Dovoz kotěte z Ukrajiny

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.11.2019 12:05
Weisinka

XXX.XXX.245.229

Dobrý den, mám možná hloupý dotaz.. po snaze najít v inzercích na internetu nového kočičího člena rodiny, jsem narazila na inzerát kdy rodina z Ukrajiny prodává koťata Mainské mývalí kočky, s pp. Po bližším zkoumání a pár e-mailech jsem se dozvěděla že cena koťat je jen 5000 korun, a to jen jako náklady na přepravu koťátka k nám do republiky..
A jakožto člověk, který si nikdy nenechal ze zahraničí dovézt ani oblečení, natož živou kočičku, mě zajímá zda s tím má někdo tady zkušenosti - clo, poplatky, jejich výše a povinnosti s tím spojené? Zajímá mě každý detail, děkuji za případné odpovědi ☺️

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.11.2019 12:28

Podvod...neuvidíte nikdy kočku, ani vaše peníze...
Proč by vám měl někdo dávat zadarmo kočku s PP a nechat si zaplatit jen cestu? Chovatelé nejsou charita. Jenže bohužel jim na tohle spousta lidí naletí, protože už vidí jak krásně ušetří za špičkové zvíře...děje se to u všech zvířat...pošlete peníze, pak vám najednou přijde email, že potřebují poslat ještě víc a jelikož jste do toho už peníze vrazila, tak jim pošlete teda zbytek, který požadují...Najednou je 10k pryč a kočka žádná ...

V ČR je spousta chovatelských stanic...když budete hledat, tak za těch 8 - 10k seženete mainské kotě s rodokmenem...

Hadracco

3.12.2022 17:29
Hadracco

XXX.XXX.245.248

Problém nastává na hranicích. Čip, krevní testy, očkování a frustrovaná maďarská celnička. Pravili koťe nechte a můžete jet. Tak jsem jel zpátky kotě vrátit.

3.12.2022 17:42

Hadracco napsal(a):
Problém nastává na hranicích. Čip, krevní testy, očkování a frustrovaná maďarská celnička. Pravili koťe nechte a můžete jet. Tak jsem jel zpátky kotě vrátit.

tak samozřejmě, pokud kotě teda existuje, je potřeba si zjistit, co je třeba k importu do EU. Bývá to čip, pas, vakcinace proti vzteklině.

Kdo si nezjistí, ten je holt hloupý.

4.12.2022 10:16

Podvod, dříve to byly koťata z Polska. Cena poloviční, ale kotě žádné nedostanete. Zkuste se povídat, jestli nenajdete stejné fotky v dřívějších inzercích.
Než kotě z Ukrajiny raději obyčejnou micku. V útulcích je jich plno, pokud chcete udělat dobrý skutek. Jinak koupit s PP od českého chovatele ale holt je nutno si připlatit. Myslím, že Mainská stojí kolem 16 tis.

4.12.2022 10:34

Hadracco napsal(a):

Reakce po třech letech? Kam jste si pro to kotě jel(a)?

Odpověď nečekám.

4.12.2022 10:51
Bobča

XXX.XXX.20.192

Krátce-přesně tohle bylo v "Policii Modrava"...jsem si na to vzpomněla..ten podvodník s čivavou..Paní poslala peníze,a....

4.12.2022 12:10

Bobča napsal(a):
Krátce-přesně tohle bylo v "Policii Modrava"...jsem si na to vzpomněla..ten podvodník s čivavou..Paní poslala peníze,a....

Tohle je tady každou chvíli. Spíš nechápu reakci Hadracco. Jak ten původní příspěvek našel.

5.12.2022 22:37
Bobča

XXX.XXX.96.140

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tohle je tady každou chvíli. Spíš nechápu reakci Hadracco. Jak ten původní příspěvek našel.

Zejo.. Co tím sleduje, nebo chce rict...

6.12.2022 08:08

Bobča napsal(a):
Zejo.. Co tím sleduje, nebo chce rict...

Klasický výkřik do tmy. K ničemu.

7.12.2022 02:20
fikovnice

XXX.XXX.63.57

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Podvod, dříve to byly koťata z Polska. Cena poloviční, ale kotě žádné nedostanete. Zkuste se povídat, jestli nenajdete stejné fotky v dřívějších inzercích.
Než kotě z Ukrajiny raději obyčejnou micku. V útulcích je jich plno, pokud chcete udělat dobrý skutek. Jinak koupit s PP od českého chovatele ale holt je nutno si připlatit. Myslím, že Mainská stojí kolem 16 tis.

Já mám za desítku...ale pravda, již z r. 2018.
Anebo to bylo za patnáct...? Už jsem hlava děravá holt.

Hadracco

15.12.2022 07:04
Hadracco

XXX.XXX.245.248

Přesto odpovím.
vracel jsem se zpátky abych vrátil koťata mamce.
a zpátky abych se dostal domů.
Příště přes maďarskou hranici nepojedu.

Hadracco

15.12.2022 07:22
Hadracco

XXX.XXX.245.248

Ahoj, všechno kočky měl i:)
problém byl asi věk.
Kdybych to připodobnil k mému dětství:
Alkohol, sex a drogy...
Potom jsem si v dvanácti řekl dost!
...a došel jsem k názoru, že v běhu každodennosti
pomíjivého času jsem v padesátidvou blb.

Přidejte reakci

Přidat smajlík