Mainská mývalí koťátka

Prodám Mainskou mývalí kočku - Chovatelská stanice Mainských mývalých koček...
23000 KčDobrý den, nemáte někdo radu jak odnaucit kocoura škrábat na nábytek a dveře? Vzala jsem si ho od bývalé přítele s tím že jsem věděla že vždy byl klidný ale začal být agresivní a hlavně v noci škrábe na skříň, dvere a podobně . Přes den dost času prospi ale i tak se vzdy najde chvíle na hraní ale jakmile prijde večer a my si pritelem lehnem do postele tak se rozjede, snazila jsem se to ignorovat ale nepomohlo a tím ze teď máme mimino tak to ani nejde a zaviram ho do kumbalu s wc, jidlem a pitim ale škrábe na dveře nekolikrat už mě tak vytočil že dostal na zadek novinama nebo pantofli ale to vždy bral jako hru. Nevim si rady jak na něj aby jsme se vyspali aspon jednu noc a je úplně jedno jestli teď máme mimino nebo kdyz jsme ho neměli dělá mi to celou dobu co jsem si ho vzala a už jsem totálně vyčerpaná z něj byla bych mooc vděčná za jakoukoliv radu.
Najděte mu SPOLEHLIVÝ, vlídný, nový domov někde v RD,
kde by mohl i ven. nejlíp v širší rodině nebo u dobrých přátel
vám se uleví a spokojený bude i kocour
Zkuste se podívat na jeho život jeho očima.Bavil by Vás jeho život ?
Venku se zabaví, bude mít co pozorovat, hmyz, ptáky,
občas potká jinou kočku...nebude doma dělat spící dekoraci, bude žít jako kočka
Jestli ven nechodí, naučí se to.
Uživatel s deaktivovaným účtem
je to normální chování a ne nějaká agresivita a co má dělat, když je zavřený v bytě...a zavírat do nějakého kumbálu je brutalita
Vím že to není správné zavírat kocoura ale cely den se staram o dítě, domácnost a pozornost má i kocour a tp dost velkou a v noci bych se ráda i vyspala což se neda ani když ho zavřu nemůžu být sním celou noc vzhůru a proto sem chtěla nejakou radu jak dosahnout toho že když se jde spát tak se jde spát a ne že se promění v agresivniho kocoura který se nebojí ani pp vlastní panicce vystartovat že ji například kousne do ruky až do krve ...pres den je to anděl v noci ďábel
kočky jsou noční lovci, takže tak...
a v bytě se sám moc nevyřádí
je to mlaďoch?
chce to mu na různá místa nainstalovat škrabadla, nějaký ten kočičí strom, cestičky pod stropem, případně vhodná místa ke schování, interaktivní hračky...
a když v noci ignorovat, tak zcela a absolutně důsledně! žádné "nejde to" neexistuje...
No právě že už nevím co vymyslet ma i strom se skrabadly ale ten ho nebavi..dveře jsou dveře a ignorovat se neda kdyz znicil dvířka od kuchyňské linky takze nová linka za desitky ticíc je k ničemu a calounene dvere to samé a hlavně jsme v pronájmu tak to bude hezké až se budeme stěhovat to aby jsme uz ted setrili na zničené věci a bydlime v 1kk takze to skrabani je dost silne a budi i dítě což není uplne dobry...nejsem robot abych fungovala x dní bez spánku...jen aby kocour byl spokojeny ze snim je nekdo vzhuru
KIMBO
napsal(a):
No právě že už nevím co vymyslet ma i strom se skrabadly ale ten ho nebavi..dveře jsou dveře a ignorovat se neda kdyz znicil dvířka od kuchyňské linky takze nová linka za desitky ticíc je k ničemu a calounene dvere to samé a hlavně jsme v pronájmu tak to bude hezké až se budeme stěhovat to aby jsme uz ted setrili na zničené věci a bydlime v 1kk takze to skrabani je dost silne a budi i dítě což není uplne dobry...nejsem robot abych fungovala x dní bez spánku...jen aby kocour byl spokojeny ze snim je nekdo vzhuru
..zřejmě u vadilo, že přišel o původní rodinu - tedy Vašeho přítele, bylo nutné ho brát pryč?...všeobecně v noci kočky ožijí a pak jsou trochu živější...zavírat určitě ne, tím nic nevyřešíte a kocour možná bude řádit ještě víc a ještě víc bude nešťastný...možná ho vrátit k původnímu příteli do původního bytu, kde byl evidentně spokojený...na druhou stranu je vážně nerozum brát kocoura do pronajatého 1 + 1, když jste tam s dítětem, nějak si to nedokážu představit, jak se tam vejdete...no na druhou stranu si myslím, že majitel bytu napříště nepovolí novému podnájemníkovi ani želvu...
