Jedná se o rok a půl starého venkovního kocourka,který je kastrovaný.Od koťátka žije na pozemku mezi zvířaty(koně,kozy..) ,v seníku má své zázemí. Není plachý,je velmi kontaktní a velmi aktivní lovec.Je to takový rarach,brala jsem si ho s tím,že je to nejzlobivější kotě z vrhu a to mu zůstalo .
A teď k problému...v sobotu navečer jsem se šla projít s malou ponicí a všimla si,že kocourek jde s námi..protože jsme šli ale tam,kde to kocour nezná a navíc jsme šli přes silnici,tak jsem ho stále vyháněla,ale měl z toho akorát srandu zloduch..nakonec,když už jsem na něj zadupala a zařvala,tak se otočil a šel zpět domů...přešla jsem silnici a pokračovala v procházce..už jsme se vraceli zpět do vesnice,že to projdu vesnicí domů,když jsem si všimla,že kocour šel celou dobu s námi Jenže u první zahrady na něj začali štěkat psi ze zahrad a on se lekl a utekl.....a od té doby to hledám...každý den a nic..
Moje otázka zní,může kocour najít cestu domů,i když to tam vůbec nezná,ale je to cca 1 km od jeho domova?Zdá se mo to jako krátká vzdálenost,ale po kocourkovi jako by se slehla zem...jdu ho dnes samozřejmě znovu hledat,ale nechápu,že se takhle vypařil
Uživatel s deaktivovaným účtem

na tohle neexistuje odpověď, respektive existuje : buď najde, nebo ne.....
Já takto přišla ke kocourkovi Tomíčkovi, přišel se sousedy a už zůstal.
A téhož Tomíčka jsem šla hledat a našla žalostně mňoukajícího za plotem, když odešel za manželem na večerní venčení psa.
A proto si hlídám odchody se psem a kočičáky zavírám doma (když je třeba), aby s námi neodešli.
Řekla bych, že kilometr není žádná vzdálenost. V přírodě žijící kočky(třeba kočka divoká) jistě nachodí za noc více km a bylo by špatné, kdyby pak nenašla třeba noru s koťaty. Navíc to není zblblá domácí kočka, ale ta, co žila doteď venku. Pokud se mu nestalo něco zlého(psi, auta..) tak se možná jen někde ,,zapovídal" Třeba narazil na místo, kde je hrůza myší a číhá. Mám to stejně. Panička si může plíce vyřvat a madam ochrápaná vyleze odněkud k večeru, že co jako?
Já si taky myslím,že kilometr není taková vzdálenost,ale po něm se prostě slehla zem .Teď se vracím z hledání a nic..prošla jsem celou vesnici a vracím se údolím,kudy jsme šli a nic...furt volám a žádná odezva...ještě mě napadlo,jestli si ho někdo nevzal,protože je opravdu takový kamarádský mazel..
Zkuste zapátrat v místě kde jste ho viděla naposledy. Tam jak píšete, že na něj štěkali ti psi a zkuste se poptat domácích jestli ho tam neviděli se motat. Já takhle našla kocoura, co za mnou chodil houbařit. Jednou když se za mnou zase vydal do lesa a já se ho snažila odehnat domů, se mi najednou ztratil v nějaké houštině. Neřešila jsem to, s tím že se kocour asi vrátil domů. Ale kocoura 3 dny nebylo. Nakonec jsem se znovu vydala k místu kde se mi ztratil. A on v té houštině opravdu pořád byl. Nevím co tam tři dny žral, ale evidentně nevěděl jak se vrátit domů.
zelenafarma
napsal(a):
Zkuste zapátrat v místě kde jste ho viděla naposledy. Tam jak píšete, že na něj štěkali ti psi a zkuste se poptat domácích jestli ho tam neviděli se motat. Já takhle našla kocoura, co za mnou chodil houbařit. Jednou když se za mnou zase vydal do lesa a já se ho snažila odehnat domů, se mi najednou ztratil v nějaké houštině. Neřešila jsem to, s tím že se kocour asi vrátil domů. Ale kocoura 3 dny nebylo. Nakonec jsem se znovu vydala k místu kde se mi ztratil. A on v té houštině opravdu pořád byl. Nevím co tam tři dny žral, ale evidentně nevěděl jak se vrátit domů.
To už jsem udělala..každý den začínám na místě,kde se ztratil..všechny křoví a houští jsem prolezla...už opravdu nevím...celý den tu prší,a on je v tom venku Doma se vždycky zahrabal do sena v seníku při dešti a celý den prochrápal
Nebojte on na tom dešti nebude.Vždycky si někde najde místečko kde se zašít. Zkuste se tedy poptat nějakých těch lidí z té lokality. Jedna z našich koček chodí domů jednou za 3 týdny, nebo mi lidi volají, že ji zahlédli a já si pro ni zajdu i pytlíkem pamlsků(stačí zašustit a kočka se objeví)pokud tam tedy někde je. Jí jsem také na pár dní dala obojek s GPS a když jsem si potom přehrála,kde všude se pohybovala, tak jsem se sakra divila, co byla schopná jen přes noc ujít. Ale je fakt, že to teritorium se pořád opakovalo a ona to okolí zná. Mě šlo hlavně o to, že jsem věděla, že je živá a kde se asi pohybuje. Každopádně ještě zkusit nějaké ty lidi, jestli ho někde nezahlédli. Držím pěsti ať se najde
zelenafarma
napsal(a):
Nebojte on na tom dešti nebude.Vždycky si někde najde místečko kde se zašít. Zkuste se tedy poptat nějakých těch lidí z té lokality. Jedna z našich koček chodí domů jednou za 3 týdny, nebo mi lidi volají, že ji zahlédli a já si pro ni zajdu i pytlíkem pamlsků(stačí zašustit a kočka se objeví)pokud tam tedy někde je. Jí jsem také na pár dní dala obojek s GPS a když jsem si potom přehrála,kde všude se pohybovala, tak jsem se sakra divila, co byla schopná jen přes noc ujít. Ale je fakt, že to teritorium se pořád opakovalo a ona to okolí zná. Mě šlo hlavně o to, že jsem věděla, že je živá a kde se asi pohybuje. Každopádně ještě zkusit nějaké ty lidi, jestli ho někde nezahlédli. Držím pěsti ať se najde
Kamarádka z vesnice poblíž toho místa bydlí,tak jsem jí zaúkolovala občas kouknout a volat na tom místě.Během zítřka nebo pozítří vytisknu letáčky a zkusím rozvěsit po vesnici...snad se někdo ozve...
Podle mě je vyděšený z té vesnice,protože to nezná...náš pozemek je na samotě a on mě chodil doprovázet sice domů,ale jen na kraj vesnice..tady se ztratil v půlce vesnice...přemýšlím,jestli nebude lepší hledat navečer? Bude větší klid...
Vrtá mi ale hlavou,proč by se nevrátil cestou,kterou přišel?Proč šel do úplně cizího prostředí?Zvědavost?Nebo ten šok z těch psů?
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!
Nás kocourek celý rezavy podobny lisce si vysel v neděli někde na vycházku a dodneška neprisel.Je kastrovany stáří 3 roky.Ptam se jaká je šance,že se objevi?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Karafiat
napsal(a):
Nás kocourek celý rezavy podobny lisce si vysel v neděli někde na vycházku a dodneška neprisel.Je kastrovany stáří 3 roky.Ptam se jaká je šance,že se objevi?
Šance je vždycky.
Zadejte si ztracený kocour.