Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.10.2019 22:10
Jackousek

XXX.XXX.40.16

Dobrý den, mám dotaz. Včera jsem spálila jídlo v troubě a zakourila jsem si tím byt. Radne jsem vetrala, ale do rána to stejne bylo cítit. Kocour byl na chodbě celou noc. Dnes celý den lezi a nechce jist. Nevíte co mu muže byt? Mohl se otrávit? Ale nezvracel. Nevíte co s nim? Děkuji za odpověď

26.10.2019 10:37
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Jackousek napsal(a):
Dobrý den, mám dotaz. Včera jsem spálila jídlo v troubě a zakourila jsem si tím byt. Radne jsem vetrala, ale do rána to stejne bylo cítit. Kocour byl na chodbě celou noc. Dnes celý den lezi a nechce jist. Nevíte co mu muže byt? Mohl se otrávit? Ale nezvracel. Nevíte co s nim? Děkuji za odpověď

Nemyslím si, ale netuším, jestli na to kočky nejsou nějak víc citlivé? A vy jste v tom bytě celou dobu byla taky? A nemáte možnost ho dát někam na vzduch vydýchat? Třeba k tomu oknu? Pokud by se do pár hodin nezlepšil, budete asi muset na veterinu Jí, pije, používá WC?

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.10.2019 12:04
Uživatel s deaktivovaným účtem

Asi mu z toho může být blbě, nevím jestli by vyloženě mohl mít otravu kouřem, ale určitě bych ho dala na čerstvý vzduch, pokud by se nelepšil, tak asi leda veterinář, nebo si zkusit zavolat k vetovi a zeptat se ho přímo a co případně dělat...
Vzhledem k tomu, že by se neměly zapalovat aromatické svíčky, ani vonné tyčinky v blízkosti zvířat tak věřím, že vliv to nějaký mělo, ale jaký, to vám už neřeknu.

30.10.2019 12:38
Jackousek

XXX.XXX.219.4

Promiňte, že píši až teď, ale měla jsem starosti s koťatami. Kocoura jsem druhý den vzala ven na chalupu a běhal po venku, to se zdálo být v pohodě, ale stále mi nepřijde, že je to ON!. Prostě pořád polehává, oči má smutné a nechce moc jíst ani pít. Včera se mi dokonce pozvracel (jen žluč). Jelikož loví na chalupě myši, bojím se jestli se mu někde něco nezaseklo. Dneska už ho vezmu k veterináři a uvidíme. Bohužel ale bude velký problém s vyšetřením, kocour je na cizí lidi agresivní :(

30.10.2019 16:56
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Jackousek napsal(a):
Promiňte, že píši až teď, ale měla jsem starosti s koťatami. Kocoura jsem druhý den vzala ven na chalupu a běhal po venku, to se zdálo být v pohodě, ale stále mi nepřijde, že je to ON!. Prostě pořád polehává, oči má smutné a nechce moc jíst ani pít. Včera se mi dokonce pozvracel (jen žluč). Jelikož loví na chalupě myši, bojím se jestli se mu někde něco nezaseklo. Dneska už ho vezmu k veterináři a uvidíme. Bohužel ale bude velký problém s vyšetřením, kocour je na cizí lidi agresivní :(

Kocourovi se myš nezasekne Spíš v dnešní době všichni myši tráví, tak aby nebyla některá otrávená...

31.10.2019 08:49
fikovnice

XXX.XXX.135.227

Jackousek napsal(a):

Hmm, to vypadá na selhání jater, event. ledvin ... Samozřejmě Vám to nepřeju, ale...

31.10.2019 08:54
fikovnice

XXX.XXX.135.227

Jackousek napsal(a):

Ještě mě napadá, že jeho nedobrý zdravotní stav třeba ani nemá nic společného se zakouřením té místnosti. Třeba jste jej jen poté začala více pozorovat, ale zdr. problémy má třeba i déle... Kočky jsou "vysazené" hlavně na selhání ledvin...
Jinak zvracení žluče u kocoura jsem si užila ažaž. Nevím, zda sem chodíte...ale popisovala jsem zde dlouhý boj za záchranu kocoura s panleukopenií. Podařilo se, ale pořád mám v sobě ještě jakési pochyby či spíše strach psát, že je vše úplně OK. Každopádně u nás to probéhalo také ztrátou chuti k jídlu, nezájmem, letargií, pak jsem nacházela doma též nazvraceno a také hlavně žluč, no a přidal se naprosto děsivý průjem. Nejdříve vodnatý, pak krev...bylo to šílené!!!
Vám moc držím pěsti, ať to není něco závažného, ale veta to chtít bude. Zkuste možná nejdříve návštěvu veterináře u Vás doma, to nejde?

31.10.2019 09:05
Jackousek

XXX.XXX.219.4

Dobrý den, neděste mě, vždyť mu jsou teprve 2 roky. Je výborně živený a všichni ho chválí jakou má krásnou, lesklou srst. Včera večer jsem vzala kocourka k veterináři, jediné co se nám povedlo bylo kocourovi změřit tepotu, prohmatat mu břicho, prohlédnout jazyk a při poslechu začal být nepříčetný a zakousl se mi do ruky. Paní veterinářka řekla, že potřebuje odebrat krev a udělat ultrazvuk břicha. Dala nám prášky, které mu mám podat před vyšetřením, na které jsme měli jít dnes. Nechápu, ale kocour když přijel domů byl jak vyměněný. Začal lítat po bytě, hrál si, dokonce stepoval za dveřmi. Večer vše snědl a dnes ráno také. Tak jsem volala veterinářce a ta mi řekla, že když se zlepšil, tak vyšetření odložíme. Nevím jestli tím jak mu pomačkala břicho se mu uvolnila bublina a udělalo se mu lépe , ale zatím je to na dobré cestě. Paní veterinářka také říkala, že když není v ohrožení života, tak to odložíme, aby jsme ho zbytečně netrápili.

31.10.2019 09:07
Jackousek

XXX.XXX.219.4

Jinak to zvracení žluče souvisí s tím, že kocour nejedl. Když jsou kočky hladové, tak zvrací žluč. Jinak prý když se pohybuje, nekulhá, k jídlu si alespoň přičichne či ho olízne, bobky má takové jaký mají být, tak by to nemělo být nic vážného. SNAD!

31.10.2019 09:29
fikovnice

XXX.XXX.135.227

Jackousek napsal(a):
Dobrý den, neděste mě, vždyť mu jsou teprve 2 roky. Je výborně živený a všichni ho chválí jakou má krásnou, lesklou srst. Včera večer jsem vzala kocourka k veterináři, jediné co se nám povedlo bylo kocourovi změřit tepotu, prohmatat mu břicho, prohlédnout jazyk a při poslechu začal být nepříčetný a zakousl se mi do ruky. Paní veterinářka řekla, že potřebuje odebrat krev a udělat ultrazvuk břicha. Dala nám prášky, které mu mám podat před vyšetřením, na které jsme měli jít dnes. Nechápu, ale kocour když přijel domů byl jak vyměněný. Začal lítat po bytě, hrál si, dokonce stepoval za dveřmi. Večer vše snědl a dnes ráno také. Tak jsem volala veterinářce a ta mi řekla, že když se zlepšil, tak vyšetření odložíme. Nevím jestli tím jak mu pomačkala břicho se mu uvolnila bublina a udělalo se mu lépe , ale zatím je to na dobré cestě. Paní veterinářka také říkala, že když není v ohrožení života, tak to odložíme, aby jsme ho zbytečně netrápili.

Tak snad to bude OK, myslím na Vás.
Ale i mladé kočky umírají na selhání ledvin či jater. Nicméně teď už věřím, že to nebude Váš případ!

31.10.2019 09:30
fikovnice

XXX.XXX.135.227

Jackousek napsal(a):
Jinak to zvracení žluče souvisí s tím, že kocour nejedl. Když jsou kočky hladové, tak zvrací žluč. Jinak prý když se pohybuje, nekulhá, k jídlu si alespoň přičichne či ho olízne, bobky má takové jaký mají být, tak by to nemělo být nic vážného. SNAD!

Jj, jasně, můj kocour nežral 12 dní!!! Takže chuděra už samozřejmě neměl co zvracet...
Toho Vašeho bych ale možná ještě držela den dva na nějaké dietce, když měl teď problémy.

31.10.2019 09:55
Jackousek

XXX.XXX.219.4

Jasný, budu na něj dávat pozor a bude jak v bavlnce, je to jako moje miminko . Děkuji všem za podporu a budu doufat, že bude v pořádku.

Přidejte reakci

Přidat smajlík