Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.3.2019 23:13
xJohannax

XXX.XXX.244.105

Dobrý večer, jdu si pro ránu z milosti :(. Pořídili jsme si kočičku s PP s úmyslem začít s chovem a tato modřinka se stala miláčkem rodiny. Dbáme, aby jí nic nechybělo a za pár týdnů oslavíme její první narozeniny. Kočička už se nám začala mrouskat, ale s prvními koťátky jsme měli v plánu počkat ještě minimálně rok. Jenomže to bych nesměla být d.e.b.i.l.!!! Bohužel se mi dnes stalo to, že jsem ve spěchu odběhla od miminka pro pár polen dřeva do krbu a při návratu jsem si nevšimla, že se dveře úplně nedovřely a naše mrouskalka, kterou to jindy ven absolutně netáhne, se vyběhla ven seznámit se svým venkovním "kolegou". Mohli spolu být venku 5, možná 10 minut. Nejsem si úplně jistá. Dávala jsem prcka po koupání do pyžamka, když jsem si uvědomila chlad, který šel otevřenými dveřmi do domu. Pro kočičku jsem hned vyběhla a ta se nechala v klidu chytit, ale náš myšilovec byl venku s ní (nicméně ve chvíli, kdy jsem je přistihla, ne NA ní). Ona o něm ví celou dobu, že za těmi dveřmi bývá. Má tam zateplenou boudu a naše milá mu přes ty dveře zpívá milostné písně celé dny a noci. Roztoužená je neskutečně. Jenže co mám teď dělat? Dá se vůbec v tuto chvíli něco vyřešit? Nebo nezbývá než čekat a modlit se? A co to pro nás znamená do budoucna? Že se můžeme s chovem u této kočičky rozloučit? Těšila jsem se, jak budeme zodpovědní, že budeme moci mít občas koťátka a přitom nebudeme množkou a pak to hned zkraje takhle podělám :,(. Nejradši bych se neviděla !!
Ještě bych doplnila, že kocourek je roční a rozhodně ještě žádné zkušenosti nemá. Mou iniciativou se většina venkovních kočičích slečen v loňském roce kastrovala a on je jedním z posledních potomků. Ale jeho tatínek je místní závodní oplodňovač..

14.3.2019 07:23
rapotacka11

XXX.XXX.79.4

- znamená do budoucna,
že se můžeme s chovem u této kočičky rozloučit?
""""""""""""""""
Proč ?

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.3.2019 07:50

rapotacka11 napsal(a):
- znamená do budoucna,
že se můžeme s chovem u této kočičky rozloučit?
""""""""""""""""
Proč ?

..jediné co mně napadá, je nějaká sankce zákazem chovu od klubu plemene, ale myslím si, že to bude v pohodě......

14.3.2019 09:08
Felinka120

XXX.XXX.231.221

Nemuselo vůbec dojít k nakrytí..... Přečtěte si tento článek, popisuje příznaky březosti počínaje od prvního dne nakrytí a hlavně se tam píše, že veterinář Vám je schopen spolehlivě potvrdit březost kočky ultrazvukem až ve čtvrtém týdnu od nakrytí (ve vašem případě domnělého nakrytí). Tak ty čtyři týdny počkejte a pak zajděte s kočičkou na ultrazvuk a budete hned vědět jestli opravdu k něčemu došlo. Vím, že ty čtyři týdny čekání budou pro Vás muka, ale to, že jste je viděla venku vedle sebe, ještě neznamená, že k něčemu došlo. Pamatuji si, že v únoru 2012, když jsem přijela v noci z práce a otevírala dveře, tak Felinka mi proklouzla mezi dveřmi. Venku byl sníh, tak jsem šla podle tlapiček a našla jsem ji o pár baráků dál v zahradě a vedle ní byla nějaká kočka nebo kocour,ale nic nedělali, tak jsem přelezla plot, popadla Felinku a brankou ji vynesla zpět dom. Na kastraci jsme šli 20.3. a tehdy jsem ještě poprosila paní doktorku jestli by mohla zjístit jestli už náhodou nečeká koťátka a řekla jí co se stalo v únoru a ona udělala Felince ultrazvuk a bylo vše v pořádku, koťátka nečekala, takže v tu únorovou noc skutečně k ničemu nedošlo a může to tak být i ve vašem případě, tak se zatím moc nenervujte a zkuste vydržet v klidu ty 4 týdny a uvidíte.... Třeba,to dobře dopadne i Vám A kdyby přeci jen, tak zkuste veterináři vysvětlit situaci a zeptat se jestli se s tím dá ještě něco dělat?? Držím tlapky!

https://www.juko-krmiva.cz/brezost-a-porod-u-kocky-cl73.php

14.3.2019 09:16

hlavně, pokud bude březí, tak ji nechte normálně a v poklidu odrodit, to je pro tu kočku to nejlepší řešení.

