Dobrý den. Prosím o rady a zkušenosti. Máme doma kocourka a ráda bych mu pořídila parťáka. Nemá s žádnými zvířaty problém. Nejen že chci parťáka pro něj, ale i pro sebe. Kočky opravdu miluji a nejraději bych si jich vzala třeba 10.. Kočka je vevnitř i venku. Problém je v tom, že přítel druhou kočku nechce. Že prý stačí jedna. Nevím jak mu vysvětlit proč druhou ano. Vysvětlila jsem mu že to bude lepší jak pro našeho kocoura, tak i pro mě, že mi budou dělat radost. O kocoura se stejně starám já.. já ho koupu, krmím, jezdím s ním na veterinu, nakupuju mu jídlo, pamlsky, hračky a všechno ostatní.. On ho jen mazlí. Kocourek ani nechodí na záchůdek uvnitř, vždy si řekne že chce ven. Takže to tam nijak nesmrdí.. Uklízím po něm taky já. Vůbec po něm nechci aby něco začal dělat, já to dělám ráda. Ale fakt nevím jak ho přesvědčit. Ani on nemá žádný pořádný argument proč ne, pouze že jedna stačí. Taky říkal že kočka ani jiné zvíře nepatří do domu (což se tak úplně nepovedlo..) Prosím, máte nějaké rady jak mu to vysvětlit nebo jak ho přimět aby změnil názor, nebo stačí aby nebyl tak moc proti. Předem moc děkuji za cokoli.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Sama s tím problém nemám, ale jedna kamarádka přinesla domů ráno kotě a když se manžel vrátil z práce řekla, že tam kotě vyhodili z auta u silnice, tak ho tam přece nemohla nechat.A když už bylo doma a lísalo se k páníkovi, to už ho taky nevyhodil.Jiná si zase chtěla nechat za svých štěňat fenku, ale manžel také nechtěl.Už měli 4.Tak ji zájemcům nenabízela a když už tam zbyla sama, řekla, že ji nikdo nechtěl.Také už u nich zůstala.

Moje rozvedená kamarádka dává k dobru větu "řekl mi, pokud přineseš papouška, tak se rozvedu"
Tak pozor na to.
Jinak já prostě zvíře přinesu, drahý se zatváří uraženě, ale zatím všechno zkousnul. ALe on má zvířata vyloženě rád a v domě mu nevadí.

RASTI
napsal(a):
Řekl mi, že jestli ho postavím před hotovou věc s tou kočkou tak bude hodně hodně zle.. Taky má rád zvířata, ale vypadá to že jen ty "jeho".. Jsem z toho celá špatná.. pochopila bych, kdyby měl nějaký rozumný argument, ale to že jedna stačí, nestačí mě..
To si musíte vyřešit asi sama nebo někde jinde, to není už asi není o kočce, můj názor je, že takto se životní partner nechová. Myslím, že značně přestřelil a minimálně by si to měl uvědomit.
Je to těžké, ale asi bych nikdy nežila s partnerem, co nesnese zvířata, nebo by je, a tím i mne nějak omezoval. Musíte se rozhodnout, co je pro vás důležitější a jak svůj život chcete žít. Nemyslím to nijak zle, ale pokud plánujete do budoucna víc zvířat a partner to už teď nedává, tak Vás čeká v budoucnu buďto problém s partnerem, nebo budete strádat v životě vy.
Určitě si s partnerem znovu o svých potřebách, nebo zatím třeba jen tužbách promluvte. Možná nepochopil, jak moc je to pro Vás důležité. Nakonec to třeba ani problém nebude, nebo pochopíte Vy...Život utíká strašně rychle, tak ať se jednou nevzbudíte a neřeknete si, že vše mohlo a mělo být jinak...Určitě si další kotě nepořizujte bez jeho vědomí. Pokud ho opravdu hodně nechce, tak je to začátek konce.
Přeji hodně štěstí.
Machyska
napsal(a):
Je to těžké, ale asi bych nikdy nežila s partnerem, co nesnese zvířata, nebo by je, a tím i mne nějak omezoval. Musíte se rozhodnout, co je pro vás důležitější a jak svůj život chcete žít. Nemyslím to nijak zle, ale pokud plánujete do budoucna víc zvířat a partner to už teď nedává, tak Vás čeká v budoucnu buďto problém s partnerem, nebo budete strádat v životě vy.
Určitě si s partnerem znovu o svých potřebách, nebo zatím třeba jen tužbách promluvte. Možná nepochopil, jak moc je to pro Vás důležité. Nakonec to třeba ani problém nebude, nebo pochopíte Vy...Život utíká strašně rychle, tak ať se jednou nevzbudíte a neřeknete si, že vše mohlo a mělo být jinak...Určitě si další kotě nepořizujte bez jeho vědomí. Pokud ho opravdu hodně nechce, tak je to začátek konce.
Přeji hodně štěstí.
Moc děkuji. Napadlo mě to, ale nechci si to připustit. Snažím se mu to vysvětlit, ale on nepřipouští nic jiného, než že ji "jen chci".. nic víc v tom není, prostě chci jen další kočku. Žijeme spolu asi 2 roky. Věděl jak moc miluju zvířata a že jich chci hodně.. Když už na to mám prostředky a čas, začíná to být problém. Fakt mě tenhle problém dost trápí. Musím přijít na to, jak mu vysvětlit jak moc a proč chci zvířata (nejde jen teď o kocoura, ale i do budoucna o jiná zvířátka..) tak, aby to on dokázal pochopit.. což bude hodně těžké a možná se mi to ani nepovede. Dost nad tím přemýšlím. Jediný argument bylo: Na spoustu zvířat máš celej život, ne dva měsíce.

