nebo do nějaké komory ap. a tam jí udělat
pelíšek, (třeba v krabici)
dát tam WC, vodu, krmit ji a po porodu ji holt na čas zadržet u "dětí".
Prostě NEPUSTIT ven !
Je plachá a nevrátí se, jak jste už zjistili.
rapotacka11
napsal(a):
Březí plachou kočku není třeba tahat.
Lze ji nalákat na něco dobrého, třeba do přenosky.
(krabice nevydrží).
Nebo do nějaké komory ap. a tam jí udělat
pelíšek, (třeba v krabici)
dát tam WC, vodu, krmit ji a po porodu ji holt na čas zadržet u "dětí".
Prostě NEPUSTIT ven !
Je plachá a nevrátí se, jak jste už zjistili.
Zkoušela jsem ji lákat snad na všechno co jde, od šunky přes kapsičky až po mléko ale do domu nechce. Žere jen venku a polehává v pelíšku který jsem ji udělala na terase.
rapotacka11
napsal(a):
Nepokoušela bych se o odchyt, vůbec bych ji neplašila,
ale krmení by dostávala v domě.
Nejdřív jen mezi dveřmi a postupně dál.
Jde to naprosto bez problému - mám zkušenost.
Nabídněte kousek syrového masa - neodolá.
Malinký kousek ji dejte ven - na ochutnání,
zbytek, kam potřebujete.
Už ji mám v domě, vařené kuřecí zabralo. Snad vše hezky klapne...:) a datum porodu asi mějte zjistit že?
Uživatel s deaktivovaným účtem
No, tak to je těžké. Možná by se to trochu dalo odhadnout podle fotky, ale nevím no...
napsal(a):
No, tak to je těžké. Možná by se to trochu dalo odhadnout podle fotky, ale nevím no...
Kočka je drobnější líp se mi ji nepodařilo vyfotit :).
Pohyby koťat už jdou cítit.
Hlavně krmte kvalitním krmivem, nejlépe určeným pro koťata, protože je výživnější. Samozřejmě můžete dávat masíčko, tím určitě nepohrdne.
Také by bylo dobré ji před porodem odčervit, něčím vhodným pro březí kočky, ale nevím jestli do ní pastu, nebo prášek dostanete a spot-on zase nevím jestli je nějaký vhodný pro březí kočky. Určitě by vhodný preparát poradil veterinář, aby to bylo pro kočičku co nejméně stresující.
Držím pěsti, aby vše dobře dopadlo a kočička bez problémů odrodila a odchovala koťátka.
Přikládám ještě jednu dnes focenou fotku, tak kdyby někdo podle fotky dokázal odhadnout datum porodu budu jen ráda.
máš připraven pro mámu s koťaty nějaký pelíšek? Doupě? Kukaň? Už si tam mamina zvyká?
Všechno je v pořádku maminka je úžasná. Už jsme jim i dali jména (pro koťátka samozřejmě jen "pracovní" ). Maminka jak od mojí dáme ji vykastrovat a necháme si ji. ❤.
*oprava
Na fotce je náš kocour domácí shodou okolností taky od téhle mámy, ale mnou odkrmený.
_Dorča
napsal(a):
*oprava
Na fotce je náš kocour domácí shodou okolností taky od téhle mámy, ale mnou odkrmený.
ona věděla, kam se má s tím pupkem nastěhovat.