Zdravím kočkaře. Ráda bych se zeptala těch, co kočky vyčesávají, na tipy na nějaký dobrý kartáč. Elsa (MCO) má totiž občas dredy (někdy i na břiše) a bytostně nesnáší kartáčování. Tak si říkám, že kdyby byl nějaký kartáč/hřeben, s nímž máte dobrou zkušenost, že bych ten náš zkusila vyměnit. Teda já mám dva - a Else se moc nepozdává ani jeden. Je možné, že jí vadí to tahání, když má srst zacuchanou.
Uživatel s deaktivovaným účtem

jednořadý hřeben
Mám podobný hřeben a jeden řidší
https://www.akinu.cz/beeztees-vycesavaci-hreben/?utm_source=seznam&utm_medium=cpc&utm_campaign=D-PLA:+produktov%c3%a1+-+new&utm_content=Ps%c3%ad+produkty&utm_term=h%c5%99eben+na+vy%c4%8des%c3%a1v%c3%a1n%c3%ad+pro+psa|
používám něco podobného , na konci drátků jsou kuličky
https://www.akinu.cz/akinu-vycesavaci-kartac-pro-dlouhosrste-male-psy-a-kocky/?utm_source=seznam&utm_medium=cpc&utm_campaign=D-PLA:+produktov%c3%a1+-+new&utm_content=Ps%c3%ad+produkty&utm_term=kart%c3%a1%c4%8d+na+psa+a+ko%c4%8dku|
a ještě podobný, malý finišák
https://krmeni.cz/hrebeny-a-kartace-hrebeny-a-kartace-pro-psy/trixie-finisak-plastovy-maly?v=1&utm_source=sklik&utm_medium=cpc&utm_campaign=3_PLA:+Psi&utm_content=Trixie+finisak+plastovy+maly+-+7x16cm&utm_term=#gallery-1
střídám to , po chvilkách, neodborně ...
Kdysi jsem měla peršanku, ta česání nesnášela, zařekla jsem se,
že "chlupatici" už nikdy. No a mám ji.
Tahle naše přitoulaná černucha chodí domů plná všelijakého bord.lu.
Naštěstí je moc trpělivá a celkem se nechá vyčesávat. Ven musí,
to se dožaduje vehementně. Říkám si: děj se vůle boží. Taky mi už
nepřišla v noci domů, takže jsem poletovala v noci. Zbytečně, přišla
ráno, ulepená od smůly, takže . . ."užívám" si ji.
Ještě se zeptám - i když se mně něco plete, že jsme to tu již řešili. Co furminátor? Hodí se na kočky? Já sem tam Else nějaký tvrdošíjný dred ustříhnu (teda když ji nějak obelstím, jinak se nůžek bojí nejvíc, a to jsem ji nikdy nepíchla nebo nestřihla), ale chovatelka mi do telefonu téměř vynadala - že žádné stříhání, vše pečlivě rozčesat. Ale fakt se jí ty dredy dělají - ještě na blbých místech - onehdá měla úplné boule jako by pod předníma (i zadníma) packama, občas na tom břiše. Tak jestli třeba tím furminátorem by to jednou za čas nebylo lepší...? Za odpovědi moc děkuji.
Furminator na chuchvalce se mi neosvědčil..zato obyčejný třířadý,plastový kartáč na vlasy...s ostrými hroty.....,ale je fakt,že můj kočičák se češe docela rád....

furminátor na dlouhé chlupy dost tahá a připadá mi, že chlupy poškozuje a že se pak takové chlupy o to rychleji cuchají, povrch chlupu není rovný.
jakmile se udělá velký dred, stejně to nerozčesete, akorát se vytrhne a kočka příště tuplem nebude chtít. nůžky jsou nejlepší řešení a česání je prevence, aby se dredy nedělaly.

fikovnice
napsal(a):
Ještě se zeptám - i když se mně něco plete, že jsme to tu již řešili. Co furminátor? Hodí se na kočky? Já sem tam Else nějaký tvrdošíjný dred ustříhnu (teda když ji nějak obelstím, jinak se nůžek bojí nejvíc, a to jsem ji nikdy nepíchla nebo nestřihla), ale chovatelka mi do telefonu téměř vynadala - že žádné stříhání, vše pečlivě rozčesat. Ale fakt se jí ty dredy dělají - ještě na blbých místech - onehdá měla úplné boule jako by pod předníma (i zadníma) packama, občas na tom břiše. Tak jestli třeba tím furminátorem by to jednou za čas nebylo lepší...? Za odpovědi moc děkuji.
.....furmináor na mé dlouhosrsté kočky vůbec nezapůsobil......nejjednodušší kovový jednořadý hřeben - mám ho lét letoucí a sedět a jemně rozčesávat a se cucek rozčeše....u jorkšířice, jsem cucek od kůže směrem dolů jakoby rozčísla a zbytek dočesala a šlo to takřka bez ztráty kytičky........jinak na kočky se mi plně vyplatil takový kartáč se zahnutými tenkými drátky opatřenými na konci kuličkou, drahý, ale už druhým rokem nezničitelný i když denně používaný - kočky i papillon s ním česání mají rády.......navíc na rozdíl od hřebene se ty chlupy vyčesané drží v něm, a nic nelítá okolo při česání........

napsal(a):
.....furmináor na mé dlouhosrsté kočky vůbec nezapůsobil......nejjednodušší kovový jednořadý hřeben - mám ho lét letoucí a sedět a jemně rozčesávat a se cucek rozčeše....u jorkšířice, jsem cucek od kůže směrem dolů jakoby rozčísla a zbytek dočesala a šlo to takřka bez ztráty kytičky........jinak na kočky se mi plně vyplatil takový kartáč se zahnutými tenkými drátky opatřenými na konci kuličkou, drahý, ale už druhým rokem nezničitelný i když denně používaný - kočky i papillon s ním česání mají rády.......navíc na rozdíl od hřebene se ty chlupy vyčesané drží v něm, a nic nelítá okolo při česání........
já zase píšu...cucek směrem dolů od kůže rozstříhla .......

napsal(a):
já zase píšu...cucek směrem dolů od kůže rozstříhla .......
.to je ten kartáč....
napsal(a):
"...sedět a jemně rozčesávat a se cucek rozčeše..."
Jak já bych ráda! Jenže Else stačí už jen vidět, že beru do ruky hřeben a zdrhá. Když ji chytím, tak kouše - nejdřív do kartáče, někdy bohužel i do mě. A to se opravdu snažím jemně, žádné tahání. Podle mě jsou typy koček, kterým to prostě vadí nebo nesedí. Pořídím něco nového - tipy jsem dostala - všem za ně děkuji.
napsal(a):
Já vím, který kartáč myslíš - také jej mám. Pak mám takový celoplastový - to mají moji čtyřnožci rádi, ale ten nerozčesává, spíš jen masíruje. A pak mám s tenoučkými jehličkami (bez kuliček na konci, takže ostrý) - ten vadí Else nejvíc, i když nejvíc vyčesává - kluci se nechají, ale jen na některých místech.

fikovnice
napsal(a):
Já vím, který kartáč myslíš - také jej mám. Pak mám takový celoplastový - to mají moji čtyřnožci rádi, ale ten nerozčesává, spíš jen masíruje. A pak mám s tenoučkými jehličkami (bez kuliček na konci, takže ostrý) - ten vadí Else nejvíc, i když nejvíc vyčesává - kluci se nechají, ale jen na některých místech.
...u nás se nechávají naštěstí všichni česat a ten kartáč s těmi kuličkami vyhovuje u nás všem...... a pak ten kovový hřebínek, ale raději mají kartáč..............