Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.11.2018 15:19
CatwomanPeep

XXX.XXX.51.0

Zdravím. Mám cca 4 m. Kotě z útulku. První den byla Doca fajn, a další dny už to zaclo, horecka, nechutenství, jen spala. Tak jsem byla několikrát u veterináře a má prý kočičí vírozu a je Podvyzivena. Mám pro ji antb. Horečky už nemá, prášky ji dávám už mám jen na dva dny. Ale vůbec se to nelepší. Chodí na WC, pije ale nejí, zkusila jsem všechny možnosti a varianty krmiva a tak ji krmim stříkačkou. Já už nevím co dál jsem z toho zoufalá. Prosím o radu jak a co dál, to že půjdu zase k vet je jasné. Ale teď co mám dělat nebo jestli měl někdo zkušenost

17.11.2018 15:21
CatwomanPeep

XXX.XXX.51.0

Jo a ještě mi přijde hodně zvláštní že se vůbec nemyje a nehraje si. Hlavně aby neměla tu nemoc fiv nebo jak se to jmenuje..

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.11.2018 15:42

no, tohle může řešit jen veterinář no.

pokud bere antibiotika a horečka přetrvává, fip to klidně být může. ale i spoustu jiných věcí,

17.11.2018 15:53
CatwomanPeep

XXX.XXX.51.0

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
no, tohle může řešit jen veterinář no.

pokud bere antibiotika a horečka přetrvává, fip to klidně být může. ale i spoustu jiných věcí,

Horečku už právě nemá, už bere jen prášky ale sama prostě jist nebude..
Dneska v noci třeba chodila. Normálně po. Místnosti šla se napít zaškrabat si a pak se zpět vrátila Ke mě..

17.11.2018 21:09
karo2702

XXX.XXX.172.116

Ať je to fiv nebo jen nějaká viróza, co čekáte od lidí přes internet? Když je na tom tam špatně, tak ho snad vezmu a letím na veterinu

17.11.2018 21:21
CatwomanPeep

XXX.XXX.51.0

karo2702 napsal(a):
Ať je to fiv nebo jen nějaká viróza, co čekáte od lidí přes internet? Když je na tom tam špatně, tak ho snad vezmu a letím na veterinu

Byla jsem tam tri dny po sobě. A jestli jste si všimla píšu ze jdu v pondělí. Já jen jestli s tímhle neměl už někdo zkušenosti.

20.11.2018 11:23
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Bohužel promořenost v útulcích je děsivá. Držím Vám pěsti a písněte, co je nového.

29.11.2018 17:35
CatwomanPeep

XXX.XXX.48.239

Bohužel to nezvládla..

29.11.2018 22:13
fikovnice

XXX.XXX.30.49

CatwomanPeep napsal(a):
Bohužel to nezvládla..

To je smutné. Bohužel zažíváte to, co já cca před 3 lety - navíc 2x po sobě. Chtěla jsem udělat dobrý skutek. Ale 3x vidět odcházet kotě už jsem nechtěla, tak jsem si pak vzala kotě od normální venkovské kočky.
Přeji hodně síly.

30.11.2018 08:49
Felinka120

XXX.XXX.234.33

Je mi to líto, taky jsem viděla odcházet kočičku za duhový most. Uděla jste pro ni co šlo a je pěkné, že jste se ji snažila dát domov. Hodně síly!

9.12.2018 11:30
CatwomanPeep

XXX.XXX.127.16

Děkuji vám moc, úplně jsem ztratila naději zase si nějaké kotě vzít... Stále to bolí

9.12.2018 12:46

Útulková koťata jsou v tomhle bohužel nejrizikovější způsob pořízení kočky, bohužel. Když z útulku, tak z provozně odděleného depozita, kdy mají lidi doma v bytě jen třeba jednu březí kočku a následně kočku s koťaty. Jakmile je to útulek, jakože domeček a tam desítky koček, tak to je bohužel katastrofa. Z nákazového hlediska je tam většinou všechno špatně, žádná karanténa, zvířata neustále přicházejí z různých míst, v útulku se to zamíchá a je to.

9.12.2018 19:27
CatwomanPeep

XXX.XXX.8.88

Ano přesně tak.. Bohužel jsem netušila že to je takový

9.12.2018 19:35

je to hrozně smutný, protože která jiná kočka potřebuje nový domov než ta útulková? ale ne každý má nervy pomoci takové kočce s tím, že se během několika dní či měsíců doma fatálně rozsype. nebo to neví a pak už to nikdy znovu neudělá, protože na to nemá ty nervy, což naprosto chápu.

10.12.2018 10:31
fikovnice

XXX.XXX.135.170

je to hrozně smutný, protože která jiná kočka potřebuje nový domov než ta útulková? ale ne každý má nervy pomoci takové kočce s tím, že se během několika dní či měsíců doma fatálně rozsype. nebo to neví a pak už to nikdy znovu neudělá, protože na to nemá ty nervy, což naprosto chápu.

