Je toto obyčejná kočka?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

M16

14.8.2019 18:18
M16

XXX.XXX.68.187

Dobrý den, je toto obyčejná kočka nebo něco jiného? Běhá nám to už 2 dny kolem domu tak nevím, jestli nemám chodit raději jinou cestou 😄 Děkuji za identifikaci. M16

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.8.2019 18:19

to je kočka bengálská. ale druh je to kočka domácí. pokud je ztracená, určitě jí někdo hledá.

15.8.2019 00:00
fikovnice

XXX.XXX.135.179

M16 napsal(a):
Dobrý den, je toto obyčejná kočka nebo něco jiného? Běhá nám to už 2 dny kolem domu tak nevím, jestli nemám chodit raději jinou cestou 😄 Děkuji za identifikaci. M16

Nádherná bengálka!

15.8.2019 10:55
Janaaa

XXX.XXX.1.194

Vezměte jí domů a vyvěste inzerát,jestli jí někdo nehledá.Tahle kočka je zvyklá žít v bytě a venku je určitě vystrašená,bez jídla a hlavně vody, dlouho nevydrží...Ještě Vám někdo poděkuje..
Mě kdyby se takto ztratila moje kočka,určitě dám velkou odměnu,protože moje kočky jsou vlastně moje děti:-)
Někdo jí určitě hledá...

Janae1

15.8.2019 12:26
Janae1

XXX.XXX.160.6

Janaaa napsal(a):
Vezměte jí domů a vyvěste inzerát,jestli jí někdo nehledá.Tahle kočka je zvyklá žít v bytě a venku je určitě vystrašená,bez jídla a hlavně vody, dlouho nevydrží...Ještě Vám někdo poděkuje..
Mě kdyby se takto ztratila moje kočka,určitě dám velkou odměnu,protože moje kočky jsou vlastně moje děti:-)
Někdo jí určitě hledá...

No, nevím.
Mě se takto toulá peršanka, sousedce mainka a ragdoll, kdy moji peršanku někdo vzal domu a vyvěsil letáky, tak určitě nepoděkuji a za odměnu mu vynadám.

Kočka na fotce není vychrtlá, teď je teplo, já bych nakrmila a poptala bych se po okolí, jestli někdo nemá bengálku. Domu bych ji vzala, až pokud bych nic nezjistila.

15.8.2019 12:45
rapotacka11

XXX.XXX.79.9

Bavila jsem se s chlapíkem, co ji doma má.
Protože jí rozumí a má ji rád,
normálně ji pouští ven, neb to kocour
vyžaduje. Běhá volně - a to v Pze.

15.8.2019 12:46
Janaaa

XXX.XXX.1.194

To už se ta kočka může někde zatoulat nebo jí může někdo ublížit.Beru to podle svých koček,které nikdy nebyly venku ,jen na veterině a vím,jaký měly stres. tato kočka musí prožívat venku hrozný stres,hlad a hlavně žízeň.Určitě na Vás nepočká někde na místě,než vy se někde optáte....Samozřejmě,že není vychrtlá,když se třeba ztratila před 2 dny.
A pokud někomu vynadáte za to,,že má starost o Vaší kočku?...tak to už potom nechápu,,,Moje kočky by hned někdo ukradl a zpeněžil..mám hodně drahá plemena a ty se jen tak venku nepotulují.
Bengálky stojí cca 10 až 15 tisíc,pochybuji,že by jí někdo jen tak pouštěl ven..

15.8.2019 12:47
rapotacka11

XXX.XXX.79.9

M16 napsal(a):

Dejte ji tam vodu a něco k sezobnutí,
kdyby náhodou byla ztracená.

15.8.2019 12:47
Janaaa

XXX.XXX.1.194

rapotacka11 napsal(a):
Bavila jsem se s chlapíkem, co ji doma má.
Protože jí rozumí a má ji rád,
normálně ji pouští ven, neb to kocour
vyžaduje. Běhá volně - a to v Pze.

To se divím,že mu jí ještě nikdo neukradl..

Janae1

15.8.2019 12:52
Janae1

XXX.XXX.160.6

Janaaa napsal(a):
To už se ta kočka může někde zatoulat nebo jí může někdo ublížit.Beru to podle svých koček,které nikdy nebyly venku ,jen na veterině a vím,jaký měly stres. tato kočka musí prožívat venku hrozný stres,hlad a hlavně žízeň.Určitě na Vás nepočká někde na místě,než vy se někde optáte....Samozřejmě,že není vychrtlá,když se třeba ztratila před 2 dny.
A pokud někomu vynadáte za to,,že má starost o Vaší kočku?...tak to už potom nechápu,,,Moje kočky by hned někdo ukradl a zpeněžil..mám hodně drahá plemena a ty se jen tak venku nepotulují.
Bengálky stojí cca 10 až 15 tisíc,pochybuji,že by jí někdo jen tak pouštěl ven..

Většina čistokrevných koček stojí 10-15 tisíc, to není argument.

No, ano vynadám, protože domat trnu hrůzou co se stalo a ona ji nějaká záchranářka měla potřebu zachránit. Naštěstí jsem to ještě neřešila, tady se všichni známe, ale byla bych opravdudost vytočená.