14.3.2019 17:48
xJohannax

XXX.XXX.242.15

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
..jediné co mně napadá, je nějaká sankce zákazem chovu od klubu plemene, ale myslím si, že to bude v pohodě......

Chovatelský řád zakazuje nakrytí kočičky mladší 12ti měsíců. To je první věc. Další věc je, že samozřejmě nevíme, jestli náš venkovní kocourek nemůže trpět některou z kočičích nemocí, např. FIV.

14.3.2019 17:53
xJohannax

XXX.XXX.242.15

Felinka120 napsal(a):
Nemuselo vůbec dojít k nakrytí..... Přečtěte si tento článek, popisuje příznaky březosti počínaje od prvního dne nakrytí a hlavně se tam píše, že veterinář Vám je schopen spolehlivě potvrdit březost kočky ultrazvukem až ve čtvrtém týdnu od nakrytí (ve vašem případě domnělého nakrytí). Tak ty čtyři týdny počkejte a pak zajděte s kočičkou na ultrazvuk a budete hned vědět jestli opravdu k něčemu došlo. Vím, že ty čtyři týdny čekání budou pro Vás muka, ale to, že jste je viděla venku vedle sebe, ještě neznamená, že k něčemu došlo. Pamatuji si, že v únoru 2012, když jsem přijela v noci z práce a otevírala dveře, tak Felinka mi proklouzla mezi dveřmi. Venku byl sníh, tak jsem šla podle tlapiček a našla jsem ji o pár baráků dál v zahradě a vedle ní byla nějaká kočka nebo kocour,ale nic nedělali, tak jsem přelezla plot, popadla Felinku a brankou ji vynesla zpět dom. Na kastraci jsme šli 20.3. a tehdy jsem ještě poprosila paní doktorku jestli by mohla zjístit jestli už náhodou nečeká koťátka a řekla jí co se stalo v únoru a ona udělala Felince ultrazvuk a bylo vše v pořádku, koťátka nečekala, takže v tu únorovou noc skutečně k ničemu nedošlo a může to tak být i ve vašem případě, tak se zatím moc nenervujte a zkuste vydržet v klidu ty 4 týdny a uvidíte.... Třeba,to dobře dopadne i Vám A kdyby přeci jen, tak zkuste veterináři vysvětlit situaci a zeptat se jestli se s tím dá ještě něco dělat?? Držím tlapky!

https://www.juko-krmiva.cz/brezost-a-porod-u-kocky-cl73.php

Modlím se za to, aby nakrytí neproběhlo. Upínám se k tomu, že jsou oba nezkušení, že by to snad nestlihli. Kočička se zatím stále intenzivně mrouská. Extrémně mazlivá byla vždy. Děkuji za odpověď

14.3.2019 22:05

xJohannax napsal(a):
Chovatelský řád zakazuje nakrytí kočičky mladší 12ti měsíců. To je první věc. Další věc je, že samozřejmě nevíme, jestli náš venkovní kocourek nemůže trpět některou z kočičích nemocí, např. FIV.

..tak moc přeju aby číča nezabřezla a nic od venkovního myšilova nechytla........

18.3.2019 09:51
odberryho

XXX.XXX.161.34

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
..tak moc přeju aby číča nezabřezla a nic od venkovního myšilova nechytla........

Stejně ji budete muset otestovat. I kdyby nezabřezla, nemůžete vyloučit, že k páření nedošlo. Ale držím palce, aby skutečně březí nebyla

18.3.2019 10:16

odberryho napsal(a):
Stejně ji budete muset otestovat. I kdyby nezabřezla, nemůžete vyloučit, že k páření nedošlo. Ale držím palce, aby skutečně březí nebyla

.....to asi nemělo být na mně.........

Přidejte reakci

Přidat smajlík