Pěkný den,
jedno z koťat (cca 3 měsíce) mělo před 3 dny povislí ocas, ale k veterináři jsme hned nejeli, je to kočka venkovní a nepřikládali jsme tomu velký význam. Včera pokulhávala na přední tlapu a dnes ji bolí i zadní a jenom leží. Apatická, nevylučuje, nezvrací. Trochu jedla, přede. Po 17 hodině chci jet k veterináři, dříve tu není a já se mimo starám o 2 malé děti. Veterinář do telefonu řekl, že jestli je to takto, jak popisuji, zřejmě nebude jiná cesta, než utracení.
Nestalo se Vám něco podobného?
Zběžně čtu o panleukopenii, očkované zatím nejsou. Má ještě 2 bráchy, to už jsou celkem velcí kocouři. Odebrána od matky nebyla, bydlí venku s nimi, ale už je několik týdnů moc nemusí.
Díky, Míša
Uživatel s deaktivovaným účtem

Opravdu si podle toho vašeho popisu o tom zvířeti nic nemyslím. Že mu není dobře může být cokoliv. Klidně úraz, nebo horečka z jakýchkoliv příčin, nebo červi.
Ale ano, moje zkušenost je taková, že hodně kravských vesnických vetů takové zvíře rovnou utratí. Nechápu proč, asi se bojí, že byste vy jako majitelé nechtěli nebo nezaplatili léčbu?

Jo, při panleukopenii je zvracení a průjem. Oboje silné.

Radši jo. Osobně bych neměla důvěru v člověka, který by mi chtěl zvíře hned přes telefon utrácet.