Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.11.2018 22:35
Aleno

XXX.XXX.250.28

Mám kocúrika od jari, najdúch z chatky. Našiel som ho na pokraji kolapsu hladom, tak je veľmi vďačný. Úspešne vykastrovaný, asi mesiac dozadu, všetko v poriadku zahojené a problém s kastráciou tak nesúvisí.

Problém je, že si nenechá ostrihať drápky. Keď bol mača tak s tým problém nebol, akurát sa chcel občas s klieštikmi hrať. Teraz sa tomu, ale neagresívne bráni: príde sa pomazliť, sadne na kolená, ale jak mu chytím packu aby som odstrihol dráp, okamžite ju stiahne. Bez nejakého boja, len proste ju vždy stiahne a ja nechcem strihať zbrklo, aby som ho nezranil.

Drápy ale musia preč, veľmi rád robí mliečny krok a ten s driapmy dosť bolí, taktiež je hravý a skáče po nohách. Pokiaľ má driapy, nemôže sa mazliť ani hrať. Preto zdôrazňujem, že moja otázka znie "Ako ostrihať drápy?" a nie "Či ostrihať drápy?". S driapamy v bite proste byť nemôže.

Skúšal som odmeny a pamlsky za každý dráp, ale momentálne ani to nejde - nenechá si ani ten jeden dať dole. Nikdy som ho pri tom nezranil, nemá s tým žiadnu zlú skúsenosť, len proste nemá rád keď mu niečo robím s packami.

Tiež je nezmysel ho vodiť kvôli tomu 2x mesačne k veterinárovi, ktorý by ho aj tak musel uspať, pretože pri plnom vedomí si to nenechá, čo bolo pre metabolizmus neprimeraná záťaž, alebo by ho musel priviazať remeňom, čo by mu tiež postoj ku strihaniu nezmenilo. Navyše som z Bratislavy, kde cenníky veterinárov neumožňujú pravidelné návštevy. A teraz babo raď... Nejaké typy, rady, triky?

Vopred ďakujem :)

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.11.2018 09:18

O co, že takové zvíře na veterině ostříhají za dvě minuty i bez uspání :D

16.11.2018 09:48
saola

XXX.XXX.31.34

Pro domácí použití existuje metoda zavinutí kočky do ručníku s tím, že necháte čouhat tu část kočky, se kterou potřebujete pracovat.

16.11.2018 11:12
Janaaa

XXX.XXX.1.194

Co to máte za veterináře??Uspání na ostříhání drápků?
Ostříhání drápků u veterináře trvá sotva minutu.Kocoura si postavil na všechny čtyři vždycky jednu tlapku trochu přimáčkl a během chvilky to bylo.Já tedy stříhám své kočky už léta sama.
Starší 10 let ,když vidí kleštičky tak zdrhá ale potom jí domluvím a vydrží to, když jí odchytnu:-)¨
Kocour má sedm kilo a ten mi dává najevo ,že se mu to nelíbí,někdy mi stiskne zubama druhou ruku jako kdyby říkal"stříhni a kousnu" :-) ale já ho netrápím,udělám třeba jen jednu packu a za hodinu druhou..když jde okolo,tak ho odchytím,mluvím na něj a rychle stříhám:-)
Pozor:,aby jste nestříhal drápky moc daleko, to už je pro kočičky bolestivé, proto možná stříhat nechce...A pokud je to kocour venkovní,tak bych mu drápky nestříhala vůbec,aby se vydrápal na strom..

17.11.2018 17:32
Aleno

XXX.XXX.250.70

rapotacka11: Áno, pozrieť rady na youtube ma napadlo ako prvé, ale tam všetky predpokladajú že mačka nekladie žiadny odpor, alebo len prejavuje nevôľu. Žiadna rada čo robiť keď sa mačka proste nenechá tam nieje.

saola: Ďakujem za radu, toto ma nenapadlo. Chcel som mu to neznepríjemniť, aby sa necítil pri tom ohrozený, a časom sa nechal aj dobrovoľne za pamlsku, ale ak to inak naozaj nepôjde, siahnem po ručníku.