15.8.2019 13:27
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

Janae1 napsal(a):
Většina čistokrevných koček stojí 10-15 tisíc, to není argument.

No, ano vynadám, protože domat trnu hrůzou co se stalo a ona ji nějaká záchranářka měla potřebu zachránit. Naštěstí jsem to ještě neřešila, tady se všichni známe, ale byla bych opravdudost vytočená.

Nevím, ale když se ztratí zvíře, tak bych předpokládal, že ho bude aktivně hledat. Nahlaste nález policii a kočku si nechte. Kočka , která byla zvyklá v bytě se stane obětí psů, nebo zahyne pod koly. Taky neumí lovit. Jako nálezce máte nárok na nálezné. Je otázkou, jak by původní majitel prokázal, že to je jeho kočka, není-li čipovaná, či tetovaná.

15.8.2019 15:33
ladd

XXX.XXX.34.46

Určitě bych se jí ujal a vzal ji domů a sháněl majitele. Zda ven, bych nechal na kočce a na tom, zda je blízko frekventovaná silnice. Každopádně bych se bál že ji picne nějakej blbec kvůli atraktivní kožešině.

15.8.2019 16:11
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

ladd napsal(a):
Určitě bych se jí ujal a vzal ji domů a sháněl majitele. Zda ven, bych nechal na kočce a na tom, zda je blízko frekventovaná silnice. Každopádně bych se bál že ji picne nějakej blbec kvůli atraktivní kožešině.

letní kožešina není na nic, to je třeba počkat do zimy.

15.8.2019 16:14
ladd

XXX.XXX.34.46

jahodapavel napsal(a):
letní kožešina není na nic, to je třeba počkat do zimy.

Myslivci nebo podobnému individuu se zatmí před očima a je to hned...

15.8.2019 16:17
ladd

XXX.XXX.34.46

ladd napsal(a):

A určitě bych nepopisoval, jaké zvíře se našlo, ani zda se jedná o kocoura nebo kočku. Jen bych inzeroval, že se jedná o čistokrevné plemeno.

16.8.2019 06:31
odberryho

XXX.XXX.161.34

M16 napsal(a):

Vzala bych ji na veterinu nechat zkontrolovat, zda-li nemá čip. Určitě bych ji nenechala volně lítat venku. Pokud jste ji tam do této chvíle neviděl, tak je pravděpodobné, že se ztratila. A raději riskovat rozzuřeného naštvaného blbce, že jste mu "zachránil" venkovní kočku, než že bytová kočka utekla a já ji za tři dny najdu mrtvou někde u cesty. Pokud se majitel najde a ukáže se, že je to kočka s volným pohybem venku, tak příště už budete vědět. Máte-li FB, mrkněte na psího detektiva, jestli někdo nepostrádá bengálku. Nebo hoďte město, ve kterém se nachází a můžeme mrknout my.

16.8.2019 10:43
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Tak nebyla bych rozzuřený blbec ale stejně jak píše Janae1 - mám kočky čistokrevné britky, oba jsou venku. Pravda, většinou v zahradě, ale stará kočka chodila i 100m od pozemku, tahle mladá jen na hnojiště před barák...zatím. Kdyby se mi ,,ztratila", tak mne chytne amok a asi bych nejdřív chodila a hulákala po okolí. Ani bych nepředpokládala, že se nechá ,,zachránit" - je dost plachá. Ale tak třeba by jí někdo padnul do oka. Jako..když lítáte šílená strachy hledáte kočku, která v jisté hodiny má nástup a nepřijde, taky by mne dost nakrknulo, kdyby ji někdo, byť v dobré víře, sebral. Nevynadala bych mu, ale tedy vysvětlila, že není ztracená. U nás by se to asi nestalo, koček je tu dost a nikdo o ně zájem nemá.

Janae1

16.8.2019 12:43
Janae1

XXX.XXX.160.6

Mě přijde vtipné, že evidentně čistokrevnou kočku by lidi zachraňovali, olezlého mourka by většina lidí odvrátila zrak.

U nás se naštěstí všichni znají, místní vědí, že "placatá" kočka patří mě a "obří" kočky sousedce. Ale přes léto tu je velká kumulace lufťáků a turistů, doufám, že nikdo nebude mít spasitelské sklony.

16.8.2019 14:14

Janae1 napsal(a):
Mě přijde vtipné, že evidentně čistokrevnou kočku by lidi zachraňovali, olezlého mourka by většina lidí odvrátila zrak.

U nás se naštěstí všichni znají, místní vědí, že "placatá" kočka patří mě a "obří" kočky sousedce. Ale přes léto tu je velká kumulace lufťáků a turistů, doufám, že nikdo nebude mít spasitelské sklony.

To je pravda, nad zuboženýma tulákama, kteří potřebují pomoct, většina lidí mávne rukou :(...
Poptala bych se v okolí, jestli někomu neutekla kočka, případně se zeptala na úřadě, nebo zkoukla psího detektiva. Když se taková kočka ztratí, majitel ji hledá...U nás máme vždycky vylepené letáky na sloupech i na “obyčejné” zatoulané mourky. Každopádně chápu, že se takové kočce lidé venku diví...nebývá to moc obvyklé, když bengálka ( či jiné plemeno) běhá na volno.

Přidejte reakci

Přidat smajlík