Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.10.2018 13:36
DomkaA

XXX.XXX.184.74

Dobrý den,

od září máme kočičku, je to stále kotě (momentálně 3 měsíce). Kočička má vše nač si vzpomene, krmíme kvalitním krmivem atd. Snažíme se jí věnovat, co to jde, ale do práce chodit musíme.

Rozhodli jsem se jí zvykat i na to, že občas nebudeme přes noc doma. Kočička to zvládla, ale ještě týž den, co jsme se vrátili najednou nešla na kočkolit, ale vykadila se mimo ke gauči. Následně nám ho počůrala. Trestaná nebyla. Následně se vše uklidnilo.
Teď když jsem musela na dva dny odjet, byl s kočičkou přítel. Vše v pořádku. Jen, co jsem však přijela a pomazlily jsme se, odběhla na gauč a tam si ulevila a pak následně v ložnici na tašku.... Jsem trochu zoufalá, co s tím. Chápu, že trucuje, ale takhle to přeci nejde.

Poradíte mi nějakou účinnou radu? Do práce chodit musíme, naše práce je i o služebních cestách do zahraničí...

Moc děkuji!

19.10.2018 20:26
rapotacka11

XXX.XXX.79.213

Je sama, sama, sama.
Nemohli jste pořídit koťata dvě ?
Pak by měla skvělý život, nebyla by nikdy opuštěná,
měla by si s kým hrát.

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.10.2018 20:38

ačkoliv nejsem paušální zastánce rady "pořiď kočce kočku" (ono si člověk může zadělat na kvartální problém), v tomto případě bych to tak viděla (a Klára Vodičková doporučuje radši psa...... ) .

"Chápu, že trucuje, ale takhle to přeci nejde"
pokud v této větě prohodíš slovo "trucuje" za"je ve stresu", tak to bude OK.....

jinak bych pořídila záchodků více, a po 3m miminu nechtěla 100%ní čistotnost (no, to ani po kočce jakkoliv dospělé, bo to je prostě kočka...... )

24.10.2018 17:45
karo2702

XXX.XXX.172.116

Popřípadě místo dvou koček to udělat jak u štěněte. Vzít si 14 dní volno a postupně jí učit na samotu. Vymyslet jí nějaké interaktivní hračky se kterými by si mohla případně hrát i sama. Koupit dva záchody a dát je na různá místa.

28.10.2018 05:20
rosemary1

XXX.XXX.107.140

No, druhá kočička je skvělý nápad, minimálně v tom, že pak nebudete vědět, která to byla :-). Může to přejít a nemusí. Tříměsíční kotě je kotě, teď mělo jít od maminy a ono je pravděpodobně již nějakou dobu u Vás. Některé kočky jsou "zlomyslné" a takto dávají najevo, že se jim něco nelíbí. Máme více koček a stejně se občas zadaří. Jeden kocour nemá rád návštěvy, jedna kočka zase nevyčištěné WC. Dobrá rada je rozhodně více záchůdků, čisté stelivo. No a pak žádné koberce, žádné pohovky... Asi ne ta rada, co byste chtěla slyšet, ale my si přizpůsobili byt tak, že jde každá případná nehoda snadno odstranit, tzn. podložku na postel, místo pohovky pouze jednoduchá křesla s tlustými přehozy a pracími potahy, nenechávat nikde ležet tašky (ty opravdu milují) a hlavně pryč se všemi koberci. Z těch to nikdy nevyčistíte a kočku to nadále láká. Obecně si myslím, že čím méně koček, tím se tento problém lépe řeší. Dokud jsme měli jednoho kocoura a pak k němu kočičku, řešit jsme nemuseli. Ve větším počtu se občas nějaká ta "potvora" najde a často je dost na dlouho zjistit, kdo z nich a proč vlastně.

28.10.2018 07:02

......když t tak čtu, tak děkuji tam nahoru za mé tři naprosto vzorné kočky......dvě z ch.st. a jednoho nalezence......nikdy žádná nehoda (ťuk, ťuk na dřevo).....na sedacím nábytku pouze deky z důvodu chlupů - co já bych si bez pohovky večer u televize počala.......tašky na zem dávám běžně, občas něco změním.........no po tom co vše čtu na fauně, už bych do nové číči nešla a až mně začnou opouštět stav už raději nebudu doplňovat....

28.10.2018 09:09

Některé kočky jsou "zlomyslné" a takto dávají najevo, že se jim něco nelíbí.

za taková vyjádření bych fakt bila.......zlomyslnost je přát něco špatného někomu jinému ! Pokud kočka chodí mimo naučené wc, tak to znamená jediné - stres, ať už je vyvolán příčinou zdravotní či/a psychickou!

28.10.2018 09:23

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Některé kočky jsou "zlomyslné" a takto dávají najevo, že se jim něco nelíbí.

za taková vyjádření bych fakt bila.......zlomyslnost je přát něco špatného někomu jinému ! Pokud kočka chodí mimo naučené wc, tak to znamená jediné - stres, ať už je vyvolán příčinou zdravotní či/a psychickou!

...žádné zvíře není zlomyslné.....možná označení pro chování, které nemůžeme pochopit - respektive vzniká z důvodů kterému nerozumíme nebo neznáme?

28.10.2018 10:17
Bety23

XXX.XXX.230.42

Dobrý den
Mám také dotaz.Máme doma 1,5lkočku s kotětem,které se narodilo letos v červnu.
Mám pro ně 3záchudky,škrabadla pelíšky snad vše,co potřebují.Na záchudky chodí obě a přesto mam po domě loužičky (párkrát jsem přistihla tu menší).Na gauči,v postelích,křeslech už jsem z toho nešťastná,pořád peru a čistim.Starší kočka je kastrovaná,může se mladá mrouskat a dělat ty loužičky z tohoto důvodu?
Když jdeme z domu můžu zavřít aspoň dveře do ložnice ať aspoň tam mám jistotu,že je sucho?Mám strach,aby to neudělaly potom na truc😔.Jsem už vyčerpaná,pořád zkouším,křesla atd. pokud malá přičapne už jsem ve střehu🙁.
Prosím poraďte jak to řešit.Moc děkuji

Přidejte reakci

Přidat smajlík