Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

8.11.2018 23:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.97

Máme tady listopad, zatím hezký, ale bude hůř a tak mám tenhle dotaz.
Zajímalo by mě v jakém počasí ještě pouštíte kočky do venkovní voliéry, případně na zahradu, prostě ven? Nebo přesněji, kdy kočky už ven nechtějí?
Jedná se mi o polodlouhosrsté plemeno.

9.11.2018 05:06
888

XXX.XXX.25.25

Mám 10 letého ,,polovenkovního,,kocoura normální rasy.
Chodí si ven a domů,kdy se mu zachce a i v největších
mrazech se jde proběhnout.

9.11.2018 07:36
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Briťák bydlí už venku celoročně. Může být v zahradním domku, nově má dvířka do garáže, ve které je dokonce radiátor připojený na dům, ale bydlí v psí boudě na slámě. Domů jsem ho dostala násilím, když byly ty mrazy -22st. Byl naštvaný a další den se schoval, abych ho večer nepolapila. Pochopitelně je normálně nasrstěný na zimu, i když má teď chudák po úrazu oholené přední nohy. Snad mu to do mrazů podroste. Je mu bezmála 11.

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.11.2018 08:26

Chtějí pořád.

9.11.2018 08:47

voliéra a volný pohyb po polích je něco jiného ale
jak moc se může proběhnout ?
moji kocouři chodí ven furt, starší kočka chodila také furt a to dokonce přešla z bytu ve městě bez vycházek na vesnici s neomezeným pohybem
kde jsou celý den, nevím, ale určitě nestojí na autobusové zastávce v 5 ráno

9.11.2018 08:49

chtějí pořád, jenom déšť nemusí, to většinou chrápou doma i tuláci. Suchý mráz nevadí vůbec.
Nevím jak ve voliéře, ale volně venku má kočka dost prostoru na zahřátí se pohybem

9.11.2018 10:25
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
voliéra a volný pohyb po polích je něco jiného ale
jak moc se může proběhnout ?
moji kocouři chodí ven furt, starší kočka chodila také furt a to dokonce přešla z bytu ve městě bez vycházek na vesnici s neomezeným pohybem
kde jsou celý den, nevím, ale určitě nestojí na autobusové zastávce v 5 ráno

Tak předpokládám, že voliera je to, kam si může kočka vyjít, většinou ze zatepleného balkonu nebo přímo dvířky z domu. Takže může a nemusí, zmrzat tam nemá důvod. Nikdy bych kočku nenechala někde, kde se nemůže schovat před nepřízní počasí, to je jasné.

9.11.2018 11:25

lesnížínka napsal(a):
Tak předpokládám, že voliera je to, kam si může kočka vyjít, většinou ze zatepleného balkonu nebo přímo dvířky z domu. Takže může a nemusí, zmrzat tam nemá důvod. Nikdy bych kočku nenechala někde, kde se nemůže schovat před nepřízní počasí, to je jasné.

to je jasné :-) tak pak kočku pustím ven, kdykoli chce, přece :-) protože kočka je tvor svobodný

Neregistrovaný uživatel

9.11.2018 11:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.97

lesnížínka napsal(a):
Briťák bydlí už venku celoročně. Může být v zahradním domku, nově má dvířka do garáže, ve které je dokonce radiátor připojený na dům, ale bydlí v psí boudě na slámě. Domů jsem ho dostala násilím, když byly ty mrazy -22st. Byl naštvaný a další den se schoval, abych ho večer nepolapila. Pochopitelně je normálně nasrstěný na zimu, i když má teď chudák po úrazu oholené přední nohy. Snad mu to do mrazů podroste. Je mu bezmála 11.

Tak to mám podobnou zkušenost! Máme sedmiletého briťáčka, který vyrůstal v bytě v Praze a teď už je pět let na velikém statku a zjistila jsem, že i šlechtěná bytová kočka je prostě kočka. Je šťastný venku a občas přitáhne i nějakého hraboše. Přesně jak píšete Vy, nejraději spí v psí boudě na slámě a krade psům z misek.
Jenže to je briťák, tedy chlupatá koule. Mám mladou ragdollku a mainku a připadá mi, že tenhle typ srsti tolik nechrání. Voliéra je obrovská, byla postavená původně na rysa ostrovida, takže běhat tam můžou.
Nezdá se mi, že by něčím trpěly, ale když vidím, jak někteří jiní lidé je chrání před jakýmkoliv chladem či nepohodlým, tak jsem z toho trochu nervózní.
Máme i servaly, což jsou africké šelmy, podle pokynů SVS mají vytápěné boudičky, ale já je tam snad nikdy neviděla zalézt. Běhají venku i v zimě a spát jdou na kopku slámy, nebo sena. Nedávno jsem byla navštívit jednoho chovatele, co chová malé kočkovité šelmy a ušlechtilé kočky a když jsem viděla, jak mají všechno vytápěný a některé druhy už teď nemají přístup ven...
Tak já nevím, nerada bych jim ublížila, ale hrozně nerada zvířata zavírám.

9.11.2018 12:05
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

to je jasné :-) tak pak kočku pustím ven, kdykoli chce, přece :-) protože kočka je tvor svobodný

Moje tedy na 100%. Proto bych nemohla mít třeba papoucha, protože si nedokážu představit, nenechat ho létat. Vím, že i papouši víc šmatlají po zemi, jak někde poletují, ale přesto. Když vidím slepice ve výběhu 2x2 metry, husy a kachny, co se nedostanou k vodě...je mi z toho taky na nic. Všechno tohle je pro mne týrání. I když jsme měli vždycky v chlívku prase, ve chvíli, kdy jsem nabrala rozum, ukecala jsem dědu, ať ho alespoň nechá chodit po zadním dvorku, kde mohlo rýt, plácat se na hnojišti, ať si alespoň tu chvíli života užije.

9.11.2018 12:10

ragdoll má oproti vesnické kočce obecné kožich tak trojnásobný, ne ?
a mainská je totální medvěd
tak přemýšlím, jestli našim kocourkům nepořídím kabátky :-)

co tak pustit na hodinu a domů, když se tak bojíte
a oni nebudou chtít domů ;-)

9.11.2018 13:23
rapotacka11

XXX.XXX.79.213

Měla jsem i peršanku, ven chodila denně, celoročně.
Je fakt, že jí "bříško" plstnatělo.
Od sněhu, vlhké trávy. Já je nechám jít kam chtějí, domů nebo ven.
Zdržovali se hezky u nás, netrajdali, na noc byli vždy doma
Kočky i naši 2 kocourci.

Neregistrovaný uživatel

10.11.2018 13:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.97

ragdoll má oproti vesnické kočce obecné kožich tak trojnásobný, ne ?
a mainská je totální medvěd
tak přemýšlím, jestli našim kocourkům nepořídím kabátky :-)

co tak pustit na hodinu a domů, když se tak bojíte
a oni nebudou chtít domů ;-)

No, nevím. Myslím, že delší srst je náchylná na natažení vlhkosti do sebe. Mně přijde normální evropská kočka, nebo právě ten briťák lépe chráněný, než třeba ragdoll.
Právě si myslím, že to může být podobný jako u psů. Když jsem měla královské pudly, tak přestože byli chlupatí jak koule, tak stačila vlhkost a byli jak houba. Zato takový labrador se srstí podstatně kratší se oklepe a je v pohodě.

10.11.2018 16:53

pudlům se kvůli chladu z vody nechávala ta koule na hrudi, tak teď nevím :-) mělo to zahřívat plíce
u nějakého plemene je přímo psané, že voda skrz tu srst neprojde.. bouvier třeba
pak pes s podsadou... spíše půjde o hustotu a strukturu toho chlupu
a tu u koček neznám, ale jestli má některá kočka srst "načechranou", tak té bude určitě větší zima než kočce obecné, co bydlí na návsi
myslím ale, že kočky dobrovolně mrznout nebudou, tak jestli je to nějaké průchozí tunelem domů..

10.11.2018 21:58
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Briťák podsadu má, nebo nevím, jak to nazvat, ale na zimu mu prostě srst zhoustne dvojnásobně, je jak medvěd. Proto jsem mu na noze nenašla ty vě díry po kousnutí, protože najít v té husté srsti něco, je fakt problém, našla jsem to, až tam byly strupy. U miciny obecné vůbec nevím, ale asi taky, pokud je venku, tak přidá podsadu. U koček jako je třeba ten ragdoll netuším.

12.11.2018 13:43
manitschka

XXX.XXX.35.124

Chodí pořád, obě, poslední cca 2 roky. Dělám dveřníka. Přes den jsou spíš doma, spí, ven chtějí odpo/večer. Velká na pár hodin, malá se vrací ráno když vstávám. Loni to bylo stejné. Velká chodila ven do cca 3 let, pak jen občas na chalupě, v Praze jsem bydlela v centru. Krátkosrsté příkopové obyčkočky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík