Zdravím,
máme menší problém.
Mám celkem 4 kočky z toho dvě mi nikdy nikde nenačurali - jedna jen bobkuje, pokud se ji něco nelíbí, ale to faaakt vyjímečně a druhou jsem nikdy nenachytala, že by potřebu vykonala jinde.
Ovšem ty dvě jsou za trest - nějakou dobu byl klid.
Jedna je starší - cca 7 let, není nemocná, mazlíme se s ní, spí s námi v posteli. Sem tam jsem ji chytla se vyčůrat mimo záchod.
Mladší - dcera té starší, od 4. měsíců problémy se struvity, x měsíců byl klid, protože dostává speciální granule.
Každopádně doma žádné změny - jen teda ta hodnější buzeruje trochu ten zbytek a celkově se tyhle dvě moc nemají v lásce.
Nikde nic nebylo přestěhováno, jen teda jsem v 5. měsíci a teprv se stěhovat budeme.
Nějaký nápad, proč by některá z nich čůrala na postel? Opravdu mě a ani přítele to už nebaví každý týden vše prát, přítel je toleruje, ale tohle se mu opravdu nelíbí. Sem tam mají zákaz do ložnice, když tam nikdo není, ale občas zapomene zavřít dveře. Obě dvě mají docela nadváhu - ač je nepřekrmuji, mají málo pohybu. Nejsou moc hravé a raději si někam zalezou.
Popř. vaše zkušenosti s čůráním na postel a s nějakým řešením?
Tento týden nám dojde nepromokavý potah, ale není to řešení. Ještě je mohu vzít na veterinu, ale netuším, jak z nich tu moč dostanu, jelikož když jim ji chci odebrat, utečou. Na jiné stelivo mi chodit nebudou, takže nemá smysl kupovat ani to, co moč nesaje.
Ráda bych tento problém aspoň trochu vyřešila, než jen zákazem do místností, protože kočky opravdu dát pryč nechci, ani jak se narodí mimčo - to, že budou všechny trochu stávkovat a mstít se .. s tím počítám, než si zvyknout.
Všechny jsou kastrované - mám matku a její dvě dcery ( v té době jsem neměla na kastraci a matka žila u baráku venku. Poté, co jsem odmaturovala a něco našetřila, nechala jsem matku a ostatní vykastrovat. )
Dííky moc, za nějaké odpovědi.
Uživatel s deaktivovaným účtem

bohužel uvádíte hodně málo informací. neříkáte vůbec nic o prostoru, který kočky mají k dispozici, ani o jejich denním režimu. jen mě zaujalo, že říkáte, že ta, co nikde nečůrá, buzeruje ten zbytek. to klidně může příčina být.
ale nemusí.
a pokud nečůrají do postele každý den, tak dny, kdy to udělají, budou mít "něco" společného. pravděpodobně.
když budete mít nepromokavý potah, tak půjde sebrat moč z potahu injekční stříkačkou.
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
bohužel uvádíte hodně málo informací. neříkáte vůbec nic o prostoru, který kočky mají k dispozici, ani o jejich denním režimu. jen mě zaujalo, že říkáte, že ta, co nikde nečůrá, buzeruje ten zbytek. to klidně může příčina být.
ale nemusí.
a pokud nečůrají do postele každý den, tak dny, kdy to udělají, budou mít "něco" společného. pravděpodobně.
když budete mít nepromokavý potah, tak půjde sebrat moč z potahu injekční stříkačkou.
Mám celkem čtyři kočky. Matku a její dvě dcery. Matce nevím kolik je přesně let a dcerám jsou čtyři roky. Pak tu mám o rok mladší mourinu, která tu je dominantní. Dovoluje si na ostatní a prohání je. Navíc se tu rozjela docela žárlivost i kdyz se všem snažím věnovat. Co se tyče prostoru, máme 2 1 a 50 m. Většinou mají volný pohyb po celém bytě.
Poslední dobou jsem s nima často doma, takže ráno vstanou a naji se a jsou znovu spát. Spí většinou do té 17 hodiny kdy začínají být aktivní.
Doma mají dvě skrabadla a poličky na zdi. V ložnici je jen jedna Polička kde vyskočí pouze mourina jelikož je hubena a rada spí na skříni. Zbytek spí na parapetu či v bedynce nebo v posteli.
Každopádně asi ty dvě znovu vezmu na nějaké vyšetření pro jistotu no.