Dobrý den, mám kotě asi 5 týdnů nalezenec,ale je neskutečně malinkej (přikládá foto) takže dokrmuju kočičím sunarem přes lahvičku, ale problém je jak ho krmím tak mi přijde ,že kus toho dudlíku spolkl , když jsme s ním včera byla na veterině z důvodu průjmu a hlásila jsem, že nejspíš spolkl kus dudlíku myslíte, že to vyjde samo hlásila jsem to u dvou vet a ani jeden mi na to nic neřekl. Naposledy kadil někdy včera kolem 4 hodiny odpoledne než jsme jeli na vet. Snažila jsem se googlit a nic jsem nenalezla. Předem děkuji za odpověď
Janae1

XXX.XXX.160.6
pavlina0305
napsal(a):
Dobrý den, mám kotě asi 5 týdnů nalezenec,ale je neskutečně malinkej (přikládá foto) takže dokrmuju kočičím sunarem přes lahvičku, ale problém je jak ho krmím tak mi přijde ,že kus toho dudlíku spolkl , když jsme s ním včera byla na veterině z důvodu průjmu a hlásila jsem, že nejspíš spolkl kus dudlíku myslíte, že to vyjde samo hlásila jsem to u dvou vet a ani jeden mi na to nic neřekl. Naposledy kadil někdy včera kolem 4 hodiny odpoledne než jsme jeli na vet. Snažila jsem se googlit a nic jsem nenalezla. Předem děkuji za odpověď
Nepřijde mi malinkej, 5 týdnů už není úplný drobek, nedal by to bez lahvičky? V šesti týdnech se ještě nedávno koťata posílala do světa, 5 nebo šest týdnů už není takový rozdíl.
Dudlík je kousek silikonu, to vyjde. Spíš bych řešila oči a imunitu, i když si odmyslím ty oči, tak mi nepřijde zdraví. (ale těžko soudit z fotky)
Janae1
napsal(a):
Nepřijde mi malinkej, 5 týdnů už není úplný drobek, nedal by to bez lahvičky? V šesti týdnech se ještě nedávno koťata posílala do světa, 5 nebo šest týdnů už není takový rozdíl.
Dudlík je kousek silikonu, to vyjde. Spíš bych řešila oči a imunitu, i když si odmyslím ty oči, tak mi nepřijde zdraví. (ale těžko soudit z fotky)
Očička řešíme máme antibiotika i na horní cesty jinak zlobí a ma průjem, protože se dal odčervit a byli jsme projistotu i na veterině kde řekli, že to může mít z toho odčervení. On sice je 4-5 týdnů, ale myslím velikostně proto se bojím, ale vzhledem k tomu, že zlobí, baští a přibírá tak to z něj nejspíš vyjde.
Na granulky musime jeste počkat az bude mít něco malo přes 400g momentálně ma 317g takže do té doby bude ještě na sunaru. Kočky mají být cca 3 měsíce u matky aby se všechno naučili 5 týdnů je málo se nenaučí ještě ani na zachůdek
Uživatel s deaktivovaným účtem

Na sunar se vykašlete. Má zuby, ne? Takže není malej na pevnou stravu. Maso, konzervu pro koťata už v pohodě zvládne a pokud mu chcete dopřávat to mlíko, tak do misky a papej si.
napsal(a):
Na sunar se vykašlete. Má zuby, ne? Takže není malej na pevnou stravu. Maso, konzervu pro koťata už v pohodě zvládne a pokud mu chcete dopřávat to mlíko, tak do misky a papej si.
Tady asi někdo neví jak se o kotě starat , sunar má z důvodu toho, že ještě nemůže granule jelikož není požadovaná dávka kočkám se věnuji už dlouho, ale nikdy se mi nestalo ,že by mi spolkl kus dudlíku a není jednoduché kočky učit z misky prvně musí z talířku v 5 týdnech neumí ani na zachůdek
Janaaa
napsal(a):
Dejte mu nadrobounko nakrájené syrové hovězí od řezníka a uvidíte,jak s tím bude spokojený:-)Vlastní zkušenost s takto malým kocourkem:-)Vyrůstal na syrovém mase a hlavně konzervičkách Brit Care pro koťátka,je tam opravdové masíčko s granulovanou rýží .
Ještě bych doplnila - já bych to syrové hovězí smíchala se syrovým žloutkem - v podstatě bych udělalala takovou kaši - kotěti se to bude i líp polykat a dostane víc živin.
pavlina0305
napsal(a):
Tady asi někdo neví jak se o kotě starat , sunar má z důvodu toho, že ještě nemůže granule jelikož není požadovaná dávka kočkám se věnuji už dlouho, ale nikdy se mi nestalo ,že by mi spolkl kus dudlíku a není jednoduché kočky učit z misky prvně musí z talířku v 5 týdnech neumí ani na zachůdek
Kdysi mi v práci vylezla z teplovodního kanálu dvě takhle velká koťata, která přišla o matku. K jídlu dostávala kuřata v peří v celku, (dělal jsem v drůbežářském závodě). Jedno ho načalo u volete, druhé u kloaky a jak baštila a to ještě nejdříve musela oškubat peři. K pití jenom vodu. Vyrostly z nich krásné velké kočky.
Takže se přimlouvám za syrové maso a žloutek. A až přestane mít průjem, tak tvaroh, jogurt a sunar (z misky). Čím víc se s ním budete patlat, tím větší vybíravý nežravec to bude.
Na záchod se dají učit hned, jak začnou vylézat z košíku.

pavlina0305
napsal(a):
ty jo, co máte za retardované kočky, já jsem teda několikrát měla doma ještě modrookého nalezence a všechno to baštilo hned jemnou konzervu pro koťata nebo mleté maso nebo vajíčko a na záchůdek se naučila tak, že jsem je postavila do záchůdku a párkrát jsem zahrabala rukou.

pavlina0305
napsal(a):
...myslíte, že by veterinární lékař nevěděl?.........a není zde řeč o granulích, ale o mase a konzervě pro koťata........as bych na veterinářku - Bodlinku dala a přešla na tuto stravu......

napsal(a):
ty jo, co máte za retardované kočky, já jsem teda několikrát měla doma ještě modrookého nalezence a všechno to baštilo hned jemnou konzervu pro koťata nebo mleté maso nebo vajíčko a na záchůdek se naučila tak, že jsem je postavila do záchůdku a párkrát jsem zahrabala rukou.

teda se přidám - modrooká Matýsková, když k nám přišla tak bych řekla dle fotky, že byla ještě o facku menší, a jako první vyžrala misku syrového masa......
a jenom zdůrazním - všichni zde mluví o MASE a jiné přirozené stravě, ne o granulích (i když Matýsková neměla problém ani s nimi)