Je to přesně tak. Plus, když si vzpomenu na ty nervy, když mi umřelo kotě na FeLV, jestli nenakazil staršího kocoura, to byl děs. Naštěstí nenakazil. Ale mě ty anabáze vyléčily z touhy zachraňovat koťata z útulků, i když ve finále je to strašně tristní. Řešením by aspoň trochu bylo, aby všechny útulky testovaly kočky na infekční nemoci.

10.12.2018 10:38

Tak ono leckde FeLV a FIV testují, ale ono je to hluboký problém spojený právě s nedostatečnou karanténou, kde by přijaté kočky byly prostě oddělené jedna od druhé a od ostatních koček a kde by se mohly otestovat, doléčit, vyléčit nebo třeba i utratit. Jenže to padá na přeplněnosti útulků, i tam, kde třeba karanténa je, se dříve či později ty prostory prostě využijí blbě ale vejde se tam víc koček.

10.12.2018 10:40
fikovnice

XXX.XXX.135.170

Tak ono leckde FeLV a FIV testují, ale ono je to hluboký problém spojený právě s nedostatečnou karanténou, kde by přijaté kočky byly prostě oddělené jedna od druhé a od ostatních koček a kde by se mohly otestovat, doléčit, vyléčit nebo třeba i utratit. Jenže to padá na přeplněnosti útulků, i tam, kde třeba karanténa je, se dříve či později ty prostory prostě využijí blbě ale vejde se tam víc koček.

Já vím. Ale bohužel někde se ani netestuje... Chápu, že ti lidé se snaží zachraňovat kočky (nebo potažmo jiná zvířata), ale někdy je to prostě co do množství nezvládnutelné...

10.12.2018 10:55

Tak ono zrovna u zachraňování koček chybí hodně takové to chladkokrevné racionálno. Jakože vykastruju i vysokobřezí. Jakože rozbité a těžce nemocné chudáky nechám utratit a nebudu pořádat sbírky na faktury v řádech desítek tisíc na jedno jediné zvíře.

Místo toho máme lidi, co se vyvrací z toho, že na vesnické výstavě bylo kotě v tombole a odmítají lidem vydat koťata, pokud by ta koťata měla chodit ven. A to prosím není žádná pomluva, kdysi jsme ještě s rodiči chtěli kotě ze Sobína - a nedostali jsme. Jedna moje klientka nepořídila a kočku v útulku jí prostě nedali, přitom ty kočky mají VLASTNÍ CHATU a žerou si applaws konzervy. Další moje klienta rovněž nepořídila, a to chtěla koťata dvě. Jako možná lepší, menší riziko nákazy doma, ale ty útulky prostě nechápu.

10.12.2018 13:41

tak moje kočky třeba applaws většinou nežerou
a proto taky žádného příchozího do útulku nešoupnu
a s.ere mě plno plno lidí, kteří mají podmínky mít kočku (což je asi většina), ale ne ne ne, neujmou se a ruce pryč od malého kotěte takhle v prosinci, co se evidentně rve domů ....
a s.erou mě lidi, co si dotáhnou kočku ke psu, nebo ke kočce psa a děj se vůle boží, jakože by tomu psu měli vysvětlit, že ta vlastní kočka se fakt nežere....

koukám, že na mě padla ta pravá vánoční dobrotivá nálada

12.12.2018 07:10

tak moje kočky třeba applaws většinou nežerou
a proto taky žádného příchozího do útulku nešoupnu
a s.ere mě plno plno lidí, kteří mají podmínky mít kočku (což je asi většina), ale ne ne ne, neujmou se a ruce pryč od malého kotěte takhle v prosinci, co se evidentně rve domů ....
a s.erou mě lidi, co si dotáhnou kočku ke psu, nebo ke kočce psa a děj se vůle boží, jakože by tomu psu měli vysvětlit, že ta vlastní kočka se fakt nežere....

koukám, že na mě padla ta pravá vánoční dobrotivá nálada

...tak my jsme kotě od popelnic dotáhli domů spolu s písní, ale naštěstí nikdo nesplesnivěl, kotě bylo úspěšně vyléčeno a třem kočkám jsme přinesli domů štěně, také to prošlo bez pohromy a kočky si ho vychovaly k obrazu svému..........

12.12.2018 07:10

...tak my jsme kotě od popelnic dotáhli domů spolu s písní, ale naštěstí nikdo nesplesnivěl, kotě bylo úspěšně vyléčeno a třem kočkám jsme přinesli domů štěně, také to prošlo bez pohromy a kočky si ho vychovaly k obrazu svému..........

...s plísní........

12.12.2018 11:20
Moyda

XXX.XXX.74.8

Tak hezká představa jak si nesete kotě a u toho radostně pjejete.

12.12.2018 14:38

Moyda napsal(a):

15.12.2018 19:15
fikovnice

XXX.XXX.8.91

Moyda napsal(a):

Omlouvam se, ale neda mi to, mam na mysli to, jak nekdo pjeje....;-).

3.8.2019 13:22
birma18

XXX.XXX.76.17

Já taky uvažji o koupi koťátek, ale asi si je koupím od nějakého chovatele. I když vím, že se u šlechtiných koček také objevují různé dědičné vady.

Přidejte reakci

Přidat smajlík