jenom trošku reality - počet zvířat větší než 1 vždy znamená možnost konfliktů, je třeba počítat i s tím a třeba se značkováním doma, jako součástí vymezování (a kastrace v tom nezabrání). Tož tak...
"Na spoustu zvířat máš celej život, ne dva měsíce."
tak dva měsíce ne, ale ono taky může ten celý život utéct (celý - to je kolik?) a člověk furt může čekat na AŽ...žít se musí teď.
RASTI
napsal(a):
Moc děkuji. Napadlo mě to, ale nechci si to připustit. Snažím se mu to vysvětlit, ale on nepřipouští nic jiného, než že ji "jen chci".. nic víc v tom není, prostě chci jen další kočku. Žijeme spolu asi 2 roky. Věděl jak moc miluju zvířata a že jich chci hodně.. Když už na to mám prostředky a čas, začíná to být problém. Fakt mě tenhle problém dost trápí. Musím přijít na to, jak mu vysvětlit jak moc a proč chci zvířata (nejde jen teď o kocoura, ale i do budoucna o jiná zvířátka..) tak, aby to on dokázal pochopit.. což bude hodně těžké a možná se mi to ani nepovede. Dost nad tím přemýšlím. Jediný argument bylo: Na spoustu zvířat máš celej život, ne dva měsíce.
Mám kamarádku, která moc miluje zvířata a její manžel je nesnáší. Podařilo se jí to nakonec prosadit, tak si splnila psa (čivavu) a kocourka. Vypadá to na dobrý konec, ale není...zvířátka žijí v domácnosti, ale cítí, že on je nemá rád, žijí ve stresu a jak to jen jde, tak se mu zvířata samy raději klidí z cesty. To napětí tam cítím i při návštěvě. Kamarádka se to snaží stále urovnávat, na vše je sama a po něm si nedovolí nic ohledně zvířat chtít, jinak přijdou věty typu: "však tys to chtěla, tak se o to starej sama..."
... takhle bych nechtěla a nemohla žít.
Pokud si budoucnost bez více zvířat neumíte představit, pak bych o tom vztahu hodně popřemýšlela... zvířátka si zaslouží být milována od všech členů rodiny.

RASTI
napsal(a):
Dobrý den. Prosím o rady a zkušenosti. Máme doma kocourka a ráda bych mu pořídila parťáka. Nemá s žádnými zvířaty problém. Nejen že chci parťáka pro něj, ale i pro sebe. Kočky opravdu miluji a nejraději bych si jich vzala třeba 10.. Kočka je vevnitř i venku. Problém je v tom, že přítel druhou kočku nechce. Že prý stačí jedna. Nevím jak mu vysvětlit proč druhou ano. Vysvětlila jsem mu že to bude lepší jak pro našeho kocoura, tak i pro mě, že mi budou dělat radost. O kocoura se stejně starám já.. já ho koupu, krmím, jezdím s ním na veterinu, nakupuju mu jídlo, pamlsky, hračky a všechno ostatní.. On ho jen mazlí. Kocourek ani nechodí na záchůdek uvnitř, vždy si řekne že chce ven. Takže to tam nijak nesmrdí.. Uklízím po něm taky já. Vůbec po něm nechci aby něco začal dělat, já to dělám ráda. Ale fakt nevím jak ho přesvědčit. Ani on nemá žádný pořádný argument proč ne, pouze že jedna stačí. Taky říkal že kočka ani jiné zvíře nepatří do domu (což se tak úplně nepovedlo..) Prosím, máte nějaké rady jak mu to vysvětlit nebo jak ho přimět aby změnil názor, nebo stačí aby nebyl tak moc proti. Předem moc děkuji za cokoli.
...ač sama doma zvěřinec, který si sama živím i šatí a uklízím po něm mám - papillon, tři kočky, králík, had, ještěrky tangerské a bodlín t., chápu, že pro mé mnohé budoucí hypotetické partnery to může být opravdu velký či zásadní problém, protože se prostě podle nich řídí domácnost - dovolené a podobně...současný partner či spíše kamarád je zvířatomil a nevadí mu, na druhou stranu, ale spolu nežijeme a chápu, že kdybychom spolu žili, tak i přes jeho lásku ke všemu živému by problémy i mohly nastat, ono je to opravdu mnohé omezení - nikdy třeba nebude dokonale uklizeno, na dovolenou se prostě jezdí na chalupu společně se zvířaty a tak podobně...dovedu pochopit i toho, kdo prostě zvířata nemusí, protože mít je, je hodě moc ustoupit z pohodlí a zásad třeba ohledně úklidu a podobně...pokud by mi ve Vašem případě partner za to stál - zodpovědný, spolehlivý, milující a tak podobně, prostě bych druhou kočku přes jeho nesouhlas domů nepřinesla...něco jiného je nemít zvířata vůbec a něco jiného je mít je v rozumné - tedy pro něho míře...zvažte to a napište si proti sobě na papír + a -...

napsal(a):
Moje rozvedená kamarádka dává k dobru větu "řekl mi, pokud přineseš papouška, tak se rozvedu"
Tak pozor na to.
Jinak já prostě zvíře přinesu, drahý se zatváří uraženě, ale zatím všechno zkousnul. ALe on má zvířata vyloženě rád a v domě mu nevadí.
...kamarádka s dětmi si přes rezolutní zákaz domů přivedli pejska z útulku...její manžel tehdy pronesl větu "buď já nebo pes"...co myslíte jak to dopadlo...dnes lítá se psem a spí v posteli hlavně on
Pokud přítel druhou kočku nechce, tak nechce. Nemusí k tomu mít rozumný důvod. Tady je to těžké - dobrý partner Vám nebude v druhé kočce bránit, dobrá partnerka nebude přítele k vlastnictví druhé kočky nutit.
Zvláště jestli přítel odmítá jen druhou kočku, ale jiná zvířata mu nevadí, uvážila bych kompromis. Co pořídit druhou kočku ven? Třeba do voliéry, nebo i vyloženě venkovní? Kočku byste měla, byla by Vaše, a přítel by s ní ani nemusel přijít do kontaktu. Nebo pořizujte ta zvířata, která příteli nevadí, píšete, že v plánu jich je hodně. A až budete mít zvířat vícero, navrhněte druhou kočku, třeba mu už nebude tolik vadit, v tom množství se třeba i ztratí. Počítejte ale i s variantou, že i pak může být proti další kočce.
Jinak - pokud chcete Vy kontakt se dvěma kočkami a přítel je proti, pak můžete nějakou navštěvovat v útulku, u souseda, začít krmit toulavou a „udělat“ z ní svoji... Pokud přítel opravdu nechce druhou kočku doma a Vy ji donesete, pak mu nezbývá, než se odstěhovat.
Promluvte si s přítelem. Rozhodně bych nepořizovala druhou kočku bez přítelova vědomí a souhlasu - na to byste doplatili všichni, nejspíš včetně obou koček. Je to domov Váš společný - jak by bylo Vám, kdybyste se jasně vyjádřila, že něco opravdu zásadně nechcete, jednou byste přišla domů a bylo by to doma a hotovo?
(Mluvím z vlastní zkušenosti, přítel dotáhl motorku, ač věděl, že ji nechci a že šetříme na něco důležitějšího. Vím, že se to nedá moc srovnávat, motorka je jen motorka a kočka je živé zvíře, ale stejně mě to namíchlo dost...)
Nechci, aby to znělo necitelně, pro mě je obdobně důležitý pes, přítel to naštěstí chápe a respektuje. Ale tady je prostě zásadní umět se vcítit do toho druhého, jinak to prostě nejde. A taky znát sama sebe - pokud druhou kočičku chcete a trváte na ní, asi je na čase hledat nového přítele - někde komrpomisy být prostě nemohou.
Denisa775

XXX.XXX.209.16
Asi bych nešla proti příteli a prostě měla jen jednu kočku. Přece jen tam žijete dva a lhát mu, že jste kočku našla.. to by podle mě asi prokoukl a ještě by byl naštvaný, že z něj děláte hlupáka a lžete mu. Je to samozřejmě na vás, ale přece jen bych si asi vybrala pohodu v partnerství než další kotě