mainská mývalí koťátka s PP k rezervaci

Prodám Mainskou mývalí kočku - Celý vrh V bude hledat své nové majitele. Je...
19000 Kč
Ahoj, před třemi měsíci jsme se ujali podvyživeného kocoura z ulice, během dvou měsíců jsme ho trochu vykrmili konzervou Animunda, snížili zánět a vrátili stav ledvin do normálu.
Poté ale přišlo nechutenství, asi týden akceptoval jen syrové maso a nakonec nežral. Bylo rozhodnuto o odstranění všech problematických zubů (zánět dásně trvající i po předchozím čištění zubního kamene).
Po extrakci zubů došlo po dvou dnech k výraznému zhoršení, po necelém týdnu kdy vypadal, že uhyne začal přijímat stravu.
Kocour je teď "OK", avšak máme od extrakce zubů nový problém: nevíme, co mu dát aby to sežral. Od doby, co začal žrát si celkem stabilně drží hmotnost 3,1 kg.
Granule nechce (máme mnoho vzorků Calibra, Hills, VetLife, Carnilove, ProPlan a další méně kvalitní od známých), konzervu už taky nechce. Jiné mokré krmivo sní jen po alespoň 24 hod hladovění (kapsičky Purina nebo Whiskas ani poté nesní celé, paštiku Gourmet většinou ano). Maso by si asi rád dal, avšak je vidět, že si s ním bez zubů nedokáže poradit a mleté pro změnu odmítá.
Nejvíce zarážející je to, že kuřecí 90% šunky by v jakékoliv chvíli sežral téměř libovolné množství, ale to není krmení pro kočky.
Nicméně nemáme pocit, že by to jeho nechutenství bylo čistě zdravotními důvody když šunku sežere a skáče kvůli ní i do metrové výšky.
Prosím o Vaše zkušenosti s tím, co s kocourem, který si o většině žrádle evidentně myslí: "tohle jsem dřív jedl a bylo mi blbě, tak už to do huby nedám...", čili si to myslí asi snad o všem.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Maso by si asi rád dal, avšak je vidět, že si s ním bez zubů nedokáže poradit
tak asi záleží, na jaké kusy krájíš
moje staré kočky neměly zuby od cca 16ti let, jako vůbec, ale syrové maso jedly/jí i nadále
Asi takhle: náš 11letý briťák nikdy nejedl nic jiného, než granule Royal Canin pro briťáky a olízá šťávu z kapsiček Kittekat. Obojí čistá hrůza, ale za těch 11let se mi nepodařilo mu vnutit nic jiného. A že jsem se nanosila vzorků kdečeho... Kočka už umřela, ale ta zase asi 5 let nejedla nic jiného jak konzervy Miamor(tuňák s vejci, krevety nevím s čím....) Pak najednou přestala a začala jíst Gourmet kapsičky. Zase několik let. Ta si ale vzala někdy i maso. Kocour by se ho ani nedotknul. Takže jestli vám začal jíst ty gourmetky, ať žere gourmety Prostě si z nabídky vybral
Po dvou týdnech doplnění: Gourmet už nežere (předtím se nechal doprošovat, takže to není moc velká změna), maso vařené a nakrájené na miniaturní kousky pár dní žral v velkém množství. Před pár dny se ale jakoby nasytil a zase už pár dní víceméně hladoví.
Sežere třeba kousíček masa nebo vylíže šťávu z kapsičky (po čemž následuje zběsilé předení jakoby snad dostal bůhvíjakou odměnu) a nic víc.
Na přelomu roku mu padala dost srst a v lednu při běžné kontrole mu veterinář našel ve střevech cosi tvrdého což možná souvisí s parádním srsti. Teď už mu srst padá normálně, ale jeho zvykem je čistit si velmi často kožich. Napadlo nás tedy, že nechutenství souvisí s chlupy v trávicím traktu. Jenže granule nežere, kočičí trávu taky ne a pastu GimCat co nám dal veterinář do něj nedostaneme, protože když je ucítí, tak blije "nasucho".
Tudíž pokud má problémy s chlupy, tak nevíme jak je z něj dostat. Navíc občas žere hrudkující kočkolit, což je taky látka, která ve vlhku tvoří "těsto", které by mohlo trávicí trakt ucpat.
Máte-li rady nebo jen nápady tak sem s nimi, protože už je to fakt marné.
Napadlo nás tedy, že nechutenství souvisí s chlupy v trávicím traktu. Jenže granule nežere, kočičí trávu taky ne a pastu GimCat co nám dal veterinář do něj nedostaneme, protože když je ucítí, tak blije "nasucho".
to klidně souviset může a takové ucpání střev, zástava taky může skončit smrtí.....Takže bych moc neřešila kocourovu náklonnost k pastě a prostě ji do něj nacpala, třeba rozředěnou stříkačkou(pokud si ji neoblíže, když ji namázneš na packu nebo někam na kožich, aby si ji oblízal v rámci očisty).
Stolici má?
Veterinář na ten nález ve střevech řekl co?
jinak - co mléčné výrobky? Starým kočkám jsem míchala pribiňáka+zakys.smetanu či řecký jogurt+smetanu+třeba žloutek
nebo smetanový sýr, taky rozmíchaný se smetanou
nastrouhat tvrdý sýr, tvaroh
sardinky, rybičky.....
