Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.9.2019 10:37
myvalykocourek

XXX.XXX.113.18

Dobrý den. Mám na vás dotaz. Jsem poprvé na nějakém foru:)...
Můj mainský mývalý kocourek (6 měsíců) měl z ničeho nic průjem..Byl asi 4x za den tak přítel našel na internetu že nechat 24 hodin bez jídla. Tak jsme nechali. Měl jen vodu.. No a celý den pak nebyl vůbec na wc ikdyž už jsme mu pak dali jídlo. a včera po celém dni bez wc šel a měl ještě trošku řidší ale už to nebyl průjem tak jsem čekala až půjde znovu a dneska ráno už měl normální bobek :)) Jinak žádné změny chování nebyli..No jenže pak jsem dneska hledala já na internetu a dočetla jsem se že když má kotě průjem tak hned na veterinu ... Tak jsem teď docela vyděšená jestli tam mám volat ikdyž už kocourek chodí normálně... Možná mi napíšete ať nepřeháním ale tak znáte to..Je to prostě láska ..
děkuji za případné reakce

18.9.2019 11:49
Janaaa

XXX.XXX.1.194

Nemusíte ihned na veterinu,moje kočka z chovné stanice Ocicat,měla průjem 6 let,než jsme přišli na to,z čeho to má.Byla to alergie na kuřecí.Hodně nám pomohly granule TROVET Rabbit - králík s rýží.Pozor mají i TROVET LRD jehněčí s rýží a z těch nám opět průjmovala. Koupila bych je hned být vámi na netu u MVDr.SVOBODY.máte je druhý den doma PPLkem i dárečkem,a vzorky dalších granulí.
Naše kočka když jí bylo půl roku,tak první průjem měla krev a měla bakterii E-COLI,tak to dostala antibiotika,myslím,že vícekrát,než se toho zbavila.Ale potom to bylo jako na houpačce.Stále měla měkké bobky,někdy kaši.Já prošla veterinářů a nic.To jí chtěli dokonce dělat v Praze kolonoskopii za 18 tisíc!! Nakonec jsem si to vyčetla na netu sama,že to bude potravní alergie a taky že ano.Zkoušeli jsme více veterinárních přípravků ale všude bylo kuřecí.Tak to bylo peněz vyhozených.
TROVET,na ten nedám dopustit. 3 kila stojí skoro 700Kč. Ale dávejte to kotěti aspoň 5 dní a uvidíte tu změnu. Stejně bych zašla za veterinářem s čerstvým bobkem aby udělali rozbor na červíky,bakterie atd.Ve většině případů je to právě potravní alergie.Vynechte kapsičky,uvařte rýži s mrkví a krůtí prso,,a to mu zkuste zatím podávat,než dostanete granule.Já je dostala zrovna včera ,můj kocour zničeho nic začal zvracet ,už 3 dny,včera přišly granule a do rána už nezvracel.Držím palečky!:-)
https://www.veterinarni-diety.cz/trovet-hypoallergenic-rabbit-rrd-kocky-3-kg

18.9.2019 22:36
fikovnice

XXX.XXX.135.155

myvalykocourek napsal(a):
Dobrý den. Mám na vás dotaz. Jsem poprvé na nějakém foru:)...
Můj mainský mývalý kocourek (6 měsíců) měl z ničeho nic průjem..Byl asi 4x za den tak přítel našel na internetu že nechat 24 hodin bez jídla. Tak jsme nechali. Měl jen vodu.. No a celý den pak nebyl vůbec na wc ikdyž už jsme mu pak dali jídlo. a včera po celém dni bez wc šel a měl ještě trošku řidší ale už to nebyl průjem tak jsem čekala až půjde znovu a dneska ráno už měl normální bobek :)) Jinak žádné změny chování nebyli..No jenže pak jsem dneska hledala já na internetu a dočetla jsem se že když má kotě průjem tak hned na veterinu ... Tak jsem teď docela vyděšená jestli tam mám volat ikdyž už kocourek chodí normálně... Možná mi napíšete ať nepřeháním ale tak znáte to..Je to prostě láska ..
děkuji za případné reakce

Já Vám doporučím vlákno zde mnou založené o hladovění kočky (přesný název si nepamatuji) a pak také o panleukopenii mého kocoura. Dříve jsem to také nevěděla, ale kočky jsou extrémně vulnerabilní vůči hladovce a k nevratným změnám na játrech může dojít prý už po dvou - třech dnech hladovění. Berte to jen jako takové upozornění, že hladovka není moc dobré řešení.
S veterinou bych také neplašila, pokud kocour nemá další problémy - krev ve stolici, horečku, malátnost až letargii, apod.

Přidejte reakci

Přidat smajlík