Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.11.2018 11:34
s4nk

XXX.XXX.241.34

Zdravím,

Vím, že tento příspěvek tu bude již vícekrát, ale každá kočka je specifická, tak bych Vás rád poprosil o rady.
Mám doma 4 měsíční kotě mainské mývalí kočky. Kotě jsem si přivezl domů před třemi týdny, je zlatej, ale bohužel čůrá mimo záchod a to výhradně na postel a po zabarikádování postele na gauč. Vyzkoušel jsem toho již mnoho: Výměna steliva hrudkujicí/silikátové, umístit záchod na různá místa, neustálé přenášení do záchodu, změna umístění záchodu kousek od postele, šplíchání vodou když čůral mimo záchod, ukázání potřeby že nemá a přenesení do záchodu, záchod má dostatečně velký Hagen Catit XXL, dostatečné množství steliva, denní uklízení záchodu, vyzkoušení spreje na odpuzení od danného místa, přenášení po krmení/pití do záchodu, seřvání, prohlídka veterinářem (je zdravý) a možná ještě něco dalšího. Bohužel neustále opakuje dokola tuto činnost, ať v pokoji jsem nebo nejsem je mu to jedno, ale kadit chodí do záchodu a já už zkrátka nevím, co s tím, protože denní drhnutí gauče/postele mě už přestává bavit.
Ještě uvažuju nad přenesením do jiné místnosti, kde by neměl co počůrat, ale bohužel naše chodba je malá, tak nechci, aby byl ve stísněném prostoru.
Máte někdo nějakou spešl radu co s tím?

Děkuju moc za rady a snad to brzy odezní.

2.11.2018 12:16
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

A dotaz na chovatele? Tam chodil na záchod normálně? Když jsem přivezla před pár měsíci kotě(britku) stačilo jednou ji postavit na záchůdek a hned pochopila. Teď už umí i venku, do hlíny, ale radši to nosí domů

2.11.2018 14:15
s4nk

XXX.XXX.0.200

No u chovatele prý chodil, ale moc to nevypadalo, když jsme ho přebírali. 😞 Jen mi už přijdou 3 týdny dlouho, aby to nechápal stále. 😪

2.11.2018 17:40
rapotacka11

XXX.XXX.79.213

Jestli jste to už neudělal, dejte ještě 1 záchod.

Dále: někdy kočky nečistotností protestují. (Jestli už kotě - nevím.)
Moje zkušenost: jedno kotě nemůže být zcela spokojené...zvlášť,
když nemůže ven.
Osobně jsem neměla nečistotnou kočku. Koťata byla absolutně
čistotná od 4 týdnů.
Ale sousedka, stará paní, měla kočku, která byla nečistotná celý život.

2.11.2018 17:52
s4nk

XXX.XXX.52.139

Zkusím ještě ten 1 záchod pořídit a uvidím, co to udělá. Děkuju za radu. Snad to pomůže a bude spokojený jak on tak já. ☺️

8.11.2018 10:58
s4nk

XXX.XXX.241.34

Achjo, záchod byl koupen, ale močení na sedačku pokračuje vesele dále... Už opravdu nevím, co s tím.

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.11.2018 12:25

a proč by měl jen tak chodit jinam!? když si našel tak fajn místo.....

gauč alespoň v době lidské nepřítomnosti znepřístupnit, když lidi jsou, tak ho nechat ale hlídat a pokud se chystá šup s ním na záchod
pach z gauče odstranit!
zaměstnat ho
vytrvale hlídat
a trpělivost!

8.11.2018 12:28
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Asi bych na ten gauč při odchodu natáhnula nějaký igelit, něco, co bude kocourovi prostě nepříjemné...

8.11.2018 12:53

lesnížínka napsal(a):
Asi bych na ten gauč při odchodu natáhnula nějaký igelit, něco, co bude kocourovi prostě nepříjemné...

tak u nás by se to rovnalo bilbordu "tady veřejné WC, poslužte si prosím"

8.11.2018 13:14
Janaaa

XXX.XXX.1.194

Zkuste mu do záchůdku nakapat kozlík lékařský,aby mu to místo "vonělo" .Kočky tu vůni milují ale jinak to dost smrdí. Nechala bych mu prověřit moč a krev,jestli je v pořádku..Toto kočky dělají,když je to při čůrání bolí,čůrají jinde, kde si myslí,že je to bolet nebude...

8.11.2018 14:32
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

tak u nás by se to rovnalo bilbordu "tady veřejné WC, poslužte si prosím"

Nevím přesně, co by kočkám vadilo, mé kočky chodí na WC ven. A třeba tady zmiňovaný kozlík mám různě po zahradě a je jim naprosto ukradený..

15.11.2018 01:05
litanie

XXX.XXX.167.88

Nemám vyzkoušené,kocourek chodí poctivě na jeho dva záchodky.ale prý snad pomůže trochu sava do zachůdku,ten pach je přitahuje

Přidejte reakci

Přidat smajlík