Mno, pokud to do něj budu rvát násilím a nedejbože rozředěné stříkačkou, tak kolik toho do něj narvu než budeme poškrábaní, on nasranej a za skříní? Bude ten trošek pasty k něčemu? Je ta pasta vůbec nějak efektivní (vzhledem ke složení mám celkem pochyby, spíš mi připadá, že je to jako prevence při dlouhodobém užívání)? Na srst když mu to dá, tak to tam nechá dokud to někde neotře a ten zbytek s velkým odporem slíže.
Jestli stolici má netuším, protože mu nestojím celý den za zadkem. Před pár dny když ještě jedl jsem ho viděl vytlačit exkrement.
Veterinář se jen ptal, jestli nesežral nějakou textilii nebo kus koberce a nakonec řekl, že mu to posunul a že to tedy půjde brzy ven.
rapotacka11
napsal(a):
Je venkovní, že nevíte zda má stolici ?
Divíte se , že nežere granule. To jde žrát je bez zubů ?
Krmte pestře.
Všechna masa (aspoň málo), čerstvá SYROVÁ - třeba namelte..
I droby - ne drůbeží= u nás třeba nechutnají.
Zkuste i ryby.
Tak kočky jídlo většinou spíš polykají...
bez zubů jde žrát vše, včetně myší.....
Mno, pokud to do něj budu rvát násilím a nedejbože rozředěné stříkačkou, tak kolik toho do něj narvu než budeme poškrábaní, on nasranej a za skříní? Bude ten trošek pasty k něčemu?
mno, jakpak já jsem to do svých koček dostávala....?
zředit pouze tak, aby to lezlo ze stříkačky, já dávala bezopet, tam stačila kapka, holky dostaly tolik, kolik bylo potřeba.....
kočku lze fixovat zabalením do deky, existuje fixační taška, mi se nejvíce a jako pro kočky nejšetrnější ukázalo přizvednutí kočky za zátylek, stříknutí a za 3 vteřiny bylo po parádě....a bez jakýchkoliv následků tohle dávala i extra bázlivka
ono pokud to znamená výběr mezi životem a smrtí, tam tam fakt pro okecávačky "to nejde" není prostor....tím samozřejmě nechci tvrdit, že to tak je u tvého kocoura, píšu obecně
nechutenství - ty ledviny má OK?
Fakt bych dávala všechno. Zkuste mu třeba uvařit nesolený vývar s masem na malé kousíčky, mléčné výrobky, klidně bych mu dala i do té polévky trochu rohlíku, syrové maso, kapsičky-klidně i nějaké whiskas nebo co..., nějaké pamlsky, třeba zbytky od oběda.
Já bych mu dávala úplně všechno, co najdu. Potřebujete do něho něco narvat!
Chytněte ho jako při podávání nějakých tabletek a požádejte někoho, aby do něho narval třeba tou stříkačkou tu pastu.
taková svíčková omáčka.......
jinak s velikostí kousků - může vadit i že jsou moc malé
Všechny rady z okolí i odtud mi připadají jak kdyby kočku znali jen z reklamy na Monetu...
Když kocoura vezmu za zátylek, tak okamžitě začne zadníma škrábat do ruky, protože už ví co ho čeká. Doma nás není tolik, abychom ho mohli udržet a něco mu dát. To šlo jen u veterináře ale i tak jsme museli přiložit oba ruku k dílu, protože doktor a jeho asistentka na kocoura nestačili.
Podobně násilně jsme mu dávali sirup na podporu ledvin, když opomenu, že napoprvé to šlo dobře, tak podruhé mě dost nepěkně zadní nohou podřízl zápěstí, takže dál to bylo v tlustých kožených rukavicích. Tak či onak stejně většinu toho sirupu vyslintal na podlahu (buď s sebou škube na všechny strany jak šílenec a když ho pustím, tak otevře tlamu, vyklopí všechno na zem a nic skoro nepozře). Prostě když to nechce, tak to nechce.
Co se týče ledvin, tak výsledky zatím nevím. Měli bychom jít brzy na kontrolní odběr krve, ale zatím to odkládám, protože moc toho sirupu nepozřel (čili zlepšování stavu bude pomalejší) a za druhé už vím jak u něj probíhá odběr krve (tři lidi ho drží a čtvrtý z něj doluje krev, která mu navíc teče blbě). Odběr krve stejně je pro kocoura utrpení a nic nezlepší (maximálně uslyším "výsledky nejsou stále OK, tak mu dávejte sirup na ledviny..." a ten do něj nedostaneme).
Vývar a mléčné výrobky si trochu dá ale moc to nepřehání. Malé kousky masa mu možná vadí, ale větší pro změnu vyplivne, protože je nerozkouše. Pamlsky po kterých se jiné kočky mohou utlouct on důsledně odmítá.
Koukám, že přesto, že rozmlsané, mám hodné kočky. Kocour dostává homeopatika na dásně, kočka měla pár dní na hojení po kastraci. Je to trochu sladké vody ve stříkačce. I když nijak nadšeně, ale když řeknu: dáme vodičku, trošku vystříknu do huby zleva, trošku zprava a je to. Kocour hodí ks.cht, že to nechtěl, já pochválím, že je šikovný kluk a hotovo. Mladá kočina to taky v pohodě zvládla. Nejlíp, když se kocour probudí, leží ještě ochrápaný
Phyllobatesvittatus12
napsal(a):
Tak kočky jídlo většinou spíš polykají...
Tak, teď jsem ji přistihla.
Granule chroupe.
V noci mě vzbudí, je u misky,
nesledovala jsem ji, nebyla jsem si jistá,
zda neslyším jen cvrnkání granulí,jak
se tam čumáčkem hrabe. Ne.
Naše kočička poctivě chroupe.