Zdravím všechny, hledám někoho s podobnou zkušeností. Náš kocour (4 a pul měsíce) když se napije vody z misky tak pčiká. Myslíte, že mu nesedí voda nebo čím by to mohlo být? Z důvodu podezření se teď přeléčuje z nachlazení, ale i přesto ta kombinace po napití mi přijde zvláštní.Díky za odpovědi.
Uživatel s deaktivovaným účtem

To je ta kočka z nicku?
Poptala bych se chovatele jestli to nemůže být tvarem čumáčku, jestli nedělá problém dlouhý nos.
Já mám jiné extrém, moje kočky maj placatou hlavu, čumák nemají, po pití taky kuckaj, prostě to neumí, asi je anatomicky nemožné se napít tak, aby se jim nedostala voda do nosu.
Faraon
napsal(a):
Zdravím všechny, hledám někoho s podobnou zkušeností. Náš kocour (4 a pul měsíce) když se napije vody z misky tak pčiká. Myslíte, že mu nesedí voda nebo čím by to mohlo být? Z důvodu podezření se teď přeléčuje z nachlazení, ale i přesto ta kombinace po napití mi přijde zvláštní.Díky za odpovědi.
Zvláštní,zrovna řešíme ten samý problém s 8-mi měsíčním Bengálským kocourkem..před týdnem jsme si ho přivezli a pokaždé,když se napije,pšiká...čistě jen u pití..chovatelce jsem to hned volala,prý je to divné,jí to nedělal..řekla nám,že máme zkusit dát odstátou vodu - to nepomohlo..pak že dát trochu teplejší - taky nepomohlo..nevím,čím to může být..takže pokud na něco přijdete...
Uživatel s deaktivovaným účtem

canka
napsal(a):
Zvláštní,zrovna řešíme ten samý problém s 8-mi měsíčním Bengálským kocourkem..před týdnem jsme si ho přivezli a pokaždé,když se napije,pšiká...čistě jen u pití..chovatelce jsem to hned volala,prý je to divné,jí to nedělal..řekla nám,že máme zkusit dát odstátou vodu - to nepomohlo..pak že dát trochu teplejší - taky nepomohlo..nevím,čím to může být..takže pokud na něco přijdete...
Ještě bych se zaptala jestli třeba chovatelka neměla na pití fontánku, některé jsou řešené tak, že voda stéká po šikmém dně a kočka pak nemůže čumáček ponořit hluboko. Pak neumí pít z misky.
Moje kočky nepšíkají při pití mého čaje z hrnku, vysvětluji si to tak, že mají širokou hlavu a ač používám půlitrový hrnek, tak mají problém hlavu do něj narvat, možná se bojí hlavu ponořit do hrnku tak hluboko a pijí opatrně.