Zdravím. Mám cca 4 m. Kotě z útulku. První den byla Doca fajn, a další dny už to zaclo, horecka, nechutenství, jen spala. Tak jsem byla několikrát u veterináře a má prý kočičí vírozu a je Podvyzivena. Mám pro ji antb. Horečky už nemá, prášky ji dávám už mám jen na dva dny. Ale vůbec se to nelepší. Chodí na WC, pije ale nejí, zkusila jsem všechny možnosti a varianty krmiva a tak ji krmim stříkačkou. Já už nevím co dál jsem z toho zoufalá. Prosím o radu jak a co dál, to že půjdu zase k vet je jasné. Ale teď co mám dělat nebo jestli měl někdo zkušenost
Uživatel s deaktivovaným účtem

no, tohle může řešit jen veterinář no.
pokud bere antibiotika a horečka přetrvává, fip to klidně být může. ale i spoustu jiných věcí,
napsal(a):
no, tohle může řešit jen veterinář no.
pokud bere antibiotika a horečka přetrvává, fip to klidně být může. ale i spoustu jiných věcí,
Horečku už právě nemá, už bere jen prášky ale sama prostě jist nebude..
Dneska v noci třeba chodila. Normálně po. Místnosti šla se napít zaškrabat si a pak se zpět vrátila Ke mě..

Útulková koťata jsou v tomhle bohužel nejrizikovější způsob pořízení kočky, bohužel. Když z útulku, tak z provozně odděleného depozita, kdy mají lidi doma v bytě jen třeba jednu březí kočku a následně kočku s koťaty. Jakmile je to útulek, jakože domeček a tam desítky koček, tak to je bohužel katastrofa. Z nákazového hlediska je tam většinou všechno špatně, žádná karanténa, zvířata neustále přicházejí z různých míst, v útulku se to zamíchá a je to.

je to hrozně smutný, protože která jiná kočka potřebuje nový domov než ta útulková? ale ne každý má nervy pomoci takové kočce s tím, že se během několika dní či měsíců doma fatálně rozsype. nebo to neví a pak už to nikdy znovu neudělá, protože na to nemá ty nervy, což naprosto chápu.
napsal(a):
je to hrozně smutný, protože která jiná kočka potřebuje nový domov než ta útulková? ale ne každý má nervy pomoci takové kočce s tím, že se během několika dní či měsíců doma fatálně rozsype. nebo to neví a pak už to nikdy znovu neudělá, protože na to nemá ty nervy, což naprosto chápu.
Je to přesně tak. Plus, když si vzpomenu na ty nervy, když mi umřelo kotě na FeLV, jestli nenakazil staršího kocoura, to byl děs. Naštěstí nenakazil. Ale mě ty anabáze vyléčily z touhy zachraňovat koťata z útulků, i když ve finále je to strašně tristní. Řešením by aspoň trochu bylo, aby všechny útulky testovaly kočky na infekční nemoci.

Tak ono leckde FeLV a FIV testují, ale ono je to hluboký problém spojený právě s nedostatečnou karanténou, kde by přijaté kočky byly prostě oddělené jedna od druhé a od ostatních koček a kde by se mohly otestovat, doléčit, vyléčit nebo třeba i utratit. Jenže to padá na přeplněnosti útulků, i tam, kde třeba karanténa je, se dříve či později ty prostory prostě využijí blbě ale vejde se tam víc koček.
napsal(a):
Tak ono leckde FeLV a FIV testují, ale ono je to hluboký problém spojený právě s nedostatečnou karanténou, kde by přijaté kočky byly prostě oddělené jedna od druhé a od ostatních koček a kde by se mohly otestovat, doléčit, vyléčit nebo třeba i utratit. Jenže to padá na přeplněnosti útulků, i tam, kde třeba karanténa je, se dříve či později ty prostory prostě využijí blbě ale vejde se tam víc koček.
Já vím. Ale bohužel někde se ani netestuje... Chápu, že ti lidé se snaží zachraňovat kočky (nebo potažmo jiná zvířata), ale někdy je to prostě co do množství nezvládnutelné...

Tak ono zrovna u zachraňování koček chybí hodně takové to chladkokrevné racionálno. Jakože vykastruju i vysokobřezí. Jakože rozbité a těžce nemocné chudáky nechám utratit a nebudu pořádat sbírky na faktury v řádech desítek tisíc na jedno jediné zvíře.
Místo toho máme lidi, co se vyvrací z toho, že na vesnické výstavě bylo kotě v tombole a odmítají lidem vydat koťata, pokud by ta koťata měla chodit ven. A to prosím není žádná pomluva, kdysi jsme ještě s rodiči chtěli kotě ze Sobína - a nedostali jsme. Jedna moje klientka nepořídila a kočku v útulku jí prostě nedali, přitom ty kočky mají VLASTNÍ CHATU a žerou si applaws konzervy. Další moje klienta rovněž nepořídila, a to chtěla koťata dvě. Jako možná lepší, menší riziko nákazy doma, ale ty útulky prostě nechápu.

tak moje kočky třeba applaws většinou nežerou
a proto taky žádného příchozího do útulku nešoupnu
a s.ere mě plno plno lidí, kteří mají podmínky mít kočku (což je asi většina), ale ne ne ne, neujmou se a ruce pryč od malého kotěte takhle v prosinci, co se evidentně rve domů ....
a s.erou mě lidi, co si dotáhnou kočku ke psu, nebo ke kočce psa a děj se vůle boží, jakože by tomu psu měli vysvětlit, že ta vlastní kočka se fakt nežere....
koukám, že na mě padla ta pravá vánoční dobrotivá nálada

napsal(a):
tak moje kočky třeba applaws většinou nežerou
a proto taky žádného příchozího do útulku nešoupnu
a s.ere mě plno plno lidí, kteří mají podmínky mít kočku (což je asi většina), ale ne ne ne, neujmou se a ruce pryč od malého kotěte takhle v prosinci, co se evidentně rve domů ....
a s.erou mě lidi, co si dotáhnou kočku ke psu, nebo ke kočce psa a děj se vůle boží, jakože by tomu psu měli vysvětlit, že ta vlastní kočka se fakt nežere....
koukám, že na mě padla ta pravá vánoční dobrotivá nálada
...tak my jsme kotě od popelnic dotáhli domů spolu s písní, ale naštěstí nikdo nesplesnivěl, kotě bylo úspěšně vyléčeno a třem kočkám jsme přinesli domů štěně, také to prošlo bez pohromy a kočky si ho vychovaly k obrazu svému..........

napsal(a):
...tak my jsme kotě od popelnic dotáhli domů spolu s písní, ale naštěstí nikdo nesplesnivěl, kotě bylo úspěšně vyléčeno a třem kočkám jsme přinesli domů štěně, také to prošlo bez pohromy a kočky si ho vychovaly k obrazu svému..........
...s plísní........

Moyda
napsal(a):
Tak hezká představa jak si nesete kotě a u toho radostně pjejete.