Mainská mývalí s PP

Prodám Mainskou mývalí kočku - CHS nabízí koťátka s PP, kocourky a kočičku...
16000 KčZdravím, chci se zeptat máme doma týdenní koťata a jedno je fakt nadměrně tlusté, je pravda, že saje skoro pořád, ale bojím se, aby mu něco nebylo. Vyprazdňovat se asi vyprazdňuje, co myslíte? Děkuji všem za reakce :).
Uživatel s deaktivovaným účtem
ondře.j.
napsal(a):
Zdravím, chci se zeptat máme doma týdenní koťata a jedno je fakt nadměrně tlusté, je pravda, že saje skoro pořád, ale bojím se, aby mu něco nebylo. Vyprazdňovat se asi vyprazdňuje, co myslíte? Děkuji všem za reakce :).
pokud pije a nepláče, je to v pohodě.
prostě je to žrout.
ondře.j.
napsal(a):
Řve akorát, když ho vezmu do ruky nebo, když je daleko od mámy, jenže mi opravdu přijde, že to břicho má mega, sotva se plazí.
týdenní kotě, co má vážný problém, to má viditelně. pláče, nesaje.
pokud tiše spí nebo žere, neřešila bych to.
Dobrý večer, nevím zda zbytečně neplaším, ale opravdu mi přijde dost divné, aby kotě mělo tak velké břicho. Přijde mi, že má i jednu půlku břicha o něco větší a navíc, aby mělo skoro v 10 dnech okolo 360g, nevím no. Jak říkám sotva se plazí mám o něj opravdu strach, ale zase normálně žere a i spí, žádné naznáky najevo nedává jen tehdy, když nemůže najít cecek, tak řve :) uvažuji, že zajedu k vet, kde jsem i volal, jenže se bojím, když jsou koťata, tak malá tak, aby něco nechytli :/.
Taky jsem měla takové kotě . Kdy jste naposledy odčervovat? Mohlo by mít červy.
začervené být může a to už od porodu, ne-li dříve
http://www.vetcentrum.cz/stodulky/lekar/772/odcerveni-stenat-kotat-dospelych-psu-a-kocek.
Takhle malé kotě se nevyprazdňuje samo, matka ho intenzivním lízáním stimuluje.
Někdy je dobré to zkusit prstem, jestli je vyprázdněné.
Každá kočka je různá matka a na nějaké kotě se nemusí dostat,
jestli je mladá a má jich víc.
Přesně tak, jak píše Honza. Kotě se nevyprázdňovalo, především nemočilo nevím co bude dál :/ zatím mu občas pomáhám já, ale doufám, že i kočla. Byl jsem u jiného veta, než chodím, jelikož jsem už nechtel čekat a my byli objednání až na zítra. Vetka vytáhla několik ampulí moči, říkala, že to kotě nejspíše nezvládne, že bych ho měl hned utratit, jenže já se tak snadno vzdát nechci. Neřeknu, když by bylo nějak apatické, jenže tohle se tak dere k cecku, až to možný není, ale jasně pokud břicho opět naběhne, tak mi nic jiného asi nezbyde. Já, ale doufám, že bude vše ok! Zítra mám jet k vet, kde jsem byl objednán, tak uvidím no...
ondře.j.
napsal(a):
Přesně tak, jak píše Honza. Kotě se nevyprázdňovalo, především nemočilo nevím co bude dál :/ zatím mu občas pomáhám já, ale doufám, že i kočla. Byl jsem u jiného veta, než chodím, jelikož jsem už nechtel čekat a my byli objednání až na zítra. Vetka vytáhla několik ampulí moči, říkala, že to kotě nejspíše nezvládne, že bych ho měl hned utratit, jenže já se tak snadno vzdát nechci. Neřeknu, když by bylo nějak apatické, jenže tohle se tak dere k cecku, až to možný není, ale jasně pokud břicho opět naběhne, tak mi nic jiného asi nezbyde. Já, ale doufám, že bude vše ok! Zítra mám jet k vet, kde jsem byl objednán, tak uvidím no...
Pokud je koťátko takový bojovník, zaslouží si Vaši pomoc a podporu.
Osiřelým koťátkům se masíruje vylučovací ústrojí tamponem, hadříkem namočeným v teplé vodě. Ale to Vám určitě poradili.
Na utracení je vždy dost času a měla by to být až ta poslední varianta. Pokud kotě bojuje, tak bych pomáhala s vyprazdňováním. Takové malé kotě to samo prostě neumí a musí se mu pomoct. Masírujte po jídle vylučovací ústrojí. Kotě by se mělo minimálně vyčurat. Pokud nemá nějakou vrozenou vadu, tak se to naučí.
Budu držet pěsti, aby vše dobře dopadlo.
Ondro, tak to mě mrzí. A to je kotě od Emy?
Já jsem takový, že zkouším vždy najít cestu, aby to dobře dopadlo :) už jako chovatel, když jsem choval slepice a líhnul, tak mi vždy trhalo srdce, když se něco třeba dělo, ale vždycky je nějaká cesta, a když už to dopadne bohužel špatně tak měl, alespoň člověk snahu pomoci a udělat maximum.
Jinak se vyplatilo, kotě normálně vylučuje a to buď za pomoci mé nebo kočky, která jej líže většinou její. Chodím je kontrolovat skoro pořád, především tehdy, když kočka kojí a krasně vidím, jak je líže a pečuje o ně. Tak snad se kotěti břicho už nenafoukne maximálně z mléka :) takže to zatím vypadá dost nadějně, jak jsem již říkal kdyby kotě nejevilo zájem o sání mléka jen leželo, bez nějaké snahy tak vím, že je něco špatně, ale tady to je nejvíc průbojné, aby se dostalo k cecku :D (jak jsem již psal)
Nene, od Emy ne. Emina lítá, jak splašená po zahradě, střeše, i do auta vleze prostě všude mozně :D tohle je to od druhé kočky. Ema, je navíc vykastravaná a tuhletu jsme bohužel, bohudík neuhlídali.
Mějte hezký večer lidičky :) ať vše klape.
Zdravím po delší době tak, jak jsem již říkal s kotětem jsem to nevzdal ani bych nechtěl, jelikož vždy je nějaká cesta :) a koukejte, tak snad bude vše i takto nadále klapat :).
něha a půvab sám
Skvělé! Fandím Vám i vám všem, kdo dáte zvířeti šanci
cautadykarlos
XXX.XXX.7.88
Jak jste ho léčili?