KIMBO
napsal(a):
Dobrý den, nemáte někdo radu jak odnaucit kocoura škrábat na nábytek a dveře? Vzala jsem si ho od bývalé přítele s tím že jsem věděla že vždy byl klidný ale začal být agresivní a hlavně v noci škrábe na skříň, dvere a podobně . Přes den dost času prospi ale i tak se vzdy najde chvíle na hraní ale jakmile prijde večer a my si pritelem lehnem do postele tak se rozjede, snazila jsem se to ignorovat ale nepomohlo a tím ze teď máme mimino tak to ani nejde a zaviram ho do kumbalu s wc, jidlem a pitim ale škrábe na dveře nekolikrat už mě tak vytočil že dostal na zadek novinama nebo pantofli ale to vždy bral jako hru. Nevim si rady jak na něj aby jsme se vyspali aspon jednu noc a je úplně jedno jestli teď máme mimino nebo kdyz jsme ho neměli dělá mi to celou dobu co jsem si ho vzala a už jsem totálně vyčerpaná z něj byla bych mooc vděčná za jakoukoliv radu.
..zavírat a bít kočku je cesta do pekla aby Vám to jednou nevrátila i s úroky na Vás nebo Vašem dítěti...
Bohužel to nejde byvali pritel už ma svou rodinu a dve kočky ktere ho právě nesnesli tak proto jsem si ho vzala. A stehovali jsme se do maleho bytu a nevedeli ze prijde dítě, tak se to vsechno seslo nejak. Ale samozřejmě se budeme stehovat do vetsiho bytu za pul roku a snad bude lepsi uz ale zvladnout to ted neni jednoduche.
KIMBO
napsal(a):
A myslim ze je dost velky rozdil bit a bit...ten kocour ma deset kilo a to ze ho vezmu novinama a bere to jako hru tak si myslim ze mu to vubec ale vubec neublizuje..ale tak kazdy to ma jinak..to by ani male dite nesmelo dostat pres ruku...
...když myslíte...
KIMBO
napsal(a):
Bohužel to nejde byvali pritel už ma svou rodinu a dve kočky ktere ho právě nesnesli tak proto jsem si ho vzala. A stehovali jsme se do maleho bytu a nevedeli ze prijde dítě, tak se to vsechno seslo nejak. Ale samozřejmě se budeme stehovat do vetsiho bytu za pul roku a snad bude lepsi uz ale zvladnout to ted neni jednoduche.
...pokud jsem dobře pochopila, tak k tomu kocourovi byly pořízeny kočky, které ho nesnesly?...chudák...z jeho bydlení ho vyštípou nově příchozí a u Vás má zavírání v kumbálu a bití...pak se nedivte, že Vám dělá ze života peklo...já být Vámi bych mu našla klidný domov, kde bude milovaným jedináčkem...bude to tak pro všechny strany asi to nejlepší řešení...
napsal(a):
...pokud jsem dobře pochopila, tak k tomu kocourovi byly pořízeny kočky, které ho nesnesly?...chudák...z jeho bydlení ho vyštípou nově příchozí a u Vás má zavírání v kumbálu a bití...pak se nedivte, že Vám dělá ze života peklo...já být Vámi bych mu našla klidný domov, kde bude milovaným jedináčkem...bude to tak pro všechny strany asi to nejlepší řešení...
Taky si myslím. Kočky jsou křehké a zapeklité duše, i když se člověk snaží a dělá nemožné, někdy se na problém nepřijde. (tady je teda příčina jasná)
V novém domově jsou často spokojené a stresové chování mizí.
Jsou to potvory a přesto, možná právě proto jsou naprosto úžasné.
napsal(a):
Taky si myslím. Kočky jsou křehké a zapeklité duše, i když se člověk snaží a dělá nemožné, někdy se na problém nepřijde. (tady je teda příčina jasná)
V novém domově jsou často spokojené a stresové chování mizí.
Jsou to potvory a přesto, možná právě proto jsou naprosto úžasné.
...to ano
Za dobrý skutek budeš po zásluze potrestán,
tak nějak se to říká. Tomuhle kocourovi bude asi lépe venku (jako většině
koček, které to okusí). Zkuste kocourovi sehnat nový domov někde v RD, kde
bude moci jít ven nebo se majitelé budou moci zavřít do ložnice (ideálně přes dvoje
dveře) a kocourovi nechat k dispozici zbytek domu i se sklepem. Nemusíte to vzhledem
k plánovanému stěhování lámat přes koleno (možná to v novém bytě budete moci řešit lépe) a kocoura můžete předat, jen v případě,
když si novými majiteli budete jisti.
Kocour ma ctyri roky...je to mainska myvali takze obr ale takovou ja chtela kdyz jsme si ho porizovali s byvalim pritelem...od mala do ted ma pristup po celem byte...vlastne on si dela uplne co chce nikdo mu nikdy nic nezakazoval, nebil...ale posledni dva roky co ho mam ja tak pres den je klidny, hravy a v noci je to magooorr ktereho nezastavi nic ve skrabani at je to co je to proste do to bude skrabat..nezavirala bych ho pokud by neskrabal a nebudul celou rodinu..nikdy v zivote nebyl zavreny az ted posledni rok v novem byte protoze se uz nedalo prekousnout...a nedej boze ze visi bunda na vesaku to tam visi taky ale jen v noci...opravdu pres den je to takovy mazel ze clovek nepochopi proc to dela v noci kdyz se jde spat...
Nepotrebuju tady od vas rady ze ho mam dat pryc nebo vycitky ze ho biju...chtela jsem jen vedet jestli uz nekdo takovy problem s kocourem resil...chci si ho nechat mam ho hrozne rada a taky proto chci tenhle problem vyresit abych nechodila spat se stresem ze celou noc bude skrabat a co dalsiho znici...a samozrejme ani ho nechci placnout ale kdyz uz me hodnekrat v noci vzbudi a ja litam mu otevirat a zavirat jeste ho pustim at si lehne do postele a on se za par minut zvedne a zacne skrabat vedle destke postylky no to uz je vrchol a hold dostane na zadek....
KIMBO
napsal(a):
Nepotrebuju tady od vas rady ze ho mam dat pryc nebo vycitky ze ho biju...chtela jsem jen vedet jestli uz nekdo takovy problem s kocourem resil...chci si ho nechat mam ho hrozne rada a taky proto chci tenhle problem vyresit abych nechodila spat se stresem ze celou noc bude skrabat a co dalsiho znici...a samozrejme ani ho nechci placnout ale kdyz uz me hodnekrat v noci vzbudi a ja litam mu otevirat a zavirat jeste ho pustim at si lehne do postele a on se za par minut zvedne a zacne skrabat vedle destke postylky no to uz je vrchol a hold dostane na zadek....
.....ty rady jste už dostala......nebít, nezavírat a věnovat někomu jinému, kde by byl milovaným jedináčkem, pokud už byl stresovaný kočkami před tím u Vašeho přítele.......pokud ho milujete, tak se ho vzdejte, tohle nemá řešení......číču si pořiďte až budete mít podmínky........mám tři kočky.......o jedné v noci nevím, ta mi zalehne nohy a vydrží n nich spát takřka celou noc, druhá mně několikrát za noc vzbudí, tím že mně přijde olíbat a vrnět mi do ucha a pak mi pospává za hlavou, no a třetí kočka - tedy kocour, ten v noci pravidelně velmi ožívá, občas se m cpe pod peřinu, občas se prolítá po bytě, občas si s něčím hraje, ale s tím jsem si ty kočky brala, že prostě také v noci ožívají a ledacos vyvádí.......je to prostě jiné než pes, který zalehne a prospí celou noc........pokud to nejste ochotná akceptovat a nějak se s tím srovnat, dejte ho pryč..... ještě zkusit zainvestovat do kočičího nábytku - prolejzačky a schovávačky po zdech, škrábací vysoké sloupy......ale i na těch může kocour v noci řádit a bohužel v jednopokojovém bytě zaručeně budit.......
něco takového řešila v pořadu kočka nebo pes (či jak se to jmenovalo) Klára Vodičková (nově asi Nevečeřalová) https://www.bad-kitty.cz/
doporu čuji si stránky, články, texty pročíst, případně najít další na netu
chce to převést aktivitu na den, dát nějaký režim
chce to být, ještě jednou, důsledně důsledná, v noci na škrábání nereagovat, což znamená nereagovat
chce to dát škrabadla tam, kde škrábe
chce to ho netrestat, on nezlobí....
Když jsem se přestěhovala do nového bytu (z garsonky do 2kk) taky jsem rozhodila svému kocourovi starý řád a museli jsme si nějakou dobu zvykat na nový. Nechtěl spát v ložnici se zavřenými dveřmi a škrábal. I škrábal, když jsem ho nechala v obyváku. Chtěl být se mnou. A já nerada spím s otevřenými dveřmi. Tak jsem to škrábání musela nějakou dobu snášet a absolutně ho ignorovat. Trvalo to asi měsíc, že než zalehl, tak chvilku škrábal. Další měsíc se ta intenzita snižovala a dnes už ho to ani nenapadne. Ale byť je to velký ragdoll, tak na dveřích škrábance nenechal. V noci mě budí, nespí celou noc, chce se pomazlit, ale s tím jsem počítala, když jsem si ho brala, že je kočka noční tvor.