Janaaa: nie, u veterínára som kvôli driapkom ešte nebol. Uspanie súdim podľa toho, lebo ma fakt nenapadá ako by to spravil inak. Keby postavil kocúra na všetky štiri a jednu labku primáčkol, kocúr by si s ňou uhol. Ak by mu ju nepustil, začal by mraučať jak keď ho na nože berú a bojovať, ale na 100% by k strihaniu touto metódou nedošlo ;) Chytiť labku a ostrihať bolo to prvé čo som skúšal :D Problém je práve v tom, že postup aký popisujete sa uňho realizovať nedá. Na dĺžku strihu samozrejme myslím.

17.11.2018 17:39

Aleno

já bych vám doporučila toho veterináře, aspoň jednou naživo uvidíte jak se to dělá

17.11.2018 17:53
Aleno

XXX.XXX.250.70

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Aleno

já bych vám doporučila toho veterináře, aspoň jednou naživo uvidíte jak se to dělá

Videl som asi 20 videí "ako sa to delá"... samozrejme, ako sa to delá, keď sa mačka aspoň trochu nechá. Ale skúste brať do úvahy fakt, že pri plnom vedomí sa bez boja ostrihať nenechá. Za predpokladu, že veterinár nieje vyznávačom voodoo a nemá telepatické schopnosti, aby mu vstúpil do hlavy a ovládal ho silou mysle, môže ho buď premôcť silou alebo nejakým trikom (ako napríklad trik s uterákom, ako písala saola vyššie), poprípade uspať. Pokiaľ vieš o nejakom konkrétnom triku, sem sním :)

17.11.2018 18:41

Aleno napsal(a):
Videl som asi 20 videí "ako sa to delá"... samozrejme, ako sa to delá, keď sa mačka aspoň trochu nechá. Ale skúste brať do úvahy fakt, že pri plnom vedomí sa bez boja ostrihať nenechá. Za predpokladu, že veterinár nieje vyznávačom voodoo a nemá telepatické schopnosti, aby mu vstúpil do hlavy a ovládal ho silou mysle, môže ho buď premôcť silou alebo nejakým trikom (ako napríklad trik s uterákom, ako písala saola vyššie), poprípade uspať. Pokiaľ vieš o nejakom konkrétnom triku, sem sním :)

ne, věřte, že veterináři ostříhají drápky u 99% zvířat, kterým majitelé drápky ostříhat nemohou/neumějí

znám jednoho jediného kocoura, kterého musím sedovat na drápky, a to je příšera, se kterou se začíná tak, že jí majitelka vloží do pytle a až teprve poté vstupuji do domu, protože to zvíře k sobě nenechá nikoho kromě paničky ani přiblížit.

17.11.2018 21:19
Aleno

XXX.XXX.250.70

No zázrak sa udial, prišiel som na spôsob, ako dosiahnuť výsledku bez boja. Bolo treba len porušiť pár zabehnutých pravidiel:

Keď jem, snaží sa mi samozrejme vyskočiť na kolená a za predstieraného mazlenia mi pchať hlavu do taniera. Pri tom to som ho vždy pekne položil na zem a na 12.-16. krát sa mu nechcelo vyskakovať späť. Časom počet pokusov znížil na 4.-6.
Teraz som ho nechal na nohách a začal som mu strihať drápky. Akosi si uvedomil, že môže utiecť, ale znamenalo by to opustiť centrum celého sveta, vesmíru a vôbec, čiže môj tanier. Jediná možnosť ako ostať poblíž dobrotky bolo neklásť odpor a tak nejak to ignoroval. Za každý dráp dostal pamlsku, uvidíme ako to bude fungovať z dlhodobejšieho hľadiska :)

Ďakujem všetkým za rady a podporu, zatiaľ sa zdá že sa problém vyriešil sám :)

Přidejte reakci

Přidat smajlík