Britská koťátka s PP

Prodám Britskou krátkosrstou kočku - Nabízíme k rezervaci britská koťátka s...
16000 KčDobrý den, prosím o radu. Včera odpoledne se našemu ctyrmesicnimu kotěti stala pravděpodobně mozková příhoda. Začalo to tím, že koťátko dostalo průjem, který trval od pátku, dávala jsem mu nejdříve pastu, co mám koupenou v lékárně pro kočky na průjem, ale když se to v pondělí nelepsilo, rozhodla jsem se, že s ním dojedu k veterináři. Důvodem průjmu byla pravděpodobně dietní chyba, koťátko přešlo na jinou stravu a den před tím snědlo trošku granulí od našeho druhého dospělého kocoura. Krmim zatím aplaws. Každopádně problém nastal, když kotě vylezlo z kockolitu, videla jsem ho jak tlačí a pak vylezl a najednou mu visela dolu hlava a spíš se plazil u země. Šíleně mě to vyděsilo, tak jsme jeli. Po kontrole zornic, jsme zjistili, že zornice nereagují na světlo, horečku neměl, pan doktor řekl, pichl mu tři injekce, jedna byla b komplex, pak zřejmě další kvůli té prujmove infekci. Dal nám antibiotika s tím, že si budeme volat, jak vypadá. Zornice začaly reagovat na světlo už včera večer ale hlavicka stále nedrží, kotě má ale chuť k jídlu, uvařila jsem mu kuřecí vývar s rýží a masem na doporučení, průjem už nemá, pije taky dobře, chtěl si i hrát s tím větším a s hračkami, ale to svalové napětí hlavy pořád nic, změnilo se maximálně to, že lépe chodí i popobiha, ale je na něm vidět, jak je zoufalý, že tu hlavu neuzvedne. Mluvila jsem dnes s dalšími dvěma veterinari, těm mozková mrtvice u takhle malého kotěte přišla hodně neobvyklá. Priklaneli se k celkovému vyčerpaní organismu, kdy to tělíčko ztratilo hodně minerálů a látek, které ovlivňují funkci mozku, nebo k nějaké infekci třeba k meningitide.Konstatovat stoprocentně mozkovou přihodu bez Ct hlavy nelze jednoznačně, ale prý jsou neurologické problémy vždy na delší dobu, nevymizi ze dne na den chce to čas a odpočinek. Ale jsem strašně vyděšená a chci, aby se z toho dostal, dnes jsem ho na doporučení nechala v klidu doma, ať odpočívá a zítra bych ho vzala někam na kliniku. Má s tímto někdo nějaké zkušenosti? Nebo nenapadá Vás, co by to mohlo jiného být? Co takové ty hrozné nevylecitlene infekce fiv, felv, fip.. Doktor řekl, že inkubační doba je u těchto onemocnění dlouhá a příznaky nervového původu jsou méně obvyklé a celkově veškeré příznaky jsou známkou už propukle a pozdějsi fáze, kdy je zvíře apaticke, nejí, nepije, horečka, nechodí (to moje koťátko nemá, horečku nemělo ani včera a celkový jeho stav kromě té hlavy se zdá být mnohem lepší než včera). Budu šťastná za vaše názory, chci mu strašně pomoc.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Asi poslední, co by měl napadlo, že, že by to mohla být mrtvice.
Moje křišťálová koule se přiklání spíš k něčemu takovému: https://www.youtube.com/watch?v=NxuufN3yT88
Jeďte na kliniku, kde umí udělat krve, ju?
napsal(a):
Asi poslední, co by měl napadlo, že, že by to mohla být mrtvice.
Moje křišťálová koule se přiklání spíš k něčemu takovému: https://www.youtube.com/watch?v=NxuufN3yT88
Jeďte na kliniku, kde umí udělat krve, ju?
Malý chodí docela dobře i popobiha, ale hlavička mu vůbec nedrží, neuzvedne ji, úplná svalová ochablost krku. Teď si chtěl i hrát, pije i jí, zornice reagují, průjem už nemá. Zítra ho určitě vezmu, ať mu vyšetří krev.
ten nedostatek draslíku je právě typický tím, že svalová slabost začíná na svalech krku a ty kočky neudrží hlavu nahoře, i když zbytek těla ještě funguje.
a zároveň větší průjem sám o sobě může být příčinou.
ale bez krví fakt jen hádání.
napsal(a):
ten nedostatek draslíku je právě typický tím, že svalová slabost začíná na svalech krku a ty kočky neudrží hlavu nahoře, i když zbytek těla ještě funguje.
a zároveň větší průjem sám o sobě může být příčinou.
ale bez krví fakt jen hádání.
To mi právě jeden veterinář říkal, tak se modlím, aby se mi z toho dostal. Je opravdu ještě malý, tak si říkám, že by se s tím mohl nějak poprat. Uděláme všechno, tak uvidíme, jak na tom zítra bude ráno a pak určitě odpoledne pojedeme na kliniku.
ale jo, jestli je to tohle, stačí jedna malá kapačka obohacená draslíkem a je to.
Moje dvouletá kočka je po mozkové mrtvici a vyšetření krve, sono, a EKG, vše bylo v pořádku jen orientace a motorika byla v nepořádku... Dva dny byla hospitalizována a teď bašti pije dojde si na záchod a odpočívá... Přesnou diagnózu vám odhalí magnetická rezonance... To vyšetření je nákladné a léčba